►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Wienerhaus este un restaurant pe Bd Dacia. Mi-a apărut în ochi pe Google Maps, culmea, și m-am dus acolo o dată și mi-a plăcut. M-am simțit ca în Austria, în multe privințe.
Au bere austriacă și germană, de exemplu, la draft. Dacă vă este dor de un Augustiner, găsiți aici. Noi am băut mai mult Weltenburger Anno 1050, care curge mult mai bine la cursă lungă (18 lei).
Apoi, au preparatele vieneze clasice. Am luat un șnițel (55 lei) și a fost foarte bun și moale. Au vreo 8 tipuri de cârnați în meniu; am încercat și noi vreo 3 și toți au fost buni.
Am văzut în meniu și Tafelspitz; n-am mâncat, dar poate data viitoare. Au în meniu și ciolan crocant de porc (schweinstelze), dar când am fost noi nu era disponibil, așa că am luat ciolan confiat de curcan, care s-a dovedit și el foarte gustos.
Salata de cartofi a fost și ea ca-n țările germane. În fine, am fost mai mulți la o masă, s-au mâncat diverse și cam totul a fost bun, dar n-am fotografiat eu decât puține preparate. N-am mâncat nici ștrudelul vienez, poate data viitoare, că acum n-a mai încăput și desertul.
Sper să meargă bine restaurantul, mie mi-a plăcut și vreau să revin acolo. Dacă vă plac cele nemțești, poate veți fi interesați și de Die Deutsche Knappe. A fost Matilda, a zis că este ok.
Wienerhaus se află pe Bd Dacia 137, aproape de intersecția cu Calea Moșilor de la Eminescu. Este deschis de obicei până la ora 24. Meniul îl găsiți pe wienerhaus.ro
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
41 comentarii
16/06/2023 la 11:22 AM
Abia m am întors după 3 zile in Viena. Foarte buna berea. Dar oamenii aceia nu au bucătărie. Tot ce gătesc sunt feluri de umplut matu’ și de supraviețuit până mâine. Atât.
Am incercat șnițelul vieții, pâinea bulgare in sos, carnatul de 5 feluri, varza, salata de cartofi. Nu. Nu, nu și iar nu.
CristiX(Citează)
16/06/2023 la 2:06 PM
Boicotam Austria si suntem revoltati. Pana vine perioada de concediu.
Niles(Citează)
16/06/2023 la 2:12 PM
Lol, Niles, eu tocmai ce am stat o saptamana si ceva la Viena si m-am imbuibat cu snitele si apfelstrudele fara numar, am aruncat cu bani in economia lor locala cu voluptate, traiasca Austria si sper s-o tina tot asa! :)
Deea(Citează)
16/06/2023 la 2:37 PM
Bravo Deea, ramai superba chiar si la 98 de kg.
Andrei(Citează)
16/06/2023 la 6:13 PM
Bai, dar ai încercat ciolanul ala de la schweitzerhaus din prater? Curcubeu pe cerul gurii! 😄
Matilda(Citează)
16/06/2023 la 11:12 PM
100% ce zice cristi, tot ce se mananca in spatiul ala e ceva ce ar aprecia doar aia de au inca in gene spaima de “murit de foame”. Carne multa (si nu “nobila” ci porc si pui, pui si porc) si cartofi.
Boris(Citează)
18/06/2023 la 6:19 PM
@CristiX pai si strudelul tata, cui l-ai lasat ? Treci prin Viena si nu bagi strudel ? Daca da cum a fost ?
N(Citează)
16/06/2023 la 12:12 PM
Bunicel, dar nici pe mine nu m-a dat pe spate la calitate. Patronul, destul de firndly, mi-a explicat de ce n-aveau bere Stiegl, pentru care credeam ca acolo m-am dus.
Octav(Citează)
16/06/2023 la 1:29 PM
Ar trebui să arăți pașaportul de Schengen la ușă ca să fie o experiență austriacă 100% :P
nea_caisă(Citează)
16/06/2023 la 1:34 PM
Asa e, romanii nu se bucura de Schengen din cauza nenorocitilor de austrieci, ca in rest au rezolvat-o cu coruptia, spagile si nepotismele. Si le mai si mancam snitelele :)))
Deea(Citează)
16/06/2023 la 2:05 PM
Deea mananci c.a.cat…..Singurii care au fost impotriva intrarii Romaniei in Schenghen sunt austriecii si nu din cauza motivului dat de tine ci unul absolut penibil, imigrantii. In acelasi timp au lasat Croatia sa intre, locul prin care intra mult mai multi imigranti decat la noi.
La noi boicotul este pana la primul bilet ieftin de ryanair, pana raiffeissen scoate costurile de intretinere cont sau pana cand omv da mai ieftin benzina cu 10 bani. Si apoi ne mai si laudam.
Intre timp, cozile de tiruri si masini in vamile europene raman.
Niles(Citează)
16/06/2023 la 2:58 PM
Da, Deea, asa e. Romania a rezolvat problemele care tin de Schengen si ar trebui sa fie primita in Schengen. Austriecii, pentru ca sunt jigodii, blocheaza intrarea Romaniei in Schengen.
Giani Mucea(Citează)
16/06/2023 la 1:37 PM
55 lei pentru un snitel nu e scumput?
Intreb si eu..
corny(Citează)
16/06/2023 la 1:46 PM
Pai e chiar ieftin. Eu am dat 65 de lei pe o ceafa de mangalita cam jumate cat ala. Si nu in Bucuresti.
Andrei(Citează)
16/06/2023 la 1:56 PM
Da, chiar ieftin 11 EUR un snitel, preturi de Vest intr-o tara cu salarii de Africa, ieftin. Eu zic sa se tripleze pretul, la valoarea voastra.
Deea(Citează)
16/06/2023 la 2:09 PM
Depinde de locatie. Nu e scumput. Un meniu la mesopotamia e 40 de lei. Si acolo esti servit pe o farfurie de carton.
Din pacate astea sunt preturile si acum patronii horeca ne arata de ce au fost ajutati de stat.
Niles(Citează)
16/06/2023 la 2:41 PM
@Deaa, ce vina am eu ca tu esti saraca? Parca ziceai ca te duci prin vest sa te capatuiesti. Sau nu te ridici peste nivelul de capsunar?
Andrei(Citează)
16/06/2023 la 2:21 PM
“Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.”
ipo(Citează)
16/06/2023 la 2:24 PM
E chiar ieftin, asa e. La mancatorii din Viena, anul trecut in primavara, cu 11 eur mancam schintel de vita mare cat o pizza. Dar na, nu au austriecii si turistii Vienei salariile romanilor. Si nici patronii de horeca vieneza masinile alor nostri.
Morrissey(Citează)
16/06/2023 la 2:40 PM
Nu le mai spune, ca iar avem triggere si un vulcan de indignari pe aici :)) E chiar ieftin, traiasca Horeca romaneasca, marcati banu’ voios!
Deea(Citează)
16/06/2023 la 2:44 PM
Nu stiu care se indigneaza. Vad ca tu sari oparita la aproape toate comentariile.
Andrei(Citează)
16/06/2023 la 2:48 PM
Nope. Ma mir, inutil, ca un snitel de 11 EUR e considerat chiar ieftin, raportat la salarii. Raman cu miratul, evident. In rest, frumoasa Viena, muzee, parcuri, mancare buna, eu am fost ca saracii si am mancat mai ieftin acolo, dar deh, aia nu-s mandri ca voi :))
Deea(Citează)
16/06/2023 la 3:07 PM
Dupa cum te minunezi ca ala care isi cauta prietena da’ nu gasea, se vede ca nu prea te-ai plimbat la viata ta. Iesi si tu mai des din tara.
Andrei(Citează)
16/06/2023 la 3:46 PM
Andrei, stiu ca transpiri de la atata incrancenare, dar fa un minim efort sa combati ideea, nu omul. Hai ca nu e chiar in halul asta de greu.
Deea(Citează)
16/06/2023 la 3:59 PM
Nu transpir ca am AC. Din ala prin perete, de bogati ;)
Ipocrizia ta e la limite destul de inalte, tu nu combati oamenii, de aia ii faci bombardieri ca se plang de o teapa de 7 mii de euro.
Andrei(Citează)
16/06/2023 la 4:05 PM
Nu e teapa ca astepti cateva minute dupa o omleta. Oamenii aia nu-s la cheremul tau, cand pocnesti tu din degete sa se execute, ca doar ai dat 7k si simti nevoia de validare.
Deea(Citează)
16/06/2023 la 6:44 PM
Nu are nicio legatura faptul ca aia serveau greu cu oprirea abuziva a sumei, pe langa plata cazarii.
Dr Love(Citează)
16/06/2023 la 3:38 PM
Confirm ca e ok la Die Deutsche Knappe, dar la localuri d-astea te duci pentru bere. Nemtii si austriecii au cea mai penibila “bucatarie”.
add(Citează)
16/06/2023 la 3:46 PM
Nu fiți săraki !
Sărakii au loc in bulgaria de ex. In nessebar. Pe malu marii, c-o priveliste belea. 2 beri, stavrizi prajiti, pizza, cascaval pane – 100 lei.
Nu fiți săraki! Lasati sărakii sa mearga in alte parti.
Fiti romani. Dati 15 lei p-o bere ursus la 330ml. Sau 18 lei pă pișu la draft. Respectați-va! Sustineti horeca!
Blackskull(Citează)
16/06/2023 la 6:15 PM
Eu merg pentru bretzel. Yum!
Matilda(Citează)
16/06/2023 la 5:06 PM
Ciolanul crocant / stelze de la mama lui e 22,9 euro/kg (la Schweizerhaus, in Prater). Aici e acelasi pret, cu mentiunea ca e pe bucata, pornind de la 800 de grame, deci pe kg ajungi mai scump, in timp ce platesti salarii si utilitati de Romania.
alunelu(Citează)
16/06/2023 la 6:16 PM
Yaaaas! Super bun, confirm!
Matilda(Citează)
16/06/2023 la 5:47 PM
Tafelspitz nu recomand pentru gusturile noastre. Doar daca esti curios sa vezi ce le place nemtilor.
Din ce vad eu acolo, merg bine coastele, snitelele si ciolanul, atat de porc cat si de curcan. Kasecrainer e un carnat cu miez de branza topita.
mac gregor(Citează)
16/06/2023 la 6:17 PM
Pai felul asta se cheamă rasol de vită la mine în familie. Și cel puțin în zona Moldovei era un fel de mâncare pe care îl face oricine în casă, nu e chiar necunoscut romanilor.
Matilda(Citează)
16/06/2023 la 7:04 PM
Prater poate sa moara in bezna, ei inchideau zone si ne rugau sa plecam de la masa ca ei inchid acolo. Un *gunoi* de local.
Niciodata nu mai calc pe acolo.
Gaelex(Citează)
18/06/2023 la 8:51 AM
Prater nu e un local. Daca zici de Schweizerhaus, singurul motiv pentru care merită să tușească (nu să chiar moară) e că nu primesc plata cu card.
alunelu(Citează)
16/06/2023 la 7:29 PM
Ce ati fi vazut la ciolanul ala din Prater, nu inteleg. Mi se pare mai bun ala cu varza de la Caru cu Bere.
In schimb, snitelul de la Figlmuller este, intr-adevar, senzatie. Impreuna cu salata de cartofi – cele mai bune din toata Austria; si am incercat in multe locuri.
Octav(Citează)
17/06/2023 la 11:07 AM
Oribilă experiența de a citi comentariile de pe mobil.
Louis(Citează)
17/06/2023 la 2:50 PM
De ce zici asta? La mine se afișează bine…
Andrei I(Citează)
18/06/2023 la 8:53 AM
Nu-i vorba de afișat, e vorba de derulat și atins întâmplător butonul “Răspunde”
alunelu(Citează)
17/06/2023 la 11:45 AM
Sa cititi recenziile negative la Die Deutsche Knappe, sunt foarte amuzante :)
alexandru(Citează)