►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
« Zoom test cu Samsung S23 Ultra de la 1x la 100x
Am plecat la Carrefour după șosete ieftine. Am cheltuit 900 de lei »
Rusia se apropie de un război civil intern. O insurecție, mai degrabă, nu război civil, însă tot mai mulți militari Wagner se întorc împotriva autorităților. Trupele Wagner au oprit înaintarea spre Moscova, iar Prigojin se pare că plănuia de mult o astfel de insurecție. Cine este Prigojin, liderul Wagner.
Un rezumat privind ce înseamnă implozie și cum a fost căutat submersibilul Titan. Un efect secundar al apei care intră cu atâta forță în submersibil este că aerul din interior, puternic comprimat în câteva milisecunde, se încălzește atât de tare încât ia foc spontan. Oamenii din interior au devenit pe loc…. lichid și apoi toată grăsimea din corpul lor a ars instantaneu și a avut loc și o explozie care a distrus totul. Doi americani s-au retras din călătorie din motive de lipsă de siguranță. Locurile lor au fost luate de doi pasageri care au murit acum. Marina americana a auzit pe sonare implozia încă de atunci, dar nu a făcut imediat publică această informație. Probabil nu vor să se știe ce poate detecta rețeaua de sonare anti-submarin din Atlantic.
Un schimb de email-uri între CEO-ul OceanGate și altcineva despre safety și reglementări în industrie. “I have grown tired of industry players who try to use a safety argument to stop innovation and new entrants from entering their small existing market. Since Guillermo and I started OceanGate we have heard the baseless cries of “you are going to kill someone” way too often. I take this as a serious personal insult.” Iată un accident din 1983 la “doar” 9 atmosfere (față de 300 atmosfere acum), când un scafandru a fost dezmembrat și organele i-au fost aruncate din corp după ce presiunea l-a forțat printr-o deschidere de 60 cm. Mărturiile unor foști pasageri pe Titan.
Povestea unui jucător de baschet american care, la 22 de ani, a fost first draft în NBA în 1986. A murit 2 zile mai târziu de supradoză de cocaină.
Cele mai citite articole ale mele în această săptămână: 1. De ce am cumpărat Tesla și nu altă mașină electrică; 2. Am cumpărat o Tesla Model Y; 3. De ce primești linguriță la cafea în cafenele de specialitate. Mă așteptam ca primele două să fie inversate, dar “de ce Tesla” a prins în Google Discover. Mă bucur că lingurița la cafea a avut succes, este un articol pe care l-am scris cu mare plăcere.
Piața imobiliară de birouri și retail are probleme în toată lumea. Angajații vor să rămână remote.
Un fan Nintendo a plătit 3.500 de dolari pe acțiuni pentru a putea intra în ședința acționarilor, unde a ținut un rant despre jocul Splatoon. Președintele companiei a fost nevoit să-l asculte o vreme. Happy Gilmore style.
Pharrell a venit cu o geantă Louis Vuitton de 1 milion de dolari. Colecția semnată de el la LV s-a bucurat de succes, de asemenea.
Viena este cel mai bun oraș pentru trăit. Este urmat de un număr de orașe nordice, australiene și canadiene.
A apărut o nouă listă cu cele mai bune 50 de restaurante din lume. Lima este departe, dar locurile 2 și 3 sunt din Barcelona și Madrid.
« Zoom test cu Samsung S23 Ultra de la 1x la 100x
Am plecat la Carrefour după șosete ieftine. Am cheltuit 900 de lei »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
25/06/2023 la 7:31 AM
Viena este superba, dar sunt atatea orase in aceasta Europa, la fel de bune sau mai bune pentru trait. Daca esti pensionar sau vrei un trai chill, Spania si Portugalia sunt fantastice din punct de vedere cultural.
Deea(Citează)
25/06/2023 la 10:08 AM
Viena este de ani de zile pe locul 1 sau 2. Probabil ca or fi cercetat si oamenii aia care o facut studiul ala.
Beb(Citează)
25/06/2023 la 12:02 PM
Oricât s-ar încălzi aerul intr-o implozie nu are cum lua foc. Iar o implozie este urmată întotdeauna în etapa a doua de o explozie. Cei din interior au fost făcuți terci și împrăștiați, dar nu la modul cu “foc” și “ars’
Astea sunt explicații de presa tabloide, nu știința.
Iar legat de “safety first” omul avea dreptate. Dacă prima invenție a omenirii ar fi fost conceptul de safety eram și acum maimuțe.
EGO(Citează)
25/06/2023 la 1:32 PM
Nu merita sa renunti la siguranta ca sa vezi Titanicul, care e deja vazut, scanat, analizat. Aia nu e explorare.
mac gregor(Citează)
25/06/2023 la 2:32 PM
@EGO: Ca principiu general ai dreptate, dar ce a făcut proprietarul acelei firme nu are nicio legătură cu invenția sau inovația. Nu era nimic de inventat sau inovat acolo. Ai un hublou pe care firma care ți-l face îl garantează până la 1300m și tu îl duci la 4000m. Aceeași firmă îți poate face și un hublou care rezistă până la 4000, dar tu îl iei pe ăla de 1300. Despre ce inovație poate fi vorba aici?
Eu… gen(Citează)
25/06/2023 la 10:14 PM
N-o fi luat foc aerul, dar era incalzit sigur la temperaturi de mii sau zeci de mii de grade. Oamenii aia au fost probabil vaporizati in cateva milisecunde.
Giani Mucea(Citează)
26/06/2023 la 7:39 AM
Cineva care sustine ipoteza asta cu arderea, incalzirii fenomenale in urma imploziei si care poate demonstra matematic asta? Ca la o problema de fizica, ai p0, V0, T0 stii ca p creste de 300p0, etc. ce fel de transformare ai, cat eT?
Octav(Citează)
25/06/2023 la 2:43 PM
Ce omite Radu să spună este că acel “altcineva” din schimbul de mailuri nu este un oarecare ci directorul său de operațiuni, expert în așa ceva. Pe care apoi l-a dat afară și l-a dat în judecată că spune minciuni despre siguranța dispozitivului. S-a dovedit experimental (amară victorie) că omul care știa despre ce vorbește a avut dreptate.
Eu… gen(Citează)
26/06/2023 la 5:44 AM
Este absolut imposibil ca cel mai restaurant din lume sa fie intr-o tara din America de Sud, si in esenta Peru este o tara de tigani.
Viena este pe locul 1 de niste ani buni de zile, cand am vizitat am ramas surprins de preturile mici pentru mancat in oras si de cat de precis este transportul in comun.
Oamenii au descoperit ca isi pot face treaba eficient de casa, ca sedintele interminabile cu care managementul isi justifica existenta puteau fi un e-mail cu cc la toata lumea.
Gaelex(Citează)