un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hai România vs Belgia, diseară la ora 22, pentru o surpriză frumoasă

22 Jun 2024  ·

GÂNDURI, PUBLICITATE  ·

16 comentarii

Am stat cu teamă în primele minute ale meciului România-Ucraina. Vecinii noștri au pornit în forță, au atacat fără reținere. Golul lui Stanciu m-a liniștit un pic. Următoarele două, venite și la 5 minute diferență unul de altul, mi-au adus un zâmbet larg pe față.

Stanciu a ieșit omul meciului, apropo. Un gol, 79% pase date cu succes, 10,7 km alergați pe teren. Golul lui a intrat în cele 4 cele mai bune ale primei faze a grupelor, apropo. Pentru mine, însă, omul meciului a fost Drăgușin, care mi s-a părut că s-a apărat excelent.

M-am uitat apoi pe știrile internaționale și se foloseau termeni precum “shocker” pentru victoria României. Mulți vedeau Ucraina ca favorită sau, în orice caz, nu o vedeau pierzând cu 3 boabe. M-am uitat și pe statistici. Ucraina a avut posesie de 66%, de două ori mai multe atacuri și de trei ori mai multe pase date decât România.

Important este că am câștigat, iar acum vine meciul cu Belgia. Personal mă aștept la o înfrângere. Am considerat mereu Belgia ca fiind favorita grupei. Au jucători care joacă la City, Arsenal, Roma sau Lyon, iar Lukaku mi se pare o forță a naturii. De Bruyne și Doku joacă împreună la City și deci au mai mult exercițiu împreună.

Ce li s-a întâmplat cu Slovacia mi s-a părut ghinion. Gol norocos slovac în minutul 7, iar apoi belgienii au ratat cât pentru un campionat întreg. În loc de 0-1, putea fi lejer 4-1.

Problema este că eu am considerat mereu că Belgia va trece fluierând prin grupe, iar România o va urma pe locul 2. Acum, când slovacii au și ei 3 puncte și belgienii au nevoie de victorii în toate partidele rămase, lucrurile se complică. Ideal ar fi ca România să obțină măcar un punct din această partidă.

Cum ar fi, însă, să vedem o victorie frumoasă? Să fie Belgia țara care iese neașteptat din această grupă, cu coada între picioare, iar România să treacă fluierând mai departe? Ce campionat memorabil ar deveni atunci și ce bună ar fi relansarea internațională a naționalei României!

Diseară, tocmai la ora 22 în ultima partida a zilei, vom vedea deznodământul. Meciul România vs Belgia are loc pe stadionul din Koln, aproape de granița cu Belgia, dar la câți suporteri români am văzut în tribune la primul meci, nu-mi fac griji pentru asta. Hai România!

 

Acest articol, ca și echipa națională a României, este sponsorizat de PENNY. PENNY este
partenerul echipei României încă din 2015 și, un detaliu pe care nu-l știam, este și furnizor
de produse proaspete al naționalei României pentru perioadele de cantonament. Legume și fructe proaspete, carne, lactate, tot ce vrea bucătarul naționalei, de fapt, vine de la PENNY.

Pentru suporteri, PENNY are o gamă specială de produse sub brandul SuporteRO. Dacă vreți ceva de ronțăit la meci, vă recomand pungile de caju, acelea sunt preferatele mele alături de alunele de pădure și de spiralele cu cașcaval.

    16 comentarii

  1. Hai, România!

      (Citează)

  2. Unde iti este echipamentul galben ? :))

      (Citează)

  3. Belgia România: 2-1

      (Citează)

  4. Am fost pe stadion la Munchen la primul meci. A fost atmosferă de vis, bineînțeles ajutând mult și rezultatul. Văzând din tribună felul în care jucătorii s-au ajutat unii pe alții, pentru diseară văd un meci egal. 🇷🇴 Înțeleg că Belgia este pe locul 3 in lume, dar echipa lor are un lot puțin îmbătrânit, cu ceva găuri în apărare. Hai România!!!

      (Citează)

  5. Câte bastoane ai pus Românica?

      (Citează)

  6. Sper sa fie bătuți și sa le iasă din cap tuturor gunoiul ca România are vreo treabă cu fotbalul.

      (Citează)

  7. Daca Romania nu pierde va fi inca o “victorie” a lui Ciolacu.

      (Citează)

  8. Apropo, ai uitat sa pui albastru pe tag-uri :)

      (Citează)

  9. penny mai bine ar sponsoriza niste persoane care chiar se uita la fotbal in loc de unele care se uita la finala champions league si cand joaca romania pe la mondiale/europene

      (Citează)

    • Penny e sponsorul Romaniei care acum joaca la Euro, de ce ar sponsoriza pe cineva care se uita la UCL ?! Ti se pare ca avem vreo echipa pe acolo sau Penny puterea de a sponsoriza o astfel de echipa?

        (Citează)

  10. Hai Romania dar la match prediction 2-0 Belgia … :))

      (Citează)

  11. Gaelex:
    Sper sa fie bătuți și sa le iasă din cap tuturor gunoiul ca România are vreo treabă cu fotbalul.

    Sa l halesti pe nelu

      (Citează)

  12. I-am batut de s-au kkt pe noi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus