un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mâncăruri, dulciuri, băuturi și restaurante am mai încercat – ediția de iunie 2024

27 Jun 2024  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

O nouă lună, un nou articol în care mă uit prin ce-am fotografiat prin restaurante sau încerc să-mi aduc aminte unde ne-am simțit bine.

Băutură

Tequila Teremana, at f****** long last! De ani de zile vreau o astfel de sticlă și, de câte ori aud că cineva merge în SUA, îl rog să-mi caute o sticlă. Mulțumesc lui Gabi care mi-a cumpărat una și a cărat-o înapoi pentru mine.

Teremana este considerată una dintre cele mai bune tequila din lume. Este a lui Dwayne ‘The Rock’ Johnson, se vinde de rupe și, dacă Johnson va dori să vândă compania, probabil va lua un miliard de dolari pe ea, având în vedere că pe Casamigos s-au dat câteva sute de milioane când vânzările erau mai mici.

Încă n-am deschis-o. Vreau să fac un clip video cu reacția mea la primul pahar, cum făceam pe vremuri.

Cafea și limonadă de la Mabo. Paharul colorat este de fapt limonadă numită Sunny Sip, din meniul lor de vară. Citez din newsletter: “O limonadă specială cu suc de lămâie proaspăt stors, ceai sencha japonez cu note de cireșe, miere de la producători locali și un strop de butterfly tea.”

În rest, vedeți ce cafele am cumpărat la aniversarea Mabo One pentru acasă, când au avut 20% reducere la boabe. Am pus pe espressor acea Costa Rica.

Cea Guatemala am luat-o pentru mama. Costă la fel de mult ca o cafea Illy din Guatemala la același gramaj, adică vreo 41 de lei, diferența fiind că cea Mabo este prăjită cu puține zile înainte, în București, de un vicecampion mondial la prăjit, folosind cafea de specialitate de la o fermă single-origin unde este prelucrată cum trebuie după recoltare.

În ultima fotografie vedeți un affogato de la Mabo One, adică espresso cu o cupă de înghețată în el. În acest caz, înghețată de fistic, nu clasica vanilie. Foarte bun.

Beri Zăganu noi: New England IPA și Double Rye IPA. Prima a fost excelentă.

Talisker Storm de la Finestore. Voiam un whisky afumat în bar și, când au fost reducerile aniversare Finestore, am pus și unul în coș, pe lângă niște vinuri de vară.

Inițial voiam un Talisker normal, dar nu era în stoc. Am citit că acest Storm este o ediție specială cu aromă mai intensă, ceea ce nu sună rău. Între afumate, Talisker mie mi se pare puțin afumat, iar unul mai intens decât varianta default nu strică. Nu l-am deschis încă. Nu e grabă.

Margarita Jumbo la Hard Rock Cafe. Am fost invitați acolo de prieteni într-un weekend cu tematică mexicană. Altfel spus, uzual nu găsiți aceste margarita mari cât niște vaze. Scumpe, dar nu-ți mai trebuia altă băutură toată seara.

Cocktailuri la The Owl Cocktail Bar. Sunt tot mai multe baruri de cocktailuri care prepară la mare artă băuturile lor. Sip, Flair Angel, The Owl, la ultimul mergând și noi într-o seară cu prietenii, profitând de faptul că Alice a rămas cu bunicii ei la somn.

Au fost bune, sunt pe lista mea de recomandări. Prețurile sunt cele uzuale pentru acest tip de localuri, 35-45 de lei un cocktail. Parcă tot la Sip în Centrul Vechi mă simt mai bine.

Dulciuri și cofetării

Prăjiturile acestea sunt de la o cofetărie numită RAI, pe Calea Victoriei. Bune, dar cu preț de cofetărie de lux, ca la Zexe.

Patiserie de la Mița Biciclista. Fac patiserie de top acolo, printre cele mai bune din oraș. Papionul din fotografie se numește chiar așa, Papillon Praline, și este umplu cu o cremă de alune. Este excelent.

Cookies la Cookie Beacon în Piața Amzei. S-au deschis în locul fostului Ohlala și sunt de fapt parte dintr-un lanț internațional. Au cafea, cookies foarte bune, bine umflate și pline cu creme, dar și mâncare. Am mâncat un chicken waffle destul de bun și mai erau preparate interesante prin meniu.

Baruri, restaurante și mâncare

Burgeri la Bibo Burgers. Bibo, nu Vivo, în Dorobanți. A fost bun, dar nu remarcabil. Mi s-a părut și deosebit de scump, 45 de lei un cheeseburger precum cel din imagine, iar niște “coji de cartofi cu parmezan”, care practic sunt wedges mai subțiri, costă 30 de lei.

Am fost într-o dimineață la Frudisiac, că aveam treabă în zonă. Brunch-ul lor este la fel de bun, mi-am luat humus cu burrata și roșie și o omletă lângă, plus clasicele clătite cu ricotta și fructe.

Porumb fiert. Îmi place un știulete bun!

S’pressi, un local de brunch pe Calea Victoriei, aproape de Piața Victoriei. Sau S’presso, nu mi-e clar și nici lor nu le este, că am văzut ambele scrieri. Poziția este bună, pe trotuarul foarte lat din zona de început a bulevardului. Servirea a fost lentă, dar mâncarea bună, acel croque madame sau monsieur (nu mai știu care, dar cel cu ou ochi) a fost bine executat.

Sandviș cu roșie și maioneză kewpie. Acasă ne facem des vara astfel de sandviș: roșie românească din aceea cărnoasă, o pâine bună (ceva integral sau focacia) și maioneză kewpie, care are un gust foarte bun. Am văzut rețeta la J. Lopez-Alt și este excelentă.

Pizza la Pe Baricade. Am fost într-o zi cu Nihasa la a doua lui casă, terasa Pe Baricade din zona Unirii. O știu de ani de zile. Acolo am băut și berile Zăganu de mai sus. Pizza lor a fost excelentă, uitați-vă ce bine arată marginea cu acele umflături de coacere.

Yusuf Kebap, pe Nerva Traian aproape de Timpuri Noi, este unul dintre cele mai bune restaurante turcești din București. Mâncarea a fost mereu excelentă, arată și frumos în interior, nu ieși mirosind a tocană. Adana kebab este foarte bun, la fel și chiftelele cu iaurt și vinete.

Cusurul lor este că nu servesc alcool, dar măcar limonada este bună.

Zola este o cafenea/local de brunch pe Nicolae Caramfil, lângă benzinăria MOL din capăt. Locul arată excelent, pare gândit pentru Instagram. Mâncarea mai poate fi îmbunătățită, dar aș mai reveni oricum.

Panini la Frescoloco. Înțeleg că sunt mai multe localuri, noi am fost la cel din zona de lângă Origo. În opinia mea, aici se fac cele mai bune panini din București.

Burgeri la Mario’s Osteria. În continuare printre cei mai bun din oraș, iar cartofii prăjiți — cu siguranță cei mai buni! Am văzut că localul este tot mai popular, mai multe persoane mi-au spus că sunt foarte încântate de mâncarea de aici, mă bucur că le merge bine.

    8 comentarii

  1. Ok, chiar am incercat multe lucruri noi in ultimul timp :D Tare! <3

      (Citează)

  2. Croque Madame e cel cu oul ochi deasupra.
    Să le deosebești, istoria spune că oul deasupra reprezintă pălăria unei doamne cochete.
    Dacă se fac după rețetă, e singura diferență între ele.

      (Citează)

  3. Am fost la Cookie Beacon, am luat pentru tot biroul si încă câteva in plus, le-am zis si cine a fost “de vina”. Sunt bune si au fost lăudate unanim.

    Ar fi fost drăguț la 18 bucăți sa dea un preț mai bun, dar nu le au cu comerțul. Deci slabe șanse sa mai iau alta data.

      (Citează)

  4. La baricade e singuru din lista unde mananci si bei fara sa versi lacrimi cand vine nota.
    Restu alelalte intra la categoria jepcari.

      (Citează)

  5. Also, Dwayne Johnson este un mincinos nenorocit care a fost de 3x pentru prima data la ceva fast food.
    Si sa il fi vazut ce umil isi lua invataturi de pe la unul din China, ca deh, e piata mare si vrea sa vanda apa chioara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus