un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediția de mai 2024

21 May 2024  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

The nwradu had a busy month. Mi se pare, de fapt, că am fost mereu plecat în stânga și în dreapta la activități personale plăcute, dar cu puțin timp la muncă.

Unul dintre defectele mele este că trebuie să intru într-un flow, să am o perioadă lungă în care doar să muncesc fără întreruperi pentru a crește turația și a lucra la chestiuni mai complexe. Dacă știu că peste 2 zile plecăm undeva, nu-mi vine să mă apuc de nimic important. Probabil că luna mai va fi cea mai slabă pe blog și în ce mai fac în rest.

Dar măcar am făcut multe altele.

Pe 26 aprilie am plecat la mare, la ziua unui prieten. Ne-a invitat de prin februarie. Ne-am făcut de atunci planul să o ducem pe Alice la Galați, la bunici, și să mergem apoi la Constanța doar noi doi. Ne-am luat două nopți de cazare, cu gândul să avem și o zi liberă pe acolo.

Ceea ce s-a și întâmplat, de altfel. Am dus-o pe Alice la Galați, apoi a doua zi am plecat spre Constanța, unde am stat 2 nopți. Am petrecut pe acolo, am mâncat în câteva localuri bune, ne-am plimbat pe la șantiere, ne-am plimbat și prin Constanța, inclusiv la cazinou șamd. Mi-a făcut plăcere să mai revăd locurile, chiar dacă arată în paragină.

Venea Paștele, așa că Matilda a decis că nu are rost să o aducem marți de la Galați pe Alice în București doar ca să ne întoarcem acolo vineri. Ea a rămas la Galați. Eu am revenit singur în București pentru 2 zile în care am fost productiv —am scris articole ziua și am jucat Stellar Blade noaptea— și de 1 mai am ieșit la băut prin oraș.

De Paște m-am dus înapoi la Galați. A fost un Paște bun, mâncare plăcută, vreme bună, din astea. Alice a ciocnit ouă cu mare plăcere, iar la un moment dat a vrut să le spargă pe toate, așa că a trebuit să le luăm de pe masă.

O săptămână mai târziu am petrecut la ziua lui Noel. S-a desfășurat la Little Ones Play Cafe Room, un soi de loc de joacă foarte mare și extrem de bine dotat cu toate tipurile de jucări, piscine de bile, mașinuțe și cam orice altceva. S-a jucat Alice pe acolo de am crezut că o să explodeze de fericire și entuziasm.

Iată două imagini cu noi extrase din clipul video al lui Marian:

Joia trecută am plecat apoi la Iași, în pelerinajul nostru bi-anual la bunicii Matildei din zona aceea. 5 ore de condus. Alice a dormit o oră. A fost… obositor, chiar și cu o pauză mai lungă pentru dezmorțire la jumătatea călătoriei.

Mie mi-a plăcut însă pentru că vineri și sâmbătă am mers în Iași. Vineri am mâncat ceva dulce cu Matilda și am băut o cafea. Sâmbătă am mers singur. M-am dus la Gist, o cafenea care-mi place mie, și am lucrat vreo 2 ore de acolo. Au la etaj mese speciale pentru muncă și am scris de acolo articolul cu linkuri de duminică.

Am crezut însă că voi fi mai productiv. Când am plecat din București, mi-am făcut o listă de 10 articole pe care voiam să le scriu de acolo. În mintea mea mă întrebam ce altceva să faci la o casă de țară toată ziua? Well, între deplasări la Iași, wireless slab și foarte multe ore petrecute mâncând, am scris vreo 3. M-am simțit dezamăgit de mine.

Iașiul arăta însă bine. Mă refer la zona centrală, care era plină de flori și plăcută pentru o plimbare. În rest, orașul are nevoie de niște peticeală de gropi. Am avut apoi plăcerea de a sta 30 de minute în ambuteiajul clasic de la Podu Iloaiei, împreună cu Ciolacu probabil. Ca pe tot E85, și pe acolo se circulă inclusiv pe banda de urgențe, ca și cum ar fi un drum cu două sensuri. La Podu Iloaiei, banda de urgență dispare pentru vreo 500 de metri, iar efectul de “fermoar” de acolo creează o coloană mare de mașini.

Oricum, sunt acum înapoi în București și urmează o perioadă în care sper să pot reintra într-un ritm bun de muncă. Am subiecte, am idei, vreau să reiau pe video și ideea de clipuri “Primul produs”. Am câteva review-uri de scris ca să ajung la zi. Au apărut câteva campanii noi. Trebuie să mă pun mai bine la punct și cu e-Factura.

Nu-mi vine să cred că deja ne apropiem de prima lună de vară. Articolele acestea state of nwradu, așa lunar cum le scriu eu, au un fel de a marca bine trecerea timpului în mintea mea. Îmi aduc aminte că parcă abia scriam de lunile martie, de februarie. Când s-a făcut aproape luna iunie, right?

Mă pregătesc de niște fotbal. Pe 1 iunie, finala Champions League. Din 14 iunie, campionatul european de fotbal.

În rest, chiar nu vreau să fac altceva decât să muncesc în timpul săptămânii cu un randament mare și apoi în weekend să mă bucur de roadele muncii așa cum îmi doresc eu.

Alice a împlinit un an de când merge la grădiniță. Am scris acest articol cu ce am învățat din acest an. În acest weekend chiar părea entuziasmată că va merge luni la grădiniță, iar când a ajuns acolo a alergat înăuntru fără a se mai uita înapoi la noi, deci îi place.

A avut o lună bună. La Galați și la Iași s-a jucat toată ziua prin curte. I-am cumpărat un soi de piscină cu bile și a tot sărit în ea. A descoperit că-i plac păpădiile și să sufle în ele, așa că prin parc nu a scăpat niciuna întreagă.

Se teme de căței. Nu știu de ce. Cred că s-a obișnuit cu pisicile noastre, care o ocolesc mai larg, iar cățeii sunt mai energici și poate o sperie. Uneori le întinde mâna pentru a fi mirosită, dar dacă apoi cățelul vine prea repede în spațiul ei sau vrea să o miroasă mai aproape, se sperie.

Și nu mă refer la câini de talie mare, ci inclusiv la caniși sau alte rase din acestea micuțe. Trebuie să o mai obișnuim cu ideea că așa sunt ei, vin la mirosit și la joacă.

Cred că Alice a mai avut și un salt cândva în ultima lună, că parcă dintr-o dată vorbește mai mult și cu fraze mai complexe sau folosește mai bine verbele și sinonimele unor cuvinte.

Într-o zi ne-a spus că vrea să mănânce precum o pisică, așa că i-am pus o farfurie pe masă și a mâncat din ea fără mâini, luând direct cu gura. N-a ținut mult, că nu-i chiar o metodă eficientă de a mânca, dar mi-a plăcut că a vrut să o încerce.

De Paști, Matilda și bunicii i-au organizat o căutare de ouă vopsite prin grădină. Nu știam ce înseamnă asta. I-au ascuns ouă și iepurași și câte o jucărie prin grădină, iar Alice, odată ce s-a prins ce trebuie făcut, le-a căutat și găsit cu mare încântare pe toate. De câte ori găsea ceva nou, chirăia de încântare.

Evident că a doua zi a vrut din nou aceeași experiență, așa că Matilda a mai ascuns o dată totul, ba chiar ascunde lucruri noi pe măsură ce Alice le descoperea.

Vreau să o duc în această vară la picnicuri în parc. Noi trei, o pătură, ceva bun de mâncare la noi. Poate îi va plăcea ideea.

 

Cam asta a fost ultima lună. Am încercat să lucrez, dar am avut multe întreruperi pentru călătorii diverse. Dacă vreți recomandări din ele, am mâncat bine la Zensushi Eleven în Mamaia, la etajul 11 al unei clădiri cu vedere la plajă, unde au sushi de calitate.

Foarte bine am mâncat și la Atic Millenium, un fel de skybar din Constanța unde am mâncat și băut chiar excelent.

În Iași, am fost la Bindu, un local vegetarian, deși am mâncat acolo o omletă cu somon. Practic, au meniu de brunch, dar fără bacon prin el, ca să zic așa.

Am fost și la Gist, o cafenea care mi-a plăcut mereu în centru acolo, vizavi de Hotel Select. Cafea bună, mie îmi place și cum arată locul (una dintre mese este un leagăn), iar la etaj au vreo 5 locuri pentru cei care vor să deschidă și un laptop acolo și să stea mai multă vreme.

În București nu cred că am vreo recomandare nouă. De 1 mai am ieșit cu părinții mei la Hanul Berarilor și a fost… ca de obicei. E bine acolo pentru un platou de carne și o bere rece.

Am băut din acest weekend Yamazakura, foarte ușor afumat, bun la gust pentru cei care vor să intre în această gamă.

Și o descoperire bună a fost acest vin de la Pivnița Savu, un Sauvignon Blanc excelent. Este complex, floral, foarte plăcut aromat, o plăcere.

M-am jucat Stellar Blade, pe care-l așteptam de ceva vreme. A fost bun, cum speram să fie. L-am jucat până l-am terminat și chiar mă tentează să încerc și New Game+ un pic, dar dacă găsesc timp de gaming am altele noi pe listă.

Și cam asta a fost luna mea. Sper că voi ați avut una excelentă.

    10 comentarii

  1. Pare ca ai avut o luna distractiva! Eu planuiam sa fac muulte chestii prin curte, insa vremea asta a incurcat mai tot

      (Citează)

  2. Pentru picnic iti recomand parcul dendrologic din chitila.

      (Citează)

  3. “A fost… obositor, chiar și cu o pauză mai lungă pentru dezmorțire la jumătatea călătoriei.“….parca era așa de relaxant sa conduci o Tesla, pfiiuuu :))

      (Citează)

  4. Pentru picnic iti recomand campusul din agronomie! Au investit foarte mult si sunt multe locuri cu iarba perfecta, vin multi oameni alaturi de copii. Inainte recomand sa dati pe la targul traditional care se tine in fiecare weekend tot in curtea celor de la Agronomie.

      (Citează)

  5. Sunt curios atunci cand ajungi in Constanta/Mamaia sau alt oras in care poate ca nu ai prea fost, cum alegi sau de unde stii in ce local sa te duci sa mananci? Folosesti recomandarile prietenilor , Tripadivsor, Google Maps?

      (Citează)

  6. BogdanP:
    “A fost… obositor, chiar și cu o pauză mai lungă pentru dezmorțire la jumătatea călătoriei.“….parca era așa de relaxant sa conduci o Tesla, pfiiuuu :))

    Cred că orice mașină ai avea, dacă îți urlă un copil în creier sau trebuie distrat 5 ore din 6 tot… obositor e ;)

      (Citează)

  7. Pacat ca nu zici si tu cand vii in iasi ca sa te scot la cateva locatii super faine :p

      (Citează)

  8. Local vegetarian care face omleta cu somon. Pentru cine nu stie, ouale se considera carne, ca si laptele de altfel, nu sunt permise in post si cu siguranta nu sunt vegetale. Iar somonul, este un peste, care are tupeul sa aiba carne.

    In concluzie, o mizerie de local cu pretentii.

      (Citează)

  9. tiganeala mare la Iasi, si e din ce in ce mai naspa

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus