un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PlayStation a pornit ofertele Days of Play și sunt reduceri și la console

29 May 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Astăzi au început ofertele Days of Play, una dintre campaniile anuale de reduceri de la PlayStation. Sunt oferte speciale la jocuri, abonamente PS Play și console, online pe magazinul oficial, dar și la magazinele partenere uzuale din România.

M-am uitat prin acestea site-uri și iată câteva oferte care mi-au atras atenția. Comunicatul primit spune că vor fi valabile până pe 12 iunie.

 

HARDWARE

Consolele au o reducere de preț față de perioada anterioară. Vorbim de noul model poreclit Slim, desigur. Puteți lua așa:

  • PS5 Slim de 1 TB Digital Edition: 2.049 lei la Altex și eMAG.
  • PS5 Slim de 1 TB ediția cu unitate optică: 2.499 lei la Altex și eMAG.

Le mai puteți găsi la același preț și la Flanco. Și bundle-ul cu două controllere are reducere.

JOCURI

Spider-Man 2 este redus cu 25%. Jocul este excelent, are poveste bună, întreg orașul New York realist creat, tot felul de momente bine puse în scenă și personaje plăcute. L-am jucat cu mare plăcere și vi-l recomand la fel.

Rise of the Ronin, care este destul de nou lansat, poate fi luat la preț cu 25% mai mic. Acțiunea are loc în Japonia acum 150 de ani, cu diverse comploturi legate de deschiderea către Vest.

Star Wars Jedi Survivor. Jocul a fost bine primit, fiind o poveste stand-alone în universul Star Wars, dar fără a insista pe Imperiu ca inamic principal. Mi-a plăcut și că, fiind al doilea joc din serie, personajul principal începe deja cu sabie laser și diverse puteri și simți că intri direct în pâine, ca să zic așa. Jedi Survivor a fost lansat acum un an și l-am jucat cu plăcere. Acum are 55% reducere.

Final Fantasy 7 Rebirth. Acesta este următorul episod din seria FF7 refăcută. Cloud și restul personajelor au ieșit din orașul Midgar și acum urmează explorarea restului lumii, jocul continuând povestea până la una dintre scenele emblematice din istoria gamingului în general, cea dintre Sephiroth și Aeris. Sau Aerith, în original. Eu am jucat întâi varianta FF7 de PC de acum 30 de ani și am rămas cu Aeris, că așa s-a scris în varianta pentru vest.

Dacă nu ați jucat însă prima parte, începeți cu FF7 Remake pentru una dintre cele mai celebre și frumoase povești din istoria jocurilor.

EA FC 24 are de asemenea prețul redus. Cu Euro 2024 practic la ușa noastră, poate vă face “poftă” acest joc.

Hogwarts Legacy are reducere 50%. Dacă nu mă înșel, a fost cel mai vândut joc în 2023 și în general este considerat unul foarte bun, fiind exact ce așteptau toți pentru universul Harry Potter.

Red Dead Redemption 2. Nu este nou, dar arată foarte bine și oferă foarte multe ore de joacă în universul vestului sălbatic, într-unul dintre cele mai apreciate jocuri făcute până acum. Poate fi luat cu mai puțin de 100 de lei.

Hitman World of Assasination are un preț foarte bun pentru 3 jocuri foarte bune. Toate sunt bune și oferă foarte multe ore de gaming, toate misiunile putând fi rezolvate în diverse moduri. Jocul are și o comunitate mare de fani online care fac speedgaming pe el. Eu am jucat Hitman 2 și 3 și mi s-au părut foarte bune.

Eu mă gândesc să cumpăr Robocop: Rogue City. Are reducere 50%. Pare cheesy în felul în care a fost și filmul original, dar la acești bani probabil merită, mai ales fiind lansat în noiembrie 2023 și cu review-uri bune.

Doom Eternal costă 50 de lei. Este un joc excelent și la prețul full, darămite acum, dacă nu l-ați jucat deja.

Nu-i vreo reducere, dar Elden Ring Shadow of the Erdtree este în platformă, jocul urmând să fie lansat la final de iunie. Este disponibil la vânzare stand-alone ca expansion sau la pachet cu Elden Ring, în caz că nu-l aveți. Elden Ring, jocul original, este pentru mine unul dintre cele mai bune dintotdeauna, pur și simplu un clasic din toate punctele de vedere. Foarte dificil, dar excelent.

ABONAMENTE

Sunt diverse oferte pentru abonamentele PS Plus. Recapitulez pe scurt structura lor:

  • PS Plus Essential: acces la multiplayer, plus câteva jocuri oferite gratuit în fiecare lună, câtă vreme sunteți abonați, plus alte beneficii. EA FC 24, Ghostrunner 2 și Destiny 2 Lightfall sunt jocurile gratuite din această lună, apropo, nu uitați să le luați pe cont.
  • PS Plus Extra: pe lângă cele de mai sus, primiți acces la un catalog de sute de jocuri disponibile gratuit, inclusiv catalogul Ubisoft+ Classics.
  • PS Plus Premium: pe lângă cele de mai sus, primiți acces la și mai multe jocuri clasice, plus streaming de jocuri din cloud-ul PS5.

Eu sunt de mulți ani abonat la Essential. Dacă jucați măcar parțial 2-3 jocuri lunar, deja merită planul Extra.

Ofertele par să difere în funcție de ce abonament aveți deja și cât timp mai este în el. Mie, de exemplu, PlayStation Store îmi propune o reducere dacă fac upgrade la Extra, 99 lei pentru 182 de zile rămase din an.

    6 comentarii

  1. Ofertele pentru subscripții sunt valabile pentru cei care nu au abonament sau pentru trecerea la un plan mai mare. Au anunțat că nivelul Premium va primi 6 jocuri PSVR2.

    Din păcate n-au anunțat nimic altceva despre jocurile aflate în dezvoltare, au doar reduceri și câteva anunțuri legate de abonamente.

      (Citează)

  2. Reducerea pt. abonamentul PS+ e doar la upgrade.
    Eu am deja Extra si am reducere 30% doar la premium pt. cele 360 zile ramase in abonamentul actual. E o oferta buna, dar eu personal nu am gasit mare utilitate pt. functiile in plus din Premium.

    Din pacate preturile la jocuri raman semnificativ mai mari in Romania decat in US unde am eu setata regiunea pt. contul PSN.
    De ex. la jocurile de mai sus cu reducere 25% asta se traduce intr-un pret de 285 lei in Romania si 228 lei in US.
    God of War Ragnarok costa 235 lei in Romania si 182 lei in US.

      (Citează)

    • Mormăilă:
      Subscripția pentru Essential este 280 Lei pentru cine nu o are activa.

      Reducerea e pentru cei ce nu au nicio subscriptie activa sau pentru upgradeu de la un plan la altul mai scump. Ai reducere de 20% la Essential, 25% la Extra si 30% la Premium.

        (Citează)

  3. Subscripția pentru Essential este 280 Lei pentru cine nu o are activa.

      (Citează)

  4. Robert:
    Esential e 350 lei 12 luni @Mormăilă , nu au nici o reducere. Daca totusi este da un link sa ne lamurim.

    Atât am plătit, nu am avut activă nici o subscripție. Nu pot să pun print screen aici…
    După ce a devenit subscripția activă, s-a schimbat și prețul, a devenit 350, cum spui tu.
    https://www.playstation.com/en-us/deals/days-of-play/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus