un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Samsung S23 Ultra: îmi plac toate îmbunătățirile

22 Feb 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

Sunt impresionat de noul Samsung S23 Ultra și spun asta deși am făcut upgrade-ul de la un S22 Ultra. Pur și simplu nu mă așteptam să fie atât de vizibile îmbunătățirile în câteva domenii care chiar contează în viața de zi cu zi și în special la partea foto-video, care pentru mine este foarte importantă.

Voi presupune că știți ce este S23 Ultra: flagship-ul de top al Samsung în acest an, cu ecran de 6,8 inci foarte luminos, baterie de 5.000 mAh care ține două zile, stylus integrat în carcasă ca pe seria Note, iar pe spate 4 camere foto: normală, ultrawide, zoom optic 3x și zoom optic 10x. Mai are și cam orice altceva ți-ai putea dori de la un telefon, inclusiv un chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 overclockat pentru Samsung și o răcire cu cameră de vapori în telefon.

🛒 Magazine: eMAG, PC Garage, Samsung.ro începând cu 6.449 lei. Am cumpărat și husă verde de piele pentru el.

MICI DIFERENȚE DE ASPECT

În continuare o să vorbesc mai mult despre ce este nou și ce mi-a plăcut ca upgrade. Ca aspect, telefonul este foarte similar. Arată la fel, fiind doar câteva diferențe de milimetri la poziția camerelor pe spate.

Ecranul vine însă cu o ușoară îmbunătățire și nu doar prin trecerea la Gorilla Glass Victus 2. Am zis la hands-on că lateralele sunt mai puțin rotunjite (curbura are o rază mai mică), ceea ce este un avantaj dacă folosiți telefonul fără husă (grip mai bun, mai puține apăsări nedorite cu podul palmei), dar avantajul acesta dispare dacă-i puneți o husă.

S23 Ultra în stânga, S22 Ultra în dreapta:

Apare însă o (foarte spre infim de) mică îmbunătățire în experiența de vizualizare. Rotunjire mai mică înseamnă că mai puțini pixeli intră în acea zonă a ecranului, ceea ce înseamnă o zonă “fuzzy” mai mică. Nu este ceva semnificativ, dar este un avantaj, nu un dezavantaj, față de generația anterioară.

SNAPDRAGON ÎN LOC DE EXYNOS

Cum este telefonul cu Snapdragon în loc de Exynos? În utilizare normală nu se vede nici o diferență. Exynos era un chipset la fel de rapid inclusiv în benchmark-uri și chiar cred că doar cei ce n-au utilizat flagship-uri se plângeau de faptul că nu primim telefoane cu Snadragon aici.

Ei bine, pe S23 Ultra avem Snapdragon 8 Gen 2 și cred că 95% dintre utilizatori nu vor observa nici o diferență. Chipsetul este foarte performant și benchmark-urile arată asta, dar este mai performant decât îl poate solicita vreo aplicație (sau mai multe) în acest moment.

  • Geekbench 5 single-core: 1.527 pct, multi-core: 4.819 pct, grafică: 10.689 pct
  • Geekbench 6 single-core: 1.867 pct, multi-core: 4.818 pct, grafică 9.150 pct
  • 3DMark Wild Life Extreme Unlimited: 3.787 pct
  • 3DMark Wild Life Unlimited: 14.045 pct

Există însă câteva beneficii mai subtile. Tradițional, Snapdragon-urile au avut un procesor de imagine integrat mai bun decât Exynos-urile, iar asta probabil că este unul dintre motivele pentru care fotografiile lui S23 Ultra mi se par foarte bune (detalii mai jos). Telefonul focalizează și foarte rapid, iar procesarea post-fotografiere pare mai rapidă, ceea ce poate fi tot beneficiul noului chipset.

Un alt avantaj este în compatibilitatea cu diverse aplicații mai obscure. De exemplu, Adobe Premiere Rush, editorul video de mobil al Adobe, nu rula pe Exynos. Nu era disponibil pentru instalare, nu era “compatibil”. Nu-l aveam deci pe S22 Ultra, dar pe S23 Ultra a apărut dintr-o dată în Google Play. Nu că Capcut n-ar fi foarte bine oricum.

Pe termen lung, un singur chipset în toate telefoanele S23 din lume ar putea însemna și update-uri lansate mai rapid pe piață, dar asta rămâne de văzut.

Răcirea procesorului mi s-a părut performantă. Vorbim de un chipset eficient energetic, construit în 4 nm, iar Samsung folosește o cameră de vapori de dimensiune mare pentru disiparea căldurii. Întreg sistemul pare să funcționeze, telefonul nu se simte niciodată deranjant de fierbinte, ci cel mult “călduț”. Sigur, rămâne de văzut ce va fi la vară, pe o temperatură ambientală poate cu 15 grade mai ridicată, dar momentan lucrurile stau bine.

Testez în paralel și S23 normal, iar în testele grele acela se încălzește mult pe spate, devine foarte fierbinte. S23 Ultra, însă, este mai puțin afectat de această problemă decât versiunea normală.

Chipsetul nou intră desigur și în continuare throttling, dar cu o scădere până la 70% din performanța inițială și asta după câteva minute (în Wild Life Stress Test). Chiar și 70% dintr-un Snapdragon 8 Gen 2 sunt suficiente pentru a rula fără probleme și la maxim-maxim orice joc, deci dacă-l luați pentru gaming pe mobil, nu vă va dezamăgi. De menționat că S23 scade până la 60% în același test, deci Ultra chiar disipă mai bine căldura decât fratele său mic.

AUTONOMIE DE DOUĂ ZILE

Autonomia bateriei este în continuare foarte bună. S22 Ultra mă ținea două zile. S23 Ultra mă ține tot două zile. Este dificil de comparat direct cu un telefon care are deja vechime un an, dar ideea este că pe această serie de telefoane nu am deloc battery-anxiety.

Am activat chiar o setare de “Protect Battery” (este un buton în meniul de notificări în acest sens), care o încarcă doar până la 85%. Încărcarea până la 100% deteriorează bateriile, acele ultime procente fiind obținute printr-un “trickle charge” care strică celulele pe termen lung, iar limitarea la 85% i-ar putea prelungi mult viața.

Apropo de asta, sunt dezamăgit că Samsung nu introduce în OneUI un mod similar cu cel de pe iPhone-uri, în care telefoanele lăsate la încărcare peste noapte să bage cei 15% finali doar dimineața, înainte de trezirea utilizatorului. Și aceea ar fi o funcție foarte bună pentru menținut sănătatea bateriei.

Chiar și cu Protect activat, nu încarc zilnic telefonul. N-am probleme în a începe o zi nouă cu 50% baterie, de exemplu, pentru că știu că îl voi putea folosi fără probleme întreaga zi și să-l pun la încărcare în dimineața următoare (eu nu încarc telefonul noaptea, nu am încărcător în dormitor).

Îmi cumpărasem pentru S22 Ultra un încărcător Samsung de 45W și îl folosesc în continuare. Din testele altora am aflat că S23 Ultra se încarcă un pic mai repede decât S22 Ultra, deși ambele o fac la maxim 45W. Diferențele nu sunt mari, însă. Conform Android Authority, timpii ar fi:

  • S23 Ultra la 45W: 57 minute
  • S22 Ultra la 45W: 62 minute
  • S23 Ultra la 25W: 73 minute
  • S22 Ultra la 25W: 69 minute

Vorbim de minute, deci nu ceva semnificativ. Timpii sunt destul de mari, apropo. Nu mă deranjează însă această încărcare până la urmă lentă într-o vreme în care există uzual telefoane de 100W pe piață, chiar 240W pe noul Realme, din următorul motiv: încărcarea în intervalul de mijloc este de fapt rapidă. Dacă ești cu telefonul la 30% și îl pui doar câteva minute la priză, îl iei de acolo cu 50%, suficient pentru o zi întreagă de autonomie.

TREABA CU STOCAREA OCUPATĂ DE SISTEM

Voiam să scriu ceva despre asta, dar nu merită un articol separat. Au fost niște știri despre cum sistemul de operare ocupă 55 GB pe S23 Ultra și deci este plin de bloatware.

În primul rând, pot să confirm că pe S23 Ultra de 512 GB stocare chiar ocupă vreo 55 GB. Totuși, asta diferă de la telefon la telefon. Testez în paralel și un S23 simplu de 128 GB și acolo OS-ul ocupă 27 GB, deși este același software.

În al doilea rând, telefonul nu are bloatware. Sunt câteva programe preinstalate, precum cele Google (pe care le vreau) și vreo 3-4 Microsoft și Netflix. Marea majoritate se pot dezinstala. Eu am scos LinkedIn, Netflix, Outlook și câteva utilitare Samsung. Inclusiv Samsung Browser se poate dezinstala, ceea ce parcă înainte nu era posibil. Sunt câteva pe care nu le poți elimina din telefon, ci doar da Disable, precum Bixby. Singurul care mă enervează de fapt este programul de SMS-uri al Samsung, eu folosindu-l pe cel Google.

Ce cred că face Samsung este să rezerve niște spațiu de stocare pentru OS, pentru update-uri sau pur și simplu pentru uzura memoriei flash. Ar putea fi de la calculul greșit al memoriei, pentru că în practică nu ai niciodată 128 sau 512 GB în telefon, ci mai puțin (chestii legate de baza 2 versus baza 10). Nu este de la funcția RAM Plus pentru că am dezactivat-o.

În concluzie, este un element deranjant la S23 Ultra. Pe de altă parte, l-am cumpărat la precomandă, când am plătit varianta de 256 GB și am primit-o pentru același preț pe cea de 512 GB (plus de la 8 la 12 GB RAM), așa că nu mă plâng.

CAMERE FOTO-VIDEO ÎMBUNĂTĂȚITE

Pe fotografiere și filmare au fost de fapt cele mai mari îmbunătățiri față de S22 Ultra și mi s-au părut neașteptat de mari. În principiu, eu am făcut upgrade-ul pentru că voiam să am cel mai nou telefon în buzunar, dar nu mă așteptam la diferențe semnificative față de S22 Ultra. Îmbunătățirile foto-video m-au surprins însă foarte plăcut, camerele fiind foarte importante pentru mine (fac câteva mii de fotografii și zeci de filme pe lună).

Camera principală a trecut la 200 de megapixeli acum, cu un senzor Samsung, dar face binning 4×4, așa că fotografiile finale tot 12 megapixeli (4000 x 3000px) au. Sunt însă alte modificări aduse de combinația senzor+chipset care contează subtil:

  • focalizarea se face cu mai mulți pixeli și este mai rapidă;
  • interpolarea multi-frame și HDR-urile sunt mai precise, cu zone mult mai bine detectate și reglate;
  • poți fotografia și cu 200 megapixeli, iar rezultatul este excelent, chiar dacă impractic
  • stabilizarea în timpul filmării se face pe o zonă mai mare și la un unghi mai mare;
  • filmarea Super Steady, care este de nivel GoPro, urcă de la 1080p la 1440p, rezoluție la care poate fi totuși folosită în clipuri 4K cu un pic de upscale.
  • filmarea urcă la 8K @ 30 fps de la 8K @ 24 fps, dar mai important este că unghiul de cuprindere este acum (foarte apropiat) de cel normal al camerei, 80 de grade, pe când anterior se făcea cu 57 de grade. Pe S22 Ultra filmarea 8K părea cam choppy și prea îngustă pentru a fi utilizată. Pe S23 Ultra obține rezultate excelente și poți face crop sau stabilizare suplimentară fără probleme pentru procesare finală în 4K, de exemplu.

Probabil sunt mai multe avantaje, dar pe acestea le-am observat eu în prima săptămână. Am încercat să le punctez, dar rezumatul ar fi acesta: experiența de fotografiere și filmare, plus rezultatul final, a urcat cu un nivel sau chiar două. Upgrade-ul poate că nu pare mare în specificații, dar ca cineva care a utilizat S22 Ultra timp de un an și acum a trecut la S23 Ultra, vă pot spune că se simte imediat și sunt chiar încântat de el.

În general, mi se pare că telefonul lucrează excelent HDR-urile. În fotografia de mai jos, pe ecran biserica și gardul viu erau o pată neagră din cauza contre-jour-ului puternic. În imaginea finală nu mi-a venit să cred cât de bine este surprinsă biserica și mai ales ce halou mic spre deloc există pe cer în jurul ei. De obicei în astfel de scene cerul este mai deschis la culoare în jurul unui astfel de obiect, un efect al procesării HDR imprecise.

Am fost încântat de orice fotografie am realizat. Culorile sunt realiste, focalizarea este foarte rapidă, scenele arată realist și sharp. Inclusiv camerele ultrawide și cele cu zoom sunt foarte bune și rapide.

Uitați un portret bine delimitat cu tot cu cărucior:

Iată un zoom 10x unde cana mi se pare că arată foarte bine. Nu era multă lumină acolo, dar fotografia a ieșit bine:

Iată alte teste de zoom:

Fotografiile de noapte sunt excelente. În continuare telefonul are boala expunerilor lungi, de 6 secunde să zicem, dar măcar cumva fotografiile ies clare. Culmea este ca pe S23 normal astfel de expuneri de noapte sunt mai scurte, 2-3 secunde, deci ține treaba și de senzor.

Ce este remarcabil la fotografiile de mai jos este că sunt făcute în balcon, pe întuneric, doar cu luminile ambientale din oraș. Cele din cameră sunt făcute doar la lumina unor ghirlande colorate. Rezultatele arată aproape ca ziua, cel puțin fotografia cu berile și cea cu frunzele au ieșit foarte bine. Mai observați și culori realiste, destul de puțin zgomot, detalii plăcute ochiului.

Un alt avantaj este că cele trei camere principale (ultrawide, normală și zoom optic 3x) se descurcă foarte bine pe Night Mode și scot imagini utilizabile. Testez în paralel un telefon încă anonim care are de fapt Night Mode doar pe camera principală, că pe restul iese o imagine aproape neagră.

 

Poți fotografia și la 200 megapixeli. Nu plănuiesc să fac des asta pentru că imaginile au rezoluție finală 16.320 x 12.240 pixeli și 40 MB dimensiune, dar detaliile din aceste imagini, când dai crop 100%, sunt excelente. Dacă ar trebui să folosesc camera principală pentru o fotografie ce trebuie să iasă foarte detaliată, aș comuta pe acest mod.

Aici avem crop din fotografia de 12 Mpx și cea de 200 Mpx:

Iar mai jos avem din 12 Mpx, 50 Mpx și 200 Mpx:

Față de S22 Ultra, noul S23 Ultra scoate și mai multe fotografii înghețate. Îmi dau seama de asta fotografiile pe Alice sau pisicile, care de obicei sunt greu de prins “nemișcate”, iar pe S23 Ultra asta se întâmplă mult mai des.

Shutter lag-ul este o problemă, dar mai mică. Culmea este ca situatia poate fi mult îmbunătățită instalând aplicația Samsung Camera Assistant (un utilitar oficial de configurat camera) și activând acolo opțiunea Quick tap shutter. Samsung s-a complicat cu o tâmpenie inutilă. Majoritatea oamenilor se așteaptă ca, atunci când apasă pe butonul de fotografiere, să se realizeze rapid fotografia, nu?

Ei bine, Samsung are niște gesturi pe butonul de fotografiere. Dacă ții apăsat pe el, telefonul începe să filmeze chiar dacă ești în modul Photo, nu Video. Dacă apeși și dai swipe pe el, face burst shot. Așa că, atunci când tu apeși pe buton, software-ul mai așteaptă o vreme ca să vadă dacă nu cumva faci unul dintre gesturile de mai sus și, dacă nu, face și fotografia dorită.

Chiar și cu opțiunea dezactivată din Camera Assistant, rămâne un pic de shutter lag, dar de obicei în situații mai complexe, când telefonul insistă să mai focalizeze o dată sau gândește ceva. În 80% din cazuri, nu este o problemă.

 

Filmează foarte bine. Stabilizarea este îmbunătățită. De asemenea, opțiunea SuperSteady urcă de la Full HD la QHD rezoluția de filmare, dar face și o manevră: când o activezi, trece automat pe camera ultrawide pentru a menține un unghi cât de cât normal de vizualizare, iar acea cameră are vizibil mai puține detalii. O puteți muta însă pe camera normală, caz în care unghiul este mai îngust, dar rezultatul este mai bun.

Per total, sunt foarte încântat de noul sistem de camere. Totul pare să fie ușor îmbunătățit, de la calitatea stabilizării la viteza focalizării, la sharpening-ul aplicat în 30x, la night mode, culori, balans de alb și orice altceva. Chiar le-a ieșit bine acest telefon la foto-video și este abia prima iterație. Samsung de obicei mai scoate niște patch-uri care îmbunătățesc și mai mult modulele foto.

Apropo, acum poți separa obiecte din fotografii de fundalul lor la fel de simplu ca pe iPhone: apeși lung pe un obiect și telefonul se cam prinde de conturul acestuia și îl poți salva ca imagine nouă. Mergea și pe OneUI mai vechi de pe telefoane mai vechi, dar opțiunea era bine ascunsă în editorul foto al Gallery și ținea de secțiunea de Stickers. Acum este la îndemână. Treaba asta îmi place mult și mă ajută inclusiv în thumbnail-uri de YouTube.

CE NU ÎMI PLACE

Este un telefon foarte mare. Visez la un Ultra pliabil. Un Flip Ultra. Mi l-aș cumpăra în ziua zero. Dacă nu vă plac telefoanele mari, S23 Ultra nu este pentru voi.

Nu vine cu folie pe ecran, din nou. O folie te salvează de multe mici zgârieturi și sunt dezamăgit că Samsung nu mai pune din fabrică folie pe niciunul din telefoanele seriei S23.

Stylus-ul în continuare miroase a plastic din acela moale, ca de ghidon de bicicletă. Preferam un stylus ca pe seria Note, din material plastic lucios, că nu era vreo problemă de grip la el.

Preferam să aibă ecran drept, desigur.

În rest, însă, nu am ce să-i reproșez. Este cel mai bun telefon produs de Samsung până acum. Pentru mine, cel mai bun telefon Android de până acum. Speram să fie așa în momentul când l-am plătit și mi se confirmă treptat că este foarte bun. Ai autonomie mare, performanță extremă, sunt plăcut surprins de cum a progresat partea foto-video. Nice phone, o să mă facă fericit în acest an.

🛒 Magazine: eMAG, PC Garage, Samsung.ro începând cu 6.449 lei. Am cumpărat și husă verde de piele pentru el.

Review-ul a fost scris după aproximativ 15 zile de utilizare. Telefonul este al meu, l-am cumpărat la precomandă de la eMAG.

asus s5507

    33 comentarii

  1. Pfiuuu…..nu a început hate-ul deja? :))))

      (Citează)

  2. Poti sa stergi comentariul dupa ce iti editezi articolul https://www.phonearena.com/news/galaxy-s23-operating-system-size-not-60gb_id145520

      (Citează)

    • E sper să nu editeze nimic, pentru că e tare slab articolul din link. Bits vs bytes n-are nici o legătură cu discuția asta și nu detaliază niciunde cum au calculat că SO ocupă 20 GB. Înțeleg că se afișează datele eronat și că System nu înseamnă doar SO, dar tot nu e ok și tot o problemă de soft e.

        (Citează)

    • @Tudor: știam teoria aceasta, dar mi se pare doar o teorie. Poate vreun update viitor va schimba modul de afișare și ne lămurim atunci.

        (Citează)

  3. Cum e la filmare pe timp lung? Se incinge si se inchide filmarea ca la versiunile vechi?

      (Citează)

    • Nu știu să-ți răspund încă. Oricum, din experiența mea cu S22, problema asta se manifestă doar dacă pleci cu telefonul fierbinte la filmare. Vedem la vară.
      Bănuiesc însă că toate telefoanele intră într-o astfel de limitare?

        (Citează)

  4. Partea de incarcare completa doar dimineata o poti rezolva cu o rutina: https://imgur.com/a/43xKtkM

    Dar ca tot veni vorba, One UI 5.1 are o problema la inchis/revert de moduri si rutine, in sensul in care revertul nu se intampla mereu. Probabil se rezolva la un update.

      (Citează)

  5. În al doilea rând, telefonul nu are bloatware. – adica nici o aplicatie samsung: samsung-sms, samsung-pay, samsung-wallet, samsung-store, samsung-pass si multe altele?
    cum ai reusit sa nu le ai / sa nu fie instalate?

      (Citează)

    • Nu are bloatware în sensul că nu este plin de el. Am zis acolo că n-am putut scăpa de Samsung SMS, de exemplu, deși nu-l vreau, și nici de Samsung Calendar. Mai ai Samsung Health, dar folosesc, la fel și OneDrive. Mai ai Samsung Notes și nu folosesc, but then again este bine interconectat cu stylusul și nu l-aș dezinstala chiar dacă ar fi posibil. Sunt câteva programe de care nu poți scăpa, dar nu cât să conteze. Stai să vezi viitorul review la un Xiaomi, te sperii acolo.

      Așteaptă review-ul la S23 normal. Pe acela chiar ma făcut screenshot la ce vine default și cum arata după ce dezinstalezi tot ce poți dezinstala. Pe telefonul meu am făcut smart switch din cel vechi și mi-a luat niște aplicații samsung care poate nu mai vin default în cel nou.

        (Citează)

  6. O folie bună? Nu ai precizat, de unde?

      (Citează)

  7. “eu nu încarc telefonul noaptea, nu am încărcător în dormitor” – ești cam ciudat ! Dacă nu era Matilda, erai ca ăia nemăritați cu două pisici ! 😳

      (Citează)

    • Nici măcar, ea a venit cu pisicile.

      Dar da, în practică am încărcător într-o singură cameră (a lui Alice acum). În dormitor nu. În bucătărie nu. În sufragerie aș putea găsi la nevoie unul (de la Macbook Air sau de la camera video), dar nu este instalat permanent în priză.

        (Citează)

  8. Facebook si Instragram care vin tot ca bloatware se pot dezinstala de data asta?

      (Citează)

  9. Salut, e mare rau, nu are folie pentru ca pen, la camera are si plusuri si mai putin plusuri, lipseste din nou acea consistenta pe care o au alilalti, stiti voi care, snapdragon e fierbinte si nu in snsul bun, de acolo si marele sistem de racire, aveti rabdare sa treaca laudele si o sa ne lamurim, in rest e un telefon bine facut, placut asa cum e, fara husa, doar ca nu am nici banii si nici nervii de ‘fara husa’.

      (Citează)

  10. Raman la parerea ca Pixel 7 e “cel mai bun telefon Android”.
    Dar pare ca nu se stie cand va fi oficial disponibil la nou (cu 5G, VOLTE, garantie – fara de care n-as lua) asa ca doar suspin dupa el.

      (Citează)

  11. Al meu, precomandat în 3 februarie de la emag, înca n-a ajuns. :|

      (Citează)

    • That sucks. Cred că ai avut ghinion. Nu pot să cred că eMAG a avut stocuri doar pentru precomenzile din 1 și 2 feb.

      Ce-i drept, anul trecut am văzut prin SUA că unii se bucurau după vreo lună de la lansare că le-a ajuns telefonul. Ma întreb dacă nu este în stoc prin magazinele Samsung din România, ca să anulezi la eMAG și să iei din mall.

        (Citează)

    • Am platit 6450 la emag, Samsung il are acum la 7800 :)

        (Citează)

  12. Cu 2-3 exceptii, pozele din articol subliniaza iar ca astazi cel mai mult conteaza fotograful si nu neaparat camera. Pozele de zi mi se par super mediocre, daca imi ziceai ca sunt facute cu ceva Redmi nu ma miram.
    Am vazut ca stii sa faci poze ok, dar in articolul asta nu te-ai chinuit si asta e bine. In conditii de utilizare casnica nu merita sa iei acest telefon “pentru camera”.

      (Citează)

    • Este normal. În lumina zilei cam toate telefoanele fac fotografii foarte bune, mai ales când le faci mai mici pentru blog.

      Diferențele apar în alte situații: cum surprind texturile, cum fac în contre-jour, cât de rapid focalizează, dacă au efecte nedorite de fringing, din astea. Pe majoritatea însă nu le poți depista decât dacă faci comparații între modele.

      Îți recomand canalul lui Danny Winget pentru câteva comparații: https://www.youtube.com/@dannywinget/videos

      Sper să fac și eu în curând una între S23 și S23 Ultra sau între S22 Ultra și S23 Ultra, să vedem ce iese.

        (Citează)

  13. BogdanM:
    Am S23+. Am luat folia asta: https://www.samsung.com/ro/mobile-accessories/galaxy-s23-plus-screen-protector-transparent-ef-us916ctegww/ . Vin 2 folii de ecran in pachet, nu sunt din silicon din ala prost, sunt dintr-un fel de plastic mai dur (nu cred ca e sticla, insa e dur si subtire). Sunt foarte multumit de produs, am reusit sa il montez bine, fara scame sub ecran sau bule. Nu se vede ca ar avea folie, nu impacteaza senzorul de amprenta. Vine si cu un sistem de montare, ca sa poti aseza mai usor folia pe ecran.

    Mulțumesc mult.

      (Citează)

  14. A aparut pe twitter ca ar avea o problema destul de deranjanta la ecran. In lumina , jos in partea dreapta cica ar fi ecranul valurit. Samsung spune ca ar fi din cauza dust si water proofing dar problema nu apare la toate telefoanele. La tine se prezinta asa ceva?

    Btw, ai dat 600 ron pe o husa?? doar ca e facuta de Samsung?
    Doar mie mi se pare exagerat pretul pt o husa?

      (Citează)

    • Am dat 300, nu 600. Este exagerat, dar doar ei fac husă din aceea. Și anul trecut a fost la fel cu cea de piele burgundy.
      Și am mai luat între timp și una UAG rugged, pentru anumite situații, că au apărut și cele UAG în stoc.

        (Citează)

    • Marius: A aparut pe twitter ca ar avea o problema destul de deranjanta la ecran. In lumina , jos in partea dreapta cica ar fi ecranul valurit. Samsung spune ca ar fi din cauza dust si water proofing dar problema nu apare la toate telefoanele. La tine se prezinta asa ceva?

      Din fericire nu. Am văzut discuțiile, mi se pare cam bullshit aia cu “este normal”. Înțeleg că apare însa doar când apeși puternic în acea zonă, dar nu am reușit să replic problema și pe al meu. Probabil ține de lot.

        (Citează)

  15. Eu n-am avut răbdare sa aștept 23 și am făcut un pas lateral de bf de la samsung (s5, s8, note 20 ultra) la sony (1 iv la 5k lei). După note 20 ultra care era si e inca bestial dar îmi era greu sa îl operez cu o mana, îmi lipsește stylus dar faptul ca e mai slim sony deși tot atât de înalt a fost decisiv. Mi-ar place o comparație detaliata pentru că sony mi se pare fenomenal la ecran, foto-video, sunet, android curat iar detalii gen fără gauri în ecran, mufa căști, margini drepte, card, senzor amprenta pe buton lateral de onoff deși nu au fost decisive pt mine când l-am luat mi-am dat seama ca mi-au lipsit pe samsung de când am trecut de la s8 la note.

      (Citează)

  16. În afară de faptul că e mare, cred că marginile rotunjite mă deranjează cel mai tare la oricare telefon. Folosesc un telefon de muncă S20+, care are ecranul mult mai plat și marginile mult mai drepte decât S22 Ultra sau S23 Ultra și se simte excelent în mână. Nu are deloc acele atingeri fantomă (ghost touches) pentru că e ușor de apucat cu marginea dreaptă chiar și fără husă. Mai am un 7T Pro care are marginile rotunjite și am parte de atingeri fantomă de foarte multe ori pe zi. Nu-i înțeleg pe producătorii de telefoane care țin neapărat să facă asta, am citit că un ecran rotunjit costă mai mult.

    Știi ce-ar fi interesant? O părere sau o recenzie după cel puțin 6 luni sau chiar 1 an. De-abia atunci poți să ai o vedere corectă asupra telefonului. Peste vreun an voi începe să mă uit din ce în ce mai serios la un alt telefon și mi-ar place un Sxx Plus sau Ultra, dar fără margini rotunjite și cu camere foto telefoto și periscop. Am mai folosit un Note 8 și mi-a plăcut experiența totală (nu-s fan S-Pen), iar actualizările regulate sunt foarte, foarte faine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus