un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 11 ianuarie 2023

11 Jan 2023  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

DJI RS3 Mini:

asus s5507

    20 comentarii

  1. Pana nu imi arati fabrica Apple detinuta de Apple care a fost ridicata de Apple pe pamant cumparat de Apple, Apple nu construieste *nimic*.

    Foxconn construieste, Samsung construieste, Intel construieste. Apple *nu* construieste nimic de nimic.

      (Citează)

    • Neața Radu, pe mobile view sunt afișate doar articolele de la wizz air pana la apple cu cipurile broadcom. Verificat pe Firefox și chrome.
      Edit:
      Cookie-uri salvate
      Gaelex, scuze ca am dat reply, nu am băut toată cafeaua

        (Citează)

    • Dar Renalut construieste? Dar Mercedes? Crezi ca ei produc faruri? Dar scaune? Sau suruburi? Dar tabla, tevi, garnituri, geamuri, computere, etc?
      Crezi ca Samsung isi construieste toate componentele pentru telefoane? Nu au fabrici in China, Vietnam, Malaysia?

      Astfel de producatori cu produse complexe sunt de fapt integratori. Ei isi proiecteaza produsele si apoi cauta in piata cele mai bune componente cu care sa isi construiasca produsele la standardele de calitate si cu functionalitatile cerute.
      Aportul lor sta in proiect si in partea de contractare, impunere de standarde, quality, production cycle, supply chain, marketing, etc.

      Anumite parti sunt construite chiar de ei, cum a ar fi chipuri. Dar faptul ca nu au fabrica de chipseturi nu inseamna ca nu sunt producatori. Sunt doar cateva fabrici in toata lumea care contracteaza proiecte.
      La fel se intampla si la display-urile OLED/LCD.

        (Citează)

  2. In varianta de mobile clipul de la rs3 apare peste ultima parte din text

      (Citează)

  3. Ceva probleme de formatare azi. Dupa stirea că Apple renunță la cipurile qualcomm, următorul rand e 90% acoperit și nu se poate citi pe mobil)

    Verificat pe desktop, toate știrile după cea de la Apple nu se vad.

      (Citează)

  4. deci BMW ala cu botu’ mare s-a vandut mai mult decat Mercedes ala cu autonomie pe electric de 1000km, ca sa vezi chestie.

      (Citează)

  5. Pe tel in mod landscape sunt toate articolele :)
    Abia aștept The Last of Us.

      (Citează)

  6. Ce frumos, Apple își construiește electronice. Poate reușește să construiască niște componente sau niște software care să permită o fucționare stabilă a hotspot-ului de pe iPhone, că în momentul ăsta e cea mai mare mizerie pe care am folosit-o vreodată.

      (Citează)

    • Pe Windows sunt tot felul de probleme, pe mac merge foarte bine. Pe Windows în general e mai complicat, pentru că de multe ori sunt probleme și cu driverele, dar asta e altă discuție.

        (Citează)

    • Merge foarte bine? Sigur-sigur? L-ai folosit mai mult si nu s-a oprit hotspot-ul așa, deampulea? Că eu n-am net de câteva zile acasă și depind de iPhone (că pe ăla am 100GB de date) și acum câteva minute pur și simplu s-a închis hotspot-ul în mijlocul unei ședințe și n-a mai vrut să se reconecteze.

      Nu înțeleg ce treabă au driverele aici. În windows îl văd ca orice altă rețea wireless (atunci când binevoiește să fie activ) și mă conectez la el (atunci când binevoiește să îmi permită, adică după vreo 3-4 încercări). Dacă driverele unui device conectat la el îl fac să se oprească absolut random, atunci nu știu ce să zic.

      Overall, e un alt gunoi marca Apple. Nici nu mă leg de faptul că nu permite prea multe device-uri conectate, că plm, asta e. Doar că Samsung-ul A8 pe care l-am folosit cât am avut date pe el a fost super stabil și nu m-a deconectat niciodată.

        (Citează)

    • Intr-adevar hotspotul de pe iphone e o mizerie.
      Pentru utilizare punctuala, isi face treaba via wireless.
      Pentru utilizare intensiva/de lunga durata, recomand cablu – e mult mai stabil.

        (Citează)

    • @PNHC: păi în momentul ăsta iPhone-ul e singurul provider de internet din casă, nu prea pot să îl leg prin cablu la toate device-urile. Dar de acord, în mașină îl am legat prin cablu și se deconectează destul de rar.

        (Citează)

    • Nu știu ce înseamnă mult, probabil vreo oră sau două continuu sau ceva de genul, în cazul meu. Pe mac folosește și bluetooth, se deconectează doar dacă intră în sleep laptopul.

      Driverele îți dau stabilitatea conexiunii în general, am avut uneori probleme cu wi-fi din cauza driverelor. Altădată am pățit ca driverul instalat pentru iPhone (automat, când îl legai prin usb la PC) să fie șters de Windows și a trebuit instalat manual. Dacă uneori îl pierzi nu înseamnă că e neapărat de la telefon. Am avut multe probleme cu wi-fi pe Windows și fără să fie implicat vreun dispozitiv Apple, așa că de obicei n-am încredere.

      Pe Windows am văzut și eu probleme, pe mac încă nu. Nu știu a cui e vina, dar e clar că nu se înțeleg. Parcă am avut și eu nevoie de net odată pe PC-ul de la birou și cred că n-am reușit deloc să mă conectez la iPhone.

        (Citează)

    • Poate că nu m-am exprimat eu clar: folosesc iPhone-ul ca hotspot pentru mai multe device-uri: cel puțin două laptop-uri (win10 și 11) și 2 telefoane android. Când pică, nu se deconectează un singur laptop, să zici că e vina lui. Nu, toate se deconectează în același timp. Ar putea fi o coincindență? Ar putea fi. De fapt e singura explicație, că îl țin pe birou și explicația alternativă, că l-aș ține eu în mână greșit, nu se aplică.

      Și da, deși n-ar trebui să precizez pentru că e absurd și să scriu asta: țin pagina de Personal Hotspot din Settings deschisă. For fucks sake.

        (Citează)

    • @dam167, daca ai un laprcare se conecteaza la mai multe dispozitive wireless (router, hotspot de pe telefon) si nu are deconectari fara motiv, inseamna ca driverele sunt bune. Daca acelasi dispozitiv se deconecteaza cant in conectezi la un alt hotspot (ex: telefon Apple) atunci problema este de la hotspot, nu de la driver.

      Acum ca in momentul in care conectezi un Mac la hotspot-ul de pe iPhone se foloseste si conexiune bluetooth si aceea este stabila, este cu totul altceva. Dar ma gandesc ca daca vrei sa conecteze vreo 3-4 Mac-uri, chip-ul Bluetooth nu prea mai stie sa “discute” cu toate in acelasi timp.

        (Citează)

  7. oare nu folosesti device-ul gresit pentru un hotspot al unei locatii?
    sunt companii ce au investit sume imense in a produce echipamente destinate acestor tipuri de situatii, tu tii un rahat de telefon gandit sa vorbesti, faci poze si sa intri pe net. si uneori sa poti imparti conexiunea cu alt device.

      (Citează)

    • @Giani: cu Android n-am încercat, dar cu Windows am avut și eu probleme. Am văzut că iPhone se deconectează dacă stă în idle 90s, dacă nu e aia pot fi multe alte motive. Nasol, dar pe Win nu cred că o să meargă treaba asta bine în viitorul apropiat.

      Ai încercat un ping să vezi dacă atunci când e conectat e stabil și nu pierzi date? sau latency?

        (Citează)

    • @Vale: de acord, dar un telefon mai prost si mai vechi (Samsung A8) e mult superior iPhone 12 la treaba asta. De ce?

      @dam167: eu iti zic ca toate se deconecteaza in acelasi timp. Android, Windows, toate. N-am incercat cu altele, dar daca TOATE se deconecteaza in acelasi timp, n-o fi o problema cu driverele Windows. Acum ce pot sa zic, daca iphone nu poate sa indeplineasca in idle o functie care ar trebui sa poata fi indeplinita in idle, sunt sigur ca e o explicatie foarte buna pentru motivul respectiv. SIGUR nu facem noi ceva cum trebuie, poate si aia cu modem-uri sunt stupizi si ar trebui sa ne ducem sa apasam pe un buton la fiecare 90 secunde

        (Citează)

  8. @Giani: aia cu 90s e ca să nu consume baterie, dar n-ar trebui să se întâmple într-un apel video, de exemplu. Mie acum nici nu-mi găsește hotspotul printre rețele PC-ul (deși e pornit tot timpul), la tine măcar merge. Și cu toate astea cele bune routere pe care le-am avut sunt Apple (și care se înțeleg cu restul dispozitivelor), iar conexiunile wifi mi s-au părut mult mai bune la mac/macbook.

      (Citează)

    • Înțeleg asta dar ai zice că nu e mare tehnologie să oprești limitarea asta când telefonul e în priză, nu? Adică îți dai seama că, folosindu-l drept modem care ar trebui să funcționeze cel puțin 8 ore pe zi fără întrerupere, m-am gândit că ar trebui să îl țin la încărcat, nu?

      Suntem 3 oameni în casă, cu dispozitive diferite. Am făcut teste. Când se oprea hotspot-ul, se oprea pentru toți, indiferent că era telefon sau calculator. Când devenea disponibil, devenea disponibil pentru toți. Îți zic sigur că nu e de la PC sau de la altceva. Pur și simplu se oprește la un moment dat și trebuie să shut up and restart the hotspot, sau eventual shut up and reboot.

      Nu știu cum sunt routerele Apple. Nu știu cum ți se par conexiunile wifi de la ei. Știu însă cu absolută certitudine, că hotspot-ul de la iPhone e mult, mult inferior celui de la Android, când vine vorba de stabilitate. Verificat pe 2 telefoane Android, un Samsung A8 și un OP7Pro, la care deschizi hotspot-ul și rămâne așa până îl oprești. Nu știu care sunt motivele Apple, de ce e efectiv imposibil să am un hotspot care să meargă toată ziua fără probleme, fără restart, fără să fiu nevoit să țin o pagină de setări deschisă, dar știu că motivele respective există.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus