un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 17 octombrie 2023

17 Oct 2023  ·

ȘTIRI  ·

28 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: România depășește Ungaria la PIB pe cap de locuitor.

Review roundup pentru Spider-Man 2. Iată mai jos unul video. Găsiți și consolă PS5 branded, consolă normală la pachet cu jocul sau doar jocul pe disc.

asus s5507

    28 comentarii

  1. Legat de comentariul despre Filelist. Este mult continut romanesc pe care cu greu il gasesti/daca il gasesti pe alte trackere sau pe servicii legale de streaming. Asadar ori vanezi CD-uri/DVD-uri pe magazine online sau pe OLX ori iti pui pofta in cui.

    Pe langa asta, Filelist a jucat un rol important in accesul la continut, de la filme, jocuri, programe pentru mai multe generatii, multi care acum platesc legal pentru genul acesta de entertainment. Deci e o pierdere.

      (Citează)

    • AndreiD:
      Legat de comentariul despre Filelist. Este mult continut romanesc pe care cu greu il gasesti/daca il gasesti pe alte trackere sau pe servicii legale de streaming. Asadar ori vanezi CD-uri/DVD-uri pe magazine online sau pe OLX ori iti pui pofta in cui.

      Pe langa asta, Filelist a jucat un rol important in accesul la continut, de la filme, jocuri, programe pentru mai multe generatii, multi care acum platesc legal pentru genul acesta de entertainment. Deci e o pierdere.

      Plus ca FileList este o comunitate, cu un forum activ, dar Radu nu vede unde e problema, vede doar ca trebuia sa ai ratie…. si ca merita sa te dai peste cap sa dai bani la Apple sau alti care nu ofera suport oficial la noi

        (Citează)

    • Yep. Datele sunt relativ anonimizate fata de tracker-ele publice, exista o gramada de continut cu subtitrari RO pentru cei care au nevoie, cantitatea de torente fake sau cu virusi/malware tinde spre zero, ai peering ca majoritatea sunt romani si scoti cu cat te “tine” conexiunea.

      Astea sunt unele din partile “problemei”.

        (Citează)

    • Nici eu nu inteleg cum nu vede problema si mai ales cum nu a piratat nimic de ani de zile. Il stiam un consumator de continut media rafinat.
      Daca pot sa inteleg la partea de apps, games, music, la partea de filme sa fim seriosi, continutul de pe serviciile de streaming din Romania nu se ridica nici pe departe la nivelul celor de pe torrente.
      E adevarat ca nevoia de piraterie a mai scazut but still.

      Filelist reprezenta un mod serios si de bun simt de a pirata (suna ciudat dar da), ownerii chiar nu si-au dorit sa exploateze oportunitati de imbogatire, au fost mereu cinstiti cu continutul publicat si cu atitudinea fata de comunitate.
      Good luck cu utilizarea altor trackere! Sa vedeti acolo tracking, profiling, email DB sales, viruses, fake content, phishing, etc

        (Citează)

    • Sunt de accord, cum ca merge cu Tesla si bea cafea de specialitate a uitat cum intre 18-33 de ani baga continut FL sau asemanator … Cam cate filme sa fi vazut de acolo? Cam cate Office sau Windows sa fi instalat cand nu traia “the best life” ?

      Sunt de partea celor care au comentat mai sus desi nu am mai folosit FL de ani de zile, dar tot mai intram sa ma mai uit din cand in cand .

        (Citează)

  2. Concedierile de la LinkedIn arată fix problema lăcomiei capitaliste. Concediezi oameni nu pentru că ești pe pierdere ci pentru că nu ai avut crestere așa cum ți-ai dorit. Asta în condițiile în care YoY ai avut o creștere de revenue de aproape 40%.

    Cu 21 mii oameni au generat revenue de 15 miliarde. Adică vreo 800 mii pe om.

      (Citează)

    • După care se plâng ipocrit că angajatul nu dă doi bani pe „spiritul companiei”, „echipa ca o familie” și alte asemenea lulele de lozinci și își vede strict de propriul interes și nimic în plus.

        (Citează)

    • @Iulian: Nu concediaza oamenii pentru ca nu au cresterea dorita, ci pentru ca in planurile urmatoare nu au nevoie de cei 3%. Sunt de acord ca firmele uneori renunta usor la oameni pentru a ramane profitabile, dar daca ai fi manager ai angaja oameni pentru a face cresterea, apoi ai pastra oamenii de care ai nevoie pentru mentenanta, din moment ce partea de crestere ai rezolvat-o.

      Adica tu angajezi o echipa de curatenie dupa ce ai terminat cladirea pentru a face curatenia dupa renovare, apoi ramai cu 2 oameni sa faca mentenanta.

      @Peredhil: Si angajatul pleaca la fel de usor pentru niste bani in plus, firma ca o familie e doar o lozinca goala de continut. Fiecare parte renunta la cealalta cand nu mai are nevoie de ea.

        (Citează)

  3. Ce bine ar fi dacă Netflix ar renunța la prostiile astea cu gaming-ul și, în schimb, ar vinde abonamentele alea mai ieftin. Nu-și ia nimeni abonament la un serviciu de streaming pentru jocuri. Mulți nici nu știu că au jocuri pe mobil incluse în abonamentul lor Netflix.

