un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Omega și Swatch lansează noi ceasuri Mission on Earth

25 Jun 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Swatch și Omega au lansat recent noi ceasuri din colaborarea lor numită și “MoonSwatch”. Planetele sistemului solar s-au făcut deja, așa că acum s-au întors spre Pământ. Noile ceasuri, trei la număr, fac parte din colecția Mission on Earth și se numesc Lava, Polar Light și Desert.

Primele două îmi plac, mi se pare că au un contrast plăcut al culorilor. Cel deșertic mi se pare foarte șters, parcă ți-l dau deja prăfuit. Dintre primele două, însă, mi-ar fi însă greu să aleg unul.

Ceasurile au brandingul Omega x Swatch și Speedmaster pe ele, la fel și cel MoonSwatch, despre care am crezut până acum că este o denumire neoficială. Carcasa este dintr-un material ceramic. Tahimetrul include detalii precum punctul pus peste cifra 90, nu în lateralul ei (it’s a thing, nu trebuie musai înțeleg logic), ca la ceasurile clasice Moonwatch. De asta le-au și zis MoonSwatch, get it? Limbile principale și marcajele orare sunt fotoluminiscente, tratate cu un material numit Super-LumiNova, folosit uzual în ceasuri elvețiene.

Nu știu cât costă.

Povestea ceasurilor MoonSwatch, în caz că n-ați mai auzit de ele până acum, a început prin martie 2022, când Swatch și Omega au lansat colecția Bioceramic MoonSwatch Collection, care cuprinde 11 ceasuri făcute ca o colaborare între cele două branduri, ceasuri inspirate de celebrul Omega Speedmaster poreclit Moonwatch.

Acesta este un Moonwatch modern:

Am zis modern în sensul că are un mecanism automat actualizat, nu cel folosit în anii 1960. Aceste ceasuri Omega Speedmaster au câștigat o competiție în anii 60 și au devenit ceasurile oficiale ale astronauților, fiind purtate inclusiv pe suprafața Lunii. Au dovedit că rezistă la temperaturi extreme, câmpuri electromagnetice, accelerații puternice șamd.

Omega le vinde și astăzi “ca pâinea caldă” și un astfel de ceas costă în jur de 7.000 de euro. Iată mai jos ediția albă, lansată în acest an, am comparat-o chiar în Elveția cu un Moonwatch clasic. Arată elegant, dar ca și edițiile cu auriu sau alte combinații de culori, nu arată precum ceasul purtat de astronauți.

Și bazat pe acest ceas, Omega și Swatch au lansat unele mai ieftine (600 de euro atât costa la specula initială SH, oficial este 260 de euro bucata, față de 7000 euro), cu design similar. Mission to the Moon arată cam ca originalul, dar evident că are alte materiale și alt mecanism în interior. MoonSwatch este un ceas cu baterie, cu un mecanism produs de ETA, care este o companie elvețiană ce produce mecanisme pentru diverse alte companii.

Și au mai făcut 10 alte ceasuri, pentru fiecare planetă în parte și inclusiv unul pentru Soare. Le puteți vedea pe toate aici. Vreo trei arată chiar bine.

A fost nebunie mare cu aceste ceasuri la lansare. Au fost luni întregi după lansare când toate stocurile erau epuizate. La ușa magazinelor Swatch cu astfel de ceasuri în stoc se formau imediat cozi lungi, iar vânzarea era limitată la o bucată de persoană.

Prin mai 2023, în Praga, am intrat într-un magazin Swatch foarte mare și mi-au zis că n-au mai avut de mult astfel de ceasuri. Abia prin septembrie, în Italia, am găsit un magazin care le avea expuse pe toate, dar la vânzarea aveau doar vreo 5 dintre ele.

Am văzut recent chiar un MoonSwatch. Arată bine și are toate “însemnele” unui ceas de marcă, până la urmă logo-ul Omega fiind vizibil pe el. Cureaua originală pare însă cam de jucărie, iar eu i-aș pune imediat o alta.

După o vreme, prin mijlocul lui 2023, Swatch a mai făcut o colaborare cu Blancpain pentru o colecție numită Blancpain x Swatch Fifty Fathoms. Este un ceas de scafandru cu mecanism automatic cu 90 de ore de autonomie. Nu știu mai multe despre ele.

    13 comentarii

  1. Ce bine m ai prins cu subiectul asta.. ideea e ca ce au facut baietii astia din punct de vedere al marketingului e super belea.. odata cu pandemia preferintele pamantenilor legate de ceasuri au crescut enorm. Un Omega Speedmaster costa undeva intre 6-7000 euro, ei au lansat ceasurile astea de plastic, ca defapt is de plastic toata ziua.. au prins in randurile tinerilor ceva de speriat.. s-au format cozi exact ca pe vremuri cand lansa apple telefoane noi, s-au asezat oamenii cu zilele la cozi ca sa prinde ceasurile astea care costa undeva la 250 de euro. Eu am scris despre ele: https://ebogdan.ro/the-moonswatch-mission-to-moonshine-gold-is-back-in-neptune-blue/ DARRR aceasi schema s-a facut si cu Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms https://ebogdan.ro/swatch-x-blancpain-bioceramic-scuba-fifty-fathoms/, dar cu un pret ceva mai mare. In ultimii doi ani pe unde am calaturi am vrut si eu sa imi iau un MoonSwatch Mission To MoonShine dar nu am gasit decat variantele super colorate. Daca intri acum intr un magazin Swatch trebuie sa stai la coada, nu permit mai mult de 3-5 clienti in magazin. Dar lasand asta.. in Romania nu avem nici un magazin SWATCH oficial…. in general reprezentante de ceasuri nu avem la noi din pacate desi apetitul romanilor asupra ceasurilor de mana a crescut considerabil. Si la TV ma mai uit vad o multime de oameni cum au la mana rolexuri.. uneori ma gan desc ca poate nush..

      (Citează)

    • Eu cand aud de moonshine ma gandesc la https://en.wikipedia.org/wiki/Moonshine 😀

        (Citează)

    • Citez din unul dintre linkurile puse de tine:

      Swatch x Blancpain Fifty Fathoms a fost unul dintre cele mai proaste secrete păstrate în lumea ceasurilor.

      Nu pot să cred că un absolvent de clasa a opta a produs această frază. Ia și fă subiectele date azi la evaluarea națională și roagă pe cineva să îți corecteze răspunsul, s-ar putea să ai surprize.

        (Citează)

  2. ALa inchis la culoare, nici acum nu se mai gaseste prin magazine, iar daca vrei sa cumperi nu-ti da voie mai mult de unul.. ideea e ca odata luat asta de plastic.. te ambitionezi sa il iei pe ala original..

      (Citează)

  3. Le-am vazut pe viu prin Austria cred, ceasuri de copii. Plastic. Supramegaevaluate.
    Am vazut niste swatchuri de aluminiu mult mai faine si la pret mult mai mic. Da’ nu scria omega pă ele. Combinatia asta cu omega e lectie de marketing. Cum sa vinzi un produs care a costat 10 dolari productia, cu 500 dolari. Bravo lor.

      (Citează)

    • Am mers hotarat sa imi iau, cand am pus mana pe el mi- am dat seama ca doar un idiot ar da 250 eur pe un astfel de ceas. Calitate zero, la ora fixa limbile nu erau aliniate.

        (Citează)

  4. :)))))))))))))))))))))))))

    Andrei I:
    Eu cand aud de moonshine ma gandesc la https://en.wikipedia.org/wiki/Moonshine 😀

      (Citează)

  5. Blackskull:
    Le-am vazut pe viu prin Austria cred, ceasuri de copii. Plastic. Supramegaevaluate.
    Am vazut niste swatchuri de aluminiu mult mai faine si la pret mult mai mic. Da’ nu scria omega pă ele. Combinatia asta cu omega e lectie de marketing. Cum sa vinzi un produs care a costat 10 dolari productia, cu 500 dolari. Bravo lor.

    Is de plastic dar crede ma ca si multe vedete il poarta, e un accesoriu interesant..

      (Citează)

    • Nu le poarta gratis. Primesc bani ca sa le faca reclama. Am vazut de ex o gramada de vedete cu gshockuri. Cea mai buna reclama. Apare eminem c-un gshock, zbaaaang toti fanii isi iau si ei. Si dau o groaza de bani pe un ceas de plastic cu baterie.
      A nu se intelege ca am ceva cu ceasurile astea dpdv calitativ, sint superok, chiar am vreo 4 gshockuri, doar ca luate toate la reduceri gen 50%. Asa si swatchu ala, el e ok, lucrat bine, arata bine, doar ca nu face banu.

        (Citează)

  6. 270 de dolari un ceas. Fir-ar să fie, acum îl vreau pe cel turcoaz!

      (Citează)

  7. Niste tampenii la care practic platesti doar brandul. La 400-450 de euro iti poti lua o bijuterie de Steinhart, cu mecanism elvetian, ceramic bezel si safir.
    Oricum piata ceasurilor de lux e in cadere libera de la varful din pandemie.

      (Citează)

  8. Andrei:
    Niste tampenii la care practic platesti doar brandul. La 400-450 de euro iti poti lua o bijuterie de Steinhart, cu mecanism elvetian, ceramic bezel si safir.
    Oricum piata ceasurilor de lux e in cadere libera de la varful din pandemie.

    Cum sa fie in cadere libera? De cand cu pandemia.. au lansat astia o multime de modele noi, cifrele de afaceri cu ceasuri de lux sunt in crestere constanta :))

      (Citează)

  9. Bine ca lanseaza noi, eu nici in magazinele din Milano si Londra nu am gasit inca Swatch Moonswatch care e lansat de ani de zile, doar daca stiai pe cineva din magazin altfel nu aveai sansa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus