►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Știrile zilei despre tehnologie – 16 ianuarie 2024
Moment istoric: Apple depășește Samsung și devine cel mai mare vânzător de telefoane din lume »
16 Jan 2024 ·
Creepy much? YouTube a anunțat recent că va elimina de pe platformă un anumit tip de content creat cu ajutorul AI-ului. Este vorba despre materiale în care, cu ajutorul AI-ului, copii sau adulți sunt “readuși la viață” și povestesc cu vocea lor felul în care au dispărut sau murit.
Este la modă un tip de conținut numit “true crime”. Sunt canale de YouTube și podcast-uri care vorbesc despre tot felul de crime sau răpiri celebre, analizează indiciile, ce-a făcut poliția etc.
Probabil aduc multă audiență. Și pe Netflix sunt astfel de documentare. Problema este că mai nou unii creatori de conținut de pe YouTube au început să folosească AI-ul pentru a anima victime ale acelor crime, iar AI-uri audio povestesc cu vocea acelor victime ce li s-a întâmplat, în detalii prea dure.
Nici nu contează detaliile, de fapt. Un părinte n-ar trebui să-și vadă și să-și audă copilul dispărut pe YouTube, povestind cu vocea lui cum a fost răpit sau omorât.
In recent months, content creators have used AI to narrate numerous high-profile cases, including the abduction and death of British two-year-old James Bulger, as reported by The Washington Post. There are also similar AI narrations about Madeleine McCann, a British three-year-old who disappeared from a resort, and Gabriel Fernández, an eight-year-old boy who was tortured and murdered by his mother and her boyfriend in California. (TechCrunch)
YouTube va începe să sancționeze astfel de materiale. Acum ceva vreme au modificat de fapt termenele și condițiile pentru a cere ca orice astfel de material să fie clar marcat ca fiind generat sau alterat, nu real. Acum platforma își rezervă dreptul de a elimina oricum materialele care sunt prea realiste, chiar și dacă există informare pentru modul lor de realizare.
Mă tem tot mai mult că nivelul la care vor ajunge deepfake-urile va fi o problemă tot mai mare în viitor, indiferent că vorbim de impactul emoțional sau de influența în evenimente publice precum politică, procesul electoral, scandaluri diverse și altele. Cred că vom asista la niște ani în care nu doar că fake news-ul va fi o problemă mare, dar deepfake-ul creat cu astfel de unelte va aduce o incertitudine în anumite domenii și scandaluri de tipul “nu-i adevărat, este deepfake” ca scuză pentru orice.
« Știrile zilei despre tehnologie – 16 ianuarie 2024
Moment istoric: Apple depășește Samsung și devine cel mai mare vânzător de telefoane din lume »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
16/01/2024 la 11:51 AM
Deci folosesc un software AI dedicat pentru indistria mea, care costa o galagie de bani si care ar trebui sa ajute la munca.
Face bine analiza si rezumat de documente, atat in Ro cat si in En, dar daca il pui sa creeze ceva singur – sa analizeze o treaba, sa gaseasca raspunsuri, halucineaza maaaaxim. Inventeaza tot felul de minciuni si le argumenteaza cu alte minciuni.
Daca asa sunt toti botii astia de AI, sunt de acord Radu ca s-ar putea sa ne umplem de minciunele pe net :))
Marius(Citează)
16/01/2024 la 12:05 PM
E cumva un indian in spatele AI-ului? Asa pare…
nashu_mare(Citează)
16/01/2024 la 6:59 PM
Se pare că sunt unelte ușor de utilizat care îți permit să înlocuiește fața unei persoane cu alta în clipuri video, la fel și pentru generat orice discurs plecând de la câteva cuvinte ale persoanei originale. O să fie haos mare cu deepfakes.
nwradu(Citează)
16/01/2024 la 2:15 PM
Youtube ar trebui sa elimine practica ordinara de a suprasolicita memoria dispozitivului, daca folosesti Chrome si ai adblock instalat.
cosmin(Citează)
16/01/2024 la 7:00 PM
Cred că Adblock în sine folosește foarte multă memorie. Sunt pagini pe care intră într-un fel de buclă și tot blochează și analizează și blochează.
nwradu(Citează)
17/01/2024 la 10:34 AM
Nu te contrazic dar am ramas masca cum un Lenovo legion i9 cu 32gb RAM nu poate rula un videoclip pe youtube din Chrome cu Adblock activat in schimb pot rula AC Valhala full specs fara nici o problema.
Nu doar eu am observat noua practiva yt.
cosmin(Citează)
16/01/2024 la 3:11 PM
Înfiorător ca naiba.
pahomi(Citează)
16/01/2024 la 4:46 PM
De ce să facă așa ceva YouTube? Nu există ceva contra nimic. Plătești cu bani un abonament ori cu timpul tău ceva publicitate. Că nu e o obligatoriu pentru nimeni să poți viziona tu conținut gratuit pe o platformă.
Tu ce muncești fără să primești nimic în schimb?
motanes(Citează)
17/01/2024 la 10:37 AM
whattt? cine zice ca se uita gratis? nu impiedica cu nimic yt sa-mi afiseze reclamele de la inceputul fiecarui videoclip.
cosmin(Citează)
16/01/2024 la 6:06 PM
deci ca un rookie sa inteleg, la ce faci tu. take care😁
kpkono(Citează)
16/01/2024 la 11:13 PM
Eu nu intru pe blogul lui Radu fara adblock, si nu cred ca o sa il inchida curand din aceasta pricina. Idem pe YT, acum m-am si intaratat nitel. Probabil ca sunt #sarak.
Also, traiesc din vanzarea de reclame. Si nu ma gandesc sa imi caut alt job in urmatorii 5-6 ani. Tocmai am lucrat un LRP zilele trecute.
ipo(Citează)