un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

De ce data viitoare o să punem un frigider încorporabil

21 May 2024  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Mă gândeam că, la renovare, trebuia să fi depus eforturi mai mari pentru a ascunde frigiderul într-un corp de mobilier.

Frigiderul mi se pare cel mai urât dintre electrocasnicele uzuale ale unei bucătării. Este un monolit mare și alb. Poate argintiu. Dacă nu ai vreun Bespoke sau Smeg, este cel mai mare obiect din cameră și este… banal.

De asta este bun un frigider incorporabil. Am stat acum o lună la un Airbnb în Sibiu, aproape de centru. Aveau un living room cu chicinetă, o cameră mărișoară și cu tavan înalt, și clar fusese decorată de un designer. Perete în două nuanțe pe o parte, rafturi mari gândite clar doar pentru obiecte decorative pe altă parte, lumini ambientale puse deasupra câte unui grup de fotografii pe perete etc.

Când am intrat, însă, primul gând a fost “dar nu au frigider?”. Că noi tocmai cumpărasem niște fructe și iaurt și înghețată și ne trebuia unul. Frigiderul era, desigur, ascuns într-un dulap de același tip ca restul mobilei de bucătărie. Faptul că nu-l vedeai în cameră, de fapt că nu te deranja vizual față de restul aranjamentului de acolo, conta foarte mult.

Am încorporat acasă mașina de spălat vase, dar nu frigiderul. La următorul palat poate fac altfel. Nici nu pare vreo mare scofală, frigiderul încorporabil este un frigider la fel ca celelalte, dar cu ușă plată și fără mânere, ca să fie ușor de “agățat” de ușa mobilierului în care se încorporează.

asus s5507

    23 comentarii

  1. singura problema cu incorporabil e ca limiteaza (mult) gama de alegeri.
    cel putin pe unde traiesc eu, cand mi-am luat frigider incorporabil am avut 5-6 variante fata de cateva zeci pt un frigider normal :). si sunt si ceva mai scumpe, ca sunt mai “de nisa”. dar poate e altfel in Romania.
    in rest, e f misto sa nu il vezi deloc in bucatarie ;).

      (Citează)

  2. si unde o sa isi afiseze alice rezultatele muncii ei de la gradi?
    daca vede si episodul potrivit din bluey.. o sa dezincorporezi rapid frigiderul :)

      (Citează)

  3. “frigiderul încorporabil este un frigider la fel ca celelalte, dar cu ușă plată și fără mânere”

    Da, doar ca mai mic. Pentru acelasi spatiu ocupat in camera, frigiderul incorporabil ofera cam 2/3, max 3/4 din volumul unui frigider de sine statator.

    In plus, nu o sa mai ai unde sa agati magnetii din toate locurile pe care le-ai vizitat

      (Citează)

    • Si eu voiam sa pun un frigider incorporabil dar am renuntat tot din cauza volumului mai mic. Ca e vizibil mai mic, nu doar asa, cu 2-3%. Faptul ca nu aveam unde sa pun magnetul cu desfacator de bere era o problema secundara.

      Pana la urma am rezolvat si problema estetica – am luat electrocasnice cu aspect brushed steel si frigiderul la fel. Se potriveste bine, sunt multumit de cum a iesit tot. La urmatoarea locuinta o sa fac toata bucataria fix la fel.

        (Citează)

  4. Nu și nu (nu aș mai pune ever incorporat). Am avut și, și.

    Da, estetic pare că iese câștigător, dar ai opțiuni și la frigidere clasice, non-white, care estetic arata bine.

    Costuri: pune la prețul frigiderului costul dulapului, gen Ikea 1000 de lei. Mai bine pui banii astia la un frigider clasic care arată mai bine.

    Eficiență: cele incorporabile au durată de viață mai mică, eficiență energetică scăzută comparabil cu un frigider clasic.

    Nu mai spun de eventualele mici probleme: dacă vrei să repari ceva… ai cam mult de demontat. Plus că dacă nu este montat bine, posibil să fie mai zgomotos decât un frigider clasic, că vorba aia, se miscă într-un dulap, cu tot cu dulap.

    Eu zic nu, mai bine strângi bani de un Smec.

      (Citează)

  5. Care e faza cu Smeg, in afara ca unele sunt viu colorate? Arata vintage si asta mie nu mi se pare a fi un avantaj. Adica, mno, prefer un frigider cu design din secolul 21, chiar daca nu are dispenser de apa si gheata. Dar dispenserul de gheata mi se pare un must have pentru cineva pasionat de cokctailuri sau bauturi, in general. Iar la incorporate, cum naiba faci?

      (Citează)

    • Eu sa zicem ca sunt pasionat de bauturi non-cocktail (suna mai soft decat betiv, nu?) dar dispenserul de gheata mi se pare inutil. Gheata in general mi se pare inutila.

        (Citează)

    • Octav: . Dar dispenserul de gheata mi se pare un must have pentru cineva pasionat de cokctailuri sau bauturi, in general. Iar la incorporate, cum naiba faci?

      Un aprarat de gheata e vreo 500-600 de lei. Si e mult mai usor de igienizat. Multe din frigiderele cu dispenser trebuie bagate la retea.
      Un aparat micut iti da gheata in 10 minute

        (Citează)

  6. Nici io nu aș mai folosi frigider încorporabil. Singurul avantaj e estetic. În rest, toate minusurile enumerate mai sus sînt valabile, și în experiența mea. Inclusiv ăla cu magneții. Așa că avantajul estetic e insuficient, cu excepția cazului în care numai asta te interesează.

      (Citează)

  7. E doar de fițe. Dacă-l folosești des la bucătărie nu prea vrei să deschizi două uși stînd cu canțarola de mîncare într-o mînă.

      (Citează)

  8. “De ce data viitoare o să punem un frigider încorporabil”

    Pentru că nu ați mai avut, de aia. A doua oară n-o să mai puneți. Și frigiderele încorporate, ca multe ale elemente la modă care dau bine în poze (gen insule imense cu marmură albă, chiuvete cu 1000 de accesorii și butoane, robinet de apă la aragaz etc., sunt de fapt foarte impractice sau greu de întreținut dacă sunt folosite constant. Sau realizezi că de fapt nu sunt atât de utile/folosite precum credeai.

      (Citează)

  9. Pe langa dezavantajele enumerate mai sus, daca ti se strica frigiderul incorporabil trebuie sa-l inlocuiesti cu unul de fix aceleasi dimensiuni, deci te limitezi singur la o gama din ce in ce mai restransa de modele.
    La celelalte conteaza cel mult latimea, daca ai corpuri de mobila fixe stanga-dreapta

      (Citează)

  10. Am avut incorporabil, nu mai pun. Sunt prea mici. Daca tii bucataria doar de design, da, dar daca vrei sa tii rahaturi in frigider, daca gatesti, sau ai copii, e prea mic.

      (Citează)

  11. am vazut pozele inainte sa citesc si am crezut ca acela este livingul vostru, ca era ceva rau de tot pentru locuit. cat despre frigiderele incorporabile sunt ok, mai scumpe, arata bine, scartaie usa cand deschizi si ai foarte putin spatiu de depozitare

      (Citează)

  12. pana si centralele termice individuale se pot incorpora, dar in varianta asta nu te mai poti inchina la sfintii cet si radet.

      (Citează)

  13. Ne poti da link-ul cu cazarea ?

      (Citează)

  14. As mai adauga ca si usa e mai grea, deschizi usa din lemn+usa frigider.

      (Citează)

  15. Si eu am incorporat la prima casa cand am facut-o.
    Pe vremea aia electrocasnicele din gama mediu-superioara chiar erau de calitate.
    De ce zic asta, pentru ca daca ai nevoie de reparat ceva la frigider sunt meseriasi care nu se baga daca e incorporat iar daca se baga te va costa mai scump (mai mult de munca). Al meu a tinut 15 ani pana la prima reparatie iar dupa, merge si azi. O alta problema cu incorporabilele este ca frigiderul se aeriseste mai greu in spate si asta il afecteaza in timp.
    Mai este limitarea la dimensiuni relativ mici, dar pentru o familie de 3 persoane iti faci treaba si cu un incorporabil.
    Limitarea la modele nu ai cum sa o inlaturi. In plus, orice electrocasnic incorporabil este cu 25-50% mai scump decat varianta neincorporabila.
    Ultima chestie este costul bucatariei care creste cu fiecare element de mobilier pe care il adaugi. Or, frigiderul incorporabil necesita propria mobila care mai adauga cateva sute de euro la costul bucatariei. Pe de alta parte, unde intra cei 10,000 euro cat costa o bucatarie de dimensiuni si calitate medie in zilele noastre, nu mai conteaza +/- 500-800 euro cat costa corpul acela.

    La casa pe care o fac acum am ales neincorporabil, care este mai spatios fiind mult mai inalt si l-am imbracat in mobilierul de bucatarie asortandu-l cu celelalte elctrocasnice la fel de argintii si da chiar foarte bine. Cand sunt toate argintii, electrocasnicele adauga un plus de eleganta si “professional look” designului bucatariei, parerea mea dupa experienta de acum.
    Desi a fost vreo 800 eur, stiu ca o sa ma tina un sfert din viata celuilalt, dar asa sunt electrocasnicele (si nu numai) azi: mai scumpe si mult mai proaste decat acum 15-20 ani.

    Desi sunt destule argumente contra unui frigider incorporabil, ele nu sunt atat de strong. Pana la urma e o chestiune de design/gust si bani.

      (Citează)

  16. wow… cine ar fi crezut ca primul consens in comentarii va fi la un frigider :))

    dar da, am asa ceva (chiar inlocuit recent) si confirm toate pct negative de mai sus: mai mic, mai scump, plaja mai mica de optiuni decat cele normale…

      (Citează)

  17. Un frigider nu se simte bine cu radiatorul din spate fara expunere la aer. Sper macar sa dai niste gauri de ventilatie in mobila aia frumoasa, sau, cum am eu la birou, o femeie de serviciu care sa dezghete nofrost-ul la o luna.

      (Citează)

    • Plus că ventilare mai slabă înseamnă presiune de freon mai mare pe refulare, adică uzură mai rapidă a compresorului.

        (Citează)

  18. Nu lua incorporabil. Nu-ti va ajunge spatiul din el (nici in frigider, nici in congelator)

      (Citează)

  19. Eu l-am luat negru mat. Fix ca și mobile de bucătărie. Nu e deloc deranjant, ba chiar din contră.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus