un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Xiaomi Smart Band 8: un tracker excelent pentru doar 176 lei

7 Dec 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Am testat 2 săptămâni brățara Xiaomi Smart Band 8 și am înțeles de ce se vând mii de bucăți în fiecare lună în România: este ușoară încât nu o simți la încheietură, are cam toate funcțiile unui smart watch uzual, inclusiv monitorizare puls și somn, ecranul mic are rezoluție suficient de bună pentru a citi confortabil orice notificare, iar bateria ține peste 2 săptămâni.

Și mai este și foarte ieftină. Costă în prezent 176 de lei la eMAG și PC Garage și Mi-Home. Este de vreo 5 ori mai ieftină decât un smart watch comparabil și, la acest preț, nici nu plângi după ea dacă o pierzi sau distrugi.

(Este posibil să subestimez eu vânzările de Smart Band în România când zic “mii de bucăți pe lună”. În 2020, la o conferință, Xiaomi spunea că vine 10.000 de brățări lunar în România. Prețul de acum este același ca atunci, brățara are mai multe funcții, iar vânzările Xiaomi în general au crescut. Pe de altă parte, a crescut și concurența în piață. S-ar putea să vândă și acum peste 10.000 de astfel de smart bands în fiecare lună.)

Smart Band 8 este livrată default cu o brățară de silicon (TPU) albă sau neagră și cântărește doar 27 de grame cu tot cu aceasta, ceea ce este aproape insesizabil la mână. Dispozitivul în sine are 22 x 48 mm și 11 mm grosime și este frumos rotunjit pentru a nu deranja deloc la mână. Avantaj și la somn, că nu-ți dai prin somn ție sau soției în cap cu ceva colțuros și greu (scenariu testat de câteva ori de mine).

Xiaomi vinde și o mulțime de brățări suplimentare pentru Band 8 și probabil există și producători 3rd party. Sunt o mulțime de brățări disponibile, unele din silicon colorat, altele metalice, împletite, cu bucle multiple șamd. Altfel spus, poți face in această brățară și un dispozitiv elegant, asortat cu stilul tău.

Mie mi se pare că Smart Band este gândită pentru cei ce nu vor să renunțe la ceasul lor uzual, așa că poartă brățara pe mâna cealaltă (sau ca pandantiv, se poate și așa). Mai este gândită și pentru cei ce vor un smart device ieftin care să le monitorizeze pașii, sportul, ritmul cardiac, somnul și altele și care nu vor un ceas pe care să-l încarce la fiecare 2-3 zile, așa că o brățară de 5 ori mai ieftină și cu autonomie de 5 ori mai mare este mult mai potrivită.

Iar Smart Band 8 excelează la așa ceva. Are toate funcțiile uzual de smart watch, după cum spuneam. Poți alege dintre mai multe fețe preinstalate în brățară, cu mici setări de culoare la fiecare dintre ele.

Există și opțiunea de always-on display, care reduce autonomia de la 16 la 6 zile oficial, dar eu n-am folosit-o. Brățara s-a aprins fără probleme de câte ori ridicam mâna ca să o văd și nu am avut nevoie de un ecran AOD.

Notificările venite din telefon sunt ușor de citit pentru că ecranul are rezoluție mare. Este un 1,62″ AMOLED luminos la 600 nits, suficient pentru vizibilitate în soare puternic, iar rezoluția este de 192 x 490 pixeli, una comparabilă cu a smartwatch-urilor titrate din piață. Asta înseamnă că textele pot fi redate cu fonturi mai mici și rămân ușor de citit.

Ecranul tactil reacționează de asemenea bine, swipe-urile sunt ușor de dat, iar feedback-ul haptic este suficient de bun. Smart Band 8 nu are butoane fizice pe brățară, ceea ce poate fi un impediment în anumite cazuri speciale, precum dacă se blochează (deși mie nu mi s-a blocat niciodată). Totul se rezolvă din gesturi pe ecran, stânga back, sus notificări etc.

Tot legat de partea de smart, mai sunt câteva mici funcții precum lanternă, find my phone, world clock, alarme, cronometre, meteo și altele.

Apoi, pe lângă notificări, vine partea de health, care este și ea la nivelul majorității ceasurilor din piață. Smart Band 8 îți măsoară pașii, pulsul, concentrația de oxigen în sânge, felul în care ai dormit, calculează nivelul de stres, caloriile pierdute șamd.

Unele măsurători durează câteva secunde, dar în general brățara te monitorizează pasiv, după programul ei, sau în timp ce faci sport.

Partea de fitness include vreo sută de activități diferite. Smart Band 8 are și GPS integrat, așa că vezi pe hartă ce traseu ai avut. Are rezistență la apă 5 atm, deci o poți folosi și la înot și poți face duș cu ea. Monitorizarea activității sportive se face ca la carte, vezi ritmul, distanțe totale, intervale cardio șamd.

O poți monta și la pantof, apropo, pentru ceva măsurători specifice. N-am făcut asta din motive evidente (nu port pantofi) și nici nu cred că ar face-o mulți. Cei care sunt atât de preocupați de monitorizarea sportului probabil se duc deja la dispozitive mai specializate de la Garmin, de exemplu.

Toate datele se sincronizează în aplicația Mi Fitness, care gestionează dispozitivele smart Xiaomi, iar aceasta este ușor de utilizat. Poți vedea statistici pe zile, săptămâni și luni, diverse rapoarte, grafice șamd, ca de obicei în astfel de aplicații.

Autonomia chiar este foarte bună pentru un dispozitiv așa mic, se duce în cele 16 zile promise oficial. Asta îți permite să folosești brățara un concediu întreg fără a avea nevoie de încărcare.

Când le adun pe toate și ceea ce a fost o experiență fără probleme de utilizare, parcă nu-mi vine să cred că prețul este de doar 176 de lei. Este unul dintre cele mai bune dispozitive din piață ca raport preț/calitate.

Preț: 176 de lei la eMAG și PC Garage și Mi-Home.

asus s5507

    21 comentarii

  1. 10 mii de bucati lunar in Romania? Unde, ca in Bucuresti e o raritate sa vezi bratari la mana.

    Sa fim mai precauti cu marketingul bagat pe gat de producatori, totusi.

    Si nu mai e 176 de lei la cele 2 linkuri, ci chiar exagerat de mult la PC Garage.

    Pe eMAG doar 38 de recenzii, din alea 10 mii x 3 ani. N-ai zis nimic de NFC, pare sa nu fie utilizabil din ce zic cei de pe eMAG.

    Deci, chinezarie.

      (Citează)

    • Da, e 178.99 le Emag. Au mai pus 3 lei ca sa aiba de unde ii dea lui Radu profitshareul. /s
      38 de recenzii la modelul asta, lansat in aprilie 2023 in China si in 26 octombrie (acum o luna si jumatate) global, vandut la Emag de cine stie cand, si in 100 de alte magazine. Si Xiaomi a zis ca vinde 10000 de bratari, in momentul asta sunt 16 variante de bratari Xiaomi numai pe Emag.

        (Citează)

  2. Pentru o bratara care te astepti sa vezi notificari, ceas, dai play la muzica si mai arata si cate calorii ai consumat e best
    Pretul e mai mic in mod normal, ce e pe site-uri e pret de : am nevoie acuma de o bratara..de obicei se invarte pe la 150 lei.
    Eu am un Mi band 4 si dupa 3 ani inca duce linistit vreo 2 saptamani bateria.
    Diferentele la functii sunt insesizabile , deci daca nu scoate Xiaomi Band 9 la 100 lei cu NFC; GPS si easy reply + dimensiuni identice (sa nu ma simt prost ca am 10 bratari din China si trebuie sa le arunc) presimt ca nu ma innoiesc

      (Citează)

    • Eu am undeva printr‘o cutie un mi band 3… el saracul e inca functional, doar ca beitii de la xiaomi au schimbat intre timp aplicatia (de android cel putin) si cea noua nu o mai recunoaste 🤨

        (Citează)

    • Aia veche parca e zepp life, o poti folosi linistit si merge.

        (Citează)

  3. E perfectă. Am avut versiunea de acum câțiva ani. Din păcate, ecranul e prea mic pentru ochii mei de acum.

      (Citează)

  4. Poti plati cu ea? Poti vorbi? Ca de masurat pasii si alte abureli de genul gasesc la orice chinezarie de 30 lei.

      (Citează)

  5. Chinezii vand device-urile in pierdere sau cu un profit infim, la schimb cu accesul la toate datele din telefonul tau.
    Da, stiu, toti fac asta si oricum voi n-aveti nimic de ascuns.

      (Citează)

    • Nu știu cît de importante sînt pentru chinez datele mele de sărak, dar chestiile astea sînt foarte ieftine p-acolo, chiar nu lucrează orezarii în pierdere. De pildă o lanternă LED de buzunar, cu baterie li-po tip 18650, cumpărată acum 4 ani cu 5 dolari (preț rotunjit) folosită intens cîte 6 luni pe an (încărcare zilnică deoarece nu mai funcționează treptele de 50% și 25% luminozitate) incă luminează foarte bine și la noi nu o găsești sub 250 lei.

        (Citează)

    • Marinel:
      Nu știu cît de importante sînt pentru chinez datele mele de sărak, dar chestiile astea sînt foarte ieftine p-acolo, chiar nu lucrează orezarii în pierdere. De pildă o lanternă LED de buzunar, cu baterie li-po tip 18650, cumpărată acum 4 ani cu 5 dolari (preț rotunjit) folosită intens cîte 6 luni pe an (încărcare zilnică deoarece nu mai funcționează treptele de 50% și 25% luminozitate) incă luminează foarte bine și la noi nu o găsești sub 250 lei.

      E interesant cum cand guvernul tarii pe care-l voteaza oamenii (intr-o forma sau alta) cere chestii gen “buletin pentru prepaid” toti sar in sus cu intimitatea si dreptul la viata persoana, dar nu au o problema sa-si dea toate datele pentru 50 de lei unui guvern ce prin natura lui este unui dictatorial, spioneaza tot fix cu scopul ca apoi sa foloseasca impotriva ta (statului in care traiesti) acea informatie.

      Acum in cazul de faca si Xiaomi nu-i tocmai o firma ce nu-i chinezeasca al carui focus e pe data privacy, dar ca idee… :)

        (Citează)

  6. Am acasa versiunea 1 sau 2 (fara ecran, era o pastila cu aproximativ aceeasi autonomie), am facut cadou de-a lungul timpului versiunile 3 si 4, si am primit la randul meu versiunea 7.
    Dupa cateva luni de purtare nu am mai suportat-o la mana, dar si lucrez de acasa si probabil eram mahnit de cat de putini pasi fac.
    Ce voiam sa mai adaug e ca datele din aplicatia lor se exporta automat daca o legi cu Google Fit

      (Citează)

  7. Ai verificat daca datele pt puls, calorii, stress si ce mai e acolo sunt corecte?
    De unde stii ca nu iti baga niste valori random?

      (Citează)

  8. Best buy. Vezi ca sunt si fete cu jocuri :).
    Singurul minus mi se pare prinderea de la cureaua de cauciuc/silicon. Prefer una in stilul unui ceas, cum e la Huawei band 8. Asta, daca iei un copil in brate, poate sa se desprinda.
    Versiunea globala a aparut de curand, nu mai sunt probleme cu aplicatia.

    “Poti plati cu ea? Poti vorbi? Ca de masurat pasii si alte abureli de genul gasesc la orice chinezarie de 30 lei”
    Du-te bre de aici.

      (Citează)

  9. Am luat pentru fetele mele bratari fitness Xiaomi Smart Band 8 Active, si sunt foarte multumite.
    Au ecranele mai late decat asta din articol, in rest au aceleasi functii, si sunt si mai ieftine – 119 lei/buc de la emag.
    Concluzie: merita banii un astfel de gadget, si este super util.

      (Citează)

  10. Salutare. Posesor de MB6 de la lansare (2 ani) merge foarte bine si probabil MB8 va fi urmatoarea alegere. Ce am cautat si nu am gasit in specificatiile oficiale este GPS: “art Band 8 are și GPS integrat, așa că vezi pe hartă ce traseu ai avut. ” Asa cum stiam, pozitia o ia din GPS-ul telefonului, nu are GPS integrat. In rest, vanzari maxime Xiaomi :). Am gasit-o si la Alt_ex

      (Citează)

  11. Marinel:
    Nu știu cît de importante sînt pentru chinez datele mele de sărak, dar chestiile astea sînt foarte ieftine p-acolo, chiar nu lucrează orezarii în pierdere. De pildă o lanternă LED de buzunar, cu baterie li-po tip 18650, cumpărată acum 4 ani cu 5 dolari (preț rotunjit) folosită intens cîte 6 luni pe an (încărcare zilnică deoarece nu mai funcționează treptele de 50% și 25% luminozitate) incă luminează foarte bine și la noi nu o găsești sub 250 lei.

    Lanterna aia LED e subventionata de guvernul chinez ca tu, cumparand de la ei la un pret de dumping, sa distrugi productia si lanturile de aprovizionare locale.

      (Citează)

  12. Am un 5 dupa ce 3 a raposat la prima piscina, desi trebuia sa fie submersibila. Au trecut vreo 3 ani si tine bateria cam 10 zile, nu simt nevoia sa o schimb. Face cam ce scrie pe cutie ca face, evident, ca nu e vreo minune a tehnologiei chineze. La banii aia merge, am vazut si 8 la cineva si pare ecranul mai luminos, plus spO2. Totusi, mai mare nu inseamna mai bun, mai alesc daca vrei sa o porti si noaptea.

      (Citează)

  13. Am o bratara mai veche primita cadou. A fost pirtsra vreo 2 luni, e usoara dar tot la apple watch am ramas chiar daca bratara nici o simteai pe mana.

      (Citează)

  14. vladutz: Lanterna aia LED e subventionata de guvernul chinez ca tu, cumparand de la ei la un pret de dumping, sa distrugi productia si lanturile de aprovizionare locale.

    Producatorii aia de lanterne “locale” ar face bine sa nu mai mute productia in china ca sa le iasa lanterna la 5$ si dupa aia sa o vanda cu 50$. Ca la majoritatea brandurilor aia e diferenta, o sigla, intre un noname chinezesc si marea lanterna de precizie de 10 ori mai scumpa de la xxx. electronica, carcasa, ledurile samd sunt aceleasi.

      (Citează)

  15. M-ar interesa o astfel de brățară pentru părinți, în special pentru mama, dar nu văd nicio informație despre compatibilitatea acesteia cu iOS. De exemplu aș fi curios să aflu dacă se integrează cu Apple Health sau dacă se primesc notificări în momentul în care îți sună telefonul.
    Absolut nimic legat de iOS de parcă nici n-ar exista, deși acest articol se dorește a fi un review…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus