un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 24 martie 2024

24 Mar 2024  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

De ce țările nordice sunt mereu în topul fericirii. Și asta deși este mereu frig pe acolo, aș adăuga eu.

Reportaj de la bordul portavionului USS Eisenhower,  în Marea Roșie.

SUA avertizase Rusia că ISIS pregătește un atentat pe teritoriul rus. Mă bucur să văd că încă există colaborare împotriva terorismului. Mă întreb dacă rușii ar fi făcut la fel în situația inversă. Firul evenimentelor.

Fostul vicepreședinte al lui Trump refuză să-l susțină pe acesta la alegerile de acum, numindu-l un trădător al Constituției.

3 Body Problem creează probleme în China. Chinezilor nu le-a plăcut să le reamintească cineva că, acum niște decenii, și-au persecutat, închis sau chiar omorât profesorii, cercetătorii și alți intelectuali pentru că erau dușmanii de clasă, iar puterea trebuia luată de clasa muncitoare. Îmi aduce aminte de ruși, care au fost nevoiți să scoată din gulag câțiva cercetători pentru a dezvolta rachete pentru război și cursa spațială.

Hoteluri frumoase din Maldive:

S-au scumpit restaurantele din Grecia. Nu știu de ce se miră lumea. Au crescut costurile pentru materie primă, electricitate și altele în toată lumea.

Scandal după ce Nike a modificat steagul Angliei de pe tricourile oficiale pentru Euro 2024. De ce-ai modifica steagul? Nimeni nu va considera asta o idee bună.

17 lucruri misterioase la care știința încă nu are răspuns.

Tipul acesta face un sandviș celebru de la All’Antico Vinaio și, de altfel, un clasic italian:

William Shatner a împlinit 93 de ani. Căpitanul Kirk l-a ascultat pe Spock și trăiește mult și prosper.

ADN-ul dintr-o gumă de mestecat a rezolvat o crimă din 1980.

O româncă la Vocea Germaniei cântând Dragostea din tei:

Formula 1 în Australia începe astăzi la ora 6 dimineața a României.

asus s5507

    34 comentarii

  1. Salut! Unde urmărești F1?

      (Citează)

  2. Mai sunt și alte motiv pt creșterile de prețuri (care au început din 2022, dar acum observă unii):
    – presiunea exercitată de fisc (eu nu credeam să văd vreodată localuri închise pe insule grecești de către fiscul elen, cu afișarea motivului)
    – obiceiul turiștilor de a plăti card aduce probleme de cash flow, rulajul fiind mai lent și mai puțin negru
    – autoritățile au permis apariția Carrefour și Lidl pe insule, care nu comentează la plata card și aduce tavernelor o concurență feroce

      (Citează)

    • In zonele in care merg majoritatea romanilor(Halkidiki, Thasos, Paralia), cam orice cazare are si o bucatarioara. Dimineata poti pregati o omleta, o salata ti-o faci cu vreo 2-3 euro, pita gyros gasesti cu vreo 5-6 euro(tin minte ca acum cativa ani, la prima vizita in Salonic era 1-1.5 euro), la 3-4 zile mergi la taverna pentru un peste sau alta specialitate greceasca. Bei doar o bere la terasa cu 5 euro, pe restul le cumperi din magazin si le bei la cazare/plaja sau bei apa.
      Si uite asa ne descurcam vreo 10 zile la mare in Grecia.
      Desigur, cei care merg in Santorini/Mykonos probabil manca si beau doar la taverne.

        (Citează)

    • Că nu ai mic dejun și încropești un sendviș înțeleg, dar să faci cumpărături și să mănânci toate mesele la cazare, ăla numai concediu nu mai e.

        (Citează)

    • Cipper, sunt oameni si oameni. Sunt in Grecia o multime de campinguri si cred că ai văzut si tu multi care își petrec concediul la cort. Personal nu-mi pot imagina cât se poate incinge un cort din ăla.
      De asta spun că variante există pentru toate buzunarele si tipurile de turiști. Ce, vesticii sunt nebuni ca preferă să se plimbe atâta cu autorulotele prin Europa? Doar au bani să doarmă la hotel și să mănânce la restaurant, dar preferă să-și petreacă timpul în 8 metri pătrați sau cât are o dubă din aia.
      Important e să nu mergi pe litoralul romanesc. Acolo e chiar indicat să mănânci la cazare, altfel ajungi direct la spital.

        (Citează)

    • beb: Bei doar o bere la terasa cu 5 euro, pe restul le cumperi din magazin si le bei la cazare/plaja sau bei apa.
      Si uite asa ne descurcam vreo 10 zile la mare in Grecia.

      Da, dar era vorba despre mâncatul la restaurante în articol. Sunt și soluții de a mânca mai ieftin, desigur, precum gătitul în regim propriu sau luat mâncarea de acasă, la o adică.

      Mie mi se pare însă că să mănânci măcar o dată pe zi la o terasă cu priveliște frumoasă, să iei un fel tradițional sau vreun pește care este doar acolo, face parte din experiența de vacanță.

        (Citează)

  3. Foarte bune articole de astăzi.
    Eu n-aș alege o țară nordică pentru a locui.
    Nike a făcut un fel de curcubeu din steagul țării.

      (Citează)

  4. In serialul Killing Eve e o chestie interesanta: oameni din serviciile secrete occidentale si ruse, care colaboreaza chiar si de pe vremea razboiului rece, facand schimb de informatii, chiar si fara stirea superiorilor. Dar nu isi tradeaza propria tara, ci aceasta e cam singura modalitate sa afle unele chestii.

      (Citează)

  5. SUA au avertizat si Iranul acum cateva luni despre atentatul comis de pakistanezi. iranul a facut cu informatiile fix ce a facut si Rusia. Din ce se poate observa, este o politica la nivel guvernamental a tarilor civilizate, sa avertizeze alte tari de posibile atentate, chiar daca nu sunt tari prietene

      (Citează)

  6. 1. citește și cât e consumul de antidepresive in țările nordice

      (Citează)

  7. Cu țările nordice.
    Am fost anul trecut în Danemarca și vorbeam cu un proprietar de restaurant, danez ca nație, ( nu vorbesc daneză că este o limbă imposibilă, majoritatea vorbesc și engleză) că el este un pic nemulțumit că plătește prea puține taxe la stat. Pentru ca din banii lui să poată întreține oameni cu statut dificil.
    Mi-a căzut mandibula.

    La articolul cu senvișul singura remarcă e cum ține degetele când taie pâinea, până am învățat am fost numai cu leocoplaste pe degete.

    Iar la tipa cu Vocea Germaniei am rămas la convingerea că
    noi românii putem să învățăm diverse limbi străine, dar sunt puțini străini care reușesc să învețe la modul profi limba română.

      (Citează)

    • Paco: dar sunt puțini străini care reușesc să învețe la modul profi limba română.

      De când cu Alice am realizat cât de dificilă este limba română.

      Spune-i cuiva că majoritatea cuvintelor fac pluralul adăugând i, dar la altele se modifică și alte caractere, fără o regulă clară. Sau cum se fac acordurile între verbe, substantive și adjective, de exemplu.

        (Citează)

  8. Tarile nordice sunt in topurile depresiei, alcoolismului si al sinuciderilor… nu stiu de unde prostia asta cu topul fericii cand acolo este bezna si jumatate de an sau mai bine.

    Evaziunea fiscala era in floare in Grecia in 2008 cand am fost in Faliraki, cand era jegul grec la magazin nu mergea niciodata cardul, cand era patronul englez brusc se repara. Si eu mic si prost, m-am prins greu care era faza.

      (Citează)

  9. Traiesc in Danemarca de aproape 3 ani si sincer, sunt foarte multumit de viata de aici. Singurul regret este ca am emigrat foarte tarziu, la peste 50 de ani. Extrem de haios cum unii isi dau cu parerea despre lucruri despre care si-au format pareri eronate din auzite. Radu adauga “este mereu frig pe acolo”. Serios ? Iarna e mai frig in Romania, vara prefer totusi temperaturile de 24-25 grade de aici fata de 36-38 din Romania. Cat despre enormitatile lui gaelex, cu bezna jumatate de an si mai bine, el probabil confunda tarile nordice cu creierul lui (unde bezna este cam permanenta, avand in vedere aberatille pe care le spune periodic pe acest blog).

      (Citează)

    • Romînul tot romîn, oriunde se află

        (Citează)

    • Da, atât de aberații încât tarile nordice au cel mai scump alcool din lume, ca să împiedice cetățenii sa moara de coma alcoolică.
      De altfel cea mai sigură cale sa fii dat afara rămâne sa te duci la munca mirosind a alcool.
      Și desigur cursele de pachebot între tarile nordice și Tallinn, o aberație, ca și petrecerile ce încep imediat ce ajung în ape internaționale.

        (Citează)

    • „De altfel cea mai sigură cale sa fii dat afara rămâne sa te duci la munca mirosind a alcool.”

      Nu cred că asta e valabil doar în țările nordice.

        (Citează)

    • Bossule, toate ca toate, da sa imi zici ca vremea in Danemarca e ok, simt ca ma iei de prost. Am fost in toate lunile anului. e placut asa in saptamana aia de vara, am prins-o. e acceptabil doar mai – august, acceptabil nu frumos.

      In rest nu ma pronunt ca nu am trait acolo, cu munca si cu tot, dar daca ma minti de la asta cu vremea nu te mai cred cu nimic.

        (Citează)

    • Cine naiba se gandeste la Danemarca cand e vorba de “tarile nordice”? Pentru mine sunt doar alea din peninsula Scandinava + Islanda.

        (Citează)

  10. Oh, nu, ai aparut si aici, cum mai e viata in mizeria aia de Horsens? Tot lucrator in depozit esti? Good riddance!

      (Citează)

  11. Pentru cine nu-l cunoaste pe Gerry, e un nene care s-a trezit la spartul targului sa se care din Romania. Si-a gasit o cocioaba printr-un orasel de provincie, crunt de anost, si lucreaza intr-un depozit. Dar nevasta-sa e multumita si declara cu aplomb ca viata in Denmark e mirobolanta. Lui ii plac temperaturile joase, fiind aproape obez. De asemenea, este exaltat de traiul din Denmark, danezii fiind renumiti pentru caldura cu care ii intampina pe balcanici. Civilizatie, nu stiti voi d-astea.

      (Citează)

    • Mai Deea, cum le stii tu pe toate. Daca un apartament intr-un bloc rezidential construit anul trecut dupa ultimele standarde, este o cocioaba, asa o fi. Sunt convins ca nu se compara cu vila in care stai tu. Poate ca la 1,85/92 sunt obez, cu toate ca nu as prea crede. Si da, muncesc intr-un depozit si sunt multumit, chiar daca sunt supracalificat pentru jobul asta. Dar a fost alegerea mea, pentru ca este primul job cu un nivel de stres spre zero, cu o salarizare foarte OK, dupa muuulti ani de inginerie petrol, offshore si onshore.

        (Citează)

    • Atipic pentru tine acest comentariu, Deea. Important este că omul se simte bine acolo, asta contează.

        (Citează)

  12. Gaelex: Da, atât de aberații încât tarile nordice au cel mai scump alcool din lume, ca să împiedice cetățenii sa moara de coma alcoolică.

    Gaelex, continui sa aberezi. Tocmai am fost si am luat o sticla de Johhnny Walker Red Label cu echivalentul a 66 lei. Probabil ca in Ro e mai ieftin, dar daca introduci si salariile in ecuatie, e mult mai scump in Ro. Deci ideea ca alcoolul e mult mai scump aici e pur si simplu o aberatie. Nu mai vorbi din auzite,

      (Citează)

    • Gerry, plimba ursul. Mai sunt unii pe aici care au umblat prin Scandinavia. Sunt fericiti ca beau de sting si trag pe nas sa uite de mizeria de vreme, de preturile pan’ la cer si binefacerile multiculturalismului. In rest, succes maxim, lucrator de depozit intr-un oras mediocru din DK e apogeul carierei tale. Vecinii tai sunt paki sau de prin coclauri africane? Trage aer in piept, maine e o noua zi de munca salahoreasca.

        (Citează)

  13. Alex: Bossule, toate ca toate, da sa imi zici ca vremea in Danemarca e ok, simt ca ma iei de prost.

    Omule, fiecare isi are nivelul lui de adaptabilitate. Pentru mine vremea in DK este OK. Pentru altii, nu. Cum am spus, in Ro e mai frig iarna. Sunt convins ca vremea in Italia si Spania e mult mai OK, in DK fiind ceva mai aspra, nu neaparat din cauza temperaturii, cat a ploii si a vantului. Dar am preferat sa ramanem aici, pentru ca muuulte altele sunt pe plus, comparativ cu tari cu clima mai buna.

      (Citează)

    • Prefer sa stau la -10 in Romania decat la 5 grade in Danemarca. Si e asa buna vremea de toti nordicii cu ceva mai multi bani decat minimul pe economie rup Spania.

        (Citează)

    • @Gerry Nu eṣti singurul. În Spania îmi e imposibil să trăiesc, din cauza vremii. Toată lumea spune de clima nemaipomenită din Spania. Mergeți la Sevilla sau Cordoba în iulie-august să vedem ce părere aveți. Pentru mine clima ideală e undeva în nordul Italiei, spre Dolomiți. Nu suntem toți la fel, nu preferăm toți aceleaṣi lucruri.

        (Citează)

  14. Deea: Gerry, plimba ursul. Mai sunt unii pe aici care au umblat prin Scandinavia. Sunt fericiti ca beau de sting si trag pe nas sa uite de mizeria de vreme, de preturile pan’ la cer si binefacerile multiculturalismului. In rest, succes maxim, lucrator de depozit intr-un oras mediocru din DK e apogeul carierei tale. Vecinii tai sunt paki sau de prin coclauri africane? Trage aer in piept, maine e o noua zi de munca salahoreasca.

    Comentariul tu imi provoaca un zambet. Si poate si multa mila, pentru ca nu te pot ajuta. Nu am ca domeniu de expertiza nici psihologia si nici psihiatria, ca sa pot face asta. Este teribil cate frustrari ai putut acumula. Dar asta e viata. Poate ar fi bine totusi sa iti vezi de viata ta si sa nu judeci oamenii si viata lor despre care nici macar nu ai habar. Si apropo de vecini, in blocul in care stam, suntem singura familie de expati, toti ceilalti fiind danezi. Iti doresc muuulta sanatate, nu vei mai avea o replica de la mine !

      (Citează)

  15. S-a lasat cu stromeleage si frigidere pline cand au auzit romanurile de dk

      (Citează)

  16. Well, this escalated total neașteptat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus