un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 2 iunie 2024

2 Jun 2024  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Multe orașe s-au săturat de turiștii nesimțiți. De fapt, s-au cam săturat de turiști în general, dar uită că turismul le-a crescut orașul și le-a dat și lor de muncă și le-a îmbunătățit viața direct și indirect. Bănuiesc că o astfel de evoluție este însă normală și face parte din viața unui oraș prea popular.

Tot pe această temă, a scăzut numărul de turiști în Hawaii. Locuitorii insulelor s-au săturat de turiști, vor unii mai liniștiți și care nu strică natura. Americanii nu se mai simt bine primiți în Hawaii și preferă alte destinații.

Champions League se schimbă la anul. Nu va mai fi faza grupelor, ci un soi de campionat în care fiecare echipă din cele 36 va juca 8 meciuri, urmându-se a fi stabilită ordinea pentru fazele eliminatorii.

Trump a fost găsit vinovat în 34 de capete de acuzare privind ascunderea unor plăți. Fanii săi declară că deci sistemul de justiție american nu mai este de încredere. Sentința se va da pe 11 iulie, când aflăm dacă este sau nu cu închisoare.

Viața în alte țări. În Kenya, o leoaică a sărit gardul înalt al unei vile și a plecat de acolo cu rottweilerul de 75 kg al familiei. Mă întreb cum îți crești copiii în siguranță în astfel de condiții. Nu dați click dacă nu vreți să vedeți animale vânând.

Tot viața în alte țări, dar dovadă că unii trăiesc foarte bine. În Anglia a avut loc din nou celebra cursă după roata de brânză dată la vale din vârful dealului. O mulțime de oameni s-au dus să-și rupă picioare și să facă vânătăi pentru a prinde cașcavalul.

Femeile care urmează dieta mediteraneană trăiesc mai mult, zice un studiu făcut pe o perioadă de 25 de ani.

Tom Holland a jucat Romeo și Julieta pe scenă, într-o interpretare modernă. Criticii nu au fost prea impresionați de modernizarea cu televizoare a piesei.

În Louisiana, școlile și liceele trebuie să afișeze la loc de cinste cele 10 porunci biblice. Tot în Louisiana, medicamente care provoacă avortul intră pe lista de substanțe controlate și poți primi 10 ani de închisoare dacă le deții fără rețetă medicală. Peste drum de Mississippi, în statul cu acest nume, o fată de 13 ani a născut un copil după ce a fost violată, iar acum este mamă la această vârstă. Toți oamenii cu bani care au finanțat campaniile ample anti-avort din SUA și eliminarea Roe vs Wade nu vor face nimic să o ajute, desigur, că nu e treaba lor.

În New Delhi s-au înregistrat 52,3 grade Celsius. Aș muri direct.

Un nou medicament care tratează cancerul la plămâni are rezultate foarte bune.

Fotografii bune din dronă.

Scandal la festivalul de la Cannes după ce un paznic a împins câteva vedete ca să intre mai repede în clădire.

MBS souffle. Aș mânca-o. Aș mânca și acest sandviș. Iată cum se face și un clasic italian:

    8 comentarii

  1. Deci vesti bune pentru regele Charles, care sufera de cancer la plamani, cum de altfel a suferit si de fapt a fost si cauza mortii pentru bunica’su.

      (Citează)

  2. Statele din sud sunt “speciale”, pline de rednecks si ultrareligiosi, terenul perfect pentru fanaticii lui Trump. Apropo, Trump si-a asigurat alegerile cu ocazia procesului. Ne asteapta vremuri interesante, si nu in sensul bun.

      (Citează)

    • Ce surpriza!!!! As fi pus bani seriosi ca esti MAGA hardcore… Mi’ai luminat duminica! Este inca speranta pt omenire! Hallelujah!!!

        (Citează)

    • Cred că mai important este câți dintre americani sunt fani MAGA, nu dintre români. O să fie o problemă când vor fi și români, că abia așteaptă politicieni de pe aici să-l imite pe Trump în naționalism și conspirații, dar vom vedea.

        (Citează)

    • Avem deja unul consacrat care s-a dus să-i lingă ștromeleagul, dar n-a vrut mnezo să fie, a ajuns la cratiță…

        (Citează)

  3. Ce nu zice gheorghita ala in video de prezentare al noului format e ca cele 36 de locuri sunt oferite asa in prima editie:

    England: 4 teams
    Spain: 4 teams
    Germany: 3 teams
    Italy: 3 teams
    France: 3 teams
    Netherlands: 2 teams
    Portugal: 2 teams
    Belgium: 1 team
    Scotland: 1 team
    Austria: 1 team

    Additional qualifiers:

    European Performance Spots: 2 teams (one additional for Italy and Germany)
    Champions Path: 5 teams
    League Path: 2 teams
    Titleholders: 2 teams (UCL and UEL winners)

      (Citează)

  4. Multora li s-au urît cu binele, chiar și venețienilor care au trăit pe pielea lor ”huzurul” din pandemie, cînd stăteau rezemați de tocul ușii și se uitau ca vaca în rîpă după vreun turist rătăcit…
    Nu uita că ăla e și motivul pentru care cei mai buni alergători sînt kenienii, că se antrenează cu leul…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus