un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Stați departe de berea Tsingtao pentru o vreme…

27 Oct 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

26 comentarii

Apropo de puterea social media în lumea de astăzi, un clip cu un om care urina în tancul de bere al producătorului de bere Tsingtao a devenit viral pe Internet.

Zeci de milioane de views. Tsingtao este cea mai cunoscută bere chineză, se găsește destul de ușor și pe la noi și, dacă vreți un fel de Ursus produs în China, beți una.

Sau nu, că nu se știe cât de des se urinează acolo în tancurile de producție.

Acum, chinezii au făcut tot ce-au putut pentru a limita impactul acestui clip. Au declarat că au oprit imediat producția și au aruncat tot acel lot de bere. Mai mult, au declarat și că investigația lor a găsit că atât persoana care urinează în bere, cât și cea care l-a filmat pe respectivul, nu sunt angajați ai Tsingtao. Probabil asta a vrut să liniștească apele pe ideea că angajații Tsingtao nu ar face așa ceva, ci ei apreciază onoarea de a produce bere.

Eu unul nu văd cum este însă mai bine să spui că persoane din afara companiei erau în rezervorul de bere, urinând și filmându-se pe acolo. De ce aveau acces acolo? Mai rău de atât nu putea fi decât dacă declarau și că gustul berii nu a fost deloc alterat sau ceva așa.

După pălăria aia, aș spune că de vina este omul acela care cânta melodia Happy, că parca avea ceva asemănător.

Oricum, morala mi se pare a fi că, în zilele noastre, orice este scris, rostit sau filmat poate fi amplificat de zeci de milioane de ori în social media. Orice greșeală poate face înconjurul lumii. Știrea asta este pe BBC, CNBC și The Guardian. În oricare zi, o acțiune a unui angajat poate deveni o criză puternică de imagine pentru companie.

asus s5507

    26 comentarii

  1. Eu stau departe de toate berile din gama Tuborg, pentru ca fabrica de langa bucuresti isi tragea apa din panza freatica contaminata de cimitir. /s

      (Citează)

  2. Eu cred ca astfel de mediatizari pot duce la situatii asemanatoare si la alti producatori…pai ce, eu sa raman mai prejos decat chinezul ?!? Gigel de la Tuborg, Hans de la Paulaner, Mike de la Budweiser si asa mai departe.
    Prin urmare, va sfatuiesc sa va comportati ca si cum nimic nu s-a intamplat sau nu sa nu ne pese.

      (Citează)

  3. arata rau, dar de fapt nu are nici o importanta ce a facut ala – un pipi nu are nici un efect la ce cantitate de cereale e acolo si cu siguranta sunt lucruri mult mai scarboase in cerealele alea, cum ar fi excremente sau par de sobolani, viermi, gandaci si cine stie ce altceva

    doar nu isi inchipuie cineva ca sta cineva sa curete fiecare boaba de hamei sau ce o fi ala in parte

    la fel valabil pentru orice materie prima din care se fac alimente – de aia exista tolerante maxime pt asemenea contaminanti

    de aia ma amuz cand aud prostiile cu “UE vrea sa ne forteze sa mancam insecte” – multe alimente pe care le consumam contin deja fragmente de insecte si multe alte lucruri de care nu ne-am atinge nici cu prajina daca le-am avea in fata

    https://blogs.scientificamerican.com/but-not-simpler/i-hate-to-break-it-to-you-but-you-already-eat-bugs/

      (Citează)

    • “de aia ma amuz cand aud prostiile cu “UE vrea sa ne forteze sa mancam insecte” –
      Da, e ceva absolut firesc sa înlocuiești o faina care costa la propriu 2 lei kg cu una care costa 1000 lei kg și să dai legi in acest sens. Mai lipsește un studiu care să ne spună că e cel mai tare afrodisiac, sau ceva medicament minune. Nu cumva să îndrăznească cineva sa creadă ca e vreo schema de împins în fața un produs scump de care nu are nimeni nevoie și în schimb altcineva are nevoie să-l comercializeze și eventual să dețină și monopol asupra productiei, că automat e luat în râs.
      Apropo, mai mestecați înainte de a înghiți totul pe nerasuflate.

        (Citează)

  4. Si cu pipi de chinez si fara, berea aia tot pipi ajunge dupa ce o bei. Circuitul pipiului in natura.

      (Citează)

  5. Cunoscând că volumul vezicii urinare este de maxim 400 ml, concentrația de urină la un tanc mic, de 10 mc, va fi de 0.004%.
    Cât de benefică e social media în astfel de situații știm de pe vremea când unii se dădeau cu fundul de pământ la Pungești.

      (Citează)

  6. stati departe si de zaharul de import, sunt nave bulk care duc acolo diesel si revin cu zahar. cat de curatate sa fie tancurile alea.
    also, nu mai faceti baie in mare, ca si acolo unii turisti fac …. .

      (Citează)

  7. Asta clar e exemplu de telefonul fără fir. Ala nu e tanc de bere nici dacă vine o satra de țigani căldarari și îl iau la pila pana îl fac tanc.

    Chiar ma gândeam la cum naiba ajunge cineva sa se pise in tanc (care e presurizat) cum si-a băgat mădularul în gaura aia prin care se pompează berea…

    A explicat Marean perfect mai sus.

      (Citează)

  8. Se stie ca chinezii sunt maestrii la spionaj economic, au furat reteta de la ursus.

      (Citează)

  9. TNR: Chinezul care făcea pipi în cisterna de bere, mutat disciplinar la fabrica de Nutell

      (Citează)

  10. Uite așa te lași de băut bere…

      (Citează)

  11. ipo:
    Eu stau departe de toate berile din gama Tuborg, pentru ca fabrica de langa bucuresti isi tragea apa din panza freatica contaminata de cimitir. /s

    Ești un bou cu păreri autosuficiente sau un hipster bășit care nu are habar cum se face berea. Acea apă este fiartă chiar până la 101 C. Ce treabă are apa freatica de puț, care este la 200-300m adâncime cu fake news arată că ești departe. 🙄 De realitate, vorbim de osmoza inversa, de profil de stil de bere.

      (Citează)

  12. g3#: Ești un bou cu păreri autosuficiente sau un hipster bășit care nu are habar cum se face berea. Acea apă este fiartă chiar până la 101 C. Ce treabă are apa freatica de puț, care este la 200-300m adâncime cu fake news arată că ești departe. 🙄 De realitate, vorbim de osmoza inversa, de profil de stil de bere.

    Take a chill pill

      (Citează)

  13. Alex: Take a chill pill

    Take the highway, hipstere! Ai idee despre procesul de fabricație a berii sau ești un războinic de tastatură?

      (Citează)

    • Reciteste primul comentariu la care ai dar reply, observa “/s” din final si du-te si bea o bere.

      Over and out

        (Citează)

    • Nu văd legătura, se știe că „/s” e practic „start” la replici și ciondăneală. Nu mai fi hipster cu păreri autosuficiente, sau cum s-o mai fi exprimat interlocutorul.

        (Citează)

    • Cum spunea Dr Dre, “I just sit back and watch the show”.

        (Citează)

  14. Se gaseste atat de usor ca nu am vazut-o niciodata.

      (Citează)

  15. In primul rand imi cer scuze că vin și împârășesc cu voi o informație, desigur de la sursă, de un “x” oenolog care s-a ocupat cu crearea unor rețete pentru renumita și râvnita companie care produce vinul Cotnari.
    În ansamblele tehnologice în care se ține vinul până la îmbuteliere, aparent vechi de cel puțin 40 de ani, au anumite părți ruginite prin care se strecoară și cad, efectiv în containerul respectiv, șoareci. Șoareci care înnoată nestingheriți până vine un curățător.

    Deci astfel de suprize sunt la tot pasul, doar ca nu filmează nimeni. Supriză.
    Totodată știați că iaurtul cu fructul de la Danone este colorat cu un praf obținut prin macinarea unui anumit tip de gândaci?

    Mulțumesc pentru atenție

      (Citează)

    • Cand eram tanar mergeam la fabrica de bere azuga (arata ca dupa un razboi, de parca intrasera cu tancul in ea) cu niste prieteni, dadeam o tura prin fabrica, observam niste sobolanii care se plimbau pe acolo, altii care incercau sa inoate samd, luam 3 lazi cu bere, mergeam intr-o poiana la foc si beam pana niata. Good times. Generatia noua presupun ca face icter dupa o vizita de genul.

        (Citează)

  16. Am lucrat la fabrica de bere. Berea care expira si nu se vindea, nu se pierdea niciodata. Era amestecata cu berea noua si reimbuteliata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus