un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Aplicația Tpark pentru plata parcării funcționează în Sectorul 4 din București

25 Jul 2023  ·

AUTO  ·

17 comentarii

Tpark este o aplicație mișto de plată a parcării. Am folosit-o în Brașov, este simplă, rapidă, face treaba și, mai important, poate fi utilizată în vreo 20-30 de orașe din România.

Mai puțin în București.

Zilele trecute, însă, am văzut simbolul Tpark aici în sectorul 4 pe un semn de parcare. Am instalat aplicația și, într-adevăr, sectorul 4 din București este înrolat în Tpark, un lucru bun făcut de primăria sectorului 4. Se pot plăti din ea locurile de parcare ale primăriei de sector 4, nu cele ale primăriei generale care se află în sectorul 4. Știți voi… orașul cu 7 primari.

Tot din Tpark puteți plăti și rovinietă (și vinietă de Ungaria, de altfel), trecerea de pod la Fetești și diverse amenzi.

Sper să fie înrolat întreg Bucureștiul în curând. Nu de alta, dar primarul Nicușor Dan spunea că este o piață concurențială și orice aplicație poate concura pentru plata parcării cu cea oficială a Companiei Municipale Parking. Până acum doar AmParcat pare că face “concurență”.

Puteți descărca Tpark de aici pe Android și iOS.

AmParcat, care îți ia comision 1 leu în plus pentru o parcare de 5 lei/oră, are niște… ciudățenii, mai recent. Iată de ce zic asta:

via Alex Damian.

 

Apropo, dacă locuiți în sectorul 4, puteți plăti parcările și din aplicația oficială a Primăriei Sector 4. Are câteva funcții mișto pentru asta. De exemplu, puteți scana cu aplicația respectivă codul de bare de pe tichetul de parcare și apoi puteți plăti parcarea nu numai cu cardul, ci și prin SMS. Aplicația va precompleta un SMS pentru voi, îi dați Send și în câteva secunde parcarea este deja plătită. Eu așa am plătit în câteva parcări din sector 4.

asus s5507

    17 comentarii

  1. E misto aplicatia aia de la PS4, nu doar pentru parcari. Cine stie, poate se face una si la clatite in sector. Asta dupa ce incep sa stranga gunoaiele.

      (Citează)

    • Sincer, nu inteleg de ce inca se mai rostogoleste retorica cu gunoaiele in Sectorul 1. Locuiesc intr-unul din cartierele mai simple din Sectorul 1 (deci nu Aviatiei, Kiseleff, Primaverii sau care mai sunt pe aici) si pot spune ca e destul de ok, cei de la Romprest trec destul de des si colecteaza gunoiul (inclusiv pe fractie umeda sau uscata).

      Probabil au dat-o la pace :)

        (Citează)

    • Asa le place unora s-o muște pe franțuzoaică de buci…

        (Citează)

  2. Nu trebuie să ne ferim să observăm că aplicația parazit AmParcat, lansată imediat după alegerile locale din 2020, beneficiază de publicitate în parcări, este afacerea unor securiști din anturajul lui Sebastian Ghiță iar acum are și secțiune pentru jocuri de noroc care țin de Loteria Română.
    Tot ce trebuie este să ne introducem absolut toate datele personale și să plătim parcare mai scumpă.

      (Citează)

  3. Doar ca pentru S4 au comisioane si TPark, e 2.30 / 1.15 lei fata de 2 sau 1.
    Intr-adevar, in Brasov nu au adaos, parca nici in alte orase prin care l-am mai folosit ocazional.

      (Citează)

  4. Vai de capu meu. Blog de tehnologie demisec, cum ii zicea odata.

    mișto – adjectiv invariabil.
    argou; (Foarte) bun, (foarte) frumos.
    etimologie – limba țigănească mišto

      (Citează)

    • Asta si bafta ma enerveaza la culme.

        (Citează)

    • Vai de capul meu, care e problema? Ce etimologie e acceptabila pentru un blog de tehnologie?

        (Citează)

    • Ai grijă, dacă te ginește ( etimologie – limba țigănească ğan- „a cunoaşte”) cineva, riști să fi acuzat de rasism. Poate te bagă la stabor.

      Ce etimologie e acceptabila pentru un blog de tehnologie?

      Obligatoriu englezisme.
      Nu de alta, dar nu prea ai in limba romani cuvinte pentru termeni care țin de tehnologie dezvoltată în secolul XX sau mai recent.

        (Citează)

    • Dan, ce cardeala, gagiule. Bine ca nu te dreanjeaza termenii englezesti.

        (Citează)

  5. Super util info despre Tpark în sectorul 4, București. Suntem vecini. Strada Secuilor. Mulțumesc.
    Totuși, “aplicația oficială a Primăriei Sector 4” ? Un link, ceva ?
    NU sunt leneș… :). Am căutat pe Google. La ce aplicație te referi ?

      (Citează)

  6. In Bucuresti, pe langa gara de nord, am scanat un qr code apoi pay with revolut(sau google pay/apple) si gata..fara aplicatie instalata. Asta e solutia perfecta pentru turisti cel putin.

      (Citează)

  7. Aplicația primăriei mi se pare suficienta. Plătești impozite, parcarea de reședință, parcare la ora, adaugi sesizari, programări la evidenta persoanei etc etc.

      (Citează)

  8. Dan.S:
    Vai de capu meu. Blog de tehnologie demisec, cum ii zicea odata.

    mișto – adjectiv invariabil.
    argou; (Foarte) bun, (foarte) frumos.
    etimologie – limba țigănească mišto
    Dar pasareasca asta romano-engleza este ok? Nu consider pe cineva mai destept daca se exprima in acest mod. Nu sunt neaparat termeni tehnici. Era si poanta aceea straveche cu tipul de bani gata care si facuse studiile in strainatate si nu-si mai amintea numele greblei. Stiti finalul.

      (Citează)

  9. Coco:
    In play store se numește “Primaria Sectorului 4”.

    Mulțumesc.

      (Citează)

  10. Platit si in Ungaria parcarea prin tpark, dupa ce m-am invartit ca o gaina beata pe langa automatele lor si am instalat 3 aplicatii locale cu rezultate 0. Noroc ca mi-a zis gugal de ce ma agit, hai si plateste prin tpark.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus