un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Otter pornește mâine reducerile de Black Friday. Iată niște idei pentru ce să faceți cu toți banii economisiți astfel

10 Nov 2022  ·

GÂNDURI, PUBLICITATE  ·

5 comentarii

Otter este una dintre principalele rețele de magazine cu reduceri semnificative de Black Friday. În anul acesta reducerile lor de preț vin și cu o idee nouă în spate, pe principiul “tu faci diferența”: ce-ar fi dacă diferența de bani care-ți rămâne în buzunar ai redirecționa-o apoi către o altă activitate sau cauză? Dacă o vei folosi, de exemplu, ca să înveți ceva nou sau să ajuți niște oameni cu probleme, oameni care de Black Friday au total alte gânduri decât să găsească produsele dorite la preț mai mic?

În primul rând, Black Friday la Otter: începe mâine! Se desfășoară în perioada 11-13 noiembrie pe otter.ro și în magazinele fizice ale grupului Otter, adică Tezyo, Gryxx, Epica și Aldo. Vor avea peste 4.000 de modele de încălțăminte și marochinărie cu preț redus în această perioadă și, din experiența anilor trecuți, știu că vor fi reduceri bune.

Câteva oferte sunt deja prezentate aici, mâine le vom afla pe toate. Aruncați un ochi, sigur găsiți ceva care să vă placă.

Ideea acesta cu “tu faci diferența” eu o văd la modul următor: dacă tot îți rămân niște bani în plus pentru că ai cumpărat la reducere de preț, de ce să nu faci niște bine cu ei? Să-i cheltuiești cu folos, pentru tine sau pentru alții. De exemplu, ați putea să le cumpărați și părinților o pereche de ghete. Poate tatălui vostru o pereche de bocanci mișto, cu aspect la modă, pe care să-i poarte pe vremea rea. Eu le-am luat părinților acum doi ani niște ghete și au fost foarte încântați să se înnoiască astfel cu ceva nou.

Sau, de ce nu, folosiți banii pentru dezvoltarea personală. Eu, de exemplu, plătesc 30 de dolari anual la Skillshare pentru acces nelimitat la toate cursurile din platforma lor. Credeți-mă că sunt foarte multe, de la cum să editezi mai bine clipuri video la cum să faci mai bine lapte pentru cappuccino, de la design interior (Matilda urmărește din acestea) la cum să desenezi mai bine pe tabletă cu stylusul, de la cursuri de programare până la cum să vorbești mai bine în public. Au de toate acolo, site-ul acela a devenit un fel de bibliotecă de cunoștințe și skilluri omenești. (Căutați vreun cod de reducere pe la vreun vlogger celebru, apropo, iar dacă nu găsiți, folosiți linkul meu de înscriere, primiți o lună gratis)

Sau poate că găsiți prin oraș un curs. Poate fi de dans, de barista, de fotografie, de specializare într-un domeniu mai bănos. Sunt foarte multe variante. Sigur aveți ceva în minte, ceva ce v-ar plăcea să faceți, puteți să spuneți mai jos ce idei aveți. Faceți acum acest pas, că tot vă rămân niște bani.

 

Dacă vreți să îi ajutați pe alții, sunt multe posibilități și aici. Poate ați reținut din alte articole ce facem noi. Matilda donează recurent către SOS Satele Copiilor. Este o asociație cu aproape 30 de ani de activitate în România și care acționează pentru ajutorarea copiilor pe diverse planuri, de la susținerea și creșterea orfanilor și până la prevenirea abandonului școlar, îngrijire medicală și îmbunătățirea legilor din domeniu. Acum vreo două luni ne-au trimis acasă și o scrisoare de mulțumire, împreună cu un magnet de frigider. Matilda s-a uitat la noi, s-a uitat la Alice care încerca să smotocească o pisică pe hol, a zis “băi, noi trăim foarte bine față de alții” și l-a pus mândră pe frigider, acolo unde stă și astăzi.

Eu redirecționez 3,5% din impozitul pe care mi-l ia statul către Fondul Viață pentru Nou-Născuți. Cu banii aceștia sunt îmbunătățite secțiile de terapie intensivă neonatală din diverse județe pentru ca într-o zi România să nu mai fie pe primul loc la mortalitate infantilă. Chiar vorbeam zilele trecute cu Matilda, discutam despre cât o să mai țină părul acesta blond auriu pe Alice, iar concluzia a fost că nici nu ne pasă cum va arăta când va crește, ce va face, cum și unde – tot ce contează pentru noi de fapt este să fie sănătoasă și asta cred că-și dorește orice părinte, dacă este să reduci la o singură idee, pentru copilul său.

Mai donez actual și la Hospice Casa Speranței. Am vizitat-o o dată și este genul de experiență greu de uitat. Nici nu vreau să mai vorbesc despre asta, puteți citi aici. Puteți face o diferență și pentru ei.

(Am descoperit, scriind acestea, că este tot mai greu de scris despre astfel de subiecte atunci când ai și un copil mic care îți aduce o bucurie imensă de câte ori îți zâmbește sau se agață de gâtul tău.)

Am mai văzut recent o inițiativă frumoasă. Prin septembrie s-a făcut pietonal o parte din Splaiul Dâmboviței aici pe la Timpuri Noi și, pe lângă diverse manifestări culturale, erau prezenți și cei de la asociația Niciodată Singur. Creaseră acolo, în stradă, o sufragerie ca de persoană bătrână, cu scaune vechi și fațe de masă peste tot și fotografii alb-negru din acelea de portret. Arăta ca orice sufragerie de bătrân în care am intrat vreodată.

Asociația Niciodată Singur vorbește despre vârstnicii care se luptă zilnic cu o pandemie a singurătății. Oameni singuri de ani de zile, care în ultimii aproape 3 ani au trăit și mai singuri, stând și mai mult în casă. Cei de la asociație au voluntari care vizitează sute de astfel de bătrâni. Unora le asigură și ajutor financiar, dacă este cazul, pentru alții organizează diverse activități și întâlniri, au inclusiv un centrul de socializare al seniorilor. A fost cândva pe net un articol emoționant despre o femeie parcă din Botoșani care, cu sprijinul unui astfel de asociații, a văzut pentru prima oară Marea Neagră la vârsta de 84 de ani.

Anyway, sunt multe moduri în care puteți face o diferență pentru viața altor oameni. Puteți sugera și voi altele sau să spuneți pe ce plan personal ați putea cheltui niște bani rămași ca economie după Black Friday. Mi se pare un exemplu personal excelent pentru ideea de câștig de bani prin reducerile de BF, mai ales că apoi vine și luna decembrie cu temele ei de petrecere și fericire.  #tufacidiferenta #otterblackfriday.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Aveti grija cu donatiile, ca sunt pline ong-urile de smecherasi care traiesc bine pe banii incasati de la naivi. O duc asa pana la 35-40 de ani, pana gasesc un loc cald la stat, si apoi se baga acolo. Lipitori de la inceput pana la sfarsitul vietii lor. Daca ii hraniti este si vina voastra ca le permiteti sa se ingrase pe bani primiti degeaba.

      (Citează)

    • Eu am recomandat organizații serioase, cu vechime și activitate documentată.

      Ideea este însă că poți face ceva pentru tine cu banii aceia, nu doar să-i donezi altora.

        (Citează)

  2. Si eu donez o suma lunar. Am gasit o organizatie care a facut chestii bune si in care am incredere.

      (Citează)

  3. Radu, cum ai facut sa ai Skillshare cu 30$ anual?…

      (Citează)

  4. pe langa dezvoltarea personala, extrem de importanta pentru starea de bine individuala, sugerez doua proiecte mari (si serioase, cu rezultate concrete) pe care le sustin si le recomand chiar inaintea celor din articol. de fapt, toate au impact semnificativ in societate, doar ca abordeaza arii diferite (necesitatea lor evidentiind clar incompetenta si/sau indolenta autoritatilor statului!):

    1. Spitalul Copiilor: https://www.daruiesteviata.ro
    2. Casa Parintilor copiilor bolnavi: https://asociatiamagic.ro/magichome

    fiecare doneaza ce poate si unde vrea, dar cred ca merita sa aruncati un ochi asupra celor doua.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus