►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
I-auzi ce de mititei s-au vândut în Obor: de 6,5 milioane de lei. Vânzările au crescut cu 11% într-un an în care micul s-a scumpit de la 4 la 5 lei/bucată, zice Ziarul Financiar.
Acum este dificil de zis dacă vânzările au crescut. Veniturile au crescut cu 11%. Vânzările în sine poate că au scăzut, dacă veniturile au crescut cu doar 11% în timp ce prețul micului a crescut cu 25%. Dacă se vindeau la fel de mulți mici, ar fi crescut și veniturile cu 25%.
Bine, articolul este scurt și nu dă multe detalii. Este foarte posibil ca mai sus să greșesc eu calcului pentru că nu știu când s-a scumpit micul de la 4 la 5 lei. Dacă a fost pe final de an, de exemplu, calcului de mai sus nu mai este valabil.
De asemenea, ar fi de remarcat că 6,5 milioane de lei înseamnă între 1,3 și 1,6 milioane de mititei vânduți. Nici cifrele acestea nu sunt reale, se cumpără și multă băutură acolo (unii clienți “fideli” nici nu mănâncă, de fapt, doar beau), dar ca ordin de mărime spre astfel de cifre tind acele venituri.
New York Times recomandă o vizită la micii din Obor, iar directorul pieței a declarat “Terasa Obor este un vector de imagine pentru Piaţa Obor”. O-kay.
Și știu că nu se declară pe nicăieri, dar probabil doar Mariciu a mâncat de 100k lei mititei acolo.
Acum… eu am fost la Terasa Obor de două ori în ultimul trimestru, pe 2 și pe 7 iulie. Am mâncat mici. Pe 2 iulie, o zi de sâmbătă, am stat vreo 25 de minute la coadă. Era multa lume, iar micuții au ritmul lor de gătit.
Mi-au plăcut micii, dar parcă erau mai buni altădată. Mai suculenți și un pic mai mult gătiți, ca să fie și un pic de crustă pe lateral. Fotografiile de mai sus sunt din 2015 și 2016. Nu mai arată ca atunci micii.
Am decis atunci că o să merg cândva să-i încerc și pe alții celebrii din București, chiar dacă nu fac Turul Micului acum.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
07/09/2023 la 3:37 PM
Au vandut ei de mult mai mult. Nu se da bon si nu se inregistreaza nimic in casa de marcat.
Carturaru(Citează)
07/09/2023 la 5:50 PM
Un produs mai scump și mai prost se vinde mai bine decât acelasi produs când era mai bun și mai ieftin. Asta e România tuturor posibilităților.
P.S. statistica nu tine cont de vânzările fără bon fiscal. Toți banii la portofelul patronului. Ăla care e ceva șef de galerie la Dinamo pe care il vedeți în prim-plan la toate bătăile și scandalurile.
Adi(Citează)
07/09/2023 la 3:42 PM
de ce ai pus articolul la “ganduri” si nu la “food si lifestyle”? sau chiar “turism”
GabrielG(Citează)
07/09/2023 la 3:48 PM
Se gandea la mici.
Ar fi mers si “publicitate” cu un link profitshare la mustar. Sau la Colebil
Sorin(Citează)
07/09/2023 la 4:13 PM
Ce face brandul dintr-un produs…
eBogdan(Citează)
07/09/2023 la 4:13 PM
Daca ai da si tu un cod de reducere ce bine ar fi..
Sper totusi ca reducerea sa nu fie la cantitatea lor…
Lucian(Citează)
08/09/2023 la 10:10 AM
Hmmm… o noua metoda de spalat bani
Cata Lin(Citează)
09/09/2023 la 8:30 AM
Cei mai buni mici sunt la bobita pe jean steriadi.
boris(Citează)
15/09/2023 la 1:08 PM
Coada aia e hungerblocker de fiecare data cand merg :(
PaulT(Citează)