un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 7 februarie 2023

7 Feb 2023  ·

ȘTIRI  ·

21 comentarii

Pe lângă: fondul de investiții Mozaik Investments intră în acționariatul Untold.

asus s5507

    21 comentarii

  1. Ce naiba are de lucrat Apple la reverse wireless charging? Am asa ceva pe S20 FE, un telefon care este a 4-a generatie in urma!!

      (Citează)

    • Azi începe Festivalul de muzică de la Sanremo 2023- [ediția73-a a Festivalului de muzică anual de la Sanremo, un concurs de cântece de televiziune desfășurat în Teatro Ariston din Sanremo, organizat și difuzat de RAI]
      Se poate vedea pe Rai1 și pe RaiPlay in reluare fără vpn .

        (Citează)

    • Gaelex, de cate ori l-ai folosit?
      Serios vorbesc, fara nici o urma de ironie.

        (Citează)

    • Trebuie sa il prezinte ca e ceva revolutionar. Nu e asa usor cum crezi :))

        (Citează)

    • Samsung si ceilalti se roaga de Apple sa ii lase si pe ei sa foloseasca MagSafe. Si sunt sanse mari ca Apple sa il lase la liber pt toti. Chiar Radu are pe aici un articol despre cum ultimul standard Qi2 este bazat pe MagSafe. Da sunt de acord ca Apple nu inoveaza dar seteaza directii in tehnologie. ;)

        (Citează)

    • Am folosit de test încarcarea wireless invers, pentru căștile Bluetooth, merge cam încet dar funcționează.

      Nu se roagă nimeni de Apple, le plătesc licența sau nu, atât. Dar sa zicem ca încărcarea wireless de la Apple e asa de avansata încât toți se uită ca vițelul la poarta nouă.

      Ce mai au de scremut și dat de ceasul morții la încarcarea invers de trebuie să se bată cu pumnul în piept cât cercetează?!

        (Citează)

  2. Probabil caută intens o modalitate de a face funcția să meargă doar în ecosistemul Apple.

      (Citează)

  3. Ai ratat stirea asta
    https://arstechnica.com/gadgets/2023/02/the-samsung-galaxy-s23s-bloated-android-build-somehow-uses-60gb-of-storage/
    Parca as vrea sa pot alege ce app neesențiale sa instalez, nu sa le primesc default pe toate si sa nu le pot sterge/dezactiva 100% .

      (Citează)

    • Cochetam cu ideea de a incerca un android de top. Acest amanunt mi-a adus aminte de ce nu frecventez ecosistemul. Prefer un batranesc si “cinstit” iphone.

        (Citează)

    • Poti incerca un Pixel daca vrei ceva cat mai “curat”.

        (Citează)

    • Nu e ca și cum iOS nu ar fi burdușit de bloatware. Bloatware marca Apple, dar tot bloatware.

        (Citează)

    • Ai vrea să poți alege și dacă să dai informații Apple? Că poți, cică au inclus un buton de Share iPhone Analytics. Și poți să zici nu, iar dacă nu știi ce se întâmplă în cazul în care zici nu, s-ar putea să fi ratat tu una din știrile din articol.

        (Citează)

    • Hahaha a ajuns sony sa fie cel mai curat android.

        (Citează)

  4. poate apple lucreaza la reverse wireless charging care chiar functioneaza, nu tot la ceva nepractic cum gasesti pe toate telefoanele de azi

      (Citează)

  5. ma asasineaza emag cu banii din wallet. ce le-ar mai placea lor sa ma indatorez putin. ce s-ar mai bucura…

      (Citează)

  6. Samsung’s Android build is 4x bigger than Google’s—twice the size of Windows 11.

    https://arstechnica.com/gadgets/2023/02/the-samsung-galaxy-s23s-bloated-android-build-somehow-uses-60gb-of-storage/

      (Citează)

  7. iar dezvolta astia chestii frate….
    Radu, te rog sa folosesti limba asta romana cat mai putem ca ne am englezit de tot si folosim gresit cuvinte asemanatoare.

      (Citează)

  8. ov1d1u:
    Nu e ca și cum iOS nu ar fi burdușit de bloatware. Bloatware marca Apple, dar tot bloatware.

    Enumeră-mi te rog bloatware-ul de pe iPhone. Nu din auzite, ci așa pe sigur. Nu zi Apple Music că se poate dezinstala și folosi Spotify sau ce vrei. La fel cu mailul, n-am folosit niciodată clientul de mail al iOS. Nici Safari.

    Practic sunt un utilizator de Android care din cauza acelui bloatware am trecut la ios. Folosesc tot aplicațiile Google, gmail, drive, youtube, google photos, etc.

    Dar nu mai puteam cu spam-ul lui Samsung că-mi lua 1-2 secunde să mă mișc între aplicații de cât bloat avea. Flagshipul idioților, dai 1500 euro pe telefon ca producătorul să te vândă pe deasupra și ca marfă de muls advertising.

    Măcar la Apple e scump dar e pe cinstite, ăla e prețul, îi poți bloca pe toți. Samsung mai face lejer câteva sute de dolari pe tot bloatware-ul ăla la fiecare telefon vândut.

    Crezi că dacă ar ieși și ar spune că oferă un S23 Ultra cu 0 bloatware și strict Android vanilla nu l-ar cumpăra lumea, chiar dacă ar fi cu 500 euro mai scump? Ar fi bătaie pe ele pentru că dpdv hardware sunt foarte bune.

      (Citează)

    • Mai spunem si faptul ca Apple face si sistemul de operare si tot ce e in jur, fata de Samsung ce cumpara de la google si cosmetizeaza + adauga apps pe bani?

        (Citează)

  9. Robert:
    Mai spunem si faptul ca Apple face si sistemul de operare si tot ce e in jur, fata de Samsung ce cumpara de la google si cosmetizeaza + adauga apps pe bani?

    Exact, e incomparabil, Apple face din banii lor tot ce-i acolo, deci în același preț ai hardware + software de la A la Z.

    Samsung taxează același preț deși ia un OS gata făcut peste care trage un skin, câteva aplicații de-ale lor și în rest…bloatware cât cuprinde.

    E păcat pentru că își bat joc de Android așa. Samsung (și nu doar) au telefoane cu hardware extrem de bun, design, tot ce vrei, și sunt sabotate de mentalitățile de telecom învechite în care vindem și pielea de pe client după ce că-l taxăm de-l rupem la produs.

    Țin minte când Apple s-a luptat cu telecomurile pentru a NU le da control asupra ce se pune pe telefon a fost mare scandal și nu vroiau să le dea voie la Apple să-și vândă telefoanele prin ei pentru că nu-i lăsa să-și pună bloatware.

    Acum Samsung merg ei și pun spațiu de bloatware la licitație, trist.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.