un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Prețuri ciudate în piață: Xiaomi 13 Pro costă 6.200 lei, Samsung S23 Ultra 6.449 lei și iPhone 14 Pro Max 6.499 lei

8 Mar 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Când am testat Xiaomi 13 Pro, am făcut-o fără să-i știu prețurile de lansare pentru că nu erau afișate pe nicăieri. Telefonul nu m-a impresionat. Este un flagship cu hardware de top, dar software-ul nu este suficient finisat și asta nu-l face la fel de atractiv precum alte modele din piață, în ciuda camerei cu senzor de 1 inch.

Și cum spuneam, încă nu știam prețurile când am zis asta.

Xiaomi 13 Pro se lansează la 6.200 de lei. Atât costă la precomandă pe eMAG și la PC Garage pentru versiunea 12 GB RAM cu 256 GB stocare internă.

Mi se pare un preț uriaș. Eu am dat 6.449 lei pe un S23 Ultra acum o lună de zile, tot la o precomandă și oferta ei, iar în acel preț am primit chiar 512 GB stocare internă. Stocare dublă pentru 250 de lei în plus, dar și un telefon care nu închide programele pentru că se supraîncălzește, care are toate camerele foto bune, care are și zoom optic 10x, care are stylus șamd.

Ce-i drept, și Xiaomi 13 Pro avea inclus în precomandă un aspirator robot Xiaomi, dar era un model de vreo 600 de lei, fără senzor LIDAR. Era genul care se mișcă brownian prin casă și, după ce se dădea suficient timp cu capul de pereți, concluziona că probabil a aspirat peste tot.

Oferta aceasta a expirat, dar telefonul este în continuare la precomandă la 6.200 de lei. Un Xiaomi 13 normal costă 4.700 lei și este o combinație poate mai bună decât Pro-ul, dar Samsung a răspuns rapid și un Galaxy S23 costă 4.039 lei. Noul OnePlus 11, cu ecran mai mare și stocare 256 GB, costă tot 4.700 lei.

Mă obișnuisem cu ideea că Xiaomi face telefoane la un preț bun. Nu perfecte, dar la un preț care de multe ori le făcea best-buy în rândul celor care acceptau diverse compromisuri. WTF happened?

Cred că asistăm sau vom asista la niște inversiuni în piață în anii următori, la niște schimbări de comportament. Uitați-vă la topul de vânzări pe 2022. iPhone ocupă 8 poziții din 10, iar în top sunt modele care costă mult peste 1.000 de euro.

Când Xiaomi 13 Pro costă 6.200 lei la ofertă de lansare, S23 Ultra costă 6.450 lei și un iPhone 14 Pro Max costă 6.499 lei (ok, 6.900 lei pentru aceeași capacitate de 256 GB, dar pentru mulți asta nu contează) și primești și un card cadou de 400 de lei după achiziție, ca să-ți iei accesorii sau whatever, piața actuală de telefoane pare într-o transformare din care mi se pare că doar Apple într-o tabără și Samsung în alta pot ieși bine.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Cumva au luat-o toți razna, iar asta face ca mulți să-și cumpere ori iPhone, ori Samsung, așa cum ai scris și în articol. Pe partea de telefoane ieftine nu mai e la fel, în sensul că mulți aleg ori un telefon echilibrat, ori ce le oferă operatorul la reînnoirea de abonament.

      (Citează)

  2. Aștept lansarea lui Poco F5 și F5 Pro și sper sa nu depășească 2000 lei prețul de vânzare pt că va trebui să mă orientez către altceva atunci.

    Folosesc Poco F3 de 2 ani și sunt extrem de mulțumit. L-am luat în luna lansării lui cu 1400 lei de la PcGarage.

    Bateria încă mă ține 5h SOT, e suficient de performant, încă, încât să nu “agațe” in aplicații și îmi satisface aproape toate pretențiile.

    Nush ce versiune de Miui avea acel 13 Ultra de îți închidea aplicațiile dar eu nu am pățit niciodată asta (am folosit Mi A1 – 3 ani, Mi Mix 2 – 2 ani și acum Poco F3)

      (Citează)

  3. Acuma, hai un pic sa nuantam lucrurile …
    1.Din articolul de ieri, daca aduni tot market share-ul la top 10, ajungi pe la 19 % .
    Restul de 80 % sunt vanduti de Xiaomi, Oppo, Poco , HUawei, s.a.
    Pe scurt, cam 20 % din cei ce au cumparat telefoane noi sunt cu telefoane de peste 1000 Eu…
    Restul, isi iau fie un flagship vechi de un an , fie un telefon care se pliaza pe mana lor (unu care funtioneaza ok, dar nu neaparat cu 100 Mp si procesor abia iesit de pe piata)
    2.Piata mobila , la cate posibilitati are chiar functioneaza dupa principiul cerere/oferta
    Are Xiaomi pret de 1000 Eu la flagship ? Np, imi iau de la Poco…Creste Poco pretul ? Np, o sa vina altii care vand…ca doar amu 6 7 ani asa era: se bateau Samsung si Apple si paf: uite Huawei . A plecat Huawei , a venit Oppo si Xiaomi !

    3 . “piața actuală de telefoane pare într-o transformare din care mi se pare că doar Apple într-o tabără și Samsung în alta pot ieși bine.”

    In ce sens pot iesi bine ? cu Flagship-urile ? posibil…dar cum am zis…toti vor o parte din placinta asta…dar doar din faptul ca flagship-urile nu se vad bine nu poti afirma asta(Samsung a intrat in Top 10 cu 2 telefoane sub ce ofera concurenta la aceeasi bani, in timp ce fragmentarea Android si piata puterenica SUA a ajutat Apple sa faca vanzari de genul)

      (Citează)

  4. Să nu uităm angajamentul fondatorului / CEO al Xiaomi că profitul maxim pentru divizia hardware va fi pentru totdeauna de maxim 5%.

    The Chinese smartphone manufacturer and Internet company, Xiaomi will forever limit its net profit margin after tax for the entire hardware business, which includes smartphones, IoT and lifestyle products, to a maximum of 5 per cent.

      (Citează)

    • Ce porcarie, am pixel 4a și merge perfect de 2 ani, păcat de baterie, că nu vreau sa îl schimb.

      Mă lasă rece toate “flagshipurile” vieții.

        (Citează)

  5. samsung a54 ai vreun zvon ascuns cand o sa apara? ca zvon e peste vreo 10 zile in india, nimic despre europa.

      (Citează)

  6. Tano:
    Ce porcarie, am pixel 4a și merge perfect de 2 ani, păcat de baterie, că nu vreau sa îl schimb.

    Mă lasă rece toate “flagshipurile” vieții.

    Am 3a, mai vechi, dar merge excelent in continuare. Nu cred ca il schimb nici anul asta :))

      (Citează)

  7. Tot nu mi-as lua iPhone, tot un telefon pentru mintile slabe ramane.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus