un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Ce serviciu de streaming de muzica folosiți?

25 Feb 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

66 comentarii

Ma uitam zilele trecute la o știre despre Spotify și mi-am dat seama că nu știu ce serviciu este cel mai popular în România. Adică mă aștept să fie Spotify, este cel mai popular la nivel mondial (peste 200 de milioane de abonați) și are și prețuri mai mici în România decât în multe alte țări, dar poate că folosiți și altceva.

Eu și Matilda avem un Spotify Duo Premium, două conturi premium pentru 6,5 euro/lună. Voi ce folosiți?

Ce serviciu de muzică folosiți?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...
asus s5507

    66 comentarii

  1. YouTube Music și YouTube Premium.

      (Citează)

  2. YT Music, pentru ca este inclus in YT Premium

      (Citează)

    • Exact. Nu văd de ce aș plăti două abonamente pentru aceeași funcționalitate.

        (Citează)

    • Asa si eu, muzica e de la YouTube Premium. Am si la Spotify, dar doar pentru Rogan am platit abonamentul in 99% din timp. Si mi se pare ok, si pe Patreon dau 5 dolari pe luna pt alt podcast.

        (Citează)

  3. YouTube Premium și YouTube Music.

      (Citează)

  4. YouTube Premium, pe care l’am luat mai mult pentru copil sa scap de reclame 🤫

    Apropo, nu merge sa votez, consideră că am votat deja și îmi mulțumește pt vot.

      (Citează)

    • Și eu folosesc YT Music tot din cauza copiilor și are exact ce am nevoie(și cred ca tot ce are și spotify). Am renunțat la Spotify de vreo 4-5ani și cred ca fost o decizie foarte buna. Atunci când am făcut trecerea pe YT găseam muzica care pe Spotify nu era și nu am avut nici un caz invers.

        (Citează)

    • Emilian: Apropo, nu merge sa votez, consideră că am votat deja și îmi mulțumește pt vot.

      No idea.

        (Citează)

  5. Apple Music de cand s-a lansat.

      (Citează)

  6. InnerTune , sunt sărac și zgârcit

    https://f-droid.org/packages/com.zionhuang.music/

      (Citează)

  7. YT Music, foarte buna oferta cu YT premium și mult peste spotify ca si integrare cu OS si functionalitati.

      (Citează)

  8. Am Spotify family, dar nu il folosesc.

      (Citează)

    • Întâi aștepți să faci o familie mare?

        (Citează)

    • Tot Spotify Family, ca sa nu-mi schimbe copiii preferintele muzicale, fiecare e cu contul lui (explicit content blocat pe conturile lor, ca-mi place cand intreaba “tati, dar la mine de ce nu merge melodia asta, ca nu e cu cuvinte urate, zice doar “fuck”).

      In alta ordine de idei, plusuri si minusuri la ce am incercat (din ciclul “daca aveti streaminguri, testati-le pe mine”):

      1. Tidal – calitate audio hifi, erau primii acum cativa ani, dar am renuntat pentru ca nu generau automat liste bune de ascultat pe baza unei melodii (aici Spotify rullz)
      2. Apple music – Calitate HiFi (le “multumesc” pentru lansare cu HiFi la pret de Spotify normal, de au renuntat aia sa mai lanseze HiFI acum cativa ani ca nu mai merita financiar – inca astept). Am renuntat pentru ca nu stie sa faca transfer (handover) intre dispozitive, adica daca ascult pe telefon si pun pe pauza, sa pot relua pe TV / laptop / tableta de unde am ramas (atat timp cat sunt logat cu acelasi cont).
      3. YT Music – este o alternativa, posibil sa o iau in calcul, dar la Spotify totul merge brici (si integrarea cu Sonos). Singurul lucru care m-ar determina sa fac schimbarea e calitatea audio (Hey Spotify, va mai dau pana la sfarsitul anului pentru lansarea aia HiFi).
      4. SoundCloud / MixCloud: cont gratis, integrate in Sonos pentru cautari, foarte bune pentru mixuri de DJ.

