un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu vă abonați la Voyo, nu a funcționat exact când era mai important

18 Jun 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

32 comentarii

ProTV promovează tare Voyo, propriul serviciu de streaming, ca fiind locul unde poți vedea online și în reluare meciurile de la Euro 2024. Și m-am abonat, că uneori nu sunt în fața televizorului la meciuri sau prefer să le văd din pat. 4 euro pe lună nu-i un capăt de țară.

Problema este că Voyo nu a funcționat exact când a contat cel mai mult, în timpul meciului România-Ucraina. Dar nu că nu pornea streamingul. Aplicația în sine nu se încărca, nu existau meniuri, nu apărea meniul principal, nimic. Eroare totală.

Probabil avea prea mulți utilizatori, dar concluzia este aceeași: nu va abonați la Voyo, probabil nu va merge nici la următorul meci. 60 de milioane de euro a avut profit ProTV, dar nu poate investi în servere suplimentare.

Nu sunt singurul care a pățit asta, mi-a spus și alt prieten că are probleme. Pe pagina de FB a Voyo se plâng și alții:

Și Voyo desigur că știe că a avut probleme, că doar au și ei analytics și rapoarte de erori și server load. Credeți că au dat banii înapoi? O lună gratuită? Un email cu “bă… scuze”? Nu, n-au zis nimic, merge treaba mai departe.

 

Ieri am vrut să văd a doua repriză a meciului României pe Voyo. Nu a mers. Am căutat ProTV online pe Google, am intrat pe primul rezultat și bineînțeles că am putut vedea postul tv pe un site dubios, care avea însă HD fullscreen și inclusiv mini-player pentru streamingul video.

TLDR:

    32 comentarii

  1. L-am vazut la birou, pe un site de streaming cautat pe google, nu as sti sa iti spun numele…dar a mers impecabil tot meciul.

      (Citează)

  2. Eu sunt putin socat ca mai exista voyo.

      (Citează)

  3. nepregatiti ! Serverele praf, uneori iti vine4 sa arunci tv-ul pe geam de nervi

      (Citează)

    • Nu au nici o motivatie sa investeasca in servere suplimentare. Daca lumea in continuare pastreaza abonamentele, inseamna ca lucrurile merg si niciun manager nu vrea sa fie ala care spune directorului ca trebuie sa cheltuie tot profitul adus de aplicatie pe servere noi pentru 4-5 meciuri de la Campionatul European.

        (Citează)

  4. Confirm ca si la noi la birou s-a intrerupt pe la minutul 40 in prima repriza, am plecat acasa si am ajuns in minutul 55 (ceea ce nu e rau door-to-door pentru Bucuresti).
    Streamingul mergea doar de pe telefon prin datele mobile, pt ca prin reteaua proprie avem VPN si pare ca nu este permis sa rulezi voyo din alta tara.

      (Citează)

  5. Oricum nu vad ce ai face cu o luna gratuita DUPA luna in care e campionatul. Binging de Las Fierbinti? Making of Maruta?
    Probabil au vandut luna asta abonamente cat pentru 3 ani de acum incolo, mai ciupesc ceva luna viitoare de la cei care uita sa dezactiveze prelungirea, uite asa se face profitul 61 de milioane

      (Citează)

  6. Vazut tot meciul, pe voyo(in browser). dar am intrat cu vreo 30 de minute inainte de meci si nu am atins laptopul pana dupa meci. Am.vazut ca protv ul e si pe orange tv, poate incerci si acolo.

      (Citează)

  7. Ca workaround pentru data viitoare, dacă aveți cum, încercați să vă uitați și de pe laptop.
    Și la mine s-a oprit la minutul 40 stream-ul de pe telefon prin wifi. Am trecut pe date, am făcut artificii, nimic. Și pe web aveau probleme atunci.
    În schimb am încercat pe laptop câteva minute mai târziu (același wifi) și a mers stream-ul din prima secundă a reprizei … secunde. Deci am văzut a doua repriză tot pe Voyo, dar pe laptop. Pe telefon tot nu a mai mers. Am mai încercat timp de 20-30 minute și am abandonat până la urmă.

      (Citează)

    • subscriu, la fel am facut si eu. I-a luat prin surprindere ca romanii vor intra sa vada un meci unde joaca nationala Romaniei.

        (Citează)

  8. Nu l-am încercat la meciul României (am fost pe stadion :) dar culmea, mi-a mers foarte bine prin Ungaria și Germania. Pentru asta am și plătit o luna abonamentul, sa pot vedea celelalte meciuri cât sunt plecat.

      (Citează)

  9. Voyo nu stie de cloud inca. Nu stie ca tot streaming-ul din lumea asta sta pe serviciile de cloud ale celor mai mari furnizori si in functie de cati utilizatori ai simultat se autoconfigureaza in timp real. Ai 2 rataciti, platesti nimic. Ai 2M, faci fata fara probleme, intr-adevar factura vine pe masura.

      (Citează)

  10. Pe orange tv se vede PROTV gratuit daca ai abonament de la 6€ in sus

      (Citează)

  11. Da si voi ati vrut toti o data sa vedeti meciul ala. De parca nu puteati sa va uitati la final sa vedeti cat a fost scorul.
    Daca pune un cloud elastic nu mai iese profitul

      (Citează)

  12. La fel am pățit și eu. Noroc că eu oricum aveam meciul pe televizorul de lângă mine, dar intrasem pe Voyo să văd dacă chiar am un pixel mort sau așa e transmisia, cu un punctuleț mic și negru în partea mijloc-jos a ecranului.

      (Citează)

  13. M-am uitat pe un stream pirat no name. Calitate super, cost zero.

      (Citează)

    • Cea mai bună soluție. De asemenea, mai există tot felul de servicii IPTV (ilegale) unde, pentru o sumă modică de bani, ai cam toate canalele TV românești, nu doar pe cele în cazul cărora s-au înțeles la licențe patronii acestora.

        (Citează)

  14. Eu am văzut meciul pe Orange TV GO. A mers foarte bine. Canalele PRO sunt incluse pentru abonați.
    Asta dacă vrei să folosești ceva oficial.

      (Citează)

  15. Dacă urmărirea unui meci de analfabeți care aleargă după o beșică e un eveniment ”mai important” ca altceva, cred că ai o problemă…

      (Citează)

    • Marinel:
      Dacă urmărirea unui meci de analfabeți care aleargă după o beșică e un eveniment ”mai important” ca altceva, cred că ai o problemă…

      Mamă, ce cool ești cu comentariul ăsta. Mă înveți și pe mine să fiu așa cool?

        (Citează)

    • Da, @Marinel, meciurile de fotbal ale Romaniei de la Campionatul European reprezinta cel mai important continut TV ce poate fi urmarit pe platforma Voyo.

      Sau tu crezi ca este mult mai important sa poti vedea Las Fierbinti online?

        (Citează)

  16. Eu mi-am facut abonament fix la pauza dintre reprize dupa ce am vazut 30min din meci pe tiktok (nu sunt microbist, nu eram deloc pregatit).
    2-3 minute era 404 pe toate paginile, mi-a dat de gandit, dar pana la urma am zis fuck it, am cumparat abonamentul si a mers struna toata repriza a 2a.
    Oricum shame on them.

      (Citează)

  17. vai nu, protv si produsele lor sunt de doi lei! dar mai bine in stilul lor:
    este INCREDIBIL CE GREU se prind oamenii ca PROTV ESTE O MIZERIE. OAMENI SUNT REVOLTATI ca isi bate joc de cei care platesc pt servicii de doi lei. ROMANII SUNT SOCATI de atitudinea PROTV care arata cat valoreaza consumatorul platitor.

      (Citează)

  18. Mihai:
    Pe orange tv se vede PROTV gratuit daca ai abonament de la 6€ in sus

    am avut de 25 si nu mergea. singura data cand am vrut sa ma uit la CM s a blocat si a disparut programul din grila.

      (Citează)

  19. Cand sint atatea siteuri unde poti vedea moca posturi tv, de ce rahat mi-as face abonament la voyo sau alte porcarii similare?
    Am vazut meciul pe tvhdonline.org sau ceva de genu. A mers foarte bine.

      (Citează)

  20. Sorin:
    Oricum nu vad ce ai face cu o luna gratuita DUPA luna in care e campionatul. Binging de Las Fierbinti? Making of Maruta?
    Probabil au vandut luna asta abonamente cat pentru 3 ani de acum incolo, mai ciupesc ceva luna viitoare de la cei care uita sa dezactiveze prelungirea, uite asa se face profitul 61 de milioane

    Olimpiada de pe tvr1

      (Citează)

  21. Eu aveam lag pe Voyo de vreo 30 de secunde sau chiar mai bine. Primul gol l-am auzit de la vecini. :)

      (Citează)

  22. Deja vu, parcă retrăiesc un incident de-acum vreo 6 ani, din timpul altui campionat, când am luat același gen de țeapă :(

      (Citează)

  23. Eu am văzut tot meciul România – Ucraina la volan pe Voyo. A mers fără nici o problemă… În afară de lag’ul corespunzător din streaming de ~30sec, determinat după o aplicație de livescore.

      (Citează)

  24. Petreanu:
    Deja vu, parcă retrăiesc un incident de-acum vreo 6 ani, din timpul altui campionat, când am luat același gen de țeapă :(

    Hehe, bine te-am găsit pe aici.

    Un coleg și-a făcut subscripție tocmai pentru a se uita la meciuri când e la birou și a spus că n-a avut nici o problemă în a se uita la streamul Voyo, dar cred că a fost norocos. Și eu am găsit niște stream-uri pirat extrem de bune și de curate care merg chiar și pe rețeaua de la muncă.

    Pe de altă parte vreau să adaug un tuner TV la serverul de acasă ca să pot să mă uit la TV când doresc și de oriunde doresc. E puțin mai dificil pentru că sunt puține care-s compatibile cu Debian-ul folosit de mine și mai puține care sunt recunoscute de JellyFin.

      (Citează)

  25. nu mergea site-ul de stream pe care m-am mai uitat la meciuri Euro si am vrut sa-mi fac repede un abonament Voyo pentru meciul cu Romania (incepuse deja)

    vezi de treaba, abia li se incarca site-ul si dadea constant erori =))

      (Citează)

  26. Am fiecare rezumat (sau inregistrare) la maxim 1h de la final. Fără stresul cu highlights fake de pe YT.
    Și câteva filme ce nu-s la alții, unele de PVOD direct.
    Mai mult decât suficient pt ~2€ cât e prețul după oferta de după BF-ul anterior..
    Dar nu am așteptări nerealiste să meargă live la un meci 🇷🇴.

      (Citează)

  27. Si noi ne uitam din pat, dar la televizor.
    Mi-e greu sa cred ca n-ai un televizor in fata unei/unui canapele/pat ca sa te uiti in liniste pe TV decat sa te benoclezi intr-un telefon/tableta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus