un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Cum arată un iPhone de 1.100 de lei de la Flip

26 Feb 2024  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

48 comentarii

Bunica Matildei și-a stricat recent telefonul mobil. L-a scăpat în apă. A fost un pic de panică pentru că nimeni nu a putut lua legătura cu ea pentru jumătate de zi, dar ne-am liniștit după ce s-a comunicat prin intermediul unui vecin și am aflat ce s-a întâmplat.

Telefonul, însă, a fost daună totală.

Pasul următor a fost, desigur, ca toate privirile familiei să se întoarcă spre mine pentru că, evident, eu sunt ăla “cu telefoanele”. M-au întrebat dacă nu am vreun telefon în plus de dat. Am zis că nu am. Și n-am zis de formă, chiar nu aveam. I’m a doctor, not a phone hoarder, cum ar zice Bones.

Le-am recomandat însă să ia ceva de pe Flip pentru că este cea mai ieftină soluție bună. Bunica Matildei n-are nevoie de ceva prea avansat. Folosește doar WhatsApp și, probabil o dată pe lună, camera foto, în rest chiar dă telefoane și atât. Un model ceva mai ieftin, dar cu garanție de 2 ani, a fost exact ce-i trebuia.

Despre asta este și noua promoție Flip numită Micul Preț. Toate sunt telefoane iPhone sub 1.500 de lei, cu 2 ani garanție, în stare “excelentă” sau “ca nou”, cum le zice Flip în evaluare.

Telefoanele sunt din generații mai vechi, dar sunt foarte bune pentru anumite tipuri de clienți. Părinții sau bunicii noștri probabil nu au nevoie de ceva foarte complex. Copiii la fel. Când Alice va merge la școală probabil că-i vom lua un telefon, ca să ne poată contacta la nevoie, dar sunt ferm convins că va fi ceva de genul acesta, ieftin și simplu, pentru armonie în familie.

Și bănuiesc că mai sunt și alți oameni care vor un al doilea telefon pentru vreo aplicație specială. Poate fi telefonul pentru făcut Uber. Poate fi telefonul special pentru Tinder sau pentru luat rezervări la un restaurant sau pentru un abonament la un alt operator, pe care-l vei folosi doar când mergi la țară.

Flip este o opțiune foarte bună pentru asta. Ai putea cumpăra un telefon SH de la vreo persoană care-l vinde pe Internet, dar pur și simplu Flip oferă un sistem mai bun. Întâi, pentru că-ți oferă garanție 2 ani, chiar și la un telefon vechi. Apoi, pentru că știi de când îl primești că telefonul funcționează bine.

Când iei un telefon de la o persoană cu care te întâlnești la ora 18 la magazinul de la colț, pur și simplu nu ai timp să-l verifici bine de defecte ascunse, eventual de unele care apar doar după câteva ore de utilizare. Cei de la Flip au o procedură cu 67 de teste pentru fiecare telefon în parte, cu unelte profesionale de diagnoză și ce mai trebuie pentru o analiză competentă. Îți livrează exact ce scrie în site și face asta și la easybox, dacă așa vrei.

Iată cum arată un iPhone XR de la Flip. Înainte să scriu articolul i-am rugat să-mi trimită un anumit model din site, un iPhone XR de 1.089 lei. Am făcut fotografii cât am putut eu de detaliate și le-am pus la rezoluție mai mare pe blog.

Așa vine ambalat:

Înăutru am găsit telefonul, un cablu de alimentare, un pin de extras sim-ul și ceva documentație într-un plic dinăuntru. Cutia are o prezentare bună.

Telefonul este impecabil. Ecranul este perfect, nu are nici o urmă. Spatele este perfect. Camera foto nu are nici o zgârietură.

Singurele urme de utilizare, cele care spun că telefonul nu este unul nou, sunt o zgârietură în zona portului de alimentare, genul acela de urmă care se face când bâjbâi să conectezi noaptea telefonul la priză, și două micro-zgârieturi pe unul dintre butoane. Și chiar zic micro-zgârieturi, sunt mai degrabă punctulețe, nu linii.

Îți trebuie mult noroc ca să cumperi un telefon similar dintr-un anunț de pe Internet, second-hand, și chiar și atunci n-ai avea 2 ani de garanție pentru el.

 

 

Uitați-vă la prețuri, sunt bune. Și, fiind vorba de iPhone, vin cu un alt mare avantaj: deși sunt modele lansate de mulți ani pe piață, unele rulează varianta curentă de iOS, iar altele pe cea de anul trecut. Mult noroc să găsiți un Android lansat în 2017 sau 2018 și care poate fi upgradat la Android 13 sau 14.

De asemenea, mai văd acolo și o tabletă iPad, sunt și din acestea în ofertă. De asemenea, mai trebuie reținut că iPhone 8 și iPhone SE 2020 sunt practic același telefon, diferă doar procesorul între ele. iPhone 8 are A11 Bionic, iPhone SE 2020 are A13 Bionic, care este evident mai rapid și probabil ar putea beneficia și de versiuni mai bune de iOS în viitor. Decideți voi dacă asta merită vreo 200 de lei în plus.

asus s5507

    48 comentarii

  1. Super, am să vorbesc și eu cu bunica să scape telefonul în apă!

      (Citează)

    • A facut ceva bunica de o pedepsiti cu prapaditul acela de iphone. Un xiaomi NOU costa vreo 800 lei, vine si cu incarcator de 33w, bateria rezista cateva zile in ritm de “bunica” si are spatiu de stocare muult peste aia 64gb. O sa invete sa nu faca filme la nepoti foarte repede..

        (Citează)

    • Mi-a plăcut aia cu stocarea. Sunt nevoi diferite. Are 3 aplicații instalate (Facebook, WhatsApp, SMS) și face 20 de fotografii pe an.

      Ce am observat însă în timp cu părinții mei, care au amândoi Android:
      – foarte des “a dispărut iconița” și “nu mai este programul”. Începi să apreciezi faptul că iOS nu te lasă să muți pictogramele cum vrei tu, ci ți le aranjează mereu în partea de sus. Pentru unii oameni, asta este bine
      – instalează diverse programe în telefon, fără să-și dea seama că fac asta. Lunar mai șterg aplicațiile a câte 2 jocuri sau 2 magazine online, pe care le instalează dând click pe reclame și altele. Pe iOS este mai dificil să instalezi fără să vrei aplicații.

      În plus, stabilitate mai mare, privacy mai bun, mult mai multe setări de accessibility. Sunt destule avantaje la bord, dar fiecare cu alegerea sa.

        (Citează)

    • nwradu:

      – instalează diverse programe în telefon, fără să-și dea seama că fac asta. Lunar mai șterg aplicațiile a câte 2 jocuri sau 2 magazine online, pe care le instalează dând click pe reclame și altele.

      Nu ți-ar fi mai simplu să le instalezi, să zicem, Firefox cu uBlock Origin ? Browsing fără reclame, mai puține incidente, eficientizarea muncii :)

        (Citează)

    • Peredhil: să le instalezi, să zicem, Firefox cu uBlock Origin

      Da, asa!
      Si sa le pui un PiHole in retea, sa nu mai vada multe dintre reclame. Si telefonul sa fie rootat si cu NovaLauncher custom.

      Browsing fără reclame, mai puține incidente, eficientizarea muncii

        (Citează)

    • C: Da, asa!
      Si sa le pui un PiHole in retea, sa nu mai vada multe dintre reclame. Si telefonul sa fie rootat si cu NovaLauncher custom.

      Browsing fără reclame, mai puține incidente, eficientizarea muncii

      Bună idee. De ce nu, dacă Radu consideră necesar și, eventual, mai poate scoate și vreo două articole de tip tutorial din asta. În caz contrar, cred că instalarea unui browser și a unei extensii e un pic mai simplă și îi eficientizează munca lui, nemaifiind nevoit să le dezinstaleze lunar diverse chestii.

        (Citează)

    • nwradu:
      Mi-a plăcut aia cu stocarea. Sunt nevoi diferite. Are 3 aplicații instalate (Facebook, WhatsApp, SMS) și face 20 de fotografii pe an.

      FB si Whatsapp salveaza totul local, atunci cand se trimit poze. Sau cache-ul de la FB..app mea de fb are 1,5 Gb acum, cu tot local cache. cam tot atat si YouTube. Cand downloadeaza un film sa se uite la el, se salveaza in Downloads si nu-l mai sterge nimeni de acolo. Nu mai spun de folderele de temp.

      Oricat ai zice, se strang fisierele de tipul asta si ajungi la un mom dat ca nu mai stii de unde sa stergi ca sa mearga telefonul mai repede.

        (Citează)

    • Radu, înțelegem că este un articol publicitar. Totuși, pe bune, nu poți spune că ,,bunica,, are nevoie doar de whatsapp și câteva poze iar pentru asta si-a luat Iphone. Fie el și de 3 ani. Zău. Nu te supăra. Nu se leagă. Cu 1000 de lei, pentru whatsapp și câteva poze, găsești super telefoane noi. Nu dau exemple, le stii foarte bine.
      Sigur, sunt și bunici de 45 de ani. Aia e altceva. Dar atunci sigur nu v-ati fi ocupat voi să îi luați telefon.

        (Citează)

    • @Somebody: Pune câte 5 GB la toate alea 3-4 aplicații și tot nu ajungi la 64. Cum adică să ștergi ca să meargă mai repede telefonul?

      @Adi: Bunica n-are nevoie de iPhone, dar Radu are, că e mai puțină bătaie de cap. La mine e liniște cu toți pe care am reușit să-i trec pe iPhone. Așa vorbiți unii de aifoanele alea de parcă ar fi nu știu ce minune, doar pentru ăia vrednici.

        (Citează)

    • @dam157
      1. Ia un telefon de 64Gb, nou nout si uita-te cat de fapt ai storage available.
      2. tocmai am explicat mai sus de ce coboara performanta unui telefon la low storage: cache-ul. Nu mai are loc sa isi scrie fisierele locale pentru a le incarca rapid atunci cand are nevoie de resurse si trebuie sa stearga si reincarce de fiecare data cand are nevoie sa fie afisate userului. Cand ai mai multe aplicatii deschise simultan, in background, tu crezi ca alea sunt tinute in RAM?

        (Citează)

    • @Somebody: fix aia am făcut, dar sper că vorbim de iOS. Acum am ocupat 100 GB, dintre care 45 GB de muzică și filme. Dacă tai din aplicațiile pe care probabil nu le-ar folosi bunica lui Radu, mai câștig vreo 10 GB, deci dacă aș vrea, m-aș descurca cu ăia 64. Până în 2022 am avut un iPhone SE cu 32 GB (primul) și acolo recunosc, eram cam la limită cu spațiul. Asta nu înseamnă că e bun 64 GB pentru toată lumea, dar pentru cineva care folosește doar ce zice Radu s-ar putea să fie suficient. Maică-mea are un iPhone 8 de 64 de 4 ani și ceva și n-am auzit încă de vreo problemă.

      Eu n-am văzut povestea cu cache-ul la iOS, singura problemă a fost când a furat Apple viteza procesorului (adică aveau oamenii bateria praf, dar tot din vina Apple).

        (Citează)

    • Bai omule, faptul ca nu ai vazut tu, nu inseamna ca nu exista. Uita-te la support pe apple ce sa faci daca merge telefonul greu si ai sa vezi ca unul din sfaturi e sa eliberezi din storage.

      Pe orice site intri tu nu ai control cat iti incarca in storage-ul local ( cache-ul). de ex numai pe digi24 daca vei intra o sa vezi ca-ti incarca 10Mb de fisiere in cache ( imagini, js-uri si alte minunatii..). Antena3.ro ai 20Mb..si sunt doar 2 pagini. Chiar asa sunt si programate, ca staticele sa ti le incarce din local a doua oara. Nu mai vorbesc ca pe FB sau whatsapp, daca te uiti la filmulete ele se salveaza local. Streamingul se refera doar la faptul ca-ti aduce progresiv fisierul pe device, dar in cele din urma se salveaza local. Optimizate, dar se aduna.

      Si tot din experienta iti spun si eu, la 64Gb, dupa 2 ani de folosinta am avut si eu aceeasi problema cu telefonului cuiva care folosea doar Whatsapp, FB si applicatii considerate “light”. Numai ca eu am explicatii de ce s-a intamplat asa, pe langa tine care refuzi sa crezi ca 64Gb e o memorie optima chiar si pentru cineva in varsta.Gandeste-te ca ei folosesc f mult telefonul pentru poze si filmulete cu copii.

        (Citează)

  2. Telefon de 6-7 ani la mana a doua refurbished pentru bunica? Sigur se lauda cu iPhone, cred ca un android de doi ani nu ii era suficient prin sat, cat sa nu o ia osteoporoza. In fine, reclama de pe YT de la Cristi si Ralu a fost mai reusita, macar era din Galicia CC agentia.

      (Citează)

    • Tu trăiești în lumea în care vrei să te lauzi cu telefonul tău și consideri că toți fac așa. Ea trăiește în lumea în care vrea să-i meargă WhatsApp, iar cei din jur vor un telefon cu soft care te limitează destul de mult și nu prea ai cum să-l “strici”.

        (Citează)

    • Eram sarcastic, dumnezeule…

        (Citează)

  3. Bunica și iPhone-ul. Mersi pentru amuzamentul din dimineața asta cam posomorâtă de luni.

      (Citează)

  4. Eu am avut o experienta neplacuta cu Flop. Am vrut sa vand telefonul personal, 2 ani vechime, tinut in husa si cu folie pe ecran dn prima zi. Estimarea pe site era de 860 lei cu plata la vanzare sau dupa 30 de zile. Am trimis telefoul la ei, l-au verificat dupa vreo saptamana si mi-au oferit vreo 400 lei, deci la jumatate. Concluzia specialistilor a fost ca bateria necesita inlocuire ca a depasit 500 cicluri de incarcare si asa recomanda producatorul, rama prezinta zgarieturi si necesita inlocuire si ecranul are burnin, deci si el trebuie inlocuit. Nu am fost de acord, am primit telefonul inapoi si l-am vandut in cateva zile pe olx cu 900 lei.

      (Citează)

    • Exact asa și la mine.

        (Citează)

    • Eu am vândut un telefon prin Flip, mi-au scăzut 5% din estimarea inițială și aveau dreptate să o facă, avea urme ușoare de folosire pe carcasă.

      Mi se pare un sistem ok. Nu ești de acord cu evaluarea lor, ți-l trimit înapoi și aia e.

        (Citează)

    • Eu am vândut 2 telefoane ambele la prețul estimat de ei inițial. Ambele iPhone 12, unul simplu și unul Pro. Pe cel Pro mi-au oferit 2300 de lei.
      Chiar sunt ok băieții.

        (Citează)

  5. Bunica cu iphone are sens daca fostul telefon a fost tot iphone si este obisnuita cu interfata ios. Altfel ios-ul mi se pare complet pe dos fara de android.
    Iar acel iphone xr are cel putin 5 ani vechime, mi se pare oare cum or functiona versiunile noi de ios pe el?
    Eu as fi luat mai degraba un Samsung A14 care costa sub 700 lei, e mult mai customizabil, ecranul mai mare si cel mai important – e nou!

      (Citează)

    • Nu văd cum e iOS pe dos față de Android, mie mi se pare doar mai simplu, odată ce te obișnuiești cu el găsești mai ușor ce cauți. Eu în familie am persoane în vârstă care au Android de mulți ani și văd că tot nu s-au obișnuit cu el, mi-e greu să cred că ar fi vreo problemă să treacă la iOS.

      Versiunile noi de iOS vor funcționa bine dacă va fi compatibil cu ele. De la 4 sau 5 încoace n-au mai fost probleme să meargă prost un iOS, atâta timp cât era disponibil oficial. Dacă rămâne cu 1-2 versiuni de SO în urmă e ok, mai mult s-ar putea să fie o problemă cu aplicațiile (cu unele, cel puțin).

        (Citează)

  6. Cine n-are bunici, să-și cumpere, mai ales când te caută promoțiile. De preferință, din cei cărora le mai tremură mâna și mai scapă chestii.

      (Citează)

  7. Este mai usor pentru persoanele 65+ sa treaca de la telefon clasic la smartphone folosind un Iphone. Am avut o tentativa sa o invat pe mama cu un android si nu a reusit nicicum sa se descurce. Gaseam teelfonul cu diverse setari modificate si cu iconitele mutate cine stie pe unde, efectiv saptamanal trebuia sa-i fac setari si instructaj. Cu IOS in schimb s-a descurcat dupa 2 sesiuni de instructaj.

      (Citează)

  8. Add01:
    A facut ceva bunica de o pedepsiti cu prapaditul acela de iphone. Un xiaomi NOU costa vreo 800 lei, vine si cu incarcator de 33w, bateria rezista cateva zile in ritm de “bunica” si are spatiu de stocare muult peste aia 64gb. O sa invete sa nu faca filme la nepoti foarte repede..

    Am vazut vreo 2 xiaomi de-alea ieftine care s-au stricat in 6 luni de zile.

      (Citează)

  9. “iPhone 8 și iPhone SE 2020 sunt practic același telefon, diferă doar procesorul”

    Hai, bre, Radu…

      (Citează)

  10. Eu nu înțeleg de ce nu face cineva o interfață android ca lumea pentru oameni în vârstă.
    Există mai mute variante, dar niciuna nu e ce trebuie.

    Aș pune pe ecran ceasul și nivelul bateriei, apoi câteva pictograme cu contacte (poza omului) și câteva aplicații.

    când dai cu degetul pe pictograma contactului să se apară pe ecran opțiunile: Apel telefonic, Apel Whatsapp, apel video, mesaj SMS, mesaj Whataspp. Poza mare sus să o vadă.
    Un buton mare jos, “Renunță”, dacă și-a amintit că e certat cu tine și nu mai vrea să te sune.
    Când vrea să scrie mesaj, să aibă un câmp unde să scrie, tastatura și două butoane: “Trimite” și “Renunță”.

    Atât. Restul androidului, ascuns și accesibil cu un cod.

      (Citează)

  11. Lock home screen layout in Andoid settings si nu mai dispare nimic de pe ecran.

      (Citează)

  12. nororc cu bunica, altfel nu mai iesea articolul. cum le potriveste bunutul

      (Citează)

  13. Peredhil: Nu ți-ar fi mai simplu să le instalezi, să zicem, Firefox cu uBlock Origin ? Browsing fără reclame, mai puține incidente, eficientizarea muncii :)

    Nu, nu i-ar fi mai simplu. Mai ieftin, poate. Doar dacă timpul tau și al celui bătrân costă puțin. Dacă-ți prețuiești timpul și nu iești sărac, sau zgârcit ca mine, faci mai simplu.

    Mai simplu e să dai intotdeauna 1000 de lei, sau cât costă petarda aia de iphone și rezolvă alții problema, măcar parțial. Ăștia bătrânii sunt mai rău decât copiii la tehnologie.

    Am si eu problema asta, n-am dat banul ( că-s nerd și lache flaușat, am gândit-o prost, gen tot așa) si am doar opțiunile alea care nu merg cum crezidin motive de utilizator, iar pi-hole e bun, dar din când in când te trezești că vreun echipament de tip IOT din casă nu se înțelege cu el; din vina echipamentului, dar cui îi pasă, trebuie să faci alte contrapții și complicații, l-am scos de tot că n-am timp să fac debug la fiecare peering sau să fac o mie de rețele – mai simplu dai banul și uiți de toate prostiile, dacă nu cumva ai timp de pierdut aiurea de fiecare dată când îți vezi bunicii / părinții. În loc să stai de vorbă cu ei și să te bucuri de ultimele 5 minute din viața lor – stai, tataie, că trebuie să-ți setez iarăși sculele că de asta am venit la tine, să fiu băiatul cu cablul.
    Nu zic că e rău , zic că pentru unii dintre noi timpul e mai scump , iar alții nu mai au deloc, și e mai util folosit altfel.

      (Citează)

    • Nu bre, @C era cel cu inițiative rețelistice. Nu știu sigur, că nu mă pricep la oameni, dar există o posibilitate să fi fost și vag sarcastic. Eu ziceam doar din proprie experiență, cu un utilizator de genul ăsta i-am pus fix ce am zis, Firefox+uBlock Origin, și am scăpat de majoritatea bătăilor de cap. Nu vede, nu dă click.

        (Citează)

    • Peredhil: vag sarcastic

      Nu doar vag.

        (Citează)

  14. Dupa ce am folosit vreo 6 iphones de cand a aparut 3G, as putea zice ca sunt orice dar nu fan. Cu toate astea, sunt de acord cu Radu aici: daca ai niste batrani atehnici in familie si vrei sa nu iti bati capul, un iphone sh ieftin e cea mai buna solutie. Partea misto e ca, daca are vreo plangere, poti sa ii zici relaxat ca nu il foloseste cum trebuie.

      (Citează)

  15. Dupa experiente nereusite atat cu mama cat si cu soacra, am revenit la telefon cu taste. Cel mai safe. Pe smarturi era jale, ba sunau aiurea, ba apasau de-anboulea, ba instalau aplicatii anapoda. Greu de tot. Cu whatsappu nu mai zic, ca trimeteau aiurea poze sau alte rahaturi. Le dadeam cate o poza din concediu si ma trezeam ca ajungea poza aia la toata agenda telefonului lor.
    Tata a ramas fidel unui nokia 6020, care nici nu stiu cati ani mai are. L-am avut eu prin 2005 sau 2006. Oricum merge brici si acum.
    Mama e pe un nokia 7070, senzatie telefonu, arata si belea si merge ca uns.
    Soacra e pe ceva mai nou, un samsung s6510.
    Nu mai chinuiti batranii cu smarturi.
    Daca vreti sa le dati poze si alea, mai bun un calculator.

      (Citează)

  16. Peredhil: Nu ți-ar fi mai simplu să le instalezi, să zicem, Firefox cu uBlock Origin ? Browsing fără reclame, mai puține incidente, eficientizarea muncii :)

    Brave și nu mai ai nevoie de altceva auxiliar antireclame.

      (Citează)

  17. Peredhil: Nu ți-ar fi mai simplu să le instalezi, să zicem, Firefox cu uBlock Origin ? Browsing fără reclame, mai puține incidente, eficientizarea muncii :)

    Ca alternativa la Firefox + uBlock Origin (din pacate versiunea mobile e plina de bug-uri) recomand Kiwi Browser + uBlock Origin. Kiwi Browser este open source si are multe feature-uri utile. Piesa de rezistenta e ca poti instala extensii Chrome pe mobile (inclusiv uBlock Origin).

    De asemenea mai recomand AdGuard sau Blokada pentru system wide (orice app este filtrat) ad blocking + tracker blocking sau macar un dns.adguard.com adaugat la optiunea Private DNS a OS-ului. Daca ai AdGuard sau Blokada nu mai ai nevoie de uBlock Origin, doar daca vrei sa ascunzi manual anume elemente ale site-urilor (de ex. footer-ul).

      (Citează)

  18. Somebody: FB si Whatsapp salveaza totul local, atunci cand se trimit poze. Sau cache-ul de la FB..app mea de fb are 1,5 Gb acum, cu tot local cache. cam tot atat si YouTube. Cand downloadeaza un film sa se uite la el, se salveaza in Downloads si nu-l mai sterge nimeni de acolo. Nu mai spun de folderele de temp.

    Oricat ai zice, se strang fisierele de tipul asta si ajungi la un mom dat ca nu mai stii de unde sa stergi ca sa mearga telefonul mai repede.

    Aplicația YouTube(cel puțin aia Premium, nu sunt sigur la cea free) are în setări o zonă “Background and Downloads” și acolo o opțiune “Delete Downloads” care șterge absolut tot(ce ai descărcat tu + cache). Din păcate la YouTube Kids nu am găsit această opțiune. FB nu folosesc. WhatsApp pe iOS nu ocupă spațiu mult dacă îl lași să facă backup în iCloud.

      (Citează)

  19. O fi articolul asta reclama, dar faceti misto de Radu de pomana. Eu cred ca nu ati atins vreodata un telefon de 700-800 de lei folosit 6 luni. A avut mama unul din asta, acum ceva timp, ca nu ii vine niciodata sa dea multi bani pe ele daca nu ii dau eu cand il schimb. Si si-a luat un Xiaomi habar nu am de care. Telefonul ala e oribil. Orice deschizi e cu mini freeze de 1 secunda. Cateodata si tastarea are delay. Fereasca. Sunt socat ca un producator are voie sa vanda asa ceva. Eu m-as imolnavi de nervi si as putea sa dovedesc ca e din cauza lor. As face plangere la anpc. Inteleg ca nu are functionalitati, dar sa deschizi un browser fara sa ai freeze ma astept sa o faci. Daca nu o faci m-ai pacalit cand mi l-ai vandut. E interzis sa existe asa ceva.

    Asa ca faceti degeaba misto. Mai puneti mana pe ele, ca de pe androizi de 3-4000 de lei e usor de vorbit cred. Iphoneul ala de 4 ani sau cat are merge brici prin comparatie cu orice rasnita de 800 de lei. Stiu asta ca am tinut xs-ul pana anul trecut cand am luat 14 pro, bateria era slaba… dar in rest, aproape nu am observat diferenta in viteza cu care se misca noul 14, save for 120frames si restul imbunatatirilor.

      (Citează)

    • Ai mei parinti sunt dotatati cu samsumg a14 5g si merg brici. Dar no, pana si un iphone 6 (asta e telefonul copilului de urgenta) e mai bun ca ele, nu ? Din anumite puncte de vedere delicat alese.

        (Citează)

    • @baltha zerus: A14 nu are nici un an de cand s-a lansat. Ia incearca A13 si vedem apoi

        (Citează)

    • Era vorba de telefoane pe la 800 de lei. Heck, cu cat a dat pe iphone-ul ala vechi, 1100 putea sa ia un telefon care sa zbarnie produs anul asta, sfarsit de anul trecut Dar no, dau bine in seo probabil flip + iphone + comentarii androtarzi si appletarzi :).

        (Citează)

  20. C:
    @baltha zerus: A14 nu are nici un an de cand s-a lansat. Ia incearca A13 si vedem apoi

    A13 e un telefon de 300-400 lei dupa un an, de ce sa-l compari cu un iphone de 5 ani care costa 1100 lei? Eu am luat pentru copii doua Samsung A52s vechi de aproximativ un an cu 800 si 900 lei (acum un an, deci au 2 ani). Telefoanele merg brici si vor mai merge asa mult timp. A1X sunt telefoane foarte low end. Nici noi nu costa cat iphone-ul ala de 5 ani.

      (Citează)

  21. Lockdown Mode in iOS – A fantastic Internet crap reduction tool

    https://www.dedoimedo.com/computers/iphone-lockdown-mode.html

      (Citează)

  22. desi tocmai mi-am luat S23 de pe Flip (si am uitat sa intru inainte pe la Radu, sa-si ia si el cuvenitul comision – a fost pe nepregatite, ca il vanam de ceva timp, si am intrat intamplator sa vad daca sare ceva, erau doua, am prins unul), sunt taaare curios daca Radu primea acelasi pret daca ar fi folosit o alta identitate…
    as fi curios si de altceva: daca le-as trimite eu exemplarul meu (“ca nou” – si cam asa e, doar folia lipita “profesional” nu e chiar) la evaluare, oare mi-ar da cei trei mii inapoi? :))
    legat de Android si varstnicii… recunosc, credeam ca doar la mine e beleaua. ce tot face cu Motorola ala nu pot pricepe, ca apar tone de aplicatii, setari aiurea si comportamente “dubioase” periodic! desi NU SUPORT filosofia RottenApple (da, am lucrat ani pe Mac si am iPhone de munca), trebuie sa recunosc ca nu cred ca iPhone ar face aceleasi probleme celor mai putin tehnici. la fel si un Mac.
    desi eu ma simt grav limitat (iar argumentul cu buey, da’ ce camera faina are PICA in ultimii ani) de magaria lor, un neinstruit cred ca ar folosi mai usor produsele lor, si mai fara probleme.
    am un prieten foarte bun, prof de sport, care a devenit mare fan Apple. nu i-as fi recomandat, ma gandeam ca l-ar incurca, dar pana la urma a schimbat tabara si e foarte fericit (si eu, ca l-am pasat la cine i-a recomandat si am scapat de plangeri, hehe).
    iPhone, vrea deja pe al treilea, iPad si… AirTag. i-am maritat ROG-ul meu cu 8750H, ca altfel parca il vedeam ca isi ia si Mac, si scapam de suport complet (o bag p-aia cu nu ma pricep la mere stricate😈). cel mai probabil de-aia nici n-a vrut…
    dar sincer, unui om in varsta, care nu stie sa foloseasca niciun sistem, nu i-as recomanda Windoze sub nicio forma, chit ca eu sunt obligat sa-l suport. ca sa stai pe net, sa deschizi cateva poze si filme, sa dai/primesti un mail, Linux Mint e excelent! nu (prea) ai cum sa-ti iei carcalaci, nu prea ai cum sa instalezi porcarii indiferent pe ce reclame dai clic, nu prea ai cum sa te incurci in actualizari… si mai e si moka.

      (Citează)

  23. Radu, sunt curios de un follow up la articol. Cochetez și eu cu ideea de un iPhone pentru bătrânii mei, dar mi-e frică ca o să le fie greu să se obișnuiască cu lipsa unui boton de back, cu iesitul din aplicații.

      (Citează)

  24. Forta bunica Matildei (care ar trebui sa fie si in varsta cat de cat) daca la varsta ei rupe whatsapp-ul de pe iphone.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus