►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
14 comentarii
01/02/2023 la 6:53 AM
Bravo ING! Să sperăm că și alte companii îi vor urma!
Bogdan(Citează)
01/02/2023 la 9:46 AM
De ce bravo? Tot 40 de ore sunt pe saptamani, doar ca lucrezi 4×10 ore in loc de 5×8 ore.
Unde e smecheria?
Sunt deja de mult timp companii la care se ponteaza efectiv orele lucrate si ai super libertate sa lucrezi intr-o zi 4 ore, in alta 10, in alta 6, in alta 12 ore sau cum vrei tu. Mai mult, orele +/- le si poti si muta dintr-o luna in alta.
corny(Citează)
01/02/2023 la 10:52 AM
Da, cum zice corny, toata smecheria ar fi sa muncesti mai putin si/sau mai flexibil, nu sa inghesui aceleasi 5 zile fixe de lucru in 4 zile fixe de lucru dar mai lungi.
Eu (daca as lucra la corporatie) as vrea sa vina si sa zica: uita bai angajatule, in urmatorii 5 ani nu iti mai dau cresterea aia de salariu penibila de 3-5%, in schimb de maine lucrezi 4 zile pe saptamana cate 8 ore (sau 5 zile cate 6,5 ore, sau cum te duce pe tine capul numai sa iasa 32 de ore). Si cu ocazia asta nu mai dau 10000 de oameni afara, ca trebuie sa acopere cineva si productivitatea aia imensa pierduta de vineri dupa-amiaza la ora 16:00 cand se stie ca toti dau in branci.
Sorin(Citează)
01/02/2023 la 7:53 AM
Apropo de lansarea de noi telefoane si implicit interesul ptr aceste deviceuri, in bula mea cel putin, a disparut complet subiectul.
Daca pana mai anu trecut era imposibil sa nu porneasca o dezbatere pe tema asta si dezbatere d-aia cu scantei, acu canci. Am cativa tovarasi damblagii care schimbau telefoanele ca pe sosete. Stiau caracteristicile fiecarui model, nebunie ce sa mai. Care cu aifoane care cu samsung care cu alte marci. Acu mucles. Asta mie imi spune ceva, legat de crize, bani etc.
Blackskull(Citează)
01/02/2023 la 9:16 AM
Sau diferentele nu mai sunt asa mari, si au realizat si ei dupa o perioada ca modelul de anul asta nu e complet diferit de cel de anul trecut.
alex(Citează)
01/02/2023 la 9:45 AM
AÈ›i îmbătrânit… intr-un an cât alÈ›ii in 5.
valentinul(Citează)
01/02/2023 la 11:33 AM
Mie mi-a dispărut interesul din următoarele motive:
1. Lucrul care mă enerva cel mai mult la un telefon era să se miște încet în utilizarea de zi cu zi. Acum majoritatea sunt suficient de rapide, au trecut câțiva ani de ultima dată când am simțit nevoia să arunc cu un telefon în cel mai apropiat perete.
2. Producătorii nu mai vor să facă telefonul pe care îl doresc eu: fără gaură în ecran. Nu-mi pasă de selfie-uri sau facetime, doar vreau un ecran mare și necompostat. Oneplus 7 Pro a fost singurul și e cel mai bun telefon pe care l-am avut vreodată.
3. Ăștia de la muncă ne obligă la iphone și când treci la apple înveți repede să nu mai ai speranțe sau așteptări și să accepți viața așa cum e.
Giani Mucea(Citează)
01/02/2023 la 2:20 PM
Poate s-au și plictisit, că faci asta 1-2-3 ani și te cam saturi, sau poate și-au mutat interesul în altă parte. Acum sunt ceva nou astea care se îndoaie, vedem cât va ține și trendul ăsta.
Dacă tot vorbim de reparații și terminale care să te țină mai mult ar trebui să scadă și euforia asta pentru ceva nou an de an.
dam167(Citează)
01/02/2023 la 11:23 AM
Zi-mi si mie un telefon care este COMPLET diferit fata de generatia precedenta.
Diferentele sunt foarte mari, dp meu dv:
CPU si GPU noi, custom made de Samsung.
Senzori noi la camere.
Display nou.
Astea-s cele mai importante.
Ar mai fi si UI nou pe partea de software.
Vlad(Citează)
01/02/2023 la 1:20 PM
DIferențele nu au fost niciodată mari de la o generație la alta nici înainte. Problema este că inovația a stagnat de mult dacă iOS a ajuns să introducă widget-urile de pe Android, iar Android de la Google a început să fie din ce în ce mai restrictiv (se zvonește că de la Android 14 încolo nu se va mai permite instalarea de aplicații în afară de Play Store).
Eu am un 7T Pro care în continuare mi se pare foarte fain. Ce e frumos pentru astfel de telefoane ușor de deblocat este că există ROM-uri custom care pot fi folosite fără root și practic pot înlocui cu succes o versiune oficială de Android.
Nu prea există alternative multe dacă vrei un telefon cu suport bun de software și cu caracteristici bune (mă refer la Android, pentru că vreau iPhone). E păcat că cei mai mici nu scot telefoane bune din toate punctele de vedere. Ori experiența cu camera nu e bună, ori bateria e de capacitate mică, ori ecranul nu e plat, ori lipsește portul Type C 3.0, ori au propriul încărcător care e incompatibil cu restul telefoanelor și tot așa.
Mihai(Citează)
01/02/2023 la 2:16 PM
@Vlad, esti sigur ca CPU-ul este custom made de Samsung? Intelesesem ca anul acesta renunta la Exynos si merg exclusiv pe Snapdragon.
Si chiar daca multe componente sunt noi, avem asa:
– senzori noi la camere: deja este foarte dificil sa faci diferenta cu ochiul liber intre o poza facuta cu S20 si una cu S22; am un feeling ca nici la S23 nu vor fi diferente extraordinar de mari;
– display nou: display-ul actual de la Samsung este suficient de luminos incat sa il poti folosi fara probleme inclusiv in zile insorite;
– UI nou pe partea de software: probabil si modelele de anul trecut vor primi acelasi UI in maxim 1-2 luni;
Dar poate este valabil si ce a zis @Valentinul mai sus: unii dintre noi am imbatranit.
Andrei G(Citează)
01/02/2023 la 11:47 AM
Si cum se simt aceste diferente in experienta de utilizare ? Sunt si acolo schimbari FOARTE MARI? Nu cred.
marius(Citează)
01/02/2023 la 12:08 PM
Pentru companiile care lucreaza cu CIM (adica angajati cu contract de munca) nu se poate ajunge asa usor la flexibil precum zici tu. Raportarile in sistem se fac la norma din contract, 8h/zi si nu se pot muta de ‘colo ‘colo atat de simplu, fara aditionale speciale.
Pentru contractori da, time and material it is!
Deci smecheria este pentru angajatii cu CIM si consta in faptul ca poti face mai multa munca timp de 4 zile si sa ai o zi libera in plus.
Pentru cei mai multi young professionals nu e mare lucru sa stea 10h la birou.
Daca mai eram si eu la 25 ani si fara obligatii, cu siguranta optam pentru asta :)
vladutz(Citează)
01/02/2023 la 1:25 PM
Săptămâna de muncă de 40 de ore îngrămădită în 4 zile nu e o soluție. Nu știu dacă aș vrea să lucrez așa și nu cred că s-ar putea la firma mea. Practic ar trebui să fie toți forțați să lucreze în aceleași zile pentru că noi trebuie să fim mereu sincronizați. Nu putem munci în zile diferite.
Mihai(Citează)