      (Citează)

    • E diversificare in ideea ca nu mai au de unde sa agate abonati. In 2-3 ani poate lanseaza si netflix food, 2 pungi de popcorn livrate gratuit pe luna + inca 5 cu doar 10$ extra.

        (Citează)

  4. Nu pot sa cred ca nu ai publicat tu topul celor mai vandute vinuri din Romania, credeamc a esti consumator ocazional de vinuri :) https://www.iasi4u.ro/cele-mai-vandute-vinuri-ale-anului-desemnate-de-unvinpezi-ro/

      (Citează)

  5. eBogdan:
    Nu pot sa cred ca nu ai publicat tu topul celor mai vandute vinuri din Romania, credeamc a esti consumator ocazional de vinuri :) https://www.iasi4u.ro/cele-mai-vandute-vinuri-ale-anului-desemnate-de-unvinpezi-ro/

    Common, iti dai link la un articol scris de tine? Cat de penibil sa fii sa-ti cresti asa numarul de afisari?

      (Citează)

  6. corny: Common, iti dai link la un articol scris de tine? Cat de penibil sa fii sa-ti cresti asa numarul de afisari?

    Busted!

      (Citează)

  7. Pe mine stirea cu Apple Phone ma uimeste…
    Asta inseamna ca poti porni orice telefon no touch ?
    Mai mult decat atat, poti trimite informatii spre el wireless , desi el e inchis ?

      (Citează)

    • > Mai mult decat atat, poti trimite informatii spre el wireless , desi el e inchis ?

      Asta deja era posibil de ceva vreme, deoarece componenta de UWB (Ultra Wide Band) e activă și când telefonul e închis.

        (Citează)

    • In traducere, efectiv nu mai exista nici o modalitatea de a iti proteja intimitatea in cazul in care exista un telefon in jurul tau. Chiar daca acesta este inchis, el va putea fi accesat remote fara probleme.

        (Citează)

    • Ai putea să îi scoți bateri… oh, wait.

        (Citează)

    • Surpriza nu e ca se poate face asta, surpriza e ca s-au decis sa foloseasca posibilitatea la ceva oarecum util consumatorului

        (Citează)

  8. Faptul ca Dacia poate ieftini o prastie de masina ca Spring cu 3 mii de euro dintr-un foc, arata cat sunt de umflate cu compresorul preturile, de fapt.

      (Citează)

    • Toti producatorii au inceput sa reduca preturile de la electrice, s-au construit fabrici de baterii, costul bateriilor au scazut, criza chip-urilor si-a cam revenit, deci si preturile au mai scazut o data ce supply-ul a inceput sa faca fata cererii. O parte din costurile cu cercetarea s-au amortizat si e normal sa scada. Plus ca atunci cand ai 1000 de masini si ai cerere de 3000 de masini nu are rost sa ai preturi mici. Cand ai 3500 de masini si cerere de 3000 de masini, plus o concurenta in aceeasi situatie, e loc de putina concurenta si de micsorarea marjelor.

        (Citează)

    • Problema este ca multe guverne vor sa reduca sau sisteze subventiile pentru electrice (10k la noi), suma pe care producatorii au adaugat-o direct la pret, că oricum psihologia cumparatorului spunea ca e moca si o dă ușor.
      La fel cum fac si instalatorii de fotovoltaice, pui panouri pe banii tai, te costa x lei, pui cu ajutor guvernamental, te costa x+subventia…

        (Citează)

  9. Autorului nu i se pare nimic rau in inchiderea FL pentru ca nu are cont acolo. Si atunci e usori sa spui ca “se gaseste pe publice” cand nu ai termen de comparatie. Ca mi se pare anormal sa intri zilnic pe FL, apoi sa vezi daca ai gasi acelasi lucu pe publice si sa tragi concluzia din articol, recunoscand ca nu ai mai downloadat nimic ilegal de ani de zile.

      (Citează)

  10. bip/capita este o stire pe langa? e cea mai importanta stire!

      (Citează)

  11. mihai:
    bip/capita este o stire pe langa? e cea mai importanta stire!

    pai care-i tehnologia cu PIB ul ?
    de aia e cu pe lângă.

      (Citează)

  12. “Se închide Filelist. Lăsând la o parte faptul că n-am mai piratat nimic de ani de zile, nu înțeleg problema. Sunt o mulțime de trackere în străinătate de pe care poți lua același conținut fără a avea nevoie de cont sau rație.”

    Partial ai dreptate…diferenta este ca iei mult mai lent intrucat vitezele de upload afara nu sunt la fel ca in Romania…

      (Citează)

  13. Teoria conspiratiei cum că telefonul te poate asculta chiar și când este închis devine cate puțin adevăr.
    Astept confirmarea ca tel te ascultă și livrează reclame targetate. Ori asta ori trăim într-o simulare.

      (Citează)

  14. care sunt acele trackere in afara la care poti gasi continutul mai indepartat putin de mainstream?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus