un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 10 decembrie 2023

10 Dec 2023  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Top 25 cele mai vizitate pagini Wikipedia în acest an. Oppenheimer a fost vedetă, dar a intrat și Andrew Tate pe acolo. Tot 25 fotografii ale anului din Atlantic. Nr. 8 am pus-o într-un articol trecut. Mi se par imagini greu de văzut full screen, darămite să fii prezent acolo sau în pielea celor surprinși.

Novo Nordisk a plătit aproape 26 milioane de dolari medicilor pentru a prescrie Ozempic sau Wegovy. Așa se câștigă cotă de piață. Uitați-vă la Pain Huslers / Dealerii de durere pe Netflix, cu Emily Blunt și Chris Evans, care arată cum se dau la fel de mulți bani pentru opiacee precum fentanyl.

68 de ani de la momentul de curaj al Rosei Parks, care a refuzat să se ridice pentru ca un alb să-i ia locul în autobuz atunci când acesta s-a umplut.

Curiozități din atlasul geografic. 70% dintre canadieni trăiesc la sud de orașul Seattle și doar 23 de state americane sunt la o latitudine mai mică decât Canada.

Mircea Monroe este o actriță americană. Tatăl ei a numit-o după Mircea Eliade, care i-a fost profesor.

Cum se fac ursuleții de jeleu:

A fost descoperită o proteină care poate repara celulele inimii și ale altor organe.

All you can eat la creveți a mers prost. Un lanț de restaurante a avut pierderi de 11 milioane de dolari într-un trimestru după ce oferta lor s-a dovedit prea populară. Numărul vizitatorilor a crescut însă cu doar 2-4%.

De ce discuțiile despre bacșiș enervează oamenii. Uitați și un paragraf interesant despre Starbucks:

Michelle Eisen, care lucrează pentru primul Starbucks sindicalizat din Buffalo în 2021, a explicat că adăugarea opțiunii de bacșiș prin card de credit a fost una dintre primele acțiuni pentru care ea și colegii ei au făcut campanie. Nu era ceva oferit anterior de către companie, iar odată cu creșterea plăților cu cardul în detrimentul plăților cu numerar, lucrătorii pierdeau bani pe care îi câștigaseră anterior. Compania a acordat ulterior posibilitatea de a da bacșiș prin card de credit, dar nu pentru magazinele sindicalizate înainte de o anumită dată, inclusiv a ei. “Au folosit asta ca pedeapsă pentru muncitorii care se organizau, ceea ce este destul de dezgustător,” a spus ea.

Un soldat din Vietnam și o fată cu care a corespondat în război s-au întâlnit abia acum.

Wasabi are efecte bune asupra memoriei. Dar se referă la wasabi-ul adevărat, nu la muștarul verde cu hrean din sushi-ul de la noi.

Deschiderea unei gogoșerii Krispy Kreme în Franța a atras o coadă de 500 de persoane. Nu mă mir. Deși uimirea în astfel de știri vine pentru că francezii au o bucătărie celebră pentru mâncăruri și dulciuri, nu înseamnă că francezii mănâncă doar ce-i tradițional la ei. Burgerii, de exemplu, am prins enorm în Franța, inclusiv prin lanțuri fast food.

Rețetă de Coq au vin:

Taylor Swift este Time’s Person of the Year.

Un oraș abandonat în Malaiezia. Un migrant spre Spania este căutat de familie.

asus s5507

    27 comentarii

  1. După ce s-au interzis trotinetele electrice, în Paris s-a dublat numărul curselor cu bicicletele dockless. Păi ce-am făcut? Le interzic și pe astea?

    https://electrek.co/2023/12/06/after-paris-banned-electric-scooters-something-surprising-happened-in-the-city/

      (Citează)

  2. Legat de Taylor Swift, am făcut un mic sondaj și nici o persoană adultă nu știa vreo melodie de-a ei. Mulți nici nu știau cine e.

    Am întrebat și copii de școală primară, ei știau câte ceva dar nu au putut să-mi zică clar numele unei melodii.

    Poate ascultă adolescenții, n-am avut prin preajma prea mulți.

      (Citează)

    • Asta arată doar cât de rupt de realitate ești.
      Vorbim totuși de o cântăreață care cântă de peste 10 ani, cu o grămadă de melodii în topuri, care își compune singură cântecele, cu sute de milioane de copii ale melodiilor vândute și al cărei ultim turneu a avut încasări de peste un miliard de dolari. Recordul anterior era deținut de Elton John cu încasări de circa 939 milioane de dolari.

        (Citează)

    • Taylor are un fanbase extrem de mic in Romania, nu e data nici la radio decat foarte rar. In europa ea este mult mai celebra iar in state, America de Sud si Asia e nebunie. Uita-te pe internet sa vezi ce isterie e cu turneul ei si cate bilete a vandut

        (Citează)

    • https://youtu.be/8XFBUM8dMqw?si=rTOVcTq1xiojKVK4
      Refa sondajul după ce le arăți filmulețul. Vei fi surprins cât de mulți știu melodiile ei, dar nu asociază numele cu melodia.

        (Citează)

    • Nici eu nu știam vreo melodie de Taylor Swift până acum vreo 3 luni. Apoi am văzut un documentar despre ea, am ascultat vreo două melodii, hai cu un playlist cu best hits etc.

      Nu sunt fan, dar înțeleg atracția oamenilor. Are melodii bune, cântă bine, este o persoană plăcută. Nu ajungi atât de celebru fără a fi cu adevărat bun și nu doar cu vocea, ci și în concerte, dans și activitate în afara lor.

        (Citează)

    • Pe principiul: “Daca eu nu am auzit, înseamnă ca nu este adevărat”!. Good.

        (Citează)

    • @Dan.S, sondajul a fost la nivel international sau la nivel local?
      Dintre cei care au participat la sondaj, cati au abonament la revista Time sau intentioneaza sa achizitioneze unul pe viitor?

        (Citează)

    • Taylor Switft rupe. E extrem de talentata si creativa. Recomand albumul 1989, care practic nu are melodii slabe. Mai rar asa ceva.

        (Citează)

  3. La valori medii, 26 de milioane in 12 ani inseamna cam 2 /an.
    2 mil/an inseamna cam 170k brut/luna. Pentru un buget de marketing/ PR la nivelul asta, sumele sunt chiar decente. Mai ales ca nu se duc catre un singur destinatar.
    O gramada de baieti destepti fac mai multi bani din consultanta inclusiv pe la noi

      (Citează)

    • Nici mie nu mi s-a părut sumă mare, dar nu e buget de marketing/PR acolo, ci bani plătiți medicilor ca taxe și cheltuieli diverse.

      Din cum am înțeles eu, dacă organizează o mare conferință în Hawaii, banii aceia sunt pe marketing, dar suma discutată în articol ar fi faptul că au decontat inclusiv deplasarea sau banii de buzunar ai invitaților acolo.

        (Citează)

  4. Ce ne mai plac denumirile astea fancy pentru mâncăruri banale. “Coq au vin”, adică pui la cuptor. Sau risotto – e un amarat de pilaf

      (Citează)

    • “Pui la cuptor” doar dacă tu obișnuiești să-l faci cu o sticlă întreagă de vin roșu și o reducție obținută din acesta, ceea ce la noi nu prea se întâmplă. Acum vreo 5 ani parcă a ieșit unul dintre cei mai căutați termeni pe Google România tocmai pentru că nu știa lumea exact ce este.

      Risotto nu este pilaf. Îl amesteci o grămadă pe foc ca să-l obții atât de cremos și nu iese așa din orice orez. N-aș avea curaj să-i spun Matildei că a făcut doar un pilaf atunci când învârte 30 de minute în wok sau oală un risotto.

      Este ca la ouă. Poți spune “toate sunt ouă”, dar de fapt ai diferențe mari între o omletă și un ou poșat, de unde și faptul că au nume diferite.

        (Citează)

    • Poti sa faci risotto la oala sub presiune si iese perfect cu zero efort. Incearca, chiar merita.

        (Citează)

    • De ce aud asa de multa lume care zice ca risotto e greu de facut si ca tre sa invarti mult in el? Chiar nu trebuie sa invarti mult. La noi in familie facem risotto foarte des (eu il fac tot timpul). E cumva felul ala de mancare pe care il facem cand nu avem idei si vrem ceva relativ simplu, rapid si gusots. Am invatat sa fac risotto dupa retele de pe Giallo Zaferrano. Preferatul meu e ala cu zucchini

        (Citează)

    • Facut si la presiune (ninja/instant pot), si manual, si cu frecare manuala, si lasat in pace, si cel mai bine iese la moulinex i companion xxl (un fel de thermomix), care il freaca singur non stop. Deci da, din perspectiva mea, risotto tre amestecat.
      Matilda, nu ti-a luat Radu acu cateva luni dracia aia de la lidl ? tot thermomix like. Baga in el, iese brici.

        (Citează)

    • @Baltha Zerus
      Moulinex-ul ala e mai aproape de un multicooker de 500 lei decât de un Thermomix .
      Unde mai pui ca themomix-ul e de 3 ori mai scump. .

        (Citează)

    • O yeah, faptul ca th e de 3 ori mai scump dovedeste ca… da. Si lol la o comparatie cu un multicooker. Ti-ai luat thermomix si simti nevoia sa ii justifici pretul ?

        (Citează)

  5. Orasul ala abandonat din Malaezia (Forrest City se numeste) a fost inceput de o companie chineza in 2016. Era un proiect gigant in valoare de 100 de miliarde de dolari. Dar chinezii au construit doar 15% din ceea ce proiectasera si doar 1% din cladiri sunt locuite in prezent.
    Cum compania chineza (Country Garden) e in stare de faliment (au 200 de miliarde de dolari datorii) Forrest City va ramane pe veci la statutul de “oras fantoma”.
    https://adevarul.ro/stil-de-viata/magazin/forest-city-interiorul-orasului-fantoma-2321757.html

      (Citează)

  6. Ca tată de fată, poza nr 8 mi-a stricat ziua complet.

      (Citează)

  7. Bacsisul in SUA este o politica mizerabila.

      (Citează)

    • De acord cu tine. Si cel mai enervant este ca majoritatea (inclusiv consumatori) incearca sa transpuna si in Romania mizeria asta cu bacsisul obligatoriu.
      Cel mai aiurea mi se pare la serviciile de livrare unde te intreaba daca vrei sa dai bacsis inainte de livrarea produsului.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus