un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 30 iunie 2024

30 Jun 2024  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Povestea a trei oameni care au evadat din Alcatraz. Este film de acțiune acolo. Au săpat cu linguri în podea. Au construit o barcă gonflabilă și veste de salvare. Au făcut din hârtie și pastă de dinți și păr furat de la frizerie niște forme umane, pentru ca paznicii să creadă că sunt în paturile lor dormind, și au furat vopsea ca să le dea culoarea pielii..

Cercetătorii au reușit să inverseze efectele Alzheimer în șoareci. Au folosit un soi de proteină pentru a reface sinapsele afectate de boală.

Ciudată povestea de aici. Un avion Turkish a ratat de două ori aterizarea pe Otopeni, a plecat la Sofia, a aterizat, a decolat iar și a venit până la urmă la București.

Francezii au o problemă. Râul Sena are de 10 ori concentrația maxim admisă de e.coli și s-ar putea să nu țină aici probele olimpice de înot, cum ar dori francezii.

Fotografii de la festivalul Glastonbury din 1971. Câteva fotografii și de acum, unde a cântat inclusiv o formație K-Pop.

17 castele frumoase din Franța. Am văzut 4 dintre ele. Aș vrea să ajung în Normandia și la Mont St Michel. 13 castele din România.

Cât de greu se face un sandviș ca la Katz. L-am mâncat și eu.

Vivo a deschis un local în aeroportul Otopeni și un burger costă 100-150 de lei, chiar 194 lei cel mare. Good luck with that!

20 de portrete premiate. Cele mai bune fotografii din sport, unde chiar sunt multe remarcabile.

Heinz lansează o sticlă care conține amestec de 12 sosuri de-ale lor. Mai mult decât ketchup și muștar în aceeași sticlă. Ce se mănâncă pe la Disfrutar, cel mai bun restaurant din lume în acest an.

Diferența între sparkling water, club soda și seltzer. Prea multe nume. Nu știu dacă-i mai pasă cuiva în ziua de astăzi dacă bea apă efervescentă natural sau cu dioxid de carbon introdus după aceea.

Noul BMW M5:

A început Turul Franței. Cursa de Formula 1 din Austria are loc astăzi, de la ora 16. În Sprintul de ieri, Verstappen a fost mult mai rapid decât ambele McLaren și mă aștept să se repete asta. Tatăl lui Verstappen s-a certat din nou cu Horner.

    12 comentarii

  1. Jumătatea anului! Ziua Asteroidului!

      (Citează)

  2. Ce de gunoaie se aduna la Red Bull, de aia le si pleaca oameni de baza.

      (Citează)

  3. Chiar este un film facut dupa poveste cu Clint Eastwood,. Escape from Alcatraz prin
    1979

      (Citează)

  4. 415 lei doi burgeri??? Plus bacșiș?? 100 de euro? Sunt suflați cu aur??

      (Citează)

    • Cine lasă bacșiș când sunt prețurile megaumflate?

        (Citează)

    • Hatz Gionule

        (Citează)

    • Teoretic daca ai ales sa te duci la un restaurant cu preturi megaumflate si servirea a fost buna, nu ai avea de ce sa nu lasi bacsis. Asta daca lasi in general bacsis.
      Desi 15% pare exagerat de mult la o nota de plata de peste 400 de lei unde ospatarul nu a pierdut mai mult de 15 minute cu tine.

        (Citează)

  5. Uneori, poate când este prea cald, se formează curenți de aer care împiedică avionul sa aterizeze cu viteza necesară pentru lungimea pistei, din acest motiv piloți sunt obligați la go-around. Au încercat și a doua oară dar când au văzut că nu este posibil sa aterizeze, decât să se oprească pe arătură, au ales alt aeroport. Au procedat conform manualului, nu-i convine nimănui să aterizeze neplanificat pe alt aeroport datorita cu cheltuielile care revin din acest lucru, dar este preferat decât un ieșit de pe pistă. Din punctul meu de vedere felicitări piloților. Parca cei de la wizz au avut în trecutul apropiat o ieșire de pe pistă exact din acest motiv.

      (Citează)

  6. “ pasă cuiva în ziua de astăzi dacă bea apă efervescentă natural sau cu dioxid de carbon introdus după aceea”

    Mie. Borssec si Dorna “cumpătată”, aia cu capacul turcoaz sunt natural carbogazoase. Restul – sifon cu minerale

      (Citează)

    • Si la mine conteaza daca apa este carbogazoasa natural sau este imbogatita cu dioxid de carbon (adica este sifon).

      De la sifon te umfli in burta si oricum gustul nu este la fel de bun.

        (Citează)

  7. Nu e numai eColi in Sena. Am vazut ca sunt si rechini.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus