un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 23 iunie 2024

23 Jun 2024  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Un studiu Stanford spune că statul târziu noaptea nu face bine creierului. “People who stayed up late at night had higher rates of behavioral and mental disorders than those who did not”.

Roberto Baggio a fost atacat în propria casă de hoți. Acum probabil cei mai vânați oameni din Italia. “Baggio s-a retras în 2004 și conduce o mică afacere agricolă la vila sa din Altavilla Vicentina, conform presei locale. El practică budismul și deține un vehicul modest, conform rapoartelor de presă și rețelelor sale sociale.”

Despre orașul Cologne, unde a jucat ieri România. Koln, cum i-am zice noi. Acolo a apărut și apa de cologne.

Există influenceri care promovează să nu te dai cu cremă de protecție solară, că ce-s bazaconiile astea despre făcut cancer de la soare. Știu ei mai bine!

Apropo de cancer, am aflat că există cancer la penis. Brazilia a făcut 6.500 de amputări în 10 ani. Este genul acela de afecțiune.

Sir George Iacobescu, 78 de ani, se retrage de la conducerea companiei. Habar n-aveam că un român a primit titlul de Sir de la Regina Elisabeta a II-a și a condus 36 de ani o companie londoneză.

Un turist a fost scos cu forța de o mulțime de pakistanezi și linșat în stradă. Era acuzat de blasfemie și desecrarea Coranului, ceea ce poate fi pedepsit cu moartea, iar localnicii n-au mai așteptat judecata. Luna trecută, un creștin a fost omorât după ce a fost acuzat că a ars pagini din Coran.

În Arabia Saudită, peste 500 de pelerini au murit deja din cauza căldurii în timpul Hajj-ului. Se merge pe jos prin căldură minim 5 ore în fiecare zi, dar uneori 12 ore. Să vezi oameni care leșină și poate chiar mor pe marginea drumului este ceva uzual în timpul pelerinajului. Sute alții ar putea fi morți pe acolo, zic alte știri. Îmi închipui că autoritățile nu scapă rapid de cadavre, dacă nu sunt pelerini cu un tur organizat.

În altă parte a lumii, nevasta lui Kanye West a ieșit din casă purtând bretele.

Avioane la un show aerian:

Eticheta pe plaje de nudiști. Ați fost vreodată la nudiști? Cum a fost?

Tot Ralph Lauren a făcut și acum uniformele pentru atleții americani de la Olimpiadă.

Cum faci sirop de zahăr, simplu și dublu. Util la cocktailuri. Nu rezistă mult timp după aceea, nici la frigider, deci nu faceți mult.

Jaime Alguersuari, fost pilot de Formula 1, este acum DJ în Barcelona.

Formula 1 în Spania are loc astăzi, de la ora 16. Norris i-a furat pole position-ul lui Verstappen, iar Mercedes pleacă de pe locurile 3 și 4, confirmând acele upgrade-uri de monopost.

    9 comentarii

  1. Să fim serioși, Hamilton e „Sir”. A dat regina cu „Sir” în stânga și-n dreapta de zici că era Iohannis.

      (Citează)

  2. Sunt unul dintre cei care sunt împotriva cremelor solare, dar deșteptul ăla de influencer duce discuția în derizoriu, așa cum ajung toate discuțiile în general în ultima vreme, pentru că lipsește foarte mult bunul simț. Da, sunt împotriva cremelor solare (pentru că afectează viața marină, văd și eu cum arată apa mării după hoardele de turiști; pentru că nu vreau să mă dau cu toate chimicalele pe corp etc.), nu m-am dat niciodată cu cremă de soare, DAR între 10 și 16 nu mă prinzi la soare sau stau îmbrăcat sub umbrelă sau la terasă. Mi se pare o abordare de bun simț. Soarele nu e rău, soarele e bun. Dar deșteptul ăsta, care spune că el intră în apă să se răcorească și că asta previne arsurile….uite așa ajunge o idee bună (stop wearing sunscreen) să cadă în derizoriu.

      (Citează)

    • Intratul în apă pentru prevenirea arsurilor e direct pe dos. E exact locul unde ai șanse mari să te prăjești. Am locuit ani de zile la malul mării și printre sfaturile nesolicitate date cunoștințelor și prietenilor veniți în concediu/vacanță era să aibă grijă cu statul în apă la modul mă uit și privesc. Sunt mai cioromel la piele, nu am probleme cu arsuri și creme solare, mă bronzez direct și foarte rapid. Mă amuzăm la faza cu intratul în apă pentru prevenirea arsurilor solare, că am doi amici culoare alb 13, care după statul aiurea în apă la admirat împrejurimile, au plecat din vacanță culoare roșu Ferrari.
      Și erau genul de stat sub umbrelă și cu baxul de creme solare.

        (Citează)

    • Mulți turiști habar nu au că la statul lîngă sau în apă se bronzează de 2 ori mai repede din cauza razelor reflectate de luciul apei, iar atunci cînd se bălăcesc picăturile de apa rămase pe piele lucrează ca niște lentile, grăbind procesul de ”prăjire”.

        (Citează)

  3. >> Koln, cum i-am zice noi.

    Dar prostii aia de nemti cum ii zic?

      (Citează)

    • Nu e frumos să faci pe desteptul! Nu te-ai născut nici tu cu informația asta…

      Pt cei care nu știu, nemții îi zic defapt Köln. Francezii l-au botezat Cologne și a fost adoptat astfel internațional. Așadar pe majoritatea indicatoarelor rutiere apare numele scris în varianta internațională. De aici vine confuzia…

        (Citează)

    • Drept e, nu s-a născut cu informația asta, dar a avut acces la ea, cel mai târziu prin gimnaziu, la lecția de geografie.

        (Citează)

  4. La nudisti a fost tare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus