un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Huawei Watch Ultimate: materiale ultra-ultra-premium, dar același software cu îmbunătățiri foarte nișate

3 Apr 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Huawei Watch Ultimate este un ceas inedit. Este făcut dintr-un aliaj de titan numit Liquidmetal, care este mai rezistent decât clasicele aliaje de titan de pe alte ceasuri. Este de dimensiuni mari și, mână în mână cu asta, arată a ceas serios, pe care-l poți purta fără probleme inclusiv la costum într-un mediu elegant, nu a ceas de jucărie precum multe smart watch-uri de astăzi. Este și bun la partea de smart, ba chiar vine cu idei noi în domeniu, plus o autonomie de minim 10 zile.

Problema lui este prețul. La 3.500 – 4.000 de lei, se adresează unei nișe mici. Este cea a oamenilor care-l văd și le place cum arată și le place calitatea premium pe care o oferă, dar fără a le păsa și de prețul său. Rămâne de văzut câți sunt în acest grup în România. Huawei alternează între pozițiile 1 și 2 în piața de wearables din România, dar Ultimate este un pariu riscant chiar și de pe această poziție, mai ales că este atât de mare încât se adresează doar încheieturilor bărbătești.

Preț: 3.500-4.000 lei, în funcție de model, pe eMAG și Huawei Store. Precomanda include căști earbuds.

Mie mi se pare că Apple a dovedit prin Watch Ultra că există o piață pentru ceasuri smart high-end și cred că vom vedea modele concurente de la toți producătorii mari de așa ceva. Acest Ultimate de la Huawei este unul dintre ele. Nu m-ar mira ca și Samsung să anunțe vreun model similar. Garmin deja are modelul Epix 2 în această gamă.

Aliajul acela Liquidmetal este interesat. Așa se scrie, Liquidmetal legat, pentru că este numele său de scenă. A fost inventat la California Institute of Technology, este un aliaj de titan și zirconiu și are o structură amorfă. Asta îl face foarte dens, fără volum liber între moleculele sale, ceea ce înseamnă că este foarte rezistent la zgârieturi și deformări. Wikipedia zice că este de două ori mai rezistent decât aliajele clasice de titan.

Numele vine și din faptul că, fiind o structură amorfă, este foarte ușor de modelat atunci când este începe să se topească, plus că nu se dilată sau contractă mult prin topire, ceea ce înseamnă că poate fi turnat cu precizie în piese precum carcase de ceasuri. Se pare că a fost folosit deja de Omega, Panerai, Audemars Piguet și alți producători de ceasuri ultra-premium. Huawei l-a pus într-un smart watch ca să impresioneze și mi se pare că reușește să facă asta. Este cu siguranță o nouă definiție pentru “smart watch premium”.

Sunt două modele, unul cu ramă albastră clasică și altul cu ramă neagră și aspect sportiv. Mie cel albastru nu mi-a plăcut, chiar nu-i genul meu de ceas, dar probabil va fi cel mai popular în Europa pentru că mulți preferă chiar acel aspect. Arată mai bine asortat la o cămașă, poți avea beneficiile unui smart watch într-un aspect elegant, asemănător cu al unor ceasuri de lux, iar Huawei include și diverse fețe digitale care-l fac să semene cu ceasurile analogice clasice.

Modelul albastru (care costă 4.000 lei la lansare) vine de altfel și cu brățară argintie din titan, un alt bonus, iar în cutie este inclusă și o curea siliconică pentru cei care vor să o schimbe. Brățara metalică este din aceea cu reglaj rapid, îi puteți elimina și acasă din zale, nu trebuie mers la ceasornicar pentru asta.

Modelul negru sport (lansat la 3.500 lei) mi-a plăcut și am preferat să-l testez pe acesta. Mie mi se pare că arată mai modern prin unghiurile sale multiple, iar culoarea îi dă un aspect de stealth fighter. Mi se pare un model pentru cei ce se îmbracă sport sau practică mai des activități sportive. Include direct o curea siliconică de foarte bună calitate, iar în cutie există o a doua curea mult mai lungă, utilă pentru a purta ceasul pe deasupra unui combinezon de ski sau unei haine groase de iarnă la o drumeție pe munte.

 

 

Mi-a plăcut ceasul. Aceasta este dimensiunea mea ideală. Este un ceas mare în diametru și probabil va părea prea mare pentru mulți, dar pe încheietura mea arată bine. Este printre puținele din piață care îmi plac și cel mai “serios” dintre ele ca aspect, cel mai îndepărtat de aspectul de jucărie digitală.

În mod surprizător, mi s-a părut și destul de ușor. Aliajele din titan sunt în general ușoare, iar acesta nu face excepție. Singura problemă cu dimensiunile sale mari este că nu prea este confortabil să dormi noaptea cu ceasul la mână, că riști să-ți dai cu el în cap sau, mai rău, să-i dai soției, ceea ce atrage direct 12 zile de scandal.

Ambele modele au și ecran de safir, iar partea din spate este din material ceramic, deci sunt top-top la materiale. Mai au și trei butoane, două pe dreapta și unul pe stânga. Nu mi-a plăcut ca au aspect diferit între ele. Unul are o dungă roșie, altul are un șanț argintiu, altul are două șanțuri argintii. Aș fi preferat 3 butoane identice, nu 3 diferite între ele, dar până la urmă este o non-problemă.

Și cam acesta este Huawei Watch Ultimate. Materiale ultra-premium, chiar cred că este cel mai tare din piață în această privință. Ai nu doar un aliaj de calitate excelentă pentru carcasă, dar și safir artificial peste ecran, plus aspect de ceas serios, plus brățară din titan pe modelul albastru. Restul hardware-ului este de calitate la fel de bună, cu un ecran AMOLED LTPO de 1,5 inci foarte luminos și viu colorat, GPS cu bandă L5, măsurători de ECG și rigiditate arterială, senzor de temperatura pielii, plus o autonomie de minim 10 zile.

 

Problema sa este că software-ul de la bord este același pe care-l văd pe ceasuri Huawei în ultimii ani, fără nici o îmbunătățire importantă pentru majoritatea utilizatorilor. Nu-i rău ca software. Partea de 🏋️ monitorizare a activităților sportive o face bine, mai bine decât Samsung-urile. Pur și simplu oferă mai multe informații în timpul și după efectuarea antrenamentelor, iar informațiile sunt mai bine organizate și mai ușor de citit și înțeles. Aș spune că este la același nivel cu Garmin în această privință.

 

Pe partea de sport, Huawei spune că Ultimate vine cu două noutăți importante. Prima ar fi un modul avansat pentru 🤿 scufundători, care include cam tot ce oferă un computer de diving. Ceasul rezistă la 100 de metri adâncime în apă sărată fără probleme, a fost testat la 110 metri timp de 24 de ore și certificat cu standardele în domeniu. Îți spune adâncimea și timpul petrecut acolo, are calculator de decompresie cu mai mulți algoritmi ca să știi ce pauză trebuie să faci la fiecare nivel atunci când te ridici spre suprafață șamd.

Din păcate, mie mi-a fost imposibil de testat, că nu fac scufundări, iar numărul celor care fac scufundări este probabil foarte mic.

A doua noutate este un mod Expedition, gândit pentru drumeții montane. Acesta cred că a fost puternic inspirat de modul similar de pe Apple Watch Ultra și încă este în lucru. Trebuia să apară pe 23 martie, dar a întârziat update-ul și pe 2 aprilie încă nu era disponibil, așa că nu l-am putut testa. Ar trebui să arate ca mai jos:

Site-ul oficial vorbește despre ecran portocaliu pentru a fi ușor vizibil în noapte fără a deranja ochii, plus că probabil reține traseul tău, îți permite să adaugi waypoint-uri șamd. Probabil va fi bun, când va apărea.

Tot pentru diversele activități sportive au fost tunate mai bine modurile de power saving. De exemplu, în mod standard ceasul folosește dual-band GPS și îți măsoară pulsul cu o frecvență de 100 Hz. Pe Power Saving, trece la GPS single-band și 25 Hz pentru puls și dezactivează și ecranul always-on. Altfel spus, doar pentru că îl folosești într-un mod de power saving sau long battery life nu înseamnă că renunți la funcții în timpul activităților, ci doar că măsurătorile sunt adaptate mai bine situației.

Când faci sport, vezi pe ecran informații utile. Activitățile sunt salvate pentru inspectare ulterioară, iar aplicația Huawei Health din ceas îți arată un rezumat bun al lor. Tot acolo poți vedea și date complete despre câți pași ai făcut pe zi, săptămână și lună, câți kilometri, cât ai dormit, calorii, harta traseelor pentru activitățile ce folosesc GPS, câte trepte ai urcat sau ce diferență de nivel ai înregistrat prin barometrul ceasului șamd.

 

 

Simt că un smart watch modern are trei aspecte de interes: cum gestionează activitățile sportive, cum gestionează notificările și funcțiile telefonului și cum gestionează partea de monitorizare a sănătății. Ca să trecem la 🔔 notificări, aici situația este aceeași ca pe ceasurile Huawei văzute de mine în ultimii ani, fără schimbări importante.

Vezi notificările, ba chiar poți configura ca butonul de jos să te ducă direct la ele, dar le vezi într-un mod ceva mai simplist. Citești fără probleme mesajele din WhatsApp sau Messenger, dar nu poți răspunde decât dintr-o listă de mesaje preconfigurate de tine. Fotografiile primite nu se afișează pe ecranul ceasului. În Gmail, vezi titlul unui email primit, dar nu și conținutul acestuia.

Nu-i un sistem rău, dar este același ca și în trecut, fără nici o schimbare aici.

Poți controla muzica din telefon, iar volumul poate fi reglat ușor din coroana rotativă de pe butonul de sus.

Fețele de ceas arată bine. Sunt foarte multe gratuite care mi-au plăcut, unele simple, altele pline de informația direct pe ecranul Home. Sunt și multe fețe analogice pentru cei care vor un afișaj clasic cu limbi de ceas, inclusiv cu secundar.

Huawei are și câteva fețe de ceas premium, contra cost. Mi se pare că arată bine în imaginile de mai jos și le-aș cumpăra dacă aș cumpăra și ceasul.

Teoretic s-ar putea face plăți cu Watch Ultimate. Huawei ar trebui să aibă o integrare cu serviciul Curve pentru asta (funny name). Practic aplicația de telefon a Huawei îmi spune că funcția Wallet nu este disponibilă în România atunci când vreau să intru în acel meniu. Chiar și presupunând că va deveni activ în curând, nu știu pe câți ar mulțumi acest lucru. Cred că oamenii ar prefera simplitatea unui Google Pay, de fapt, dar Huawei are limitări impuse de americani și nu are acces la astfel de servicii.

Există și un magazin de aplicații, dar nu am găsit nimic util acolo. Sunt vreo 3 aplicații de calendar, vreo trei joculețe, un reminder de luat pastilele. La lansare s-a vorbit despre integrări cu Strava, Komoot și Runtastic, dar nu sunt în AppGallery de ceas. Integrarea se face printr-o aplicație 3rd party numită Huawei Sync și nu am testat-o.

 

Partea de 🏥 sănătate este și ea aproape de top. Ceasul îți monitorizează continuu pulsul și temperatura pielii. Măsoară concentrația de oxigen în sânge, monitorizează felul în care dormi, calculează și un scor de stres.

 

Îi poți cere să-ți facă o electrocardiogramă. Ții un deget pe unul dintre butoane pentru asta și durează 30 de secunde. Ceasul mai măsoară și rigiditate arterială, să-i spune, ca să afli cât de elastice îți sunt arterele.

Funcțiile sunt utile, dar sunt suficiente? Ceasuri de 3 ori mai ieftine de la Samsung măsoară încă din 2021 și tensiunea arterială și BMI-ul, ambele măsurători utile. Speram să văd și așa ceva pe un ceas de 3.800 de lei. Ultimate nu are nici monitorizarea căderii sau a accidentelor, o altă funcție care pare utilă și periodic vezi știri despre cum a salvat viața cuiva.

Per total la partea de smart, ceasul este bun, dar software-ul în toate trei aspectele sale este practic același din ultimii 3 ani. Au adus noutăți, dar nu știu câți sunt interesanți de scufundări sau de rigiditate arterială. Poate că modul Expedition să fie ceva mai util, dar mă aștept la mai multe de la un ceas atât de scump.

Mai sunt și alte probleme. În ciuda prețului, nu există o variantă cu LTE. Poate că nu este dorită de toată lumea, dar la banii aceștia ar fi bine să o primești. Apoi, ceasul are trei butoane, dar două ar fi fost suficiente. Cel din stânga sus nu are nici o funcție reală, putea să lipsească fără vreun impact semnificativ în utilizare. Cele din dreapta pot fi doar puțin customizate, iar în continuare apar situații aiurea precum faptul că faci scroll prin lista de aplicații cu coroana de pe buton, iar la o apăsare de buton nu-ți lansează aplicația sau opțiunea până la care ai navigat, ci te întoarce la ecranul principal. Faci scroll din rotiță, dar apoi tot cu degetul pe ecran apeși pentru accesare.

Am găsit și alte mici detalii sau mai degrabă lipsă de atenție la detalii pe un ceas atât de scump. Funcția Always-On Display, de exemplu, se numește AOD și atât.

Măcar 🔋 autonomia este excelentă, apropo. Am încărcat ceasul într-o zi de miercuri. O săptămână mai târziu era la 40% baterie. După 10 zile era pe la 12%. Câteva minute cu încărcătorul său wireless îi dau autonomie pentru câteva zile. Watch Ultimate este un ceas cu care să pleci și în concediu fără să iei încărcătorul cu tine.

 

📝 Când tragi linie, cam aceasta este concluzia: Huawei Watch Ultimate este foarte bine realizat și folosește materiale ultra-premium. Probabil că este cel mai bun ceas din piață în această privință. Autonomia este excelentă, are și funcții smart care ar mulțumi pe 80% dintre utilizatori.

Problema sa este prețul, unul foarte mare. Este acesta justificat având în vedere că în esență primești doar materiale mai bune? Merită acestea 4.000 de lei? Mai ales având în vedere că Huawei vinde modele precum Watch GT 3 Pro, care are carcasă din titan (cu aliaj inferior, dar hai să nu fim pretențioși acum la tipul titanului) și cadran de safir  și aproape același software la 1.800 de lei (chiar 1.300 lei, dacă iei curea de piele, nu brățară metalică)?

Personal nu cred că prețul este justificat. Adică îmi place mult Ultimate, aș purta cu plăcere varianta neagră pentru că este exact dimensiunea care-mi place mie și are autonomie uriașă. Prețul, însă, mi se pare prea mare pentru un ceas cu software totuși limitat și care peste 1-2 ani va fi depășit ca tehnologie, plus că nu știi câtă vreme va primi update-uri.

De asta ajungem și la concluzia pe care am zis-o de la început. Mie mi se pare că Huawei Watch Ultimate se adresează celor cu buget practic nelimitat, care vor un smart watch care să arate precum unul scump de purtat la costum, dar să fie și smart și util la sport, notificări și alte situații. O nișă mică, mai ales în România.

 

5 lucruri care îmi plac

  1. autonomia este excelentă, minim 10 zile.
  2. dimensiunea și aspectul modelului negru este pe gustul meu.
  3. monitorizarea activităților sportive este mai bună decât pe Samsung-ul meu Watch4 Classic.
  4. materiale de calitate foarte bună.
  5. două curele incluse în pachet.

 

5 lucruri care nu-mi plac

  1. prea multe butoane și prea puține funcții software pentru ele.
  2. deja-vu la software, fără îmbunătățiri reale. La prețul acesta mă aștept să aibă toate funcțiile medicale posibile acum pe ceasuri, nu doar câteva dintre ele.
  3. perioada de update-uri nu este clar precizată. La prețul acesta, mă aștept la un angajament din partea producătorului pe partea de update-uri și îmbunătățiri constante.
  4. greu de dormit cu el, riști să (te) pocnești în somn cu carcasa mare și metalică.
  5. barometrul pornește implicit pe presiunea atmosferică, nu pe altitudinea la care te afli. Asta mă înnebunește, că 1034 mbari nu îmi spune nimic, dar 76 metri altitudine da.

 

Cum stă Huawei Watch Ultimate față de alte modele concurente

Să vorbim un pic și despre concurența din piață. Cum spuneam, Watch Ultimate concurează chiar cu Huawei Watch GT 3 Pro, care are carcasă de titan și cadran de safir și cam același software la bord. Diferența este între aliaj de titan și aliaj mai bun de titan. GT 3 Pro nu arată la fel de bine, dar nici nu arată a jucărie. Nu are micile îmbunătățiri software din Ultimate, dar costă pe jumătate cât acesta.

Apple Watch Ultra este un alt concurent. Huawei Ultimate poate fi utilizat și pe iOS, dar de ce ai face asta? Dacă ai iPhone, iei un Watch Ultra, este perfect integrat cu telefonul. Singurul inconvenient ar fi la autonomie și poate și la lipsa unei brățări metalice elegante. Bateria ceasului Huawei rezistă de 3-4 ori mai mult, dar cred că puțini fani Apple vor alege un model non-Apple doar din acest motiv.

Concurentul adevărat este Garmin Epix 2. Pe site-ul oficial Garmin, costă 4.600 de lei în varianta de titan cu safir, iar în acest preț primești curea siliconică, nu brățară de titan. Epix arată a ceas serios, dar cu un aspect gândit clar pentru sportivi și nu mi se pare la fel de elegant precum Huawei Ultimate, ci sub acesta în această privință.

Garmin este în continuare un nume greu în domeniul ceasurilor, în special pentru oameni activi, și vine cu diverse avantaje (aplicații mai multe, Garmin Pay suportat direct de câteva bănci, brand apreciat, nu controversat etc), dar și dezavantaje (mai scump, ecran mai mic, software nemodernizat). Asta este o comparație superficială, de fapt. Epix este flagship-ul Garmin și are o mulțime de funcții avansate, iar alegerea ar trebui făcută și în funcție de scenariul exact de utilizare legat de anumite activități sportive.

Preț: 3.500-4.000 lei, în funcție de model, pe eMAG și Huawei Store. Precomanda include căști earbuds.

Am testat Huawei Watch Ultimate timp de 18 zile cu un model pus la dispoziție de Huawei înainte de lansare, cu software beta. Ceasul va fi returnat celor de la Huawei.

asus s5507

    15 comentarii

  1. 48,5 mm? imens. arata penibil pe majoritatea mainilor.

      (Citează)

  2. Nu sunt deloc fan, dar vad ca au copiat reteta apple pentru software si au facut-o bine. Au creat un sistem bun iar acum doar vin cu optimizari. De asta nu exista “imbunatatiri” majore. Eu unul prefer asta in loc de altii ce schimba interfata o data la 2 ani dar nu duc mai mult de 2 zile autonomie, asta in cazuri fericite.

      (Citează)

    • Nu cred că au copiat-o. Apple are aplicații reale pe ceas, este mult mai apropiat de ideea de computer la mână decât de accesoriu suplimentar pentru un telefon.

      Dar da, și eu prefer autonomia.

        (Citează)

  3. Da, la prețul de 3.500-4.000 lei intră pe zona Apple și e discutabil succesul.

    Eu mi-am luat, prin februarie, un Huawei GT 2, prins la ofertă cu 450 de lei (preț actual 630 lei). Ceasul e frumos, mii de fațete gratuite în aplicație, sau premium la 3-7 lei/buc., curele ușor de găsit și de schimbat, la prețuri foarte ok (35-60 de lei).

    Nu pierd nici o notificare din ce am setat eu că mă interesează, monitorizare foarte bună a activităților sportive (inclusiv înot).

    Da, aplicația ceasului nu poate fi instalată din Google Play, dar poate fi descărcată de pe site-ul Huawei și treaba e bună dacă depășim paranoia cu… aplicațiile chinezești care-i trimit lui Xi Jinping adresa amantei. În definitiv, dacă Biden o știe, de ce să nu o știe și Xi?!

      (Citează)

    • Deci tu te duci la amanta sa inoti :) ?
      Paranoia nu e legata de adresa amantei, ci de faptul ca aplicatiile chinezesti sunt de foarte multe ori livrate cu malware la pachet. Saptamana trecuta parca a dat si Radu una cu un magazin chinezesc cu nume amuzant. Doar vreo 2 milioane de instalari.
      Mai scapa ele si prin play store, dar macar acolo ai un nivel de protectie in plus.

        (Citează)

    • Eu nu-l văd ca un concurent pentru Apple. Adică dacă ai iPhone, ia Apple Watch Ultra, este mult mai bine integrat și suportat de aplicații și are multe accesorii.

      Huawei concurează în realitate doar pe Android și acum și cu alte câteva ceasuri fashion/lux în segmentul acesta de preț.

        (Citează)

    • Sorin, ai dreptate în ce spui. Eu zic de paranoia, atunci când ne e frică să instalăm un ceas, de exemplu. Altfel, da, e normal să fim atenți ce instalăm prin telefoa

        (Citează)

  4. Mai sunt unii care fac de-astea… TAG nu știu cum, dar ăia cred că sunt ultra-mega-giga-astro premium, că e cam dublu un smartwatch de-al lor. Plus că pe la 10 mii de lei ai carcasă de inox și all day battery life, care e o problemă reală pentru cei care n-au când să-l încarce.

    Nu mi se pare că se compară cu Garmin sau Apple Watch, ăia nu-și doresc așa mult să facă ceasuri care să le copieze la aspect pe cele de lux. A încercat Apple să le facă din aur dar cică n-a fost suficient. Părerea mea e că dacă îl compari cu alte ceasuri ieftine e scump, dar dacă te duci spre cele considerate de lux e chiar ieftin. Acum că m-am uitat la TAG Heuer Connected (de exemplu), care e 10 mii de lei, păi ăsta îi cam dă fum, asptectul poate nu e chiar așa finisat și na, garanția o fi alta la TAG.

      (Citează)

  5. Probabil top pe partea sport și localizare, fiind bine-venite benzile dual band GPS, asta înseamnă atenuarea interferențelor cu GPS-ul și acuratețe până la 1 metru, în rest mă gândesc că pierde mult la partea Smart și de update-uri, față de Apple, Samsung.

      (Citează)

    • Vlad: în rest mă gândesc că pierde mult la partea Smart și de update-uri, față de Apple, Samsung.

      Poate față de Apple. Față de Samsung, nu pierde așa multe. Pe Samsung ai și tastatură ca să poți răspunde de pe ceas unui mesaj (pe Apple poți trimite un mesaj vocal înregistrat pe ceas), iar Samsung îți arată imaginile sosite pe WhatsApp, ceva mai mult din notificări șamd. Huawei nu este însă în urmă așa tare, am folosit vreun an un GT 2 și m-am descurcat foarte bine cu el. Până la urmă, de la o notificare vreau în primul rând să văd dacă este cazul să scot sau nu telefonul din buzunar, nu să-mi rezolv toată treaba pe ceas.

        (Citează)

  6. Amazfit GTR 4, 1000 de lei, autonomie 14 zile. Pentru mine e de ajuns.

    Poate unii vor liquidmetal, e OK, as putea sa mi-l iau dar nu m-ar face fericit.

      (Citează)

  7. Zeci de functii degeaba, pentru mine niciun smartwatch nu are farmecul unui cronograf automatic.

      (Citează)

  8. Dude, e imens pentru o mana de om normal. Asta daca nu esti cocalar si vrei sa moara dujmanii de ciuda. Nu mai vorbesc de mediul dubios cu aplicatii Huawei si softul care face minim jumatate din ceasurile smart. Ca de aia sunt smart.

    Si nu sunt acrii strugurii. Am un Garmin Epix, stiu cu ce se mananca ceasurile astea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus