un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dr Pepper egalează Pepsi pentru locul 2 pe piața americană de sucuri și TikTok le-a ajutat creșterea

24 Jun 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

În caz că vă întrebați ce beau americanii, Coca-Cola este pe primul loc cu aproape 20% cotă de piață. Pe locul 2 sunt acum la egalitate Pepsi și Dr Pepper.

Dr Pepper a crescut constant în ultimii 20 de ani, dar și Pepsi a scăzut într-un ritm accentuat pentru a “sări” la întâlnire. Graficul de mai jos arată că Sprite și Diet Coke sunt restul din top 5.

 

Treaba asta se referă la produse individuale. Nu știu cum stă situația pentru toate brandurile Coca-Cola și toate brandurile Pepsi pe ansamblu. Articolul sursă spune însă că Dr Pepper, fiind un al treilea brand, nu este implicat în înfruntarea dintre companii și poate fi comercializat în restaurantele unde și oricare altul dintre ceilalți doi competitori.

Mi s-a părut interesantă și istoria brandurilor. Dr Pepper este cel mai vechi, înființat de un farmacist în 1885. Cola a apărut un an mai târziu, Pepsi în anii 1890. Este o luptă veche.

Care-i treaba cu TikTok? Se pare că Dr Pepper a avut în ultimii ani un boost de vânzări prin popularitatea de pe această platformă. Diverși utilizatori s-au filmat bând Dr Pepper din căni Stanley sau încercând diverse cocktailuri sau combinații de genul Dr Pepper cu ardei iute. Acum cine știe, poate că rom și pepper este o combinație mai bună decât rom și cola.

Îmi aduc aminte acum de perioada primilor ani ai blogului, când Dr Pepper abia intra timid în România, importat pe cine știe ce canale neoficiale. Am scris câteva articole de-a lungul acelor ani despre când găseam sticle de Dr Pepper prin magazine și mi s-a părut amuzant că se formase o comunitate mică despre asta, cu oameni care-mi spuneau unde au mai găsit și ei.

Poza de mai sus este din 2012, de exemplu.

 

    12 comentarii

  1. #NuVaAruncatiDecatPeOriginalSUA.

    Autohton are un gust de cireșe + pi-pi.

      (Citează)

  2. Întrebare de neinitiat: Dr Pepper, pe varianta standard, poate fi asimilat ca un “cola” generic?
    (știu ca aveau ceva de cireșe negre, dar nu la alea ma refer)

    Deci Coca Cola ~ Pepsi ~ De Pepper?

      (Citează)

    • Dr. Pepper este cola mai aromatizat decat Coca-Cola și Pepsi, in orice versiune a lui. Aduce a cireșe și migdale oricum.
      Dacă îl poți asimila unui cola generic, depinde de ce palat ai si ce gusturi distingi.
      Nu e ca ”American Cola” sau alte gunoaie . Beau dintr-o cutie chiar acum, le-a adus un prieten, că mie în general nu-mi plac ăstea, sunt fan coca-cola adevăratul , originalul și inegalabilul, dar, dacă e să fiu sincer, Dr. Pepper are un gust mai complex și mai simandicos un pic. Dar când vreau din ăstea, beau Curiosity Cola , de la Fentimans, care a mai natural și mai fițos decât, probabil, orice altă Cola.

        (Citează)

    • Cate camere are palatul tau?

        (Citează)

    • :) . Una, ca și al tău, dar e bine mobilată.

        (Citează)

    • touché!

        (Citează)

  3. Chestia asta cu exlusivitatea Coca-Cola vs Pepsi de prin localuri ar trebui sa fie considerata ilegala dpmdv, e super enervant sa nu poti sa iei bautura favorita pentru ca s-a nimerit ca exclusivitatea sa fie cu competitia.

      (Citează)

    • Subscriu! Mai ales ca am inteles ca și lanțurile de supermarket au început să practice această exclusivitate…

        (Citează)

  4. De ce ar fi relevant pentru noi ce otravă beau idioții ăia din SUA?

      (Citează)

  5. Gaelex:
    De ce ar fi relevant pentru noi ce otravă beau idioții ăia din SUA?

    Subscriu, articolul de față pare că nu se adresează publicului acestui blog.

    De asemenea se pare că toți mai mult se afundă în gaura asta numită toktik … din păcate

      (Citează)

  6. L-am gustat, nu mi-a placut, pas

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus