un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 25 decembrie 2022

25 Dec 2022  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Istoria globurilor de Crăciun. Iată un subiect bun pentru zilele acestea. Totul a început prin 1900, în Viena, când cineva încerca să construiască un bec mai puternic.

Un Boeing 747 privat cu doar 50 de ore de zbor se duce la fier vechi. Păcat, nu bate, nu troncăne. Are Arabia Saudită bani.

O româncă i-a înmânat lui Messi un trofeu la World Cup. Adriana Lima a României.

Fotografii de la sărbătoarea din Argentina, când trofeul a fost adus acasă. Au fost atât de mulți oameni pe străzi încât fotbaliștii au luat elicopterul.

10 mituri pe care le crede lumea despre comunismul din România. Noroc că astfel de discuții contează tot mai puțin.

Maldive versus Bora Bora, care este o destinație mai bună pentru călătorii. Chiar eram curios.

FIFA investighează de ce Salt Bae a intrat pe teren la Cupa Mondială și de ce se juca pe acolo cu trofeul și își făcea poze cu fotbaliștii.

11 răniți serios după turbulențe într-un avion Hawaiian. 36 de răniți în total. Alea da turbulențe.

Top 10 fotografii de la GoPro. Cum arată mall-ul din Qatar. Un gol foarte spectaculos. Un clip simpatic cu 6,6 milioane views.

Un criminal în serie francez a fost eliberat din Nepal și trimis acasă. CNN are și o poză cu el stând în avion lângă alți pasageri. Sunt sigur că a fost o călătorie superbă pentru ei.

China ar fi avut 250 de milioane de cazuri de covid în primele 20 de zile din decembrie. Crematoriile sunt deja pline.

Și americanii își plătesc prost profesorii. 50% dintre ei pleacă după mai puțin de 5 ani în învățământ.

O analiză matematică despre de ce Messi este cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Amazon își forțează angajații la ture lungi de Crăciun. Hamilton eats the burgers as he drives and then punches in to start his shift arranging incoming product inventory just before 5 pm. In the middle of the night, he takes thirty minutes of unpaid break time and reheats the chilis. By the time he clocks out at 5:30 am, his car has frozen, so Hamilton sits huddled in the dark until it warms enough that he can drive home. During peak, Amazon requires that workers add a full 10- or 11-hour shift to their already demanding weekly schedules, multiple employees told WIRED, and penalizes those who do not by removing a day of unpaid leave for each missed extra shift. The company also increases workers’ daily expected productivity rate, defined with metrics such as items packaged per hour, workers say.

Ce se va întâmpla cu stadioanele din Qatar. Unul dintre ele va fi demontat și trimis altei țări. Ras Abu Aboud’s Stadium 974, which is made up of 974 recycled shipping containers (it’s not a random number—that’s Qatar’s international dialing code), will be completely dismantled and shipped to a still-yet-to-be-decided-upon country in need of a second-hand sports stadium.

Președintele Sudanului de Sud a făcut pe el în timpul unei transmisiuni TV live. 71 de ani.

Un nou medicament ce inhibă supradozele de diverse droguri a fost descoperit. Doar că trebuie injectat în 5 minute de la supradoză.

asus s5507

    20 comentarii

  1. Adriana noastră e jumate româncă, jumate plastic.

      (Citează)

  2. Si americanii, adica cine isi plateste prost profesorii inaintea americanilor?

      (Citează)

  3. #3 Sponsorul (cineva de prin tribuna oficială) nu apare în nici o fotografie.

      (Citează)

    • De obicei cand nu apare sponsorul ese din cauza ca este insurat cu un vacolazaur si nu i-ar prii deloc bine un divort foarte public si un partaj foarte dureros.

        (Citează)

  4. FIFA, o chestie coruptă până în măduva oaselor, clădită pe jocul cu beșica de porc investighează de ce a intrat un circar analfabet pe teren. Nimic.

    Făcând legături între 2 articole… Uite la comunismul Amazon – așa se întâmplă când ai mai multi bani decât oricine: îți permiți să îți faci racheta in forma de p*nis și tratezi angajații mai rău decât animalele. La pariu că o să îl împuște și pe asta in curând…

      (Citează)

    • Nu stiu de ce faceti confuzie totalaintre comunism si capitalism salbatic. Fiindca asta este la Amazon, capitalismul in cea mai pura forma. Fara intervntia statului si aplicarea de masuri sociale, asta s-ar intampla peste tot.

        (Citează)

  5. O fi rau la Amazon. Dar in tot articolul ala de mii de caractere, pe langa stresul angajatilor in ture de 10-11 ore pentru a face fata comenzilor cu livrare rapida, nu se vorbeste de cat sunt platiti acei muncitori. Ar trebui sa banuim ca nu foarte mult, dar ca sa fie un articol corect si echidistant, ar trebui atins si acest subiect. Dar poate ca nu e cazul si munca lor chiar e rasplatita corect.

      (Citează)

  6. Nu sunt un nostalgic al comunismului, aveam 15 ani la Revolutie asa ca am cunoscut destul de bine cum era in perioada respectiva la nivelul de jos, de mase, dar doua din cele 10 mituri chiar nu sunt mituri stupide, ci sunt reale (cele despre egalitate si despre sport). Comunismul a fost o perioada odioasa in istoria Romaniei, dar trebuie sa fii marlan sa afirmi ca viata de acum este 100% mai buna din toate punctele de vederea. Poate daca Romania devenea o Elvetie, sau o tara scandivava, poate.

      (Citează)

    • @EGO: Egalitate? Între ai mei, care munceau în schimburi, făceau naveta, stăteau la cozi etc., și micul nomenclaturist care avea 2 cartele de alimente de persoană, acces la magazinele gospodăriei de partid și la marfa păstrată sub tejghea, cu dedicație, prioritate pe lista de așteptare pentru Dacie, tv color, apartament, instalare telefon sau cumpărare frigider? Între cine era egalitatea aia despre care vorbești?

        (Citează)

    • Egalitate și sport și toate celelalte. Du-te neică în belarus (că e cel mai aproape de noi) că o să găsești acolo toate binefacerile … garantat 100%.

        (Citează)

    • Acum e meritocratie, atunci nu. Unde ajungeai atinci daca erai bun la ceva? Acum sky is the limit.

        (Citează)

  7. @alunelu: egalitatea o evaluam prin discrepantele sociale de atunci și de acum. Oricâte cartele ar fi avut nomenclaturistul oricum nu ar fi avut o avere de mii de ori mai mare decât ai tai. Ești penibil cu “marile avantaje” ale nomenclaturii de atunci daca le comparam cu avantajele miliardarilor de carton postdecembristi. Iar orice avantaj ar fi avut cineva pe atunci acesta ar fi fost ascuns, folosit cât mai discret în contrast cu opulenta și sfidarea actuala. Atunci era “nomenclatura” de partid, adică folosim un cuvânt căruia i-am asociat niște avantaje precum cele spuse de tine. Acum avem “baronii locali”, cu avantaje imense în comparație cu precedenți, care in afara de avere efectivă acum au putere în justiție la un nivel la care nici nu visa un secretar de partid județean. Atunci pt copii nomenclaturistilor nici nu exista un termen special, acum avem “beizadelele” care vin la școală cu elicopterul sau care te omoară cu mașina fiind drogat și scapă.

      (Citează)

    • Beizadele erau si pe vremea aceea, ce era Nicu Ceausescu si gasca daca nu beizadele? In fiecare judet erau baroni locali, respectiv secretarul de partid & co. Copiii lor crezi ca erau exemple de eroi ai muncii socialiste sau golani care faceau ce vor?

      De fapt sistemul de baroni locali pe care il avem acum e fix mostenit din comunism.

      Dar cu egalitatea ai oarecum dreptate in sensul ca desi nu era egalitate in nici un caz in comunism, era intr-adevar mai putina inegalitate decat acum.

      Doar ca asta mi se pare irelevant, adica si ce e cu asta? In nici un caz nu era mai bine atunci doar pentru ca inegalitatea era mai mica.

        (Citează)

    • @EGO, poti sa spui ca erau discrepante sociale mai mici decat acum, dar in niciun caz nu era egalitate. In plus, oamenii de jos nu aveau nici o sansa sa se ridice, sa castige mai mult. Acum totusi, indiferent cat esti de sarac, tot poti sa faci ceva daca esti muncitor si ai si putin noroc.

        (Citează)

  8. Imi place ca in continuare se face confuzia intre infectarea cu sars cov 2 si a avea covid.
    Covid este boala produsa de infectare dar multi care ies pozitivi nu au covid, au doar virusul in sistem. Sau urme de virus.
    De aceea si in comunicatele alea de la noi nu se folosea “cazuri de covid” ci cazuri de infectare cu sars cov 2.

      (Citează)

  9. Corect Marean, asta am spus și eu în primul meu comentariu, ca nu era mai bine atunci, doar ca “alunelu” susține ca e mai echiabila societatea acum. Sau poate “alunelu” o fi milionar și atunci, intr-adevar, are dreptate din poziția lui.

      (Citează)

  10. @EGO: Nici miliardarul de acum, nici eu nu mâncăm cu 2 guri. Tu compari conturi în bancă, eu compar stomacul plin cu stomacul gol, și eventual frigiderul plin cu frigiderul gol, dacă îți venise rândul să iei frigider. Unii aveau ce mânca, alții nu, tu compari pe ăla cu Duster vs. ăla cu avion privat, eu îți zic că amândoi renunță la ele dacă îi ții 3 zile fără mâncare și în frig, deci sunt egali.

      (Citează)

  11. Mihai:
    Egalitate și sport și toate celelalte. Du-te neică în belarus (că e cel mai aproape de noi) că o să găsești acolo toate binefacerile … garantat 100%.

    Nici macar acolo

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus