un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 28 iulie 2023

28 Jul 2023  ·

ȘTIRI  ·

26 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante trei știri:

Altele:

Samsung arată câțiva roboți cu care testează telefoanele pliabile:

asus s5507

    26 comentarii

  1. Sunt in Japonia acum, phubbing e practic un mod de viață aici :))

      (Citează)

    • La copii se cheamă autism digital și e destul de nasol pe termen lung dacă nu se taie de tot o perioadă accesul la device-uri. Aveți grijă cei cu copii, nu e de joacă.

        (Citează)

  2. Treaba cu autonomia nu e ca mananca neaparat rahat producatorii. Doar ca autonomia aia depinde de o gramada de factori. Si producatoru testeaza autonomia asta in conditii ideale pe care un utilizator normal nu le va avea aproape niciodata. D-aia diferentele alea intre cifre pe hartie si realitate. Treaba asta e veche si aplicata si la termice de cand lumea.

      (Citează)

    • We don’t do AC here :)))

        (Citează)

    • Nu toți producătorii ci Tesla în mod special și o făceau așa de mult încât mii de oameni credeau că mașina e stricată. Dar cumva în mod miraculos când ajungea bateria pe la 50% puteau să calculeze rangeul bine.

        (Citează)

    • Faza cu Tesla e ca si cu Apple : au ajuns la un nivel unde oricate chestii negative ar iesi la suprafata deja au bulele lor de utilizatori obsedati de brand…

        (Citează)

  3. Chiar daca era cel mai scump (si totusi parca nu, un nou Xiaomi parca era chiar putin mai scump) acum si cu noile mariri de preturi tot nu cred ca se vor reduce semnificativ vanzarile. cel putin nu din cauza pretului.

      (Citează)

    • Este normal ca Apple sa mareasca preturile in conditiile in care anul trecut productia nu a putut sa faca fata cererii.

        (Citează)

  4. Ceva despre Extratereștrii ăia?

      (Citează)

  5. De ce esti hater? Cat e un galaxy fold 5 si cat era un pro max anul trecut in octombrie?

      (Citează)

    • Tu spui ca un Pro Max ar trebui comparat cu un Galaxy Fold? Nu cumva comparatia corecta ar fi cu un telefon din gama Galaxy S?

        (Citează)

  6. E logic să mărească prețul. Iphone e un status symbol și pentru unii e chiar un telefon bun. Că mie mi se pare, pe zi ce trece și având în vedere prețul, o mizerie de telefon, asta e altă treabă.

    Mai nou:

    – când îl încarc wireless se oprește după cîteva minute, cred că se încălzește. Problema e că nu pornește la loc încărcarea după ceva timp. Ar fi și complicat ce-i drept.

    – am un shortcut care cică funcționează (îmi deschide Flitsmeister când pornește CarPlay, deși nu știe să-l și închidă când se oprește CarPlay, că ce nevoie am eu să închid aplicații) dar de fiecare dată îmi trimite și o notificare că shortcut-ul nu a funcționat. Deși a funcționat. Plm.

    – conectorul lightning e atât de prost încât trebuie să folosesc aer comprimat la fiecare 2-3 zile. N-am avut nevoie să fac asta niciodată la OP7Pro.

    – tastatura continuă să fie o tâmpenie la peste 2 ani de folosire. Typos de fiecare dată. Am scris ceva pe OP7Pro recent și deși nu l-am mai folosit de 2 ani, a ieșit perfect din prima.

    Abia aștept să dau 200 eur în plus pe un iphone care are fix aceleași probleme.

      (Citează)

    • Asteapta sa citeasca dam167 postarea asta. Cu siguranta o sa-ti explice la fiecare problema in parte ca de fapt nu este un bug, este un feature.

        (Citează)

    • Știu și nu zic că motivul principal pentru care mă plâng de iphone e să văd ce scuze mai găsește, dar nici că ăsta nu ar fi deloc un motiv.

        (Citează)

    • Wireless charging – nu folosesc, nu stiu
      Shortcut – nu e bug, e feature :)). Si cu Siri poti sa deschizi o aplicatie, nu o poti inchide. Editeaza shortcut, vezi sa aiba la final un “stop and output” ca sa se inchida OK.
      Lightning – schimba cablul. Am schimbat multe cabluri, niciodata problema cu conectorul pe vreo 8 modele pana acum.
      Tastatura – de acord cu tine, in special pentru cei cu degete groase, ma includ si eu aici. Recomand sa pui tastatura Swiftkey – e gratis, merge brici si cu apasare si glisare (recomand!), sau si mai bine, dictarea in Romana (merge oriunde iti apare tastatura, simbolul de microfon dreapta jos). Adauga limba daca nu o ai.

        (Citează)

    • O să încerc cu stop and output, eu foloseam doar stop și nu avea nici un efect. Da, e feature să nu poți închide aplicații, că doar ai nevoie să închizi aplicații doar pentru a elibera memoria, e imposibil să ai nevoie din alt motiv.

      Am mai multe cabluri, evident.

      O să încerc și switfkey, merci.

        (Citează)

    • O singura chestie, is la al 3-lea iphone, si nu am avut niciodata probleme cu mufa lightning, vezi sa nu aiba telefonul tau ceva defect pe acolo.

        (Citează)

    • Am 3 iphoane, toate au probleme cu mufa/cablul, am tot schimbat cablul, merge ce merge si..altul. In trecut am schimbat 2 iphone 6 in garantie, nu se mai incarcau cu nimic. Am si 4 android chiar si mai vechi, cu micro-usb. Nici unul nu face figuri cu nici un cablu.
      Lightning-ul acela e pacatos ca are contactele la vedere, pui mana sau sare ceva lichid pe ele, bagi in telefon si oxideaza ambele mufe.

        (Citează)

    • Eu tot timpul am spus că iPhone nu e pentru oricine. Unii au ghinion cu el, altora nu le place pur și simplu. Faptul că atâta lume îl folosește înseamnă că e ceva bun la el. Am un prieten care a primit același MacBook pe care l-am cumpărat eu. Eu n-am avut probleme, la el nu mergea nicicum și l-a dat înapoi – cred că avea ceva defect, că prea se bloca într-una. Nici un dispozitiv nu e perfect, cineva trebuie să se ardă cu ele la un moment dat.

      Sunt multe chestii pe care eu nu le folosesc – CarPlay, shortcuts, de exemplu – așa că nu știu ce să zic. Dacă OP7 ăla e așa bun, folosește-l pe ăla. Înțeleg că vine x și zice că lui nu i-a mers, dar zău acuma, dacă e ceva bun la lightning e că e fiabil în timp. E lent, e cu licență, e nu știu cum, dar pe toate forumurile e apreciat ca fiind rezistent.

      Eu curăț portul din când în când cu o scobitoare – nu știu cât de des, o dată pe an? – și folosesc doar cabluri Apple. La mine țin și cablurile, țin și porturile, sunt eu excepția.

      iOS nu trebuie să devină Android, e mai bine să fie două abordări diferite.

        (Citează)

    • Mie la început mi-a plăcut. Am fost fan de la primul model, un 3G. După câteva luni a devenit inutilizabil de lent, până când am zis că ar fi stupid să fac un AVC de la un telefon și l-am schimbat cu 4. Ăla a fost extraordinar, probabil cel mai mișto telefon din anii respectivi. Până s-a stricat butonul. L-am reparat, că nu renunț la ceva mișto prea ușor. S-a stricat la loc după câteva luni.

      Am făcut pauză apoi câțiva ani, am zis că până la urmă o să învețe și Apple să facă telefoane. Până când m-au obligat de la firmă (altă firmă) să iau iphone. Ăla (5) era chiar acceptabil, problema lui era că între timp m-am învățat eu prost cu combinația de android și tasker. Apoi ceilalți producători au prins încet-încet apple din urmă la calitatea execuției, totul culminând cu OP7Pro care a fost cel mai bun telefon din perioada aia. Adică m-am jucat cu un iphone apărut la câteva luni după și mi s-a părut fad și lent.

      Acum altă firmă, altă obligație să folosesc iphone. Sincer, am fost încântat de idee la început, că existau shortcuts, telefonul părea rapid și destul de bine făcut. Dar așa, încet încet, descoperi din ce în ce mai multe rahaturi.

      Și știi care e faza? Dacă era orice alt telefon, nu aș fi zis nimic. Că n-am așteptări, că e ieftin și nu-l laudă nimeni. Dar când o grămadă de fanbois îmi laudă UI-ul, iar eu văd în morțișorii lui de UI că e mai prost decât o chinezărie de acum 3 ani, ce să fac? Sau îl laudă că e stabil șiu n-are bug-uri – it just works! – iar mie mi se blochează când deschid o aplicație și își dă restart ca un pentium din 98?

      Problema mea nu e neapărat cu telefonul în sine. E cu discrepanța dintre telefonul pe care mi-l descriu masele de megafani și telefonul pe care îl țin în mână. Unul e cea mai tare chestie de la invenția motorului cu aburi și celălalt e meh, iar disonanța aia cognitivă nu e ușor de ignorat.

        (Citează)

    • Toate aifoanele au avut anumite probleme. 4 era fain, dar pe lângă problema cu butonul, nu era cel mai puternic hardware și simțeai fiecare update nou – n-a suportat multe oricum. 5 a avut probleme cu bateria (nu toate, dar destul cât să aibă un program gratuit de service). 6 a fost cam subțire și flexibil – chiar dacă nu ți se îndoia în buzunar, se curba placa de bază și săreau în timp piese de pe el. A fost design nou, frumos, subțire. 7 și 8 au fost mai bune și mai fiabile în timp. 10 a fost un model de tranziție, 11-14 după părerea mea sunt cele mai bune. Nu se poate compara oricum cu 4 sau 5, că nu făceai nici pe departe același lucru cu ele – mă refer la procesare, grafică etc. Eu am avut 4, 6, SE (primul) și apoi 13 și nu pot spune că am avut probleme. De SE m-am plictisit repede pentru că bateria e foarte mică și e el mic, ca o jucărie. Da, plăcea tuturor când îl puneam pe masă, era telefonul ideal, dar nu prea util. Dacă te-ai lovit de probleme cu ele normal ca ți se pare deplasat să auzi cum le laudă unii continuu, dar poate ei nu au nevoile tale. În jurul meu toți care au trecut de la Android la iOS nu s-au mai întors. Și majoritatea nici măcar nu se dau în vânt după Apple, n-au tablete sau macuri.

      Eu unul prefer simplitatea iOS. N-am folosit mult timp Android, dar de câte ori pun mâna pe unul simt că nu-mi place și nu mi se pare la fel de finisat. Designul mai bun e ăla care place majorității, dar nu poate mulțumi pe toată lumea.

      Da, în general trebuie să fie stabil, chiar dacă merge mai greu că nu duce chip-ul sau bateria, nu trebuie să se închidă. Poate are aplicația sau telefonul tău o problemă, vezi să nu ai probleme cu bateria, că de obicei când nu mai duce cam aia se întâmplă. Așa și cu macbook-ul de care ziceam, ce-mi povestea un prieten era fix opusul a ce trebuia să fie – omul a zis că nu-i mai trebuie, și mi se pare normal. Acum, telefoanele mele nu crăpau, ale celor din jur la fel, ce să zic? e evident că mai sunt și bube, că nu pot fi toate perfecte.

      De obicei oamenilor caărora li se potrivesc produsele Apple ajung să țină mult la ele, li se pare că sunt făcute pentru ei, de aici brand loyalty ăsta. Fanboys sunt enervanți indiferent de care parte sunt.

        (Citează)

    • Eu am avut doua iPhone 8 pe care le-am schimbat pentru ca nu funcționau cum trebuie: se blocau, trebuia restart săptămânal, se închideau aplicațiile in timp ce le foloseam, etc . Am trecut la Pixel și apoi, când a apărut iPhone 11 pro l-am luat și îl am și acum.
      Încărcare wireless in mașina: se oprește dacă se încălzește telefonul și apoi repornește singura.
      Portul de încărcare: îl curat cu o scobitoare de 2 ori pe an și nu am nicio problema. Îmi dau seama ca are praf/mizerie înăuntru când se încălzește telefonul la încărcarea prin cablu.
      Tastatura greșește foarte rar.
      Din punctul meu de vedere, telefonul funcționează foarte bine și nu cred ca îl voi schimba nici anul asta.
      Cred ca depinde foarte mult de la telefon la telefon: al meu, conform unui site, cică ar fi fabricat pentru Rusia/Georgia/Ucraina. Am un coleg care și-a luat 11 pro din UK si la fel nu are niciun fel de probleme cu el.

        (Citează)

  7. Eu zic să te informezi mai bine. Cât costă un S23 Ultra? La lansare era mai scump cu $100 față de iPhone 14 Pro Max.

    80% din ce se află într-un smartphone Samsung nu este dezvoltat de către Samsung și totuși, este mai scump (sau a fost, că telefoanele Samsung își pierd rapid valoarea) față de un iPhone 14 Pro Max — pe lângă asta, Samsung nu are data centere, nu are costuri cu App Store, iCloud, dezvoltare sistem de operare și aș putea continua, dar au un preț mai mare față de Apple. Cool.

    Revenind la articol, e un zvon, cu siguranță o sa fie mai scump cu $100 pentru că pe lângă inflație, singurele procesoare pe 3nm din 2023 sunt cele de la Apple, A17 și M3. Mai adaugi și faptul că titanul este de vreo 3x mai scump decât aluminiul, mai adaugi și RAM în plus și stocarea care acum o să plece de la 256GB, și uite cum se justifică cei $100 în plus.

      (Citează)

    • Tot insiști cu ideea că Apple ar avea costuri mai mari decât Android pentru că dezvoltă chestiile intern. Ideea asta e stupidă.

      Dezvoltarea softului reprezintă un profit pentru Apple, nu un cost. Apple încasează un procent din tot ce trece prin App Store.

      Faptul că Apple își dezvoltă singur procesoarele înseamnă că elimină un furnizor din lanț, deci reduce marja aia de profit pe care ar plăti-o furnizorului respectiv. Apple face asta pentru că își crește marja de profit.

        (Citează)

  8. Iar eu nu am citit ceva mai stupid de atât, de la prima literă până la ultimul punct. Nici nu știu dacă să mai are rost să adaug ceva când tu spui efectiv că dezvoltarea unui procesor care costă miliarde este mai ieftină față de un procesor pe care îl cumperi de la un alt furnizor. Cool.

      (Citează)

    • Eu spun efectiv că Apple funcționează într-un sistem capitalist (dacă nu știai) iar în sistemul ăla companiile trebuie să câștige un profit. Așa că compania aia care dezvoltă procesorul o să includă costurile de dezvoltare în preț și o să adauge și profitul. Dezvoltând singură produsul, Apple nu mai trebuie să plătească și profitul. Sigur, e necesar să ai un anumit volum de producție să merite mișcarea, dar dacă e cineva care să aibă volumul ăsta e Apple.

      Nu e greu de înțeles, e economie de clasa a 9-a și pari că ai trecut de vârsta aia. Nu mai face pe prostul că nu te ajută. Măcar nu te-ai afundat și cu software-ul, ar fi fost ridicol să argumentezi că Apple nu câștigă din AppStore.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus