un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Year in review 2023 pe blog: statistici, cele mai citite articole, comentarii și planuri de viitor

4 Jan 2024  ·

GÂNDURI  ·

36 comentarii

nwradu blog a împlinit 17 ani în 2023. Iată diverse statistici despre ce s-a întâmplat anul trecut pe blog, plus comentariile mele despre asta.

VIZITE

Au fost aproximativ 1,6 milioane de vizitatori unici în 2023 pe blog anul trecut. Au fost 3,5 milioane de sesiuni și 5,7 milioane de afișări.

(Vizită sau sesiune înseamnă o rundă de browsing prin site. De exemplu, dacă o persoană intră dimineața și citește vreo 2 articole, apoi mai intră seara și citește 4 articole, înseamnă în total 1 vizitator unic, 2 vizite și 6 afișări.)

Acum să nu credeți că 1,6 milioane de români au intrat măcar o dată pe blog. Google Analytics are niște modalități de a detecta că același utilizator intră în 2 zile la rând, pentru a-l socoti ca “un unic”, nu “doi unici”, dar pe o perioadă mai lungă de timp treaba asta devine imposibilă. Așadar, cifra reală nu o știe nimeni, iar ce zice GA este ce avem la dispoziție.

Îmi cer scuze și pentru calitatea graficelor. Google Analytics 4 este inferior versiunii 3, cel puțin într-un scenariu de blog, dar asta este viața, versiunea anterioară a fost oprită.

Cifrele sunt asemănătoare cu cele ale anului trecut. Nu știu cum să interpretez asta. Pe de o parte, este bine în contextul “blogurile sunt pe moarte” și al faptului că practic am încetat să mai dau orice share pe Facebook articolelor, de când ultimul mecanism automat pentru asta nu mi-a mai fost disponibil (sau nu m-am priceput eu).

Pe de altă parte, cred că am depus mai mult efort decât anul trecut și în plus au apărut alte mecanisme de atras traficul. Unele articole au prins Google Discover, care este pagina aceea de articole recomandate pe care o arată Google pe unele telefoane mobile, dar și câteva prin Google News.

Traficul de pe mobile a crescut din nou față de anul trecut de la 80,8% la 82,2%, iar cel de pe PC-uri a scăzut la 16,2%.

Ce telefoane mobile au folosit cei 82,2% vizitatori? Cele de mai jos:

 

Față de anul trecut, Samsung a crescut ușor și Apple a scăzut, Xiaomi a inversat locul cu Huawei, iar cel mai mare salt l-a avut Realme, de pe 11 pe 8.

 

În browsere, Chrome a crescut la 72%. Pe OS-uri, mă așteptam ca MacOS să crească, având în vedere calitatea excepțională a laptopurilor cu Apple Silicon, dar a rămas la aceeași valoare. Android 13 este cel mai popular OS.

Alte statistici:

  • România 87%, apoi Germania, Marea Britanie, Polonia și Franța. Ziceți voi în comentarii dacă stați într-o astfel de țară sau este vorba mai mult de VPN-uri corporate. Moldova tocmai pe locul 8 cu 0,8%. Sunt curios cum aș putea atrage mai mulți moldoveni pe site.
  • București 43%, apoi Cluj-Napoca, Timișoara, Ploiești, Iași, Brașov, Constanța, Craiova, Pitești.
  • Nu am date despre vârstă, sex sau alte demografice pentru că am setat Analytics să nu colecteze astfel de informații nici măcar în mod anonimizat.

ARTICOLE

Am publicat 992 de articole în 2023. Este primul an din 2019 încoace când scad sub 1000 de articole publicate și al treilea astfel de an în ultimii 14 😞

Am scris 588.077 cuvinte, o medie de 593 de cuvinte per articol.

258 dintre articole au fost Știrile zilei despre tehnologie. 53 au fost Articole interesante de citit duminică.

Cele mai citite articole scrise în 2023 au fost:

  1. Am dus un telefon și o tabletă și alte accesorii la Orange pentru reciclare și recondiționare (și plantare de copaci)
  2. De unde vine numele de Palestina și care este istoria statului Israel și a fâșiei Gaza care a dus la situația de astăzi
  3. Sfat: dezactivați camerele video atunci când sunteți acasă
  4. Primele produse-vedetă de la eMAG Black Friday și toate detaliile despre oferte
  5. Am jucat online la loto 6/49 pentru că Loteria a dat drumul la cumpărarea online de bilete
  6. Loteria îți cere CNP-ul ca să poți juca, dar nu mi-e clar de ce
  7. De ce nu investesc în Hidroelectrica acum la IPO
  8. Mi-e milă de blocurile din Piața Națiunile Unite, poate cele mai frumoase din București
  9. Pe ce poziții credeți că s-au plasat telefoanele Apple iPhone în topul livrărilor din 2023?
  10. Am condus o Tesla Model Y și mi-am schimbat părerea despre mașină

Nu mă așteptam ca o campanie cu Orange să ajungă pe primul loc. Simt că-mi datorează mai mulți bani acum. 😎

În rest, mă bucur că cel despre istoria Israelului și a Palestinei a ajuns așa de sus, având în vedere că l-am scris în vreo 3-4 ore. A ajutat că știam deja în mare informațiile din el și l-am putut scris fluent, căutând doar cifre exacte unde era nevoie.

Un alt articol scris din inimă a fost cel cu blocurile frumoase din Piața Națiunilor Unite, mi-a plăcut și mie să descopăr istoria lor. Articolul scris despre Tesla Model Y a cam fost și momentul în care m-am decis că vreau o astfel de mașină, trecând pe primul loc pentru mine între alte electrice.

Cu celelalte vedeți de fapt efectul Google Discover/Google News/viralizare, care aduce ceva trafic și le ridică peste medie.

Am scris Știrile zilei despre tehnologie în fiecare zi lucrătoare a anului. După Crăciun nu avea rost, că nu se întâmplă nimic. Articole lungi și interesante? 53/53! 🙃 State of nwradu? 12/12! 💰 Bursă și investiții? 12/12! Formula 1? Toate! Începând cu luna august am scris lunar și despre ce jocuri bune se lansează în luna următoare.

Îmi face mare plăcere să scriu anumite tipuri de articole pe care le-am dezvoltat deja ca serii, dar nu le-am întreținut așa bine:

  • Trei lucruri noi pe care le-am învățat – 7 scrise anul trecut, dar am de mult materiale pentru mai multe. Îl voi continua.
  • Hoteluri de lux – doar 4 scrise anul trecut. Mai am 2 pe listă și trebuie să fac research pentru altele. M-a amuzat comentariul cuiva care spunea că nu credea că în concediul meu ideal stau cazat la hoteluri scumpe. Nu, visez să stau la Etap, nu mi-a ajuns de câte ori am avut baia la comun cu tot etajul, mai vreau 🤣
  • Lumea roboților – 7 scrise anul trecut. Seria este despre utilizări inedite sau interesante ale tehnologiilor AI. Uneori astfel de subiect sunt upgradate de la un link în știri la un articol full-size, dacă-mi place subiectul.

Mai am alte serii în plan. Am lăsat-o mult mai moale decât mi-aș fi dorit cu articolele despre diverse localuri pe care le recomand. Vorba Matildei, dacă citești state of nwradu de decembrie 2023 zici că am stat doar prin restaurante. Am făcut fotografii peste tot, am materialul, ar fi bine să le si scriu (până nu dau faliment), mai ales că este ceea ce mi se pare 100% conținut de blog personal.

Cele mai citite despre Tehnologie le găsiți oricum în topul de mai sus. Pe Auto cele mai populare au fost toate despre Tesla Model Y de când am cumpărat mașina (practic, top 5), plus articolul despre update-ul Waze pe Android Auto și Coolwalk, dar și despre noua rundă de tichete Rabla Plus și despre dricul numit Santa Fe.

Food & Lifestyle:

  1. Mi-e milă de blocurile din Piața Națiunile Unite, poate cele mai frumoase din București
  2. 5 locuri frumos decorate de Crăciun în București și ce este înăuntrul Casei Mița Biciclista
  3. Ideea de a forța magazinele din București să se aprovizioneze doar noaptea este neinspirată
  4. Bolarzii de beton cu lanțuri din sectorul 4 sunt montați ilegal
  5. Două motive pentru care apartamentele din București se vor scumpi în continuare

Mi-am dat seama scanând rapid ultimul articol că nu este bine formatat pentru a fi ușor de parcurs. Cele două motive din titlu nu sunt ușor de găsit în text. Trebuie să am grijă pe viitor să pun niște secțiuni prin articol, să-l fac ușor de consumat.

Turism:

  1. Deschiderea aeroportului din Brașov
  2. Casa Filip din Sarichioi
  3. Stațiunea Mamaia can’t catch a break, acum cu un nou logo retras după câteva zile
  4. M-au enervat trenurile italiene, au fost prea rapide

Cele mai citite articole despre localuri:

  1. Terasa Indigen de pe malul Lacului Tei
  2. Lanțul Calif (unde cândva am avut propria rețetă de kebab) și Condimental a dat faliment. Aici ar trebui notat că după o vreme mi-a scris noul patron al localului de la Iancului care mi-a spus că acolo continuă treaba cu nou personal, dar sub același nume. Așa o fi.
  3. De ce primești linguriță la cafea în cafenele de specialitate
  4. Am mâncat bine la Wienerhaus, un restaurant cu specific austriac din București

Cele mai citite review-uri:

  1. Ceasul Xiaomi Watch 2 Pro
  2. Ceasul Huawei Watch Ultimate
  3. Telefon Samsung S23 Ultra
  4. Telefon iPhone 15 Pro Max
  5. Telefon Samsung S23
  6. Telefon Samsung A54
  7. Telefon Xiaomi 13 Pro
  8. Tracker Samsung SmartTag2
  9. Ceas Garmin Instinct 2x
  10. Telefon OnePlus 11

BANI

2023 a fost un an bun, cel mai bun de până acum. Teoretic dacă fac compensarea cu inflația nu știu dacă mai iese așa, dar oricum… an bun.

Mulțumesc partenerilor care au avut încredere în mine și în bloguri în general pentru promovare. Aș spune, de fapt, că 2023 a fost un an bun pentru bloguri, așa simt eu din multitudinea de campanii pe care le-am văzut și din ce bârfe mai știu și eu, chiar dacă nici numărul lor și nici bugetele nu se compară cu influencerii de YouTube sau Instagram, unde cei mari știți deja că măsoară în sute de mii de euro pe an.

Blogurile rămân singurele canale adecvate pentru explicații detaliate, pentru materiale mai lungi sau avansate pe anumite subiecte și pentru grupat în aceeași “pagină” cuvinte, fotografii și clipuri video. Contează și asta din urmă, apropo. Pe Instagram se uită lumea la fotografii, dar descrierea nu este citită, iar de obicei acolo găsești, după 4 paragrafe cu ceva emoționant, subiectul campaniei publicitare respective.

Și da, și YouTube poate fi o soluție pentru materiale lungi și detaliate, dar costă mult mai mult. TikTok și Instagram rămân pentru attention span mic, pentru distracție, nu seriozitate. Mie mi se par foarte bune pentru a genera awareness și pentru a vedea în 30 de secunde sau 10 fotografii cum a fost la vreun eveniment sau cum arată vreun nou produs de larg consum, dar nu pentru mai mult de atât, decât dacă ești dispus să investești pe termen lung în campanii acolo, ceea ce înseamnă sume foarte mari.

Afilierea a mers și ea mai bine în acest an decât în 2022. Black Friday a fost excelent. Am fost din nou nr 1 (în Profitshare) între afiliații Fashion Days și eMAG în zilele când cele două magazine au lansat Black Friday. Cu alte ocazii, am văzut multe vânzări de produse recomandate din experiența proprie, uneori în câteva cuvinte, alteori din articole mai detaliate precum cel despre termosul pe care-l folosesc zilnic de când l-am cumpărat.

Alt exemplu plăcut de afiliere: s-au cumpărat aproape 10 Tesla prin linkul meu de reducere. Nu-mi aduce bani asta, dar am folosit punctele câștigate pentru a debloca performance boost, accelerație în 4,4 secunde acum, de simți cum îți intră ochii în cap.

COMENTARII

Au fost 28.946 de comentarii în acest an. Top 20 comentatori este următorul:

Același top ca anul trecut, de fapt, Andrei G, Gaelex și Marean. Primilor le voi trimite un voucher eMAG, ca și anul trecut, pe emailurile cu care comentează pe blog, să-și ia ce vor ei de banii respectivi, cândva în zilele următoare. Probabil chiar și lui Marean, deși acum este blocat pentru spam (să nu comentezi nimic este mai bine decât să dai mesaje la mișto, care intră în definiția spam-ului).

Dacă mai băga Matilda 3 comentarii în plus, ne rămâne în familie voucher-ul. Poate în 2024, Matilda!

Le mulțumesc tuturor celor care au lăsat comentarii și îmi pare rău că de multe ori nu apuc să și răspund, așa cum ar trebui.

Le reamintesc celor care nu au un avatar, dar comentează des, că pot merge pe gravatar.com și pot asocia o imagine cu emailul de pe care comentează.

ALTE CANALE SOCIAL MEDIA

Nu sunt multe de spus. YouTube a crescut greu, dar am și pus mai puține clipuri acolo decât în 2022, din motive de răceli și lipsă de timp sau de spațiu de filmare.

Clipul cu noua Dacia Duster 3 a fost cel mai popular.

Instagram-ul l-am neglijat de tot. Am pus 46 de materiale acolo, dar fără să fiu constant, iar unele evenimente mi-au dat ocazia de a pune mai multe fotografii, de exemplu 8 din 3 zile în Italia.

Pe TikTok am pus vreo 25 de materiale, câteva ajungând la zeci de mii de views.

PLANURI DE VIITOR

Secțiunea aceasta are și ea tradiția în articolul de statistici anuale. Între timp am învățat că este ok să-ți fac planuri, măcar îți pui ordine în gânduri și știi cam în ce direcție vrei să te miști, dar un plan bun ar trebui să includă mici și măsurabile, un work breakdown structure care să-ți arate cum avansezi, plus un orizont de timp, plus o listă concretă de acțiuni pe care le vei întreprinde pentru a atinge acele obiective.

Așa că să mă scuzați dacă acum vorbesc doar la modul general despre planurile de viitor ale blogului.

De exemplu, vreau să scriu mai multe articole din seriile despre care vorbeam mai sus, precum 3 lucruri învățate sau hoteluri de lux. Mi se par conținut original și inedit în netul românesc și asta contează pentru mine. Acum normal ar fi să zic și cum voi măsura îndeplinirea acestui plan, de exemplu ritmul unor astfel de articole, dar este prea devreme să zic asta.

Să fiu prezent în comentarii. Nu mai dau detalii, știți problema, este cel mai important obiectiv al meu în acest an. Vreau să dau din nou și share la articole în social media, chiar dacă reach-ul pe Facebook s-a dus în cap, dar nu e ca și cum mă costă ceva dincolo de câteva clickuri.

(Pentru acest punct chiar am un plan clar de pus în practică, nu doar wishful thinking.)

Vreau să scriu mai multe articole scurte. Am început să fac asta. Unele articole sunt câteva cuvinte despre o scenă de viață sau o pățanie sau o cugetare. Majoritatea sunt primite peste așteptările mele ca discuție generată vs timp de scriere. Vreau să fac asta și pentru că mi se par una dintre trăsăturile de bază ale bloggingului personal.

Mai puține review-uri. Nu că aș scrie multe, refuz o mulțime de produse, dar este clar că lumea nu mai este atât de interesată de review-uri (mai ales de unele lungi și mie nu prea îmi ies de alt tip) în epoca returului gratuit în 60 de zile și a YouTube-ului unde străinii au deja materialul sus când încă la noi abia apare comunicatul de presă.

Mai multe articole despre localuri bune, în schimb, sau despre concedii sau trasee de plimbări relaxante. Cum spuneam, blog personal. Și nu-i doar asta. Pur și simplu simt că oamenii au început să pună mai mult preț pe o recomandare unde să petreacă timp de calitate cu familia sau prietenii decât pe un review la un produs despre care nu le pasă în acel moment. Sau poate doar eu simt asta, dar până la urmă este blogul meu și ponderea subiectelor este legată de ponderea intereselor mele.

Legat direct de asta, un pic mai multe articole despre stres, work life balance, anxietate și studii științifice despre asta și despre cum să-ți faci viața mai bună. Este un subiect care mă preocupă. Din discuțiile cu prietenii și din reacțiile la articole anterioare de acest tip, cred că mulți oameni sunt preocupați de aceste subiecte, chiar dacă de multe ori se simt jenați sau intimidați să vorbească despre asta.

Am vreo două serii complet noi de articole în minte. Sper să vă placă atunci când le voi pune pe ecran.

Vine un an aglomerat și pentru politica românească. Oricât aș vrea, probabil nu mă voi putea feri de a scrie articole pe acest subiect. În plus, va avea loc Euro 2024, trebuie să spun cuiva și pronosticurile mele proaste și să ne jucăm ceva pe site-ul oficial, nu?

 

Să sperăm că ies. Până atunci, vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru că existați, indiferent dacă citiți acest blog zilnic sau ați intrat doar o dată, indiferent dacă ați comentat de sute de ori sau doar o dată. Să ne auzim cu bine la următoarea!

asus s5507

    36 comentarii

  1. Succes Radu, menționez că în anul ce a trecut am intrat zilnic pentru a citi știrile din tehnologie, ți-am scanat câteva review-uri și am fost interesat de recomandările de weekend.

      (Citează)

  2. Succes si sa realizezi ce iti propui.

    Eu te citesc zilnic. Uneori caut articolele despre evolutia Matildei, ca imi aduc aminte ca am citit la tine despre ceva ce ni se intampla acum si noua.

    Dar de comentat mai rar, ca stiu ca vorbesc singur.

      (Citează)

    • +1 pentru ultima idee.

        (Citează)

    • Andrei: Uneori caut articolele despre evolutia Matildei, ca imi aduc aminte ca am citit la tine despre ceva ce ni se intampla acum si noua.

      Ce anume, v-ați luat mașină de spălat vasele și acum vă certați că de ce nu pui mereu farfuriile murdare acolo și preferi uneori să le speli de mână?

        (Citează)

    • @Radu: Acum am realizat că am scris Matilda în loc de Alice :))
      Scuze

        (Citează)

    • PS: Și mă gândeam la regresia de somn de la 7-8 luni, ceea ce explică și confuzia și ora la care am lăsat primul comentariu.

        (Citează)

    • La mine fetița e cu câteva luni mai mică decât Alice și seamănă din foarte multe puncte de vedere cu ea. E ca și cu cum mă uit în viitor când citesc articolele lui Radu în care mai povestește de Alice :)

        (Citează)

  3. Cred ca am vazut intre comentariile d-nei nwradu unul care ti se adresa direct si m-am gandit ca e tare simpatica situatia, vorbitul prin blog.

    Sunt in casa cu dna. ce ma suporta si se intampla sa vorbim pe whatsapp si sa ne dam poze cu pisicile, deci… Totul e cum folosesti tehnologia.

    Mi s-a parut ca in acest an care a trecut am comentat mai putin fata de anii precedenti, job nou, timp mai putin dimineata, ocupat dupa amiaza si stat mai putin pe PC/laptop.

    Multumesc pentru voucher :)

      (Citează)

    • nu e nimic simpatic, ba chiar foarte cringe sa vorbesti pe blog cu persoana cu care imparti casa.

        (Citează)

    • Gaelex: in acest an care a trecut am comentat mai putin

      Dar mai canceros. Ia voucher-ul si baga-ti-l… Tu esti motivul pentru care eu nu mai comentez aici

        (Citează)

    • 😅😅😅

        (Citează)

    • “Cred ca am vazut intre comentariile d-nei nwradu unul care ti se adresa direct si m-am gandit ca e tare simpatica situatia, vorbitul prin blog.”

      Scrisese aici ca sa se descarce. Stia ca nu citeste comentariile.

      On topic: iti urez un an mai bun decat precedentul. ( in cazul in care din greseala citesti comentariul )

        (Citează)

    • Asta pentru ca aleg sa merg in contra curentului, din principiu, chiar daca nu este de fiecare data si din convingere.

        (Citează)

  4. Te citesc majoritar din 2 zone:
    – smartphone / RO
    – laptop de munca / VPN ce oscilează între Olanda și Germania.

    Nr de comentarii mi l-am redus semnificativ din vreo 3 motive de-a lungul anilor. Îți ofer feedback ce are legătură cu tine, în semn de apreciere, dar nu cred că e loc de îmbunătățire:
    – interacțiune limitată cu tine sau ceilalți cititori (serioși). Pe YouTube nu cred ca am lăsat vreun comentariu în ultimii 3 ani din motive de privacy (și lene sa fac alt cont) – maxim like și subscribe.
    – nu rezonez cu unele articole/categorii de articole cărora le dau skip din titlu.

    P

      (Citează)

  5. “Te citesc” zilnic dar nu prea las comentarii, te apreciez ca scrii sa am cu ce umple timpii morti de la servici !

      (Citează)

  6. La mulți ani și succes și în noul an!

      (Citează)

  7. Salutare Radu,

    Felicitari pt. toata munca din anul trecut. Eu sunt acel vizitator care nu comenteaza des, cred ca am 3 comentarii in 5 ani + insa citesc constant (in unele perioade zilnic).

    Uneori, nu stiu daca-s singurul, revin pe site sa vad daca mai sunt articole noi si mi-ar placea sa vad mai multe articole pe saptamana. Poate reusesti anul asta :)

    Multa energie si pentru 2024!

    PS: buna cafeaua de la MABO Coffee.

    Spor in toate!

      (Citează)

  8. Planuri de viitor:

    Nwradu, te rog să-mi dai unblock la Okochea, să nu mai fiu nevoit să folosesc alias.

      (Citează)

  9. Să fie un an bun și acesta! Ție să-ți iasă banii, să-ți placă ce scrii și nou să ne placă ce citim! Cred că așa ar arăta un an de succes pentru acest blog. :)

      (Citează)

  10. Cititor zilnic de blog, in unele postari ma regasesc, urmaresc cu atentie articolele DYI

      (Citează)

  11. Marean blocat pentru spam. Lol.

    În altă ordine de idei, am căutat retrospectiva de anul trecut și sunt bucuros să văd că am mai puține comentarii anul ăsta.

      (Citează)

  12. Te citesc zilnic dar comentez rar :)
    Din Franța / Luxemburg.
    Cheers!

      (Citează)

  13. pentru generat rapoarte rapid (si) din Analytics, uita-te putin peste https://lookerstudio.google.com/ s-ar putea sa-ti placa

      (Citează)

    • Well, am descoperit că search-ul din GA4 este ca un soi de chatgpt, toate graficele sunt de fapt obținute din search unde poți scrie interogări de genul “top 10 device makers for mobile phone users from germany” și îți arată asta, doar că într-o casetă mică de tot.