        (Citează)

  9. Apple Music, am un abonament family pt 5 persoane. Cred ca dau 30 de lei/luna.

      (Citează)

  10. Tidal. Io-s mai cu calitatea muzicii asa, mi-am asezat boxele cum se cuvine, Tidal are muzica lossless la versiunile stereo, frumusel sa descoperi ca exista o scensa sonora de care nu stiai inainte in multe piese. Si nu, pe Youtube nu se aude la fel.
    In plus mai are si Dolby Atmos. Ceea ce e de cele mai multe ori de jucarie, mai ales ca e si lossy (e bazat pe Dolby Digital Plus). Dar din cand in cand, daca mai cauti, are cate o inregistrare de concert de se aude ca si cum ai fi in sala cu aia de canta, cu reverbul salii cu tot si pozitionarea instrumentelor ca si cum ar fi scena in fata ta. Dragut. :)

      (Citează)

  11. Toate le putem folosi.. Mai ales ca..
    de ieri.. s-a ivit posibilitatea de a asculta in background cam tot pe android (YouTube etc) cu noua versiune a browserului
    Vivaldi

    Trebuie bifat Allow audio background playback si gata..
    Desigur si activate la Privacy blocatoarele de reclame..

      (Citează)

    • Pentru asta am Brave !

        (Citează)

    • Amândouă sunt (au fost- Brave) dezvoltate de fostul CEO de la Opera și folosesc același engine Chromium.. Vivaldi fiind un pic mai hightly customizable și folosește Google Service pentru protecție (phishing, malware etc)..
      Vivaldi nu colectează browsing data deocamdată.. Amândouă de nota 10 și cea mai buna alternativa la Chrome și Safari.

      La radio, dacă se pune , noua ne place englezescul RadioTunes ca are (free) canalul dedicat Romantica..
      Ascultam Pandora dar si cele locale (Radio Somes, Radio Folclor, Antena satelor) și cam toate radiourile care merg cu aplicațiile Android Auto
      (VRADIO, Replaio, RadioGarden, Radio.net Prime și de ce nu TuneIn..)

        (Citează)

  12. YouTube Music pentru că vine la pachet în abonamentul premium. Am folosit o vreme Tidal, când era ofertă de 1€.

      (Citează)

  13. Tidal

      (Citează)

    • Apple Music, pe lângă multe altele, Apple plătește cel mai bine artiștii.

        (Citează)

    • Claudiu: Apple plătește cel mai bine artiștii.

      A fost acesta un factor în decizia ta sau era doar o observație?

      La câți abonați are Spotify, este de fapt posibil ca artiștii să primească per total mai mulți bani din acea direcție.

        (Citează)

  14. Apple Music si Youtube Premium.

      (Citează)

    • Youtube Music inclus in YT Premium și Spotify. Plus Tidal sau Apple Music, când au perioade de free trial :) :P pentru calitatea sunetului.

        (Citează)

  15. Youtube Premium, Apple Music si Spotify

      (Citează)

  16. Amu depinde. Youtube premium, spotify, soundcloud, Digitally imported etc.

      (Citează)

  17. Youtube Music, tot cu YT Premium.

      (Citează)

  18. Fost utilizator de Deezer family. Inchis in ianuarie a.c. pt ca s-a scumpit de la 7,5 Euro la 19. Acum YouTube family.

      (Citează)

  19. Eu platesc abonament la https://www.di.fm (Digitally Imported), cel mai meserias radio online de muzica electronica, toate genurile posibile.

      (Citează)

  20. Youtube Music de cand s-a lansat in Romania in 2014, pe vremea aia Spotify nu exista aici. Nu neaparat ca e mai bun ca restul doar m-am obisnuit cu el, si algoritmul de recomandari nu da rateuri deloc.
    Am inteles ca spotify incearca sa-ti bage pe gat artisti si piese promovate, la Youtube Music nu mi s-a intamplat asta niciodata.

      (Citează)

  21. Tehnic, ascult ceva muzica pe YouTube si Spotify la PC, dar nu am abonament. In rest, folosesc casete si cd-uri.

      (Citează)

  22. TuneInRadio, o gramada de posturi de radio din toata lumea. Si youtube+adblock.
    In masina stick usb cu muzica copiata din calculator, muzica de pe vremea cand rupeam dc++. Sute de giga de muzica stransa in ani de zile.

      (Citează)

  23. Tidal

      (Citează)

  24. Apple Music.

      (Citează)

  25. Niciunul, nu ascult muzică.

      (Citează)

  26. Deezer. L-am luat prin abonament la T-Mobile iar dupa ce am inchis abonamentul contul a ramas functional, deci gratis

      (Citează)

  27. Youtube Music pentru posibilitatea de a ține-n cloud muzica mea ce nu se găsește pe serviciile de streaming și Apple music de pe family plan-ul unui amic.

    Offline am cam 5 TB de muzică – majoritatea release-urilor flac.

      (Citează)

  28. You Tube +adblock; new pipe pentru mobil; dacă nu am conexiune la internet cumva, mai am și ceva muzică salvată local. Știu, comportament de ticălos și cam fosilă pe deasupra. Fâlfâi-mi-s-ar.

      (Citează)

  29. Apple Music, pe lângă multe altele, Apple plătește cel mai bine artiștii.

      (Citează)

  30. Youtube simplu + adblock, presupun că Adblock e cel care face să nu am pauze de reclamă, în timp ce pe telefon am reclame. Pe telefon, nu folosesc streaming, iar cînd chiar doresc să mai ascult am mp3-uri oldschool :-)

      (Citează)

  31. Tidal, pentru că e ieftin (20 Ron), pentru că e loosless și pentru că pot face cast pe Wiim Mîni conectat la Edifier s2000mkiii prin toslink. Am subscripție și la Idagio, pentru care pot face cast doar către Chromecast.
    Am folosit și Spotify, care însă nu e loosless. Acum am trial pentru Apple music, loosless, însă am telefon cu android, deci nu pot folosi AirPlay.
    Am scris toate detaliile de mai sus pentru că sunt nemulțumit: tidal e grozav, însă aplicația de TV Samsung, Roku, fire stick e incompleta, nu arata versurile, e mult în urma celei de android. Apple Music e grozav, că e loosless, aplicația pentru cele 3 device-uri menționate e grozava, dar nu pot face cast către Wiim Mîni. Aplicația Spotify e grozava pe toate device-urile, însă nu e loosless. idagio are aplicație doar pe Android/iOS. Are cast cu Sonos, însă nu as vrea sa dau bani pe alte boxe (deși aici mă gândeam să iau o pereche de SYMFONISK de la Ikea, care însă ar aglomera camera și nu au toslink).
    Am reușit să ascult Idagio loosless in browserul de le fire stick și de la Amazon Echo Show, însă nu se incarca toată pagina cum trebuie și e foarte greu de navigat.
    Acum, după ce m-am plâns de toate cele de mai sus, as vrea niste îndrumări prim care sa folosesc o aplicație de muzica (plus idagio) ca sa ascult loosless, comod, pe android dar și pe un device cu display când simt nevoia, in care sa vad versurile și cover-ul, care sa nu necesite o schimbare mare in echipamentele pe care le am și să nu coste mult (aici cred că poate ar merge sa folosesc Bluesoud, dar nu prea as vrea sa dau câteva sute de euro: sau poate un device android tv, însă nu am căutat info despre asta). Multumesc

      (Citează)

    • Apple is a whole another story. Mi se pare super amuzant cum e lossless aplicatia lor, dar nu iti da voie sa faci cast catre Chromecast lossless, pentru ca de ce nu, doar platesti bani. Dar nu, daca nu platesti TOTI banii catre Apple, nu esti suficient de demn. Ca sa nu zic ca nu exista aplicatie Apple Music pe Android TV. Fuck’em.
      Bai ai facut o amestecatura complicata de chestii acolo. In experienta mea cea mai buna varianta e sa ai un player android si chromecast combinat cu ceva receiver/amplif cu DAC si HDMI. Cu exceptia lui Apple merge tot. Covarsitoarea chestiilor serioase de streaming au si aplicatie de Android TV, iar care n-au merg pe chromecast. Si gata, you’re all set din pdv al compatibilitatii.
      Dar.
      La Tidal de exemplu mie mi se pare ca se aude mai bine din aplicatia nativa de Android TV (eu am Nvidia Shield) decat cast prin chromecast. Diferentele sunt mici, daca nu ai pe ce sa asculti nu-ti dai seama dar exista. Plus ca pe chromecast ai +10dB fata de aplicatia nativa for some reason.
      Wiim ala e dragut dar fara chromecast, de pe android, viata e pustiu. Chromecast e suportat de toata lumea. Wiim suporta doar ce vrea el.
      Si nu, nu exista aplicatie de Tidal mai competenta decat aia de telefon sau eventual aia de Windows. Daca vrei toate gigelele de acolo, atunci cauta ceva telefon/tableta cu un DAC extern pe USB si asta a fost.

        (Citează)

  32. YT simplu cu adblock+ RoEasyList si cateva exceptii. In mobil exclusiv muzica din SD card.

      (Citează)

  33. Spotify pe telefon și YouTube în browser pe laptop.

      (Citează)

  34. Folosesc YT premium și spotify. Dar am descoperit o platforma care îți permite să încarci librăria personala de mp3, gratuit, denumita iBroadcast. Am undeva la 15.000 de piese, adunate în mulți ani ai erei dc++ și torrents.
    M-am gândit ca poate ajuta pe cineva informația despre acest player online.

      (Citează)

  35. Spotify.Nu m-am inteles cu playlist-urile Apple Music….

      (Citează)

  36. Octav:
    Exista si, daca da, unde pot asculta muzica multicanal, 5.1?

    Daca te referi la muzica multicanal in general, nu doar streaming, e un raspuns lung. :)

    In primul rand ca sa asculti muzica surround iti trebuie un receiver. Minimum 5.1 daca vrei surround simplu, minim 7.1 (in configuratie 5.1.2) daca vrei Atmos, cum are Tidal.
    Muzica surround exista de multa vreme, eu am descoperit-o in 2005. Pana sa apara Bluray-ul formatul pentru muzica surround era de obicei DTS (lossy), pentru ca la vremea respectiva era formatul surround cu cel mai mare bitrate, 1411Kbps. Adica exact cat un CD audio. Explicatia e ca DTS a fost gandit in start sa fie scris pe un CD audio si citit in cinema cu ajutorul unui cod de sincronizare aflat pe film. Asa ca daca ai sa cauti… pe net, :) o sa gasesti CD-uri DTS cu muzica surround. O sa ai nevoie de ceva player care sa inteleaga ce e aia DTS, dar exista si hardware si software. VLC stie. Nu e un format oficial, dar multa muzica surround mai veche se gaseste asa, de obicei rip luat de pe DVD-urile video ale vremii.
    Si am specificat DVD video, pentru ca pe vremurile alea, de dinainte de Bluray, erau 2 formate surround lossless: DVD-Audio si Super Audio CD (SACD). Pentru amandoua iti trebuie hardware (sau software vechi pt DVD-A, dar tre’ sa te stradui oleaca) ca sa le citeasca. DVD-Audio merge citit in orice DVD player, sunt insa sanse maricele sa nu poti citi partea de DVD Audio, care era in format MLP sau LPCM surround. Asta pentru ca formatul asta era criptat separat de criptarea standard a DVD-urilor si doar o mica parte din DVD playerele video au licenta sa poata reda si DVD-A. Cu software eu nu am reusit niciodata, desi teoretic exista imagini de DVD audio pe net cu partea lossless decriptata.
    SACD-urile sunt un standard care, spre diferenta de DVD-A exista si astazi. Iti trebuie player special pentru ele, nu merge sa citesti partea de multicanal intr-un Bluray de calculator. Sunt niste discuri multistrat, dintre care primul e de CD obisnuit. Prin urmare, un SACD va merge in orice CD player, dar cu 44,1/16/stereo. Daca il pui in SACD player, ala va citi si alte straturi, care sunt in format DSD, si care sunt fie Hi-Res, fie Hi-Res surround, fie amandoua. Cum ziceam, desi de nisa, SACD-uri se fac si azi, multi privind DSD-ul ca fiind cel mai smecher format audio pentru Hi-Res.
    Exista niste playere standalone Sony care citesc DVD-A, SACD si Bluray daca esti interesat.
    Odata cu aparitia Bluray-ului formatele surround pentru filme au devenit lossless (Dolby True HD sau DTS Master Audio), prin urmare orice Bluray care are muzica va avea acum muzica la calitate cel putin la fel de buna precum un DVD Audio sau un SACD. Teoretic exista niste Bluray-uri marketate ca “Audio”, Pure sau mai stiu eu ce alte gaselnite de marketing, sunt alea cu carcasa alba in loc de albastra sus. Nu stiu sa fie vreo diferenta de calitate intre alea si Bluray video, avand in vedere ca sunetul e tot Hi-Res lossless surround.
    Atmos pe Tidal e lossy. Atmos se bazeaza fie pe Dolby True HD pe Bluray, fie pe Dolby Digital Plus (lossy) la streaming. Chiar si asa, daca nu ai urechi de liliac si un sistem surround intr-o camera preparata, experienta va fi una placuta pentru muritorul de rand la o inregistrare buna.

    Spor la cautat. :)

      (Citează)

    • Acu vreo 20 de ani îl scoteam și pe dracu din DVD-uri și CD-uri audio protejate cu o chinezărie ordinară de ripp-uit, Hero Video (avea și audio în el). Icon-ul era sub forma unui monitor CRT roșu.

        (Citează)

    • Marinel:
      Acu vreo 20 de ani îl scoteam și pe dracu din DVD-uri și CD-uri audio protejate cu o chinezărie ordinară de ripp-uit, Hero Video (avea și audio în el). Icon-ul era sub forma unui monitor CRT roșu.

      Crede-ma pe cuvant de pionier, de decriptat MLP-ul de pe DVD-A nu era ca si cum ai folosi DVD Decrypter. :D

        (Citează)

  37. Deezer pana in decembrie, cand au marit pretul exagerat si in Romania nu mai era disponibil freemium. De atunci Spotify, m-au prins cu 3 luni gratis.

      (Citează)

  38. Spotify, dar abia astept sa trec la Apple Music

      (Citează)

  39. Am yt premium, deci yt music e inclus dar totusi folosesc spotify.
    Strict pt ascultat muzica de pe telefon, sunt ok ambele, dar spotify are integrare cu aproape orice device posibil. Spotify connect e de 10 ori mai bun ca si cast-ul de pe youtube.

      (Citează)

  40. Spotify spart – fara reclame de pe xdaforums

      (Citează)

  41. YouTube Music inclus în YouTube Premium

      (Citează)

  42. Spotify cu abonament family, ca să nu-mi polueze fiu-meu recomandările.
    Pentru radio, folosesc Radio Garden. De când nu se mai oprește în background e fără rival.

    M-am tot învârtit pe lângă YT Music, dar eu sunt mai de modă veche. Nu mă costă nimic, dar de ce să irosesc resurse, făcând streaming de video, când mie îmi trebuie doar audio?

    Și, oarecum offtopic, știe cineva de unde aș putea cumpăra albumul “Fata din vis”, varianta originală, în mp3, la o calitate cât de cât, măcar ca Spotify? Nu e nicăieri. Am descărcat ceva de pe youtube, dar se aude ca o casetă veche.

      (Citează)

  43. Dumitru:
    Tidal, pentru că e ieftin (20 Ron), pentru că e loosless și pentru că pot face cast pe Wiim Mîni conectat la Edifier s2000mkiii prin toslink. Am subscripție și la Idagio, pentru care pot face cast doar către Chromecast.
    Am folosit și Spotify, care însă nu e loosless. Acum am trial pentru Apple music, loosless, însă am telefon cu android, deci nu pot folosi AirPlay.
    Am scris toate detaliile de mai sus pentru că sunt nemulțumit: tidal e grozav, însă aplicația de TV Samsung, Roku, fire stick e incompleta, nu arata versurile, e mult în urma celei de android. Apple Music e grozav, că e loosless, aplicația pentru cele 3device-uri menționate e grozava, dar nu pot face cast către Wiim Mîni. Aplicația Spotify e grozava pe toate device-urile, însă nu e loosless. idagio are aplicație doar pe Android/iOS. Are cast cu Sonos, însă nu as vrea sa dau bani pe alte boxe (deși aici mă gândeam să iau o pereche de SYMFONISK de la Ikea, care însă ar aglomera camera și nu au toslink).
    Am reușit să ascult Idagio loosless in browserul de le fire stick și de la Amazon Echo Show, însă nu se incarca toată pagina cum trebuie și e foarte greu de navigat.
    Acum, după ce m-am plâns de toate cele de mai sus, as vrea niste îndrumări prim care sa folosesc o aplicație de muzica (plus idagio) ca sa ascult loosless, comod, pe android dar și pe un device cu display când simt nevoia, in care sa vad versurile și cover-ul, care sa nu necesite o schimbare mare in echipamentele pe care le am și să nu coste mult (aici cred că poate ar merge sa folosesc Bluesoud, dar nu prea as vrea sa dau câteva sute de euro: sau poate un device android tv, însă nu am căutat info despre asta). Multumesc

    Tidal versiunea Hifi e lossless si parca nu e 20 lei ci dublu.

      (Citează)

  44. Adrian:
    Și, oarecum offtopic, știe cineva de unde aș putea cumpăra albumul “Fata din vis”, varianta originală, în mp3, la o calitate cât de cât, măcar ca Spotify? Nu e nicăieri. Am descărcat ceva de pe youtube, dar se aude ca o casetă veche.

    Se aude ca de pe vinil. Culmea e ca există aplicatie Electrecord, si nici acolo nu e. Si mi-am făcut cont special pentru albumul asta. :)

      (Citează)

  45. Youtube vanced pe telelefon, youtube normal + ublock pe dekktop.

      (Citează)

  46. Pentru muzica, spotify..mi se pare cea mai buna platforma. au cele mai multe piese si cele mai bune recomandari la playlisturi, plus cea mai intuitiva interfata.

    Mai am si youtube premium, il folosesc strict pe video…nu ma atrage sa folosesc YT music, nu pot sa zici exact motivul pentru care nu.

      (Citează)

  47. Deezer Family pentru calitatea audio si recomandarea de playlist-uri. Am si YouTube Music dar nu îmi place cum se aude si m-am saturat sa îmi recomande manele. 🤦

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus