un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Ce telefoane pliabile aș face eu dacă aș fi Samsung

28 Jun 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

M-am uitat pe randările și specificațiile leakuite pentru viitoarele Fold5 și Flip5, care vor fi prezentate cândva în iulie. Cele două telefoane par foarte asemănătoare cu modelele de anul trecut, dar cu următoarele modificări:

  • Fold5 se închide acum perfect ecran peste ecran, fără acel spațiu triunghiular gol cauzat de balama.
  • Flip5 are un ecran cover mare, 3,4 inci cu rezoluție 748 x 72p pixeli, în locul ecranului micuț de pe generația anterioară.
  • Ambele trec la Snapdragon 8 Gen 2, cum era de așteptat.

Acum, mie Fold4 mi-a plăcut mult. Aș fi vrut să văd pe Fold5 îmbunătățiri și la camere, dar lipsa de concurență din piață nu le face necesare. Review-urile la Pixel Fold nu sunt nici ele prea laudative la adresa modelului Google, care are și el diverse probleme, iar per total concluzia este că se cunoaște avansul Samsung din domeniu.

Cu probabil 95% cotă de piață pe forma “fold” de pliabile, Samsung nu are de ce să tragă tare.

Flip5 este, însă, altă poveste. Ideile de mai jos le am în cap încă de când am văzut Flip4, care mi s-a părut un telefon frumos, dar prea puternic pentru segmentul său de piață. Dacă aș fi în locul Samsung, eu aș face următoarele modele de telefon Flip:

Un Flip cu chipset mid-range și deci preț de lansare mai mic. Telefonul acesta este cumpărat în principal pentru că este mic și portabil, este un “fashion statement”, este un accesoriu interesant și alte asemenea buzzwords.

Eu nu cred că cineva îl cumpără pentru că are hardware de top și te poți juca și orice joc pe el în refresh mare. Pur și simplu nu l-am văzut niciodată în mâna unor astfel de oameni. Un hardware performant nu strică niciodată, dar și mid-range-urile de astăzi pot face multitasking inclusiv cu aplicații complexe. Cred că un Flip cu chipset mid-range, cu preț mai mic de lansare, dar cu aspect la fel de finuț ar rupe pe piață.

Un Samsung S23 Ultra pliabil. Acesta ar fi pentru oamenii ca mine, care vor cel mai bun telefon, dar le-ar plăcea să fie mai mic în buzunar. Nu cred că sunt mulți ca număr, probabil nu s-ar vinde în cantități mari, dar eu aș cumpăra un astfel de telefon.

La propriu vreau un S23 Ultra care să fie pliabil pe jumătate. Același telefon, dar capabil să se îndoaie și să devină mai ușor de purtat în buzunar, mai ales acum vara la pantaloni scurți. Accept și ecran cu cută pentru asta.

Nici nu mi-ar trebui ecran cover mare. Aș fi fericit cu cel mic de pe Flip4, cât să văd notificările și dacă este cazul să desfac telefonul sau nu.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Stai sa vad daca am inteles: Flip4 este prea puternic, deci ai face unul mai slab, apoi ai face unul si mai puternic decat Flip4?

      (Citează)

    • Cred ca articolul asta a fost scris in etape si din cauza asta apare aceasta contradictie intre:
      – “nu cred că cineva îl cumpără pentru că are hardware de top” si
      – “acesta ar fi pentru oamenii ca mine, care vor cel mai bun telefon, dar le-ar plăcea să fie mai mic în buzunar”.

        (Citează)

    • mda, cam ciudat mesajul.
      Eu am Flip3, f ok, imi place mult pentru ca are si hardware puternic.
      Singurul minus este bateria care ma tine la limita de multe ori de dimineata pana seara.

        (Citează)

  2. Ideea e : cu cat va fi mai ieftin ?
    Ca tare am impresia ca nu procesorul e acolo al mai scump
    Adica, sa zicem ca nu pui procul de 160 eu, ci unul de 100 de eu
    nu pui ecranul cu cel mai smecher refresh rate, pui unul mai slabut …cu cat poti scade pretul ? sa zicem 50 Eu

    si tot ai un telefon la 1000 Eu…

      (Citează)

    • 1000 euroi dupa care o sa vina nwradu si o sa ii faca review concluzionand: bun telefon, dar prea scump pentru ce ofera, eu as mai pune 200 de euro si as lua Fold/Ultra :))

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus