un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noul Xiaomi Mix Fold 3 pare un concurent bun pentru Samsung Fold5

16 Oct 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Am văzut noul Xiaomi Mix Fold 3, flagship-ul lor din gama telefoanelor pliabile. Telefonul în sine era într-un soi de tur al Europei și l-am butonat vreo oră, dar prima impresia a fost foarte bună și, dacă Xiaomi l-ar lansa și aici, ar fi un concurent bun pentru Samsung Fold5.

Mix Fold 3 mi s-a părut în primul rând foarte bine făcut. Balamaua părea excelentă, se închidea perfect, fără spațiu între cele două bucăți, și cu un sunet plăcut. Pare și solidă, nu are joc, stă deschisă exact cât vrei. Nu știu ce mecanism interior folosește, dar telefonul este subțire (10,9 mm închis și 5,3 mm deschis) și TUV Rheinland spune că rezistă la 500.000 de închideri și deschideri.

Întreaga construcție părea de bună calitate. Bezel mic la ecran, iar ecranul cover are 6,56″ și un raport de aspect mai bun decât pe Fold5. Partea din spate, pe modelul văzut de mine, era din piele artificială, care îi dădea un grip bun în palmă și pentru mulți ar fi eliminat nevoia unei huse suplimentare. Husele de pliabile de acest form factor oricum sunt ciudate ca aspect. Alte modele au chiar și un soi de fibră de carbon pe spate.

Și telefonul continuă parada cu specificațiile hardware, care sunt foarte asemănătoare cu cele de pe Fold5. Două ecrane, cover de 6,56″ și 1080p, cu 12 Hz refresh, 2.600 nits peak brightness (unul dintre cele mai luminoase din piață) și acoperit cu Gorilla Glass Victus 2. În interior, 8″ (față de 7,6″ la Fold5, dar până la urmă nu contează așa tare asta) la 2.160 x 1.916 px și 120 Hz LTPO, ambele cu suport Dolby Vision.

Chipsetul este același Snapdragon 8 Gen 2, aici cu 12 GB RAM pe varianta cu 256 GB stocare și 16 GB RAM pe cele cu stocare mai mare. Pe spate sunt patru camere, din care cea principală are 50 Mpx f/1,77 OIS. Două dintre ele au zoom optic, 3,2x și respectiv 5x, ceea ce mi se pare inutil. O singură cameră cu un pic de zoom digital le putea înlocui pe amândouă, mai ales că au și module de 10 Mpx, care încep să devină prea mici.

În unele aspecte, chiar depășește pe Fold5. Bateria este de 4.800 mAh, cu 10% mai mare și se încarcă la 67W pe fir și 50W wireless. Are Wi-Fi 7.

Altfel spus, telefonul arată foarte bine și pare foarte bun pe hârtie. Este asta suficient? Nu, evident. Interfața n-am putut-o testa, era varianta chineză a telefonului și cele pentru lumea vestică vin cu alte programe. Rămâne de văzut și cât de bune sunt camerele foto sau dacă Snapdragon-ul se supraîncălzește sau Mix Fold 3 are un sistem de răcire bine pus la punct.

Încă nu se știe nici dacă telefonul va fi adus pe piața noastră. Părerea mea este că, dacă va fi vândut aici, trebuie să intre direct cu un preț mai mic decât Fold5. Telefoanele sunt foarte asemănătoare ca specificații și construcție, dar nu cred că Xiaomi poate concura cu Samsung în gama super-premium. Acolo Samsung are avantajul unui brand mai bine văzut, service rapid, mai multe accesorii, poate mai mulți ani de suport. Dar dacă vine la un preț mai mic (și nu mă refer cu 200 de lei mai mic), atunci poate aduce întreaga gamă a pliabilelor într-o zonă mai accesibilă.

asus s5507

    19 comentarii

  1. Problema la telefoanele astea nu sunt specurile hardware, ci softul care face experiența de utilizare să fie foarte frustrantă. Și n-ai cum să îți dai seama de asta în primele 2 săptămâni.

      (Citează)

  2. Trebuie sa iti urasti viata foarte tare sa vrei sa cumperi asa ceva.

      (Citează)

    • Da da, cumpara samsung de pe care cad efectiv plasticele de pe spate si se dezlipeste ecranul pe fata. Dar merge, e ok lipit cu scotch.
      Ps. A costat aproape 2000 lei, a52, nu are nici 2 ani. La garantie cica “utilizare necorespunzatoare”.

        (Citează)

    • @Add01, nu cred ca service-ul poate sa decida ca este utilizare necorespunzatoare daca telefonul nu are urme de uzura evidente, cum ar fi de exemplu zgarieturi sau ciobituri in colturi.

      La ce service ai fost pentru garantie, ESD Rom? Eu am avut numai experiente placute cu ei.

        (Citează)

  3. Sunt curios mai degraba de un concurent la Z Flip, daca vor lansa asa ceva vreodata.

      (Citează)

  4. Xiaomi sunt telefoanele alea care la inceput sunt sprintene si dragalase apoi devin anchilozate?

      (Citează)

    • Redmi note 8 pro cumparat in martie 2020, am fost nevoit sa-l schimb acum 1 luna ca i-am spart ecranul. Se misca la fel ca in prima zi, bateria un pic mai slaba.

      Voiam sa vad daca ajung la 5 ani cu el (cred ca da). Oricum e cel mai longegiv telefon de pana acum pentru mine, cu 3.5 ani. La Samsung nu am trecut niciodata de 2 ani.

      Tu cat tii un telefon?

        (Citează)

  5. Bun, bun, dar CEO-ul Xiaomi tot iPhone folosește sau a început să folosească și el produsele lor?

      (Citează)

    • De ce ar folosi xiaomi ? Crezi ca ceo-ul dacia are dacie sau mercedes ? (disclaimer, nu am nici cea mai vaga idee cine e si ce are :) )

        (Citează)

    • Denis Le Vot conduce o Dacia Spring.

        (Citează)

    • Baltha Zerus:
      De ce ar folosi xiaomi ? Crezi ca ceo-ul dacia are dacie sau mercedes ? (disclaimer, nu am nici cea mai vaga idee cine e si ce are :) )

      Eu nu cred ca Dacia se pozitioneaza in aceeasi gama ca Mercedes.

        (Citează)

    • Normal ca Dacia nu se pozitioneaza in aceeasi gama cu Mercedes, la fel cum Xiaomi nu se pozitioneaza in aceeasi gama cu Apple.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Normal ca Dacia nu se pozitioneaza in aceeasi gama cu Mercedes, la fel cum Xiaomi nu se pozitioneaza in aceeasi gama cu Apple.

      Pai cu Apple nu, ca apple nu are telefon pliabil dar faptul ca foldu asta al lor cica ar costa intre 1.5k-1.8k USD un SUA in ce categorie de pret intra? Low end?

        (Citează)

  6. Noi folosim iPhone, ce ne pasa de toti ceilalti producatori de telefoane? Orice produc ceilalti e nimic pe langa ce fain e un iPhone, aceasta revelatie a tehnologiei ce este mereu inaintea epocii sale cu milenii. Neferii astia precum samsung sau altii nu mai au nicio sansa sa-i ajunga din urma pe Apple. De fapt, citeam un articol:

    As the primary supplier of OLED panels to Apple, Samsung Display will be responsible for manufacturing displays for all four models: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, and iPhone 15 Pro Max

    Apple has reportedly started the mass production of its iPhone 15 series display. According to a report by The Elec, a South Korean publication, Apple’s display supplier Samsung has started mass producing the OLED panels for the new smartphones. It says that Apple has granted approval to Samsung Display for the production of four distinct OLED panels intended for the iPhone 15 series.

    😁 parca asa scrie acolo: “Apple’s display supplier Samsung.” Cum ar spune nea Mitica de la brutarie, bai, noi suntem cei mai tari, da parca aveti vazatoare mishto, nu ne dati si noua?

      (Citează)

    • Nu stiu man. Am fost utilizator de Samsung mai bine de 10 ani. Dupa ce am trecut la iphone nu m-am mai uitat inapoi si nici n-as mai face-o. Oare de ce?

        (Citează)

    • Pai scrie la inceputul postului tau de ce. “Nu stiu man”. Average iphone user.

        (Citează)

    • @cosmin, nu stiu care este situatia ta, dar in general am vazut ca foarte multi utilizatori fac comparatie intre telefoane cu Android de 1000-2000 lei si telefoane Apple de 4000-5000 lei.

        (Citează)

    • In cazul meu comparatia este intre gama de modelele Galaxy S de la Samsung si iphone. Cum spuneam, nu m-as mai intoarce la Samsung.

        (Citează)

  7. Sincer, ma bucur. Multam de informatie.

    dumy:
    Denis Le Vot conduce o Dacia Spring.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus