un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Sună cunoscut? Angajații ISU nu făceau controale așa cum ar fi trebuit

30 Dec 2023  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Cred că nu mai miră pe nimeni să afle că în România există afaceriști dubioși cu prieteni politici care îi fereau de controale și amenzi și deci aceștia încălcau legile țării.

Dar cum să nu-ți funcționeze alarma la incendiu? Vorba unui prieten, oricât de mafiot ai fi, cum să nu pui în funcțiune exact aparatul care dă alarma în cazul unui incendiu, astfel încât să nu ardă pensiunea și restaurantul în care ai băgat bani până acum?

Vorbim de o pensiune. Oricâtă grijă ai avea tu ca din bucătărie să nu pornească vreun foc, o pensiune înseamnă automat și oaspeți care beau prea mult și apoi poate fumează în camera în care sunt cazați și poate adorm cu jointul în mână sau cine știe ce fac prin cameră.

Sau poate trag de prize sau le lovesc cu noptiera sau se defectează ceva în timp și persoana care face curățenie nu observă riscul unui scurtcircuit, că nu-i de meserie.

Cum să nu faci funcțional fix aparatul care te ferește de asemenea riscuri?

Vorba aceluiași prieten cu care discutam astea, la mijloc este un românism din acesta care te face să crezi că știi tu mai bine ce trebuie făcut, nu experții ăia care studiază toată viața riscurile de incendiu. Sau zici că nu ți se întâmplă ție, așa că orice măsură de prevedere —asigurări, planuri de evacuare, autorizații, un mic aparat din tavan care să facă bip-bip când detectează fum— ți se pare de pomană.

 

Ca să recapitulăm ce s-a descoperit până acum la Ferma Dacilor, trebuie început de fapt zicând că acela era un loc celebru în România. L-au dus și pe Mark Wiens acolo, când a vizitat România. Se făceau teambuilding-uri acolo, evenimente corporate, petreceri cu oameni de afaceri și politicieni. Dacă întrebai la cramele din jur (este în mijlocul zonei viticole Dealu Mare) unde se mănâncă bine în zonă, ți se spunea că la Ferma Dacilor.

Nu era vreo pensiune anonimă, una dintre miile din România. Fiul Direcției Generale de Informații a Armatei ar putea fi printre victime, alături de un fotbalist de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual aveau reducere de 20% acolo cu legitimația în mână. ISU Prahova și alți politicieni organizau petreceri. Șeful ANPC o lăuda acum câțiva ani pentru produsele românești, mâncarea excelentă și brânzeturile producție proprie.

(Mâncarea era bună, dar parcă pe primul loc ar trebui să fie să ții oaspeții în viață, nu?)

Și totuși, această pensiune funcționa fără autorizație de unitate de cazare, fără autorizație de construcție, fără autorizație de securitate la incendiu. Primarul localității nu fusese niciodată în control. Prefectul de Prahova a avut tupeul să declare că nu știa de existența acestei pensiuni.

Sună cunoscut, sună ca la tragedia de la Crevedia unde primarul localității se făcea că nu știa ce se întâmplă în propria ogradă?

Și acum se vede din nou că există două tipuri de oameni în ISU. Pe de o parte, sunt salvatorii, cei care merg cu ambulanța la intervenții sau cu cleștele la descarcerare, cei care văd în fiecare zi cadavre carbonizate și oameni rupți în două în accidente. Toată stima pentru ei și puterea lor de muncă într-o meserie pe care eu nu cred că aș avea stomacul să o fac.

Pe de altă parte, sunt șpăgarii care au din nou victime pe conștiință. O mare parte dintre ele, exact ca la Colectiv, sunt tineri, copii.

 

Sunt sigur că mulți vor spune că tragedia a pornit de la lăcomia patronului de a face bani cu orice preț, ignorând regulile și legile. Da, dar tocmai din acest motiv avem instituții de verificare: pentru că nu poți avea încredere că patronul, de la sine, respectă legile din domeniu indiferent că vorbim de o pensiune sau o fabrică de halate.

Omul de rând, clientul, consumatorul, nu poate sta ca de câte ori intră într-un local să ceară actele și să verifice autorizațiile și dacă mâncarea este stocată cum trebuie în frigidere. Te bazezi că există instituții ale statului român, plătite din taxele acelea pe care Ciolacu știe cum să le crească și din salariile mărite ale bugetarilor, instituții care controlează astfel de lucruri astfel încât tu să poți fi în siguranță în țara ta, în timpul tău liber bine-meritat.

 

Bănuiți deja că nu era așa. Hotnews face un rezumat bun. Șefii ISU Prahova făceau ce controale voiau ei prin județ, modificau sancțiunile după bunul plac, controlau chiar ei, deși nu aveau atribuții și expertiză în acest sens, alegând să nu dea sancțiuni acolo unde aveau relații și interese proprii.

Ba chiar Arafat are tupeul să declare că “La ISU Prahova se ştia că sunt anumite probleme. Foştii şefi, pensionaţi “nu cu voia lor””. Ce bine că i-au scos anticipat la pensie pe șpăgari, cu pensii speciale de cadre militare și venituri babane!

De câți ani este Arafat prin IGSU, știe cineva? Eu cred că-i nou prin această instituție, de descoperă cu atâta inocență astfel de lucruri. Că dacă ar fi de mult în funcții de conducere prin IGSU nu cred că ar mai declara cu seninătate așa ceva, nu?

Până acum, se descoperă că ISU Prahova era condusă de mafioți mai mari decât toți ceilalți. Ce-o fi prin alte județe?

Inspectorii ISU din cazul Colectiv au primit fiecare câte 8 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Ceva îmi spune că aici la Ferma Dacilor va funcționa însă caracatița românească de pasat responsabilitatea de la o instituție la alta, alături de “eu nici nu știam că există, credeam că acolo este o pădure ca în basme”.

 

Acum câteva luni mă întrebam care poate fi soluția pentru a elimina din sistem hoții și șpăgarii are nu doar că fură, dar inevitabil omoară și oameni nevinovați. Singura cale democratică și legală este de înăsprire a legilor și a procesului judiciar astfel încât corupții și hoții să se teamă că, după ce sunt descoperiți, ajung rapid la pușcărie pentru o perioadă lungă. Dar cine să facă modificările acestea, PSD și PNL?

asus s5507

    26 comentarii

  1. “Fiul Direcției Generale de Informații a Armatei ar putea fi printre victime”?

    Fiul direcției?

      (Citează)

  2. „Singura cale democratică și legală este de înăsprire a legilor și a procesului judiciar astfel încât corupții și hoții să se teamă …..”

    Din păcate nu este așa – adică înăsprirea legilor nu va face ca hoții ori corupții să se teamă suficient de mult astfel încât să nu mai încalce legea.
    Și e mult de discutat aici dar nu are rost să scriu un articol mai lung decât al tău – esența este că extrem de puțini oameni „se nasc infractori”, majoritatea oamenilor încep prin încălcări minore ale legilor/regulilor, dar aceste încălcări ale legilor sunt constante și din ce în ce mai grave, astfel că atunci când ajung să facă infracțiuni acela este modul lor de viață, nu contează că potențiala pedeapsă este 3 ani sau 10 ani – pentru că oricum el crede că nu va fi prins și nici pedepsit.
    Deci calea ar fi de sancționare constantă a acelor abateri mici și repetate – gen parcat in loc interzis, depășit viteza legală, neplata datoriilor la întreținere, petreceri în miezul nopții etc. – iar prin sancționat nu înțeleg neaparat amendat ci inclusiv datul în judecată atunci când nu plătești datoriile la întreținere sau căldură – pentru ca încălcarea regulilor/legilor să nu devină un mod de viață.

    Pe de altă parte pedepsele sunt deja destul de mari.
    Și ca să luăm chiar exemplul de la Ferma Dacilor, raportat la ce se mai vorbește prin presă :
    -pedeapsa pentru ucidere din culpă este de la 3 la 10 ani;
    -pedeapsa pentru distrugere din culpă este de la 5 la 12 ani.
    În dreptul român pedepsele se contopesc, deci vorbim teoretic de o pedeapsă maximă de circa 15 ani închisoare.

    Mie mi se pare o pedeapsă destul de mare doar pentru aceste două infracțiuni, care se comit din culpă, fără să luăm în calcul și alte posibile infracțiuni. Iar dacă aceleași infracțiuni s-ar reține în formă intenționată, adică omor și distrugere, pedepsele sunt mai mari.

      (Citează)

    • Cata vreme avem in parlament infractori condamnati (drept comun) nu e nicio sansa sa inasprim legile.

        (Citează)

    • Cum adica in dreptul roman pedepsele se contopesc? Poate la cel american, la noi se da pedeapsa cea mai mare, cel mult cu un supliment micut.

        (Citează)

    • Răspuns pentru Andrei I

      Art. 39 din Codul penal:
      Pedeapsa principală în caz de concurs de infracțiuni
      (1) În caz de concurs de infracțiuni, se stabilește pedeapsa pentru fiecare infracțiune în parte și se aplică pedeapsa, după cum urmează:
      …..
      b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;

        (Citează)

    • Exact aia am zis eu, se aplică pedeapsa cea mai grea, nu se contopesc, cum ai zis inițial.

        (Citează)

    • scapi mai ieftin daca omori omul decat daca-i distrugi bunul?

        (Citează)

    • Andrei I:
      Exact aia am zis eu, se aplică pedeapsa cea mai grea, nu se contopesc, cum ai zis inițial.

      La romani se CONTOPESC pedepsele, deci ramane doar una, cea mare le absoarbe pe cele mici.

      Andrei I:
      Cum adica in dreptul roman pedepsele se contopesc? Poate la cel american, la noi se da pedeapsa cea mai mare, cel mult cu un supliment micut.

      La americani e CUMUL de pedepse, deci se aplica toate, pe rand.

        (Citează)

    • Imi cer scuze, m-a indus in eroare acest “contopesc”:
      ” A (se) amesteca cu ceva, formând un singur tot; a (se) uni strâns, a (se) împreuna. ”

      Dar ideea era aceeasi, cu pedeapsa cea mai grea.

        (Citează)

  3. Eu n-am înțeles de ce vina ISU Prahova s-a oprit în 2019? Știau că ăia făceau mânării și i-au pensionat. Dar următorii? Au preluat afacerile celor dinainte?
    Iar Arafat cum de se prezintă doar de partea pompierilor buni, ăia răi nu sunt tot în subordinea lui? Nu are responsabilitatea pentru faptele lor?

      (Citează)

  4. Te pot asigura că și pe partea de contracte cu entități private existau facilități acordate clienților care semnau în numele firmei, era toată lumea mulțumită.

      (Citează)

    • Dreptul la pensie trebuie ridicat acelor funcționari publici care sunt dovediți că puteau preveni prin măsuri legale niște consecințe tragice și nu au făcut-o.

      Ali-Ciolà, Arafat și mafioții din ISU sunt dușmani ai poporului și trebuie pedepsiți exemplar.

      Altfel avem nevoie de un Târgoviște 2!

        (Citează)

  5. Ei si acum ne putem gandi ca, daca asa isi fac interlopii constructii in care sa stea ei si familiile lor, cam in ce hal se fac case si blocuri pt vanzare in zilele noastre.

      (Citează)

  6. Păi au recomandat-o pt mâncare, nu pt cazare. /s

    Din păcate, asta e România reală. Șpaga este mecanismul de baza. Și nu e vorba doar de angajații publici/la stat.

      (Citează)

  7. Și cînd te gîndești că la bord eu testez săptămînal un sfert din toți senzorii de incendiu (ca într-o lună să fie testați integral cei 180-200 senzori) plus sistemul de stropire cu apă local, nu vine nimeni din afară s-o facă…

      (Citează)

  8. Eu zic ca – pe langa legi aspre – e nevoie si de aplicarea lor corecta. Degeaba prevede legea ca poti sa iei zece ani pentru ceva daca nu se ajunge ca, efectiv, faptasul sa fie prins si condamnat! Daca toata lumea stie ca pedeapsa e mare, dar nu se da mai niciodata… se va teme DOAR cel educat sa nu aiba de-a face cu legea, fie ea dura sau blanda. Cine are educatia sa evite puscaria, nu va comite nici daca risca o luna, nici daca risca un an. Cine are in sange tupeul de borfas, nu mai sta sa se gandeasca la cat poate sa ia.

    In cazurile discutate (Colectiv, Ferma Mafiotilor, spitalele care ardeau etc), eu zic ca o posibila solutie este un corp de supra-control subordonat direct ministrului, cu atributii nationale si care sa fie trimis la minim 300km departare de sediu. Deci, la control in Prahova sa vina de la Cluj, Iasi, Craiova. La control in Cluj sa vina de a Bucuresti sau Iasi.

    Ati inteles ideea – cand ISU local stie ca aia doar asta fac, opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana se plimba prin tara si controleaza atunci se asteapta ca vor fi calcati des. Si, daca supra-controlul strain gaseste nereguli, nu are nici mama, nici tata, nu da doar amenzi patronului sau administratorului de spital, ci propune Ministerului de resort sanctiuni grave pentru ISU local!. Astfel sefii locali numiti politic, aia care viseaza pensii babane, vor sti ca pierd nu doar pensia, ci si libertatea!

    Alta cale este, evident, a patra putere. Sa prevada legea explicit ca orice control ISU, ANPC etc, fiind de interes public, TREBUIE sa poata fi insotit de presa. Astfel, cu camerele pe ei, inspectorii e putin probabil sa mai faca porcarii! Cum presa stie ca ISU e o mafie (ca si militia, si ANPC, si toti), cand vine supra-controlul vor fi goga pe ei, sa prinda stirea de senzatie. Si, daca fiecare capitala de judet are organe de supra-control, care DOAR asta fac, atunci stii SIGUR ca vor veni peste tine, nu mai pui problema ca avem unitati de cazare sau de productie alimente care nu au mai fost controlate de ani. CA NU ARE CUM.

    Ca sa previi abuzurile, poti sa pui in lege o pauza minima de patru-sase luni intre controale de acelasi tip. Deci, nu va veni supra-controlul in fiecare saptamana peste firma, ca azi vin aia de la Craiova si maine aia de la Targu Mures. Dar macar de doua-trei ori pe an esti controlat! Si pe zona PSI, si pe zona SSM, si pe zona ecologica, si pe zona financiara, ca aceasta organizare se poate face pe toate ariile de interes.

    Si acum intrebarea: ce partid si-ar asuma asta? Cata lume ar vota un astfel de program?

      (Citează)

    • Mamăăă ce i-au mai sancționat pe vinovați… În loc să-i dea afara, fără drept de reangajare în sistem, ei i-au pensionat repede, pe o specială, că și-au făcut treaba bine.
      Ați văzut prin filme americane chestia cu polițaii, ce frică au ca să nu fie bănuiți/dovediți corupți că pierde pensia ”specială”? La noi sînt chiar premiați…

        (Citează)

    • WhiteLion: TREBUIE sa poata fi insotit de presa

      adica putem sa venim la tine in casa pentru control si sa dam la tv pin-ul cardului si parola seifului?
      doar controlam, nu zicem ca ai furat ce ai in seif..
      controale TREBUIE facute si la entitati corecte, insa presa nu are ce cauta acolo.
      sau presupunem ca un control merge doar acolo unde stie ca e ceva in neregula si controleaza doar bucata care e in neregula?

        (Citează)

  9. Ca sa compenseze, pe alții ii rup in amenzi. La noi la firmă tot vin si zic pe față ca trebuie sa aplice o amenda de 2.000 lei pentru norma. Si caută tot felul de cacaturi gen o hârtie care sa ateste ca nu știu ce țeavă este conform cu un normativ bla-bla. Clădirea are tot ce trebuie pe linie PSI, are autorizație. Dar ei tot găsesc o hârtie…

      (Citează)

  10. Tre sa scoateti capu din bula si sa pricepeti ca romania este un stat esuat. Un stat mafiot. Nici prin cap nu va trece pana unde se intinde mafia asta.
    Ptr multi viata e ok, castiga bine, traiesc in bulișoara lor, mai un concediu pe afara, toate bune. Pana intri in contact cu “statul”, cu sistemul. Pana iti calca un bombardier copilu pa trecere si iti dai seama ca mori cu dreptatea in mana, pana iti ard nevasta si copiii intr-o pensiune si iar esti al nimanui, pana trece mario iorgulescu peste tine cu ferarriu si tu ramai fara picioare si ala nu pateste nimic, pana se urca vlad pascu cu masina peste mata si tactu si tu plangianga mormant si ala e bine merci.
    Care aveti copii, trimiteti-i in occident la studii si munca. Degeaba o duceti bine aici dpdv financiar….pana aveti nevoie de “sistem” si atunci o sa beliti kuku ptr ca voi nu sunteti oamenii sistemului.

      (Citează)

  11. Nu mai e ca ar putea fi printre victime fiul directorului bla bla, s-a confirmat ca a murit.

    Interlopul care a facut pensiunea are acum de ingropat pe propriul fiu si 2 nepoti.

    Credeti ca va invata cineva ceva din toata mizeria asta? Sa faca treaba corect, nu ca sa nu faca puscarie, ci ca sa nu isi ingroape familia?

      (Citează)

  12. Dar totusi, Arafat asta nu zboara odata si pentru totdeauna? Ca e sef in zona asta cel putin de cand s-a prabusit avionul in Apuseni. De atunci multe s-au intamplat si am vazut ce bine se descurca smurd/pompieri/isu.

    Ah, dar latra sa stam in case la covid, e idolul multora din cauza asta.

      (Citează)

  13. In fiecare zi când mai văd snipets din România cu diverse daune/traume/nepotism și iresponsabilitate mă felicit pentru că am făcut pasul și am emigrat acum 10 ani. Ziceai undeva prin text de conștiința șpăgarilor. Ce vise frumoase ai Radu…mă întreb oare ai uitat că trăiești în România? Ăștia nu au conștiință. Un om cu conștiință se retrage/demisioneaza are verticalitate. Alții gen, Arafat, Piedone, Huidu își continuă viața și chiar se intorc în politică vezi (Piedone). Conștiință probabil ai tu sau apropiații tăi, cititorii tăi…nu ăștia. Vezi ultimul reportaj de la recorder cu un secretar de stat dat afară pentru ca a aplicat legea, iar legea aplicată de el a fost în defavoarea premierului care l-a dat afară.

      (Citează)

  14. WhiteLion:
    Eu zic ca – pe langa legi aspre – e nevoie si de aplicarea lor corecta. Degeaba prevede legea ca poti sa iei zece ani pentru ceva daca nu se ajunge ca, efectiv, faptasul sa fie prins si condamnat! Daca toata lumea stie ca pedeapsa e mare, dar nu se da mai niciodata… se va teme DOAR cel educat sa nu aiba de-a face cu legea, fie ea dura sau blanda. Cine are educatia sa evite puscaria, nu va comite nici daca risca o luna, nici daca risca un an. Cine are in sange tupeul de borfas, nu mai sta sa se gandeasca la cat poate sa ia.

    In cazurile discutate (Colectiv, Ferma Mafiotilor, spitalele care ardeau etc), eu zic ca o posibila solutie este un corp de supra-control subordonat direct ministrului, cu atributii nationale si care sa fie trimis la minim 300km departare de sediu. Deci, la control in Prahova sa vina de la Cluj, Iasi, Craiova. La control in Cluj sa vina de a Bucuresti sau Iasi.

    Ati inteles ideea – cand ISU local stie ca aia doar asta fac, opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana se plimba prin tara si controleaza atunci se asteapta ca vor fi calcati des. Si, daca supra-controlul strain gaseste nereguli, nu are nici mama, nici tata, nu da doar amenzi patronului sau administratorului de spital, ci propune Ministerului de resort sanctiuni grave pentru ISU local!. Astfel sefii locali numiti politic, aia care viseaza pensii babane, vor sti ca pierd nu doar pensia, ci si libertatea!

    Alta cale este, evident, a patra putere. Sa prevada legea explicit ca orice control ISU, ANPC etc, fiind de interes public, TREBUIE sa poata fi insotit de presa. Astfel, cu camerele pe ei, inspectorii e putin probabil sa mai faca porcarii! Cum presa stie ca ISU e o mafie (ca si militia, si ANPC, si toti), cand vine supra-controlul vor fi goga pe ei, sa prinda stirea de senzatie. Si, daca fiecare capitala de judet are organe de supra-control, care DOAR asta fac, atunci stii SIGUR ca vor veni peste tine, nu mai pui problema ca avem unitati de cazare sau de productie alimente care nu au mai fost controlate de ani. CA NU ARE CUM.

    Ca sa previi abuzurile, poti sa pui in lege o pauza minima de patru-sase luni intre controale de acelasi tip. Deci, nu va veni supra-controlul in fiecare saptamana peste firma, ca azi vin aia de la Craiova si maine aia de la Targu Mures. Dar macar de doua-trei ori pe an esti controlat! Si pe zona PSI, si pe zona SSM, si pe zona ecologica, si pe zona financiara, ca aceasta organizare se poate face pe toate ariile de interes.

    Si acum intrebarea: ce partid si-ar asuma asta? Cata lume ar vota un astfel de program?

    Foarte bun comentariul. Am lucrat în horeca și nu aș mai lucra în domeniu nici dacă mi-ar pune cineva pe masă 1 milion de euro. Abuzuri, șpăgari, legi extrem de interpretabile și extrem de dure. Basically nimeni nu e în regulă în niciun restaurant sau hotel din România. Autorizațiile sunt așa o chestie care e ținută deasupra capului tău ca un cuțit, toată lumea e intr-un continuu proces de autorizare. Toată lumea e în neregulă, dar treaba merge înainte an dupa an. Până când se întâmplă ceva nasol. Atunci apare știrea vaaaaaiiiii nu avea “autorizație”. Dar nimeni nu are. Sau poate are una, nu pe toate, aia de la ISU e așa un vis frumos. Chiar sunt curioasă dacă mai e pe aici cineva din domeniu care are altă experiență decât a mea. Așa de tare visez momentul în care statul să fie partenerul de lucru al antreprenorilor, nu dușmanul numărul 1. Haideți să vedem, vă ajutăm să fiți în regulă, uite un avertisment, trebuie să faceți asta și asta și vă ajutăm dacă nu e clar. Dar na, noi suntem singura tara din Europa unde îți iei amendă ca nu ai conținutul caloric la fiecare mâncare din meniu. Chelului îi trebuie tichie de mărgăritar. Unii săracii și-au luat amendă ca le aveau pe meniul online cu QR code, nu, tre să fie tipărit.

      (Citează)

  15. LMA! Am observat ceva, ceva ce e la baza multor intamplari nefericite din Romania noastra. Daca intr-un oras nu sunt activitati economice preponderent private (si/sau corporatiste), adica muncitorii din corporatii nu sunt intr-un mediu cat de cat concurential care sa le schimbe gandirea din ‘las’ ca e bine si asa’ in ‘ala nu isi face treaba, sa il scuturam nitel’, atunci intervine un lucru foarte interesant: orasul in cauza se transforma intr-o extensie a satelor din jurul acestuia. Adica, vine la oras Costel a lu’ Babalila din satul adiacent, cumva se instaleaza intr-un post caldut, sus. Apoi altul din sat il roaga pe Costel asta sa il ia acolo la el si pe Ionica a lu’ Cracila ca ‘ie baiet bun, unde il pui, acolo sta, nu face probleme, sa ii mearga si lui vechimea’. Da, asta e si definita nepotismului. Insa in paralel acel oras devine extensia satelor din jur, un loc unde toti se stiu si nu se deranjeaza. Si cand unul are o activitate privata, apoi activitatea aia este privata de controale ca sunt toti inruditi si cunoscuti intre ei. Stiu caz concret din CS cand cei de la drumuri au pus pe ‘defect’ camera de rovinieta caci satenii aveau acolo la drumuri un unchi care e intelegator ca ei nu trebuie sa plateasca rovinieta ca nu merg mult cu masina. Sau oameni care in pragul pensionarii au aflat ca cel pe care l-au servit 20+ de ani nu a cotizat la Casa de Pensii un leu si apoi au aflat ca la Casa de Pensii si la ITM acei angajatori au spatele asigurat tot de cumetri, rude samd. Asa ca pina nu ne urbanizam si nu taiem acest cordon ombilical intre sat si oras, pompierii nu vor opri sa ii verifice pe cei pe care ii cunosc (ei sau sefii lor). Si aici nu e vorba doar despre pompieri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus