►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
10 Apr 2023 ·
TURISM ·
Citesc destul de des despre hoteluri de lux pentru articolul de duminică și urmăresc și un canal YouTube care le prezintă. Așa că voi scrie despre unele și pe blog, că-mi place să descopăr ce locuri de concediu sunt prin lume. Vor fi și hoteluri mari, dar și unele boutique. Vă urez să ajungeți în toate!
Sunt câteva hoteluri ultra-luxoase în Dubai. Cel de pe bucket list-ul meu (am un bucket list, revin pe ideea aceasta) a fost Atlantis The Palm. Nu mai celebrul Burj Al-Arab, ci Atlantis The Palm, care se găsește în vârful insulei artificiale în formă de palmier.
Ei bine, recent s-a deschis tot în acea zonă, la dreapta lui, Atlantis The Royal Dubai. Cred că lansarea a fost acum câteva săptămâni, a fost concert Beyonce (a luat 24 de milioane de dolari pentru concertul privat), Kendall Jenner a lansat discoteca din hotel, până și Tiesto a făcut melodia 10:35 pe acolo sau pe teme legate de hotel, n-am înțeles exact. Oricum, îmi place tot ce citesc despre hotel. Sper să ajung să stau aici câteva zile.
Dacă The Palm are un stil arhitectonic ceva mai clasic și inspirat de lumea arabă, stilul lui The Royal este întors la 540 de grade și arată inedit, modern, cu multă sticlă. Alternativ s-ar putea spune că arată ca o mulțime de containere puse unul peste altul ca un Lego. Tot îmi place.
Are 43 de etaje, 795 de camere și 102 apartamente, dintre care 44 au și propria piscină.
Au două tipuri de camere obișnuite: unele numite Palmscape, adică au priveliște spre toată zona palmierului și spre zgârie-norii din Dubai, ceea ce sunt sigur că aș vrea să văd seara și dimineața, și camere Seascape, care au priveliște spre mare și probabil sunt mai plictisitoare. Pe site-ul oficial se zice de 55 metri pătrați, baie luxoasă, balcon la fiecare cameră, cosmetice de lux etc.
The Royal are și vreo 5-6 apartamente speciale, pentru bugete mari. Unele arată așa.
În secțiunea Signature Penthouses au 4 penthouse-uri mari. Cel numit Royal Mansion are două niveluri, 4 dormitoare, un total de 1.128 metri pătrați plus 476 de metri pătrați de terase și piscine. Se aude că ar costa 100.000 de dolari per noapte.
Și mai are tot felul de nebunii precum măslini în hol, copaci bătrâni de peste 100 de ani, o bucătărie outdoor ca să dai petrecere și grătar pe terasă, masă pentru 12 persoane șamd.
Hotelul Atlantis The Royal are vreo 6 restaurante, multe cu chefi celebri sau parte a unor lanțuri celebre. The exemplu aici se află și primul club Nobu de pe o plajă, Nobu fiind o rețea de restaurante cu stele Michelin făcute de un bucătar japonez care a stat o vreme în Peru și face o îmbinare a celor doua bucătării.
Ling Ling este restaurantul special. Este la etajul 23 și include o terasă exterioară, care seara devine și lounge/club. Cloud 22 este la etajul 22. Nu-mi este clar care dintre cele două are și acea terasă exterioară foarte mare, practic acoperișul zonei centrale a hotelului, dar aș merge și acolo seara pentru cocktailuri și priveliște spre Dubai.
Au și o politică interesantă privind accesul în restaurante. Unele sunt limitate direct, trebuie să ai minim 21 de ani. Altele au program pentru toate vârstele până în ora 20, iar apoi de la 10 ani în sus sau chiar de la 21 de ani în sus. Altfel spus, dacă n-ai chef de copii gălăgioși care aleargă în toate părțile prin restaurant și vrei liniște și romantism, se poate.
Mai sunt și alte facilități în hotel. Poți fi transferat la aeroport cu Maybach-uri. Barul Resonance are un acvariu cu 4000 de meduze. That sort of stuff. De asemenea, din site înțeleg că, indiferent de tipul camerei în care ești cazat, primești o zi de acces gratuit la cel mai mare parc acvatic din Dubai, Aquaventure.
Nu știu cât costă o cazare acolo. Matilda a făcut însă o simulare, după ce i-am arătat hotelul, și mi-a zis că ar fi în jur de 5.000 de euro pentru 7 nopți cu mic dejun. Nu știu în ce perioadă, n-am cerut detalii. Mă așteptam însă la prețuri mai mari, având în vedere că atât costă și un hotel de lux în Turcia (ce-i drept, all inclusive), dar fără brandingul lui The Royal.
Poate cândva o să ajung vreo 3 nopți pe acolo, ceea ce vă doresc și vouă.
Iată și vreo două clipuri de acolo de la youtuberi de travel:
Sunt articole și în Forbes și CNN. Puteți să vă jucați cu prețurile pe Booking.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
18 comentarii
10/04/2023 la 8:02 AM
Opulenta si kitsch. Cand s-o termina haiducia cu petrolul, toti crescatorii astia de camile deveniti antreprenori bilionari peste noapte isi vor regasi vechile meserii.
Deea(Citează)
10/04/2023 la 8:39 AM
Ai fi surprinsa..dar deja petrolul e asa… extra. Au investitit in toate felurile de domenii – tech, energetic, automotive etc… Asa ca au bani destui si pe viitor.
Robert(Citează)
10/04/2023 la 12:28 PM
@Deea, nu ne dai si noua un feedback din tarile civilizate?
Andrei G(Citează)
10/04/2023 la 8:36 AM
Si la asta trebuie sa vina vidanja, ca la Burj Khalifa?
Andrei(Citează)
10/04/2023 la 9:05 AM
Oribil hotel si regretabil articol.
Nu stiu de ce, aveam impresia ca concediul ideal al lui nwradu nu depinde de cat de scump e hotelul in care sta, dar se pare ca m-am inselat.
Omul are pe bucket list sa stea la hoteluri scumpe in Dubai, ok.
Marean(Citează)
10/04/2023 la 10:04 AM
@Marean same here.
Mă lasă rece hotelurile și restaurantele de 100 stele.
Chiar acum 2 zile am mâncat un fine dining in București, prețuri mari, mâncare maxim mediocra, porții jenante (asta mă așteptam).
Și mi se pare că blogul se duce in zona snobismului un pic încet încet. Regretabil, da.
Mă bucura că articolele de tech au rămas bune aici.
Tano(Citează)
10/04/2023 la 12:06 PM
Dubai ăsta e ca aifonul, nu? adică numai pentru statut, scump dar prost, ești obligat să , scump, sunt altele mai bune, scump. A, și cele mai pertinente păreri sunt ale ălora care n-au fost acolo.
@Andrei: ai citit pe internet aia cu vidanjele? sper că nu la Hoinaru, că el a postat recent ceva cum că românii nu știu să-și pună întrebări – oh, the irony.
@Tano: șaorma și coastele în berării, amirite?
dam167(Citează)
10/04/2023 la 12:27 PM
Asta cu vidanjele si Burj Khalifa si eu tot pe internet am citit-o. Sunt putini cei care au fost acolo si au lucrat la sistemul de canalizare al cladirii ca sa poata spune clar ca ei stiu sigur (nu de pe internet).
Dar asta nu inseamna ca informatia este incorecta.
Andrei G(Citează)
10/04/2023 la 12:55 PM
@Andrei G: e foarte scump să transporți apa uzată cu vidanje, cred că a fost o situație temporară în urma execuției, până să se facă racordul la canalizare – sau poate e un colector special care duce totul la stația de epurare. Acolo nu e doar clădirea aia, e un întreg complex care include și Dubai Mall. Plus că unde pui bazinele vidanjabile? în centru, ca să blocheze vidanjele traficul? Sau dacă le faci mai departe, apoi duci direct la stația de epurare prin pompare, că acolo se duc și vidanjele.
Oricum ai lua-o, n-are nici un sens chestia aia dar da, asta nu înseamnă că e incorectă informația; până nu ies ăia în presă să explice cum funcționează canalizarea la ei, noi ăștia care nici în sate n-avem așa ceva, e normal să ne îndoim. Și nu văd de ce n-ar ieși în presă să spună adevărul și să-i combată pe câțiva care au venit cu idei prostești.
dam167(Citează)
10/04/2023 la 8:44 AM
Pentru cine a citit Ready Player One, aduce a The Stacks, dar pe bogatie. Bleah.
maddy(Citează)
10/04/2023 la 9:21 AM
@Marean
Haha, adica Radu scrie despre cafele la Origo si carciumi peste medie si tu vroiai sa scrie despre cazare la Krapets la cort ?
@Deea si maddy daca nu e pe gustul vostru de vacanta nu inseamna ca e kitsch. E doar altceva.
dny(Citează)
10/04/2023 la 1:09 PM
Da, m-ai prins, chiar pe internet am vazut, spre deosebire de tine, care banuiesc ca mergi saptamanal la penthouse-ul tau din cladire.
Andrei(Citează)
10/04/2023 la 1:28 PM
Nu merg așa des, că nu pot intra în parcare din cauza cozii de vidanje. Bine măcar că nu bagă și ăia ca noi în canalizare scutece și șosete, că era mult mai rău.
dam167(Citează)
10/04/2023 la 1:43 PM
Cladirea in sine l-ar face pe le Corbusier sa fie invidios, zici ca e proiect pentru muncitorii de pe platformele IMGB, dar inautru arata bine, nu mi se pare kitsch daca privesti prin prisma faptului ca e in dubai. Insa na, nu vad de ce ar fi pe bucket list de turism, cand dubaiul merita 2-3 zile maxim. Doar sa duci vreo influenkerita la hotel acolo sa ii dai la …instagram.
Boris(Citează)
10/04/2023 la 5:11 PM
Două, chiar trei, că nu dai de la tine și locația e ultra-lux. Dacă tot te înscrii în programul „Șeic pentru o săptămână” …
Peredhil(Citează)
10/04/2023 la 5:14 PM
m-am mai uitat o data pe poze si nu imi dau seama unde e kitsch-ul de care zic toti amaratii. mie mi se pare chiar decent. probabil ca astia care zic ca e kitsch merg cu cortu la vama veche… #numaifitisaraki
GabrielG(Citează)
11/04/2023 la 2:41 PM
Sincer, pare că mulți nici nu și-au însușit semnificația cuvântului kitsch, dar se simt superiori folosindu-l.
Matilda(Citează)
11/04/2023 la 9:21 PM
Da, Radu, ce e cu tupeul ăsta să îți placă chestii frumoase și scumpe? Trebuie sa apreciezi doar ce e ieftin și bun, ok?
Matilda(Citează)