un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 11 august 2023

11 Aug 2023  ·

ȘTIRI  ·

24 comentarii

Știri despre România:

Cele mai importante știri:

Altele:

 

Pe lângă: o bufetieră din Ministerul Finanțelor are 3000 lei salariu, cât un profesor.

asus s5507

    24 comentarii

  1. Vodafone a scumpit cu 2 euro abonamentele de telefonie mobila de aproximativ 2 luni de zile. Au marit unilateral contractul pe motiv de inflatie.

    Daca te portezi in alta retea si demarezi procesul de portare sunt sanse mari sa iti faca o oferta mult mai buna ca sa ramai.

      (Citează)

    • Oferta la portare de la Vodafone e “2 euro pentru abonamentul RED9 cu primele 3 luni gratis”. Patit anul trecut, primit reducerea pe 3 numere, dupa cateva luni 2 dintre ele au fost migrate la RED15 cu 5 euro, fara anunt prealabil, fara nimic, mai nou 5,5 ca e inflatie. Daca vrei roaming (RED9 nu permite) se ofera un abonament redus la 3 euro, cu vreo 3 GB inclusi in roaming SEE.
      Anul trecut am pus botul si am oprit portarea, anul asta am decis sa merg mai departe. De azi sunt abonat Yoxo/Organge, dupa 23 de ani de Connex/Vodafone. Vedem ce iese.

        (Citează)

    • Am primit si eu. Le-am dat mail ca nu sunt de acord cu aceasta scumpire si, surpriza, au anulat-o. Am Red15 la 3 euro pe care l-au indexat deja cu 3% in urma cu cateva luni.
      Niste nesimtiti! Daca nu iei atitudine impotriva indexarilor, te iau de fraier si te taxeaza in plus. M-am saturat de atitudinea lor mizera. Stau la ei doar din obisnuinta. Dar, daca continua asa, o sa ma portez.

        (Citează)

    • Sincer să fiu, mie în continuare telefonia mobilă mi se pare ieftină pentru ceva ce folosești zilnic timp de câteva ore pentru diverse servicii importante ale vieții.

      Prețurile nu pot rămâne la fel pe vecie. Euro a rămas practic constant de ani de zile, dar prețurile în lei au crescut, în special energia.

        (Citează)

  2. “Penny implementează roboți software Tailent.”

    Orice, numai toalete pentru clienti nu.

      (Citează)

  3. Am plătit 15 euro pt 21 zile roaming la Vodafone. La ieșirea din țară, roaming doar gsm, fără date deci au fost 10 zile cu hotspot de la Orange sau wifi. Suport clienți nu există.
    La întoarcere, am reclamat situația, mi-au explicat că au avut ceva probleme tehnice și mi-au oferit o compensație de 6 euro credit.
    Am întrebat dacă în afară de probleme au și mijloace tehnice de verificare a funcționalității serviciilor vândute, se pare că nu.

    De-aia e bine să ai mai multe rețele disponibile.
    Old school, cum spuneam.

      (Citează)

    • Vodafone suge penis în Roaming, pot să confirm. Or fi zis ei că au avut probleme tehnice, dar ceilalți oameni cu care am fost în concediu și sunt abonați Vodafone spuneau că „așa e la ei”… :))

        (Citează)

    • Nu văd totuși ce vină au ei în roaming. Sunt sigur că acord au cu ceilalți operatori, dar acolo depinzi de rețeaua din țara respectivă.

        (Citează)

  4. Radu, poți arăta te rog, unde, în afară de titlu, scrie că o bufetieră de la Ministerul Finanțelor are 3.000 lei și dacă e brut sau net?

      (Citează)

  5. Clauza de indexare din contractele Vodafone există de mai multă vreme. Sora mea s-a lovit de ea acum câteva luni, când a vrut să denunțe contractul pentru că se scumpise abonamentul dar nu a putut din cauza acesteia.

    Din experiențele personale, ChatGPT dă rateuri la întrebări despre programare în cam 15% – 20% din cazuri. În rest e o unealtă chiar foarte utilă unui programator, chiar zilele astea am lucrat la un proiect pe o tehnologie cu care nu eram familiar și am reușit să duc la bun sfârșit lucrurile mulțumită lui.

      (Citează)

    • Articolul acela e circulaba de facut sa se simta bina programatorii indieni, pakistanezi si in general si cei est europeni. Sa zici ca ChatGPT a generat ceva gresit fata de ce raspunsuri tembele primesti pe circulaba aia de site numit stackoverflow, e ca si cum ai merge la psihiatru, ala iti zice ca ai OCD si tu sa zici ca nu, ca toti tovarasii tai handicapati suferind de OCD au zis ca n-are dreptate. Da, mai da rateuri, dar e usor sa vezi unde si sa corectezi sau sa-l corectezi sa iti genereze ceva corect. Pe Stackoverflow daca te mananca in fund sa pui o intrebare, te linseaza toti puristii aia de scriptmonkeys ca iti permiti sa vii cu intrebari. De mai ai si “tupeul” sa ii dovedesti la unul de pe acolo ca abereaza in solutia lui, ti-ai ridicat toata India in cap.

        (Citează)

    • Cred ca exagerezi.

      Zilele trecute atat Bard cat si Bing AI imi dadeau cod care ori avea un modul inexistent, ori avea parametri inexistenti.

      Iar un coleg a patit aceeasi poveste cu chatGPT, asa ca, mai e mult pana departe.

        (Citează)

    • eu m-as intreba si cate dintre raspunsurile care nu sunt gresite.. sunt si eficiente.

        (Citează)

  6. Și care e de fapt problema? prea mare salariul bufetierei sau e prea mic al profesorului?

    De câteva zile zvonurile legate de iPhone sunt la cele mai importante știri, e ceva. Nu știu dacă de bine, dar e ceva.

      (Citează)

    • Ce face mai exact un bufetier? E chiar nevoie de el/ea acolo? Apoi, problema la toate institutiile publice o reprezinta dosarele si hartiile. Trebuie eliminate, digitalizate si automatizate si garantat 30-50% din posturi nu mai sunt necesare.

        (Citează)

    • De exemplu aranjează micul protocol (cafea, apă, suc) când ministrul are vreo acțiune din asta.
      Cam ce face un CEO la meeting.. oh wait..
      Salariul e comparabil cu plafonul de carburant lunar pe un autoturism dar nu putem compara motorina cu profesorii, nu?

        (Citează)

    • @Danyzus, nu stiu ce face un bufetier si daca este nevoie sau nu de el pe acolo. Bine, presupun ca daca ai o cantina, ai nevoie si de oameni sa lucreze acolo.

      Dar daca tot vrem sa facem comparatie cu profesorii, haide sa ne intrebam ce fac un profesorii si directorii din cele 53 de licee cu zero promovabilitate la BAC. Este nevoie de ei acolo?
      Poate daca scapam de acestia, gasim bani pentru a mari salariile celor care chiar muncesc si se zbat pentru a pregati elevii.

        (Citează)

    • dam167: De câteva zile zvonurile legate de iPhone sunt la cele mai importante știri, e ceva. Nu știu dacă de bine, dar e ceva.

      Cel mai important și bine vândut telefon din lume, an de an, este întotdeauna ceva.

        (Citează)

  7. Ce este un “confondator”?

      (Citează)

  8. Serviciile TV Vodafone sunt ceva execrabil. Ai mei au stat de craciun 2 zile fara TV. De paste iar au fost ceva probleme cateva ore, iar vara asta deja au adunat 5 zile. La fiecare ploaie mai serioasa pica serviciile in tot orasul. Cand suni la ei de obicei anunta ca se lucreaza si observi ca e picat pe jumatate de tara.

    Daca stai 1 ora sa astepti in call center ti se spune ca lucreaza de zor si eventual isi bat si cucu la modul “vedeti ce ploi au fost”. Bobita cum se face ca doar la voi pica semnalul la prima adiere de vant?! Bine ca maresc preturile. Mai sta la ei sulea spatarul.

      (Citează)

    • Pai si… nu exista alternativa la ei in oras? Adica decat sa platesti abonament pentru un serviciu care pica de fiecare data cand este o sarbatoare importanta, mai bine te abonezi la alta companie.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus