►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Uber Eats a lansat în SUA o funcție pe care o vreau și eu în platformele de livrări din România: posibilitatea de a comanda simultan de la mai multe restaurante apropiate, fără a plăti suplimentar pentru livrare.
De ce aș vrea asta? Pentru că deseori ar merge comandat și ceva “de lângă”. Poate ați observat numărul mare de curieri care sunt prin mall-uri. De ce? Pentru că la food court acolo sunt o mulțime de localuri de unde se comandă foarte mult în România. Poate vrei crispy de la KFC, dar cartofi de la McDonald’s. Poate vrei poke bowls de la Poke House, dar și gogoși de la Happy Donuts. Poate tu vrei kebab de pui de la Mesopotamia, dar ea vrea salată de la Salad Box (sau invers, desigur).
Să mai zic de situația când vin vreo 6 oameni în vizită și trebuie să găsiți un local pe placul tuturor de unde să dați o comandă? Cu o astfel de funcție multi-comandă, s-ar rezolva de la sine totul. Sau când vrei caracatiță cu mazăre, ca în reclame.
Uber Eats rezolvă elegant problema în SUA. După ce pui în coș produse de la un restaurant, îți apare mai jos posibilitatea de a comanda produse și de la alte localuri apropiate de primul. Curierul va trece pe la ambele și va ridica pentru tine comenzile, apoi le va livra. DoorDash a introdus o funcție similară mai limitată acum ceva vreme.
Chiar cred că prima platformă care va adăuga o astfel de funcție în România va avea dintr-o dată comenzi mult mai multe și o valoare medie a bonului mult mai mare. Să fim serioși, cu taxele de livrare din prezent, tot felul de suplimente pentru vreme sau distanță, plus ceva bacșiș la mijloc, nu ești încurajat să lansezi două comenzi diferite cu doi curieri diferiți. Situația s-ar schimba masiv dacă totul ar veni livrat de același om.
Nici nu pare vreo mare dificultate tehnică la mijloc. Just do it, Tazz, Bolt Food, Glovo și cine mai este!
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
20 comentarii
13/10/2023 la 6:24 AM
Curierii oricum fac agregare de conenzi singuri, nu mi-e clar daca din mai multe aplicatii sau daca o aplicatie permite sa preiei mai multe comenzi deodata. Deci ai avea si acum sanse sa dai 2 comenzi si sa vina cu acelasi om. Dar ar fi intr-adevar mai util sa dai o singura comanda.
Sorin(Citează)
13/10/2023 la 8:29 AM
Aplicatiile ii “obliga” sa faca agregare de comenzi. Dar in general am observat ca acum se face agregare la modul ca ridica de la acelasi restaurant 3 comenzi si le livreaza apoi pe fiecare in parte la 3 adrese diferite.
Andrei G(Citează)
13/10/2023 la 9:01 AM
Aplicatiile agrega 2 comenzi pentru care s-a platit livrare separat. Radu vrea ” fără a plăti suplimentar pentru livrare”. Adica sa se duca curierul si in alta parte, sa mai astepte x minute, pe gratis. E ca in articolul in care ii explica vecinului ca e in avantajul lui sa parcheze pe alt loc de parcare decat ala platit, ca sa poata radu sa parcheze pe locul vecinului. Un fel de Karen de romania.
boris(Citează)
13/10/2023 la 9:08 AM
Cum adica “fără a plăti suplimentar pentru livrare” ?
Pai timpul pierdut al curierului cine il plateste ?
Ionut(Citează)
13/10/2023 la 10:17 AM
Il platim toti, se face livrarea 10 lei in loc de 5 chiar daca sub 10% din comenzi vor fi de la mai multe restaurante
Sorin(Citează)
13/10/2023 la 1:00 PM
Ce e asa greu de inteles, e patentata metoda demult in Ro: toti platim dar doar unii beneficiaza. Ca sunt pensii speciale, pilute si pilisoare pe posturi publice, caldura la bloc sau curierul, e tot aia
Add01(Citează)
13/10/2023 la 10:00 AM
Da, iar daca e si supermarket in apropiere, ar trebui sa iti aduca gratis si vreo doua trei baxuri de apa.
Marean(Citează)
13/10/2023 la 1:00 PM
De ce sa incasezi o singura taxa de livrare cand poti incasa 5? chiar daca sunt perete in perete localurile.
I don’t see it happening.
Mihai(Citează)
13/10/2023 la 1:31 PM
Ar fi buna totusi dar cu plata suplimentara. Nu dublu cost livrare dar gen +50% primul, 40% al doilea, si apoi cate 30% altele (max 5). S-ar face bani buni
Add01(Citează)
13/10/2023 la 2:09 PM
Taxa de livrare ca taxa de livrare, dar problema cea mai mare e adaosul pus de platforma Multa lume nu realizeaza asta, dar la tazz de exemplu sunt locatii la care adaosul platformei e 100%.
Altfel, n-as avea o problema sa platesc 2-3 taxe de livrare sau 2-3 curieri.
mouse(Citează)
13/10/2023 la 4:41 PM
Ai vreun exemplu de restaurant unde adaosul este de 100%?
Stiu ca sunt adaosuri de 20, 30, poate chiar si 50%, dar pana la pret dublu fata de restaurantul fizic este totusi cam mult.
Andrei G(Citează)
13/10/2023 la 5:35 PM
La shaormeria mea de cartier, shaorma medie de pui costa 23 de lei la fata locului (a fost 22 pana saptamana trecuta) 40 pe tazz. Se numeste Verbun.
Mai nou trimit un baiat de pe scara pana acolo si ii las bani sa isi ia si el una.
Mouse(Citează)
13/10/2023 la 5:16 PM
“taxa de livrare ca taxa de livrare”. M-am uitat in bolt ca prin aia iau. Ultimele 3 comenzi: 5.89, 3,49, 7.33. Tre’ sa ai un defect sa crezi ca aia din asta traiesc.
Boris(Citează)
13/10/2023 la 5:21 PM
@Boris, bolt inca merge pe pierdere grav de tot ca sa mai castige cota de piata. Dar la un moment dat o sa se termine si conducta lor de bani, si atunci fie o sa aiba toate platformele cam aceleasi costuri, fie o sa mai apara un jucator nou care o sa mearga si el pe pierdere cativa ani si o sa fie noul tazz, apoi noul bolt etc.
Costin(Citează)
13/10/2023 la 5:17 PM
Nu platformele pun adaos, ci restaurantele isi seteaza singure pretul. In loc sa fie fericiti ca pot face volume mai mari cu o marja de profit mai mica / produs, restaurantele adauga costul lor cu platforma la costul platit de client. Adica in loc sa suporte si ei costuri cu o platforma care le aduce comenzi, prefera sa transfere totul la ala de vrea si gura lui sa manance. Mioritic.
Costin(Citează)
13/10/2023 la 6:46 PM
@Costin, dar de ce merge pe minus Bolt?
La fiecare comanda este o mica taxa de transport, dar pe langa asta ei incaseaza de la restaurant in jur de 30% din valoarea comenzii.
Adica restaurantul cumpara alimente, le pregateste, le ambaleaza si pastreaza in jur de 65% din banii cheltuiti de client. Bani din care platesc inclusiv chiria spatiului. Si totusi raman si cu profit.
Dar in schimb compania care se ocupa de livrare nu reuseste sa ramana cu niciun profit desi pastreaza 35% din suma cheltuita de clienti.
Andrei G(Citează)
13/10/2023 la 5:30 PM
My point exactly. As prefera o taxa de livrare care sa acopere serviciul, dar acelasi pret al produselor ca la locatie. Pentru 6 persoane, ajungi sa platesti 60-80-100 de lei extra.
Mouse(Citează)
13/10/2023 la 5:46 PM
Nu permite sa comanzi mancare de la mai multe restaurante.
Cel putin in Portugalia, unde folosesc eu Uber Eats, iti sugereaza de obicei desert (inghetata, patiserie) sau aditionale, gen paine, nu alte resturante.
Bobby(Citează)
13/10/2023 la 9:34 PM
“Nici nu pare vreo mare dificultate tehnică la mijloc”
hai ca ești amuzant. la o prima vedere așa la o analiza cu un pahar de prosecco, are impact în:
– aplicațiile de mobil (evident)
– site web (da, au și asta)
– facturare, plăți, financiar
– vouchere (distribuție, împărțire, claims, etc)
– aplicația pentru curieri
– intersectat calendarele de livrare, sa nu fie gata una in 10 minute și alta in 2 ore
chiar nu e complicat.
zup(Citează)
05/11/2023 la 12:24 PM
asta e taxa de smecher
PaulT(Citează)