un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Câți bani poți face când comunitatea te susține după un hacking

1 Apr 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Canalul Linus Tech Tips a fost hăckuit și a avut downtime o zi. Teoretic nasol pentru venituri, plus munca suplimentară necesară repunerii lui în funcțiune și securizării pentru viitor (morala: nu deschideți atașamente ciudate primite pe email). S-a rezolvat cu bine și în timp record pentru că, atunci când ai 15 milioane de subs, ai și om de contact la Google și se mobilizează toți să dea undelete la clipuri și să-ți dea canalul înapoi.

Mă uitam însă la ultimul lor podcast WAN Show și vorbea acolo și despre beneficiile obținute după hacking:

  • peste 5.000 de subscriberi noi pe Floatplane. Floatplane este platforma lor proprie de video-on-demand, unde publică tot felul de clipuri exclusive și behind the scenes, iar accesul la ele este pe bani (un fel de Patron sau OnlyFans). Costă 5 dolari pe lună abonamentul la canalul lor acolo.
  • clipul de pe YouTube în care explica ce s-a întâmplat la hacking are 5,5 milioane de views în 4 zile, cam de 3-4 ori mai mult decât un clip normal de-al lor. Asta înseamnă venituri mai mari din publicitate.
  • clipul a fost sponsorizat de Dbrand, care probabil a plătit un premium tocmai pentru că era de așteptat ca acel clip să devină foarte urmărit.
  • în ultimul lor podcast, la un moment dat aveau peste 1.200 de mesaje plătite. Au ei un sistem propriu. În loc să dai banii pe SuperChats pe YouTube și să nu obții nimic, dai banii ca să cumperi marfă din magazinul lor LTTstore.com și, în coșul de cumpărături, poți atașa și un mesaj ce va fi afișat în podcast. Altfel spus, 1.200 de oameni au cumpărat ceva în timpul podcastului de 3 ore.

S-au strâns ceva bani. 5 dolari x 5.000 de new subs = 25.000 de dolari pe lună. Minim! Există și un abonament de 10 dolari care oferă streaming 4K.

Au acum 42.000 de abonați pe Floatplane, apropo, care le generează un minim de 210.000 de dolari pe lună. Dacă 20% dintre abonați au luat pachetul cu 4K, asta înseamnă deja vreo 250.000 de dolari pe lună.

Clipul de YouTube probabil a generat vreo 30.000 de dolari până acum.

Dbrand a plătit câteva mii de dolari sponsorizare, probabil vreo 10k-15k, dar este posibil să fie eu conservator aici.

La mesajele plătite este și mai tare. Cel mai ieftin produs pe magazinul lor este vreo 10 dolari, dar probabil media este pe la 40-60 de dolari și nu mai zic că au și produse de 250 de dolari, precum ghiozdanul lor șmecher sau noua geacă de ploaie. Numai faptul că 1200 de oameni au cumpărat ceva în decurs de 3 ore mi se pare fantastic.

Nu mai zic că un podcast de 3-4 ore transmis live generează o mulțime de bani. Au ei sponsori care introduc reclame în el, iar în plus le dă YouTube bani proporțional cu watch time-ul oamenilor.

Per total, rezultă că poți scoate și ceva bun dintr-un hacking. Și zic asta fără nici un pic de răutate, mă bucur când văd business-uri mergând și creatori de conținut profitând pe Internet.

asus s5507

    13 comentarii

  1. O fi bine pentru ei, dar toate aceste sume vor suportate la final de clienți

      (Citează)

    • Pai nu clientii au dat cu mana lor “subscribe”?

        (Citează)

    • Nenorociții! Fură de la săraci, iau mâncare copiilor de la gură!

      Bă, voi de pe sub ce pietre ieșiți? :))

        (Citează)

    • Imi era pofta de bere, pana la urma a trebuit sa o platesc.

        (Citează)

    • Clientii (oamenii, inclusiv eu si voi) sunt tampiti. Sa ne gandim numai la cei 5000 care au platit abonament fiindca nu puteau sta o zi fara filmuletele aluia. Aia e decizie luata pe impuls, in stilul dependentilor. Si la ruleta bagi tu cu mana ta. Credeti ca multi din ei nu regreta acum? Sau cat o sa dureze injectia de dopamina data de rucsacul ala de 200 dolari?

      Eu inteleg ca dupa legile capitalismului e fair game, dar mi se pare o mare problema a acestui sistem faptul ca apar sportivi care castiga milioane de dolari pe saptamana sau, mai nou, unii care fac banii astia din filmulete pe net, fiindca oamenii sunt dependenti si vegeteaza cu ochii beliti in monitor in loc sa faca ceva bun pentru ei. E inca o dovada ca mai avem mult pana sa gasim un sistem cu adevarat bun economic / de guvernamant.

        (Citează)

    • @Nm.bradu, cred ca majoritatea celor care au platit abonamentul de 5 dolari, au facut-o ca sa-i sustina. Nu pentru ca nu puteau rezista 1 zi fara continutul de pe Youtube.

        (Citează)

  2. Sa nu uitam și de faptul că în timpul “live hacking” abonații au făcut donații în super chat pt a-i atenționa pe ceilalți ca să nu cadă pradă hacking-ului, asta comunitate de calitate.

    Eu eram la serviciu când s-a întâmplat și am observat că “Musk” făcea live pe canalul lui și am închis browser-ul :))

      (Citează)

  3. LMG e o chestie foarte mare (bine că nu-l face lumea vlogăr pe Linus Sebastian) și cheltuielile sunt și ele foarte mari. Nu zic că n-are profit și nu o duce bine, dar cifrele alea bombastice sunt scoase din context. Eu sunt curios cât plătește curentul lună de lună, acolo cifre…

    E normal să aibă așa o comunitate pentru că a fost în general sincer și transparent, dacă ai obsesia că patronul se îmbogățește pe spatele tău, în LMG poți să vezi inclusiv cum trăiește și ce își cumpără.

    Mai terminați cu ghiozdanul ăla. Nici nu e scump având în vedere că a fost proiectat și produs de ei (generic spus, că vine Gaelex cu teoriile lui). Poate dacă era produs de cineva care asta face era ceva mai ieftin, 200, 200 și ceva de dolari, ceea ce nu e mult pentru un rucsac de calitate pentru cei care au nevoie. Cine cară zilnic vreo 10 kg de echipament în spate și umblă mult știe deja că nu merge ceva de 300 de lei.

      (Citează)

    • Da, e mișto ce au făcut ei cu merchul. Faptul ca se implica asa tare în product design, cu cheltuielile aferente, e foarte tare.

        (Citează)

  4. speedy.gonzales

    01/04/2023 la 4:53 PM

    am mai vazut articole scrise de tine in care spuneai ca nu stiu ce blogger din america sau nu stiu ce creator de continut de pe youtube scoate X mii/zeci de mii de usd pe luna.

    daca vrei si tu sa scoti atat apuca-te de treaba, altfel nu te mai plange degeaba pe aici

      (Citează)

    • mă bucur când văd business-uri mergând și creatori de conținut profitând pe Internet.

      Si totusi ai inteles ca Radu se plange?

        (Citează)

  5. first world problems

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus