►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Știam eu de ce mănânc sushi de la ZenSushi: pentru că este foarte bun, mai ales rolele lor speciale.
Sorin Zaharia, care este bucătar șef și co-proprietar al lanțului ZenSushi, a luat în Japonia locul 1 la categoria Creative Sushi Open Competition și locul 3 general în competiția World Sushi Cup. Un fel de campionat mondial de sushi.
Competiția este sponsorizată de Ministerul Agriculturii din Japonia și organizat de All Japan Sushi Organization. Competiția în sine se adresează bucătarilor străini de sushi, cei japonezi au altă competiție și oricum în lume a prins de fapt alt stil de sushi, nu cel japonez foarte simplist. Pare legit. Felicitări lor!
Oricum, noi de la ZenSushi comandăm în general (cele mai recente comenzi: 3 februarie și 21 ianuarie, când au venit prieteni în vizită) chiar și fără să știm de astfel de premii. Este și aproape aici la Șincai și livrează rapid, iar sushi-ul a fost mereu gustos și proaspăt. Îmi place și cel de la Kanpai, dar este în partea cealaltă a orașului și nu prea comandăm de acolo.
Dacă tot am zis de sushi, trebuie să mulțumesc pe această cale și cui o avea restaurantul Edo Sushi, nu mai știu numele. Acum mulți, mulți ani m-a invitat acolo pe mine și pe alți câțiva bloggeri și am avut primul contact cu sushi și cum se mănâncă acesta. În weekendul următor am dus-o și pe Matilda acolo. De atunci suntem amândoi mari fani sushi și mâncăm periodic, iar o dorință de-a noastră de pe bucket list este să ajungem cândva și într-un restaurant tradițional din Japonia, ca să-l încercăm pe cel clasic local, nu varianta internațională care este mai complexă.
Într-o vreme începusem să fac Turul Sushi-ului pe blog, am scris despre câteva localuri. Nu prea erau însă mulți fani. Mă întreb dacă s-au mai schimbat lucrurile.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
15 comentarii
05/02/2024 la 2:32 PM
In ultima vreme am impresia ca s-a cam stricat.
Rolele sunt mai mici si parca si calitatea ingredientelor a scazut.
Alex(Citează)
05/02/2024 la 2:36 PM
Se numeste optimizare de costuri.
E diferenta mare intre ce e in Europa in domeniul asta al sushi si ce e acolo, la mama lor, pentru localnici facut.
cineva(Citează)
05/02/2024 la 3:21 PM
Eu iau mereu de la Edo, livreaza cam intr-o ora dar calitativ sunt mereu multumit.
Mi se par si mai ieftini decat Sushi Terra.
Zen nu am incercat inca, data viitoare, daca tot sunt langa mine.
Pyro(Citează)
06/02/2024 la 10:45 AM
Și mie îmi plac cei de la Edo, doar ca sunt cam departe de noi pentru livrare.
Matilda(Citează)
05/02/2024 la 3:31 PM
Am inceput relativ recent cu sushi. In Timisoara sunt cateva restaurante unde am incercat si mi-a placut mai ales Rio Wok&Sushi. Am descoperit si zona de sushi preparat intr-un Kaufland (C. Girocului) foarte proaspat. Mi s-a recomandat sa incerc sa il prepar si acasa dar … inca nu!
imihai78(Citează)
05/02/2024 la 4:12 PM
Cum recunosti un sushi proaspat de unul vechi?
ipo(Citează)
05/02/2024 la 5:12 PM
@ipo – dupa gust, culoare. cum altcumva?
GabrielG(Citează)
05/02/2024 la 6:02 PM
@GabrielG: bine ca nu dupa indigestie. Ma refeream inainte sa gusti.
ipo(Citează)
06/02/2024 la 10:46 AM
Ipo – eu ma uit la culoare, la textura. Îți dai seama când un aliment e cam uscat asa la suprafață. Dacă arata asa, nu iau.
Matilda(Citează)
05/02/2024 la 4:16 PM
“Nu prea erau însă mulți fani. Mă întreb dacă s-au mai schimbat lucrurile.”
Fani sunt, problema e ca este un produs foarte scump, asadar se mananca doar la ocazii speciale, in niciun caz saptamanal sau nici macar lunar, eu personal am mancat ultima oara in urma cu aproape 1 an.
Alex(Citează)
05/02/2024 la 4:20 PM
“cel japonez foarte simplist” wtf… cred ca vrei sa spui ca in majoritate restaurantelor din europa (majoritatea cu 0 japonezi implicati in proces) creeaza tot felul de amestecuri si improvizatii ciudate, care se indeparteaza de reteta de baza: orez / peste si eventual niste sos de soia si wasabi.
nu e nimic “simplist” in asta, este cu mult mai greu si mai complex sa creezi ceva extraordinar cu 3 ingrediente, de aia ai tipi in Japonia care stau si invata vreo 15-20 de ani inainte sa fie considerati capabili sa faca sushi.
stefan(Citează)
05/02/2024 la 5:13 PM
la fel si cu pizza
GabrielG(Citează)
05/02/2024 la 6:29 PM
Avem si noi sushi, doar ca nu e cu peste, ci cu carne de porc, si nu e bucata mare, ci e tocata si amestecata cu orezul, iar la final totul e invelit intr-o foaie de varza murata si pus la fiert cu afumatura.
In loc de sos de soia si wasabi, servim cu smantana si ardei iute
C(Citează)
06/02/2024 la 7:26 AM
🤣🤣 plus varianta de sushi ardelenesc, simplist, tradițional, formată tot din 3 ingrediente: pită, slană și ceapă. Sake n-avem, da’ stingem cu rachiu 🤣🤣🤣
HM(Citează)
05/02/2024 la 6:35 PM
:))))
Marius(Citează)