        (Citează)

  14. Te citesc de vreo 15 ani cred dar comentez rar. Blogul tau nu prea e o comunitate, interactiunea ta cu “publicul” este ca si inexistenta iar cei trei din topul comentatorilor sunt hateri de profesie. Si nu doar ei.
    Ai prea mult hate in comentarii, in special in postarile cu restaurante, vacante, review-uri de produse mai scumpe.
    Scrii bine, documentat, echilibrat dar aproape orice comentariu la obiect, o sugestie sau o intrebare se pierd in noianul de offtopic/spam/hate.

    Eu accesez blogul in principal de pe PC, am bookmark in browser.
    Nu ma intereseaza fb desi mai pierd timpul pe acolo. Nu folosesc instagram, nici tiktok. Youtube e mai interesant, dar inteleg ca e foarte multa munca in spate.
    Eu nu as renunta la review-uri, e unul dintre punctele forte ale blogului. Doar ca muncesti prea mult pt review-ul unui produs si scrii prea detaliat. Tai jumatate din ceea ce vrei sa scrii, testezi un telefon 2-3 zile in loc de doua saptamani si iese un review bun pentru 90% din cei interesati.

    Ar merge si articolele pe teme sociale si politice, ca tot vom avea 4 randuri de alegeri in 2024. Si da, poti scrie ca PSDNL e cancer si sosoaca/simion sunt extremisti sustinuti de ruzzia. Daca oamenii buni traiesc intr-o bula, sa nu ne mire ca suntem condusi de hoti si ticalosi.

    Mult succes in 2024!

      (Citează)

    • vio: Te citesc de vreo 15 ani cred dar comentez rar. Blogul tau nu prea e o comunitate, interactiunea ta cu “publicul” este ca si inexistenta iar cei trei din topul comentatorilor sunt hateri de profesie. Si nu doar ei.
      Ai prea mult hate in comentarii, in special in postarile cu restaurante, vacante, review-uri de produse mai scumpe.
      Scrii bine, documentat, echilibrat dar aproape orice comentariu la obiect, o sugestie sau o intrebare se pierd in noianul de offtopic/spam/hate.

      Știu, asta este de fapt o problemă mai mare decât lipsa mea din comentarii. Se creează impresia falsă că opinia este asemănătoare cu a câtiva cârcotași, deși eu știu că nu-i așa pentru că o văd în alte moduri sau am feedback direct de la oameni, față în față.

      Treaba asta se va rezolva cu mult delete și block, ceea ce este legat de prezența mea în comentarii. Până acum aveam impresia că opiniile extreme sunt doar privite ca niște ciudățenii de care se râde, dar până la urmă devine mai ușor să apăs Delete și gata. Am început să fac asta de câteva luni, de fapt.

        (Citează)

    • Nu s-ar rezolva daca ai baga un sistem de comentarii asemanator ca la Vali, sau Disqus…

        (Citează)

    • @vio, imi pare rau ca asta este impresia pe care o las :(

        (Citează)

  15. La multi ani, si da, +1 cu lipsa comentariilor.

      (Citează)

  16. La mulți ani și felicitări! Să aveți un an nou cu bucurii și cu tot ce vă doriți!

      (Citează)

  17. An nou fericit și succes!

      (Citează)

  18. Te citesc zilnic, din M. Britanie. Comentez din când în când, nu ai răspuns niciodată (semn că nu prea îți apreciezi urmăritorii) mă mulțumesc cu Matilda care răspunde. Văd în ea motivele pentru care e un manager bun. Dacă v-as vedea pe stradă probabil aș saluta pe Matilda ca e mai dezghețată, tu mai ursuz. Acum vreo 10-15 ani când aveam eu blog, răspundeam la toate comentariile. Îți recomand și ție să îți rupi mai mult timp pentru asta, if not lumea va dispărea..incetul cu incetul.
    Kind regards,

      (Citează)

  19. La mai mare si spor in realizarea obiectivelor propuse ca si materiale.
    Citesc din RO de pe laptopul de munca, dar cred ca intra pe VPN strainez.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus