un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Motorola lansează trei telefoane colorate cu prețuri bune

14 Sep 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Motorola a lansat astăzi trei modele de telefoane care ar trebui să aibă succes mare pe piață. Rețeta este bine făcută: carcase în culori vii, foarte plăcute, hardware bun și prețuri foarte mici. Sunt genul acela de telefoane care fac dificilă vânzarea unor modele de 3-4 ori mai scumpe.

Cele trei modele sunt Moto G54 5G, Moto G84 5G și Motorola Edge 40 Neo.

Spuneam de culori plăcute. Cred că m-ati tot auzit spunând că vreau telefoane în culori intense, vii, tocmai pentru că avem nevoie de mai multă culoare în special pe un dispozitiv folosit cu precădere pentru entertainment și comunicație cu prietenii. Pentru cine nu vrea astfel de culori vii, va exista mereu un telefon negru sau gri în gamă, dar nu-i nici o scuză pentru ca celelalte modele să nu fie mult mai colorate.

Și Motorola fix asta face. Uitați mai jos spatele celor trei modele, G84, Edge 40 Neo și G54 de la stânga la dreapta. Acel roșu intens se numește Viva Magenta.

Uitați trei modele Edge 40 Neo. Cel negru este în culoarea Pantone numită Black Beauty (care este negru, dar sunt sigur că cei de la Pantone ne-ar putea arăta că nu este doar negru). Albastrul se numește Caneel Bay, după o plajă din insulele Virgine, iar verzuiul acela spre turcoaz este Soothing Sea. Vă urez să asortați aceste telefoane cu plaje cu apă de aceeași culoare.

În plus, Edge 40 Neo renunță la plastic pe spatele telefonului și introduce un soi de piele artificială care îi oferă un aspect mai premium și se simte mai bine în mână. Cred că doar carcasele colorate au astfel de “piele” pe spate, nu și cea neagră. În cutie telefoanele includ și huse în culoarea carcasei fiecăruia, iar acestea sunt si ele făcută eco, s-a renunțat la silicon în favoarea unei combinații de soia și alte materiale naturale ce fac, până la urmă, o treabă la fel de bună pentru a proteja telefonul de zgârieturi.

Prețuri:

  • Motorola G54 5G: 1.199  lei pentru modelul Power Edition, cu baterie de 6.000 mAh.
  • Motorola G84 5G: 1.399 de lei
  • Motorola Edge 40 Neo: 1.599 lei.

Și specificațiile sunt bune în acest preț. În primul rând, ecranele sunt bune. Inclusiv G54 are un ecran de calitate bună, peste așteptările mele pentru gama sa de preț. Culorile erau saturate, luminozitatea mare, rezoluție 1080p.

Punându-le unul lângă altul, de fapt, singura diferență părea că Moto G54 are un bezel un pic mai gros în partea de jos decât G84, ambele având ecran plat, în timp ce Edge 40 Neo are ecranul rotunjit pe laterale și cele mai mici bezel-ui și în general se vede că aparține clasei mid-range.

Hardware-ul este bun. Toate au 12 GB RAM și 256 GB stocare internă, de exemplu, în prețurile de mai sus.

Moto G54: 6,5″, chipset Mediatek 7020, 12 GB RAM și 256 GB stocare, card microSD, jack audio, cameră 50 Mpx f/1,8 plus o cameră macro, frontală de 16 Mpx, baterie de 5.000 mAh normal și 6.000 mAh pe Power Edition, difuzoare stereo.

Moto G84: 6,5″ la 120 Hz, chipset Snapdragon 695, 12 GB RAM și 256 GB stocare internă, cameră 50 Mpx f/1,88 OIS, ultrawide de 8 Mpx, frontală de 16 Mpx, difuzoare stereo, baterie 5.000 mAh la 30 wați, IP54.

Moto Edge 40 Neo: 6,55″ la 144 Hz, chipset MediaTek 7030, 12 GB RAM și 256 GB stocare internă, cameră 50 Mpx f/1,8 OIS, ultrawide de 13 Mpx, frontală 32 Mpx, difuzoare stereo, baterie de 5.000 mAh la 68 wați, IP 68.

În general specificații bune pentru gama lor de preț. Poți vedea, dacă te uiți pe specificațiile detaliate, unde s-au făcut compromisuri. Toate porturile USB-C sunt generația 2.0. Memoria RAM este LPDDR4X, iar stocarea UFS 2.2. Genul acesta de detalii.

Toate au însă o interfață curată de Android, cu doar 2-3 programe adăugate peste. Cu update-urile nu vor sta foarte bine, vor avea 1-2 versiuni de Android dincolo de cea livrată cu telefonul.

Cum văd eu lucrurile: Edge 40 Neo este un mid-range ca la carte, bun la prețul său.

G54 este un entry-level ca preț, cu avantajul bateriei de 6.000 mAh pe Power Edition. Pare telefonul pe care-l iei unui părinte care vrea doar mesaje și Facebook.

G84, însă, probabil va fi modelul cu cele mai mari vânzări dintre cele trei. Două camere pe spate, încărcare mai rapidă, ecran la 120 Hz. Când le pui cap la cap versus prețul de 1.399 lei la lansare, rezultă un model atrăgător pe piață.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Daca Edge 30 Neo al juniorului se va comporta ok in timp, vad un Edge de la Motorola ca inlocuitor pentru telefonul meu actual (OP 7T) care de la ultimul upgrade de Andoid a devenit mizerabil – bateria trebuie incarcata de 2 ori pe zi, de unde era absolut ok, are buguri enervante gen luminozitate maxima la deblocare, indiferent de setari. Mi-am propus totusi sa il las sa implineasca 3 ani, adica jumatate de an ma mai chinuiesc asa.

      (Citează)

  2. Avem informatii si cine le va vinde ?
    Par bune ca si pret/valoare

      (Citează)

  3. la genul asta de telefoane calitatea camerei ca cantari daca sa iei Moto sau Xiaomi sau Redmi.

      (Citează)

    • Camera ma intereseaza mai putin, dar in general au hardware bun. Cu moto 20 lite am internet 5g de la 26 mile marine distanta de coastă.

        (Citează)

  4. Am “testat” in Altex 2 motorola, un mid range nu mai stiu ce si moto 40 edge Pro la vreo 4000 lei. Toate se miscau ireprosabil, androidul f fluid, poate cea mai ok interfata pe care am vazut-o exceptand pixel.
    In comparatie, S23 zici ca e invechit pentru ca nu stiu de ce, dar samsung nu reuseste sa mentina animatiile intre toate aplicatiile la fel, asa cum face ios.
    Anyway, inteleg ca singurul lor minus e partea de updates, in rest ofera multe pentru banii dati.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus