un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 15 aprilie 2024

15 Apr 2024  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

asus s5507

    10 comentarii

  1. „Cine are nevoie de mai mult de 8 G de RAM nu folosește tehnologia noastră într-un mod adecvat. În consecință merită taxat suplimentar.”

    Semnat: cineva de la Apple, probabil

      (Citează)

    • Daca nu ar fi suficienti 8 GB de ram, probabil ca nu ar exista nici clienti.

      Cel putin asta este logica in cazul oricarui produs electronic. Dar, in cazul acesta, logica de multe ori este data deoparte si intra in ecuatie dorinta de a detine un “fashion gadget”.

        (Citează)

  2. Mâna lungă a Nintendo își face simțită prezența. Discord nu vrea să supere pe nimeni, mai ales pentru că își dorește integrare nativă cu consolele, având deja integrare nativă cu PS5. Switch nu e suficient de puternic, dar Switch 2 va fi și Discord vrea să fie prezent acolo.

    Un om bine intenționat ar putea spune că Apple a optimizat la sânge M3 și OS-ul din jurul lui și de-asta 8 GB de RAM ar fi de ajuns. Realitatea este că vor doar mai mulți bani și dezvoltatorii care folosesc MacBook-uri cu chipsetul Apple s-au obișnuit să dea banii sau le cumpără mereu pe cele din generația anterioară.

    Scurgerea de la Autoritatea Electorală Permanentă arată doar cât de bine antrenați și/sau cât de atenți sunt unii oameni de acolo. În continuare li se permite să folosească calculatoarele de muncă pentru lucruri personale și asta ar trebui interzisă. Pare dur, dar oricum oamenii au telefoane și pot să stea pe Facebook/Instagram sau să-și citească email-urile și de acolo.

      (Citează)

  3. Mi se pare ciudata drona aia. Submarinele au forma actuala din cateva motive bune. Ce sens are sa o aplatizezi, doar sa arate diferit de alte AUV-uri?

      (Citează)

    • Nu prea ma pricep la hidrodinamica, dar ma gandesc ca poate forma respectiva ajuta la economisirea energiei pentru o drona ce va trebui sa opereze independent pentru o perioada lunga de timp.

      In plus, forma clasica a submarinelor este gandita pentru a rezista la presiune si a putea opera la adancimi foarte mari. In cazul dronelor, suprafata lor redusa le face mai greu de detectat pe radar si probabil ca nu va fi nevoie de o adancime foarte mare pentru a putea evita sistemele inamice de detectie.

        (Citează)

    • Majoritatea energiei se duce catre propulsie. Propulsia e ingreunata cu rezistenta mediului. Forma cea mai buna pentru a maximiza volumul intern (baterii, payload) si a minimiza suprafata (rezistenta mediului) e cercul.

      Radar-ul n-are treaba in apa.

        (Citează)

    • Nevermind, am gasit motivul, e o metoda diferita de propulsie.

        (Citează)

    • Nu inteleg.

      Initial ai spus ca forma rotunda (cercul) este cea care genereaza cea mai mica rezistenta la inaintare si cel mai mare volum interior.
      Ce legatura este intre aceasta si metoda de propulsie?

      Noua metoda de propulsie anuleaza rezistenta la inaintare?

        (Citează)

    • Nu anuleaza rezistenta la inaintare. Metoda noua se foloseste de forma blended wing si de flotabilitate pentru a inainta, fara sa foloseasca elicea. E interesant, aparent e o propulsie mai eficienta energetic dar mult mai lenta si care e influentata mai mult de curenti.

      Daca ii pui elice in cur si ii zici sa se miste, tot cercul e mai bun.

        (Citează)

    • Metoda de propulsie respectiva nu face zgomot. Oceanele sint înțesate cu hidrofoane (radarul electromagnetic nu are efect, undele radio se propaga in apa doar 2 metri). Iar detectarea aeriana cu magnetometre este imposibila, sint prea mici ca sa poata deforma cimpul magnetic terestru si sa poata fi citit ca in cazul submarinelor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus