un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce planuri aveți de Black Friday 2022?

29 Oct 2022  ·

GÂNDURI  ·

76 comentarii

A început deja agitația de Black Friday, chiar dacă eMAG îl organizează pe al lor pe 11 noiembrie, data oficială a Sfântului Black Friday 2022. Startul l-a dat însă Flanco încă din 21 octombrie, iar alte magazine au activat și ele ofertele.

Ce planuri aveți? Cum priviți acest Black Friday? Aveți deja o listă de cumpărături? Vă luați un televizor nou ca să vedeți mai bine Campionatul Mondial de Fotbal (începe pe 20 noiembrie)? Un frigider, haine Balenciaga? Sau este un an de ținut banii la saltea pentru iarnă, căldură și inflație?

Eu aș lua un MacBook Pro 14 cu M1 Pro dacă-l găsesc la o ofertă mai bună decât în prezent. Poate niște haine, în special cămăși și bluze cu mânecă lungă sunt în atenția mea. Mai vreau și un SSD PCIe4 de 2 TB, dar ceva dintre Samsung 980 Pro, XPG Gammix S70 Blade sau Kingston KC3000 (sau alte modele de 6000 MB/s). Poate o sabie laser. Multă băutură de la Finestore. Din astea.

For the record, eMAG 11 noiembrie (mă așteptam la 18 noiembrie), iar Fashion Days probabil va începe pe 9 noiembrie dimineața (ca anul trecut) sau pe 8 noiembrie seara (ca acum doi ani). Despre Finestore nu știu multe lucruri, dar probabil vor activa ofertele în curând. Au deja un soi de teasing pe site.


Momentan pe radarul meu am văzut următoarele magazine.

PC GARAGE a pornit pe 28 octombrie un Black Friday Devreme. Va ține până pe 10 noiembrie, iar pe 11 noiembrie vor avea un nou val de oferte.

RTX 3060 MSI la 2.186 lei pare o ofertă bună. Ryzen 5600X și Ryzen 5800X au reduceri de preț și primiți și jocul Uncharted: Legacy of Thieves în preț, dar atenție că de curând au devenit “generația trecută”, că AMD a lansat seria 7000 de procesoare. Eu am un Ryzen 5800X și este un procesor excelent, vă puteți construi un sistem foarte performant cu el și un buget mai mic decât pe seria 7000. O placă de bază Asus B550M este 586 lei, un SSD Kingston NV2 de 1 TB este 382 lei cu garanție de 5 ani.

Excelentul mouse Logitech MX Anywhere 3 este redus la preț. Umidificatorul acesta Xiaomi deja funcționează la noi în casă, că de când s-a răcit vremea iarăși avem umiditatea la 30% și nasul și ochii uscați.

LENSA a pornit reducerile, am zis asta în știrile de acum câteva zile. Sunt reduceri bune la ochelari de soare polarizați de la Polaroid sau Polarizen. Poate fi un moment bun sa luați și niște Ray-Ban.

Au reduceri și la ochelari de vedere, lentile și alte produse, desigur. Vreau să-mi iau și eu niște ochelari de soare, că am observat că-i port și vara și iarna pe soare, dar încă nu am apucat să mă uit prin ofertele lor din lipsă de timp. Probabil o să fac asta chiar azi sau dau o fugă până în showroom-ul de la Șincai, că este foarte mare, iar eu stau aproape.

EVOMAG a pornit reducerile tot pe 28 octombrie. Magazin care listează Pixel 7 Pro, apropo.

Au televizorul Philips 8536 de 50 de inci la 2.399 lei, iar în bătălia OLED-urile au LG C2 de 55 inci și super-noul Samsung S95B aproximativ la același preț.

Google Nest Hub este la un preț decent. După codul de produs GA0516 pare a fi a doua generație, cea mai recentă. Eu am un astfel de produs pe hol și este foarte bun, pun muzică din telefon în el, vorbesc des cu Google Assistant, rulează mereu fotografii dintr-un album din Google Photos ca screensaver și  uneori mai controlez și chestii de smart home din ecranul tactil.

Cred ca voi cumpăra și eu un sistem de prindere a telefonului pe cap, pentru filmări POV. Poate fi util în diverse filmări de gătit, de asamblat ceva, sex, etc. Cutter și cuțit marca CAT. Powerbank Samsung de 10.000 mAh cu output la 25W la 149 lei. Există și variantă de 20.000 mAh cu 25W. Încărcătorul Samsung de 65W cu 3 ieșiri are preț bun. Scriam aici despre utilitatea lui. Preț bun și la încărcătorul wireless 3-în-1.

SSD-ul Kingston KC3000 de 2 TB costă 1.155 lei. Este unul dintre cele pe care le urmăresc eu pentru că l-am testat cândva și știu cât este de rapid, se duce în 7.000 MB/s.

ALTEX a început acum câteva zile. Vor fi 4 valuri de produse, câte unul pe săptămână.

FLANCO au început primii, pe 21 noiembrie.

    76 comentarii

  1. Merita sa pierzi atat timp pentru “reducerile” din Romania?

      (Citează)

    • Pentru el da, ca…… affiliere. Pentru noi ca si consumatori e hilar ca inca mai incearca sa trezeasca vibeul ala de 2012 legat de BF. La subiect, nici un plan, nici nu imi pasa cand e, dar banuiesc ca o sa aflu oricum cand toate cele 3 bloguri o sa explodeze cu promo de la iulica sercurica.

        (Citează)

    • Care reduceri? Eu urmaresc niste produse – toate s-au scumpit, cu exceptia unuia singur! Mai bine astept pana in februarie, atunci sunt cele mai mici preturi din an.

      Sigur, baga emag reduceri chiar bune la cateva produse, cum face in fiecare an, dar produsele acelea se vand in 20-30 de secunde. Si trebuie sa stai sa le pandesti, pierzi timpul, si nici n-ai garantia ca le prinzi.

      Black Friday e dus in Romania, e ca un zombie activ tot anul: BF de primavara, estival, de toamna, de iarna, de ce vrei…

        (Citează)

  2. Niciun plan. Anul asta vor fi cheltuieli semnificativ mai mici. Jucarii pentru Craciun, Pampers si cam atat.

      (Citează)

  3. Soțul așteaptă sa vadă dacă Vodafone va avea ceva oferte interesante.
    În rest, baby stuff pentru viitorul membru al familiei. Dar le știu prețurile și în vis, deci dacă nu au vreo reducere acceptabila se pot amâna.
    În rest ceva cadouri pentru Crăciun, poate niște vinuri dacă sunt ceva oferte faine, alte băuturi nu consumăm.
    Fără televizoare și alte chestii

      (Citează)

  4. As vrea un frigider mai eficient energetic, mare si mai ales alb. Problema este ca brandurile au designeri cretini care le fac pe toate negre, gri, metalizat si alte variante de culoare care mi-ar face bezna in bucatarie.

    De ce ar fi cineva imbecil sa vrea sa faca intuneric de cavou in bucatarie nu stiu, dar este plin de modele din astea care se vor moderne gandite pentru vampiri probabil.

    Avand in vedere performanta generatiei 13 de la Intel, pretul mai mic pentru procesor, pentru placa de baza si pentru memorie, nici un procesor AMD nu merita luat in acest moment. Cu atat mai putin unul vechi de 2 generatii, intre 5 si 7 existand si 6 desigur.

    3060 la peste 500$ pentru un nivel de placa video care nu merita nici la lansare mai mult de 300$, o oferta buna?! Asta e o bataie de joc, placile nvidia de tip xx60 au fost si spre 150~200$ in promotie cand erau pe sfarsit de viata.

    Sa stea cu ele pe stoc pana ajung la pretul normal, nu nesimtirea asta de acum de luat 7 piei de pe utilizator. S-au naravit cu profituri aberante dupa disperarea descreierata cu mining-ul si continua sa jupoaie gamer-ul obisnuit.

    De la anul din martie o gramada de modele de TV-uri OLED si QLED, 4K sau 8K, vor deveni ilegale la vanzare in UE din cauza ca nu respecta cerintele noi privind eficienta energetica. Nu as lua nici un TV acum, i-as astepta sa lichideze stocul ca sa nu ii prinda amenzile pentru vandut produse neconforme.

      (Citează)

    • Salut!
      Eu sunt unul din imbecilii care au frigider negru. Ca sa iti răspund la intrebare de ce vor oamenii frigider negru , am mobila din bucatarie alb cu lemn deschis la culoare si foarte multa lumina, iar electrocasnicele negre pentru contrast.

        (Citează)

    • Stii ca poti sa mai tragi de perdea, sa pui becuri ceva mai slabe, mai inchizi o jaluzea, da?

        (Citează)

  5. ”voi cumpăra și eu un sistem de prindere a telefonului pe cap, pentru filmări POV. Poate fi util în diverse filmări de gătit, de asamblat ceva, sex” te lansezi pe onlyfans? 😀

      (Citează)

  6. Blecfraideiu ptr mine nu mai exista demult. Ce am cumparat in ultimii ani, a fost in afara blecfraideiului. Si tot ce am luat a fost la pret bun. Cand toate magazinele au diverse reduceri de 2 ori pe luna si de alte 3 ori lunar au blecfraidei de primavara, de vara, de iarna, de solstitiu, de sf nectarie, de sf maria, de ziua armatei, de ziua lu iohanis, de ziua chizdii masii, acest concept de blecfraidei s-a dus pwlii cel putin la noi. Emagu ma bombardeaza la fiecare 2-3 zile cu notificari ca au diverse reduceri. Asa ca blecfraideiu poa sa se duca invartindu-se.

      (Citează)

    • Cred că îti lipsește un “blecfraidei”
      Ce moda pe voi sa pociți un cuvânt doar că să denigrați și să arătati cat de superiori sunteți voi….

        (Citează)

    • Pocirea unui cuvant te face superior? Omul spune doar ca blecfraideiul s-a fasait, in special anul asta, cand inflatia se duce pan’ la cer si urmeaza o criza financiara rasunatoare la anul. Asa ca blecfraideiul va fi, de fapt, sad Friday.

        (Citează)

    • @Blackskull, spui ca Black Driday s-a fasait in ultimii ani. Dar eu sunt curios cand a fost diferit? Fiindca mereu au fost aceleasi reduceri “normale” pentru vanzarile de volum. Si au mai existat cate 2-3 produse vedeta cu preturi foarte bune, dar care au disparu imediat.

        (Citează)

  7. La produse Apple nu prea am vazut reduceri de bf in anii precedenti. In acest moment cea mai buna combinatie e cu carnetul de student la iStyle.

      (Citează)

  8. RTX3060 la 2200 lei oferta buna? Serios??? Este la nivel de 2060 super care acum n ani costa 1500-1600 lei.
    SSD-ul ala de 382 lei are reducere de vreo 20 lei. Asta te impiedica sa ti-l iei pana acum?

      (Citează)

  9. Acum ca am citit despre el, vreau sa-mi cumpar sistem din ala de prindere a telefonului in cap.

    O sa-l port seara, in pat, si o sa tin o oglinda in fata. In felul asta filmuletele tip tiktok o sa fie mai interesante pentru ca stanga va fi dreapta si dreapta va fi stanga.

      (Citează)

    • Mareane, tu ai valoare, nu cred ca te cobori sa astepti oferte la Black Friday. Iei la pret intreg, sa poti spune cu mandrie cat a costat…

        (Citează)

    • Ai dreptate, o sa il iau de Sambata Alba, cand preturile sunt duble. Asta pentru ca nu vreau sa ma inghesui online cu sarantoci ca tine.

        (Citează)

  10. Deea:
    Asa ca blecfraideiul va fi, de fapt, sad Friday.

    Va fi pe naiba. Pe cat pariu ca o sa fie un nou record de vanzari?

      (Citează)

    • Care “nou record”, ca anul trecut nici emag nu cred ca si-a atins targetul anuntat, de restul pestisorilor nici nu mai zic. Anul trecut inca era bine, anul asta lumea e chiar speriata… fiecare innoada banul de 3 ori in batista, s-au dus vremurile cand romanul arunca banii ca nababul.

        (Citează)

    • Kopa, nu stiu ce sa zic, am ajuns miercuri seara intr-un mall, si era plin. Practic cred ca eram singurul care isi lua doar o shaorma.

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan, nu stiu care a fost target-ul Emag-ului de anul trecut, dar au depasit recordul din 2021. Adica au avut cele mai mare vanzari, din punct de vedere al sumei totale.

      Eu sunt de aceeasi parere cu Doru, ca vom avea din nou un am cu recorduri (sau cel putin va fi acelasi nivel al vanzarilor).

        (Citează)

  11. Niciun plan anul acesta, am cumparat in timpul anului tot ceea ce aveam nevoie, telefon nou pentru parinte, camera de supraveghere cu PTZ si incarcare solara, smart plugs, si cam atat momentan.

      (Citează)

  12. Fără istoricpreturiro compari/pricero nu e fezabil (dăcât dacă ești magnat).
    Am regăsit azi la Alex reducere la un produs cautat ieri, aștept sa apară și la Ema g, poate “mai câștig 1 leu” pe lângă cei 150 reducere reală.

      (Citează)

  13. Placa video, ceva 3060ti/3070 sau echivalent de la AMD, dar caut cu racire buna si silentioasa.
    Jucarii, lego, carti pentru copii – pentru cadouri de sarbatori de iarna.
    Reinnoire contract RDS la internet si telefonie mobila, sper sa fie si anul acesta oferta la prelungire, ca acum 2 ani a prins foarte bine.
    (posibil) telefon nou, doar daca va fi o reducere consistenta la un flagship killer.
    (posibil) o masina de spalat rufe cu uscator, dar caut un anume model slim de la LG, care nu mai e pe stoc nicaieri.
    (posibil) boxe PC 2.0, ceva mai de calitate si cu suport bluetooth.

    Nimic din ce este pe lista nu imi trebuie neaparat acum, voi cumpara doar daca gasesc ce caut la un pret mai bun decat a fost pana acum.

      (Citează)

  14. Powerbank-ul Samsung de 20.000 mAh l-am cumparat de la PC Garage in August cu un pret mai mic si asta pentru ca m-am grabit. Il gasisem apoi la emag cu sub 200 lei.

    Reducerile de BF in Romania sunt de un penibil abject, mi-e rusine de mine ca inca mai dau click sa vad cine si ce reduce. In realitate sunt preturi la fel sau chiar mai mari fata de acum 2 luni!

    Sper ca emag sa revina la sentimente mai bune si sa faca un BF “pe bune” nu gluma proasta de anul trecut.

      (Citează)

    • @Mihai, anul trecut chiar a fost un Black Friday pe bune, cu reduceri reale.
      Aaa… ca nu ti s-a aprins tie un beculet fiindca nu ai mai vazut sigla cu rducere 90% si nu ai mai cumparat din cauza asta este altceva. Dar preturile au fost la fel de reduse sau nu ca in fiecare an.

      Voi toti visati produse de top la preturi de dumping si va plangeti ca nu este la fel cum ati auzit ca se intampla in SUA la magazinele brick and mortar. Doar ca acolo se fac reduceri la produse iesite din productie, adica cele pe care nu le mai cumpara nimeni la pret intreg.

        (Citează)

  15. Catutzi:
    Cred că îti lipsește un “blecfraidei”
    Ce moda pe voi sa pociți un cuvânt doar că să denigrați și să arătati cat de superiori sunteți voi….

    Maestre, in Romania nu exista Black Friday ci o manea, o spoiala, o gluma proasta de prostit prosti. Asa ca termenul de “blecfraidei” este unul corect si reflecta perfect realitatea din teren :))

      (Citează)

  16. „Ce planuri aveți? ” Nimic conectat la chestia asta.
    „Cum priviți acest Black Friday? ” Cu ușoară suspiciune, în general, cu multă neîncredere varianta autohtonă.
    „Aveți deja o listă de cumpărături? ” Aprovizionarea standard se pune?
    „Vă luați un televizor nou ca să vedeți mai bine Campionatul Mondial de Fotbal (începe pe 20 noiembrie)?” Nu suntem în 1994 să merite.
    „ Un frigider, haine Balenciaga?” Am, respectiv n-am și nu mă interesează.
    „Sau este un an de ținut banii la saltea pentru iarnă, căldură și inflație?” E un an de gândit atent bugetul de cumpărături, mai atent decât de obicei, dar probabil mai puțin atent decât anii viitori.

      (Citează)

    • Eu chiar ma uit și după chestii de aprovizionare standard în fiecare an. Why not? Iau câte o mega cutie de Finish și am tot anul.

        (Citează)

  17. Probabil un PS5 ca se inchide Stadia si un Switch pentru copil.

    Voiam sa las asta aici, ca nu vad stirile zilei si am zis sa nu se piarda:

    https://www.dutchnews.nl/news/2022/10/dutch-engineer-designs-backpack-for-earthquake-rescue-rats/

      (Citează)

  18. De 3 ani orice entuziasm pentru black friday a plecat in neant. 2 ani la rand am salvat chestii pe emag iar la marele eveniment nu era niciun fas de reducere, poate maxim 10-20 lei la cateva sute. Spor la prins adidasi la 100 lei.

      (Citează)

  19. Ma uitam de curiozitate zilele astea prin lista de pe emag cu favorite unde am pus produse pe care le-am si cumparat in trecut. Preturi umflate pana la 50 % :)))) O sa fie misto de BF

      (Citează)

  20. Atentie la umidificatorul care proiectează apa în casa sub forma de “bruma” , vei constata după un timp ca peste tot (mai ales pe Suprafetele care se încarcă electrostatic) ai un praf alb; este exact calcarul din apa. Un sistem prin care se evita asta este cel de la Philips unde apa se evapora iar calcarul rămâne în acel filtru de carton.

      (Citează)

  21. Planuiesc un somn bun si linistit!

      (Citează)

  22. Plănuiesc sa cumpăr cât mai multe din cadourile de Crăciun plus chestii de aprovizionare standard, dacă or fi oferte bune.

      (Citează)

    • Apare MacBook Pro 14” și 16” cu M2 în Noiembrie :)

        (Citează)

    • Raspund aici dar e valabil pt toti. In loc sa cautati reduceri mai bine incercati sa vedeti cum puteti cistiga mai mult. Chestie de mentalitate.

        (Citează)

    • @Adrian, gandire de sarac ce vrea sa para mai instarit decat media celor din jurul lui. In schimb bogatasii adevarati cauta reduceri si negociaza la fiecare achizitie.
      Diferenta este doar ce numesc ei “achizitie”. La noi plebea poate fi un televizor, pe cand in cazul milionarilor poate fi vorba de un iaht sau un avion.

        (Citează)

    • Pai cat de mult sa castig mai Adi, mai? Ca credite nu am, conturile destul de pline, cash la fel…doar ma bucur si eu la o reducere, nu ca nu as avea cu ce.

        (Citează)

  23. Adrian:
    Raspund aici dar e valabil pt toti. In loc sa cautati reduceri mai bine incercati sa vedeti cum puteti cistiga mai mult. Chestie de mentalitate.

    Corect, ca principiu. Acum, dacă îi dai jos și țoala de superioritate pusă pe biți, mai observi și faptul că, indiferent de nivelul de venituri, optimizarea cheltuielilor nu e un lucru rău, cât timp nu consumă mai multe resurse (timp, energie) decât ar putea economisi.

      (Citează)

  24. Peredhil: Corect, ca principiu. Acum, dacă îi dai jos și țoala de superioritate pusă pe biți, mai observi și faptul că, indiferent de nivelul de venituri, optimizarea cheltuielilor nu e un lucru rău, cât timp nu consumă mai multe resurse (timp, energie) decât ar putea economisi.

    ce vroia nenea Adrian sa spuna este:
    nu mai fitz saraki!
    sau
    decat sa fii sarac mai bine sa fii bogat!

      (Citează)

  25. Ce părere aveți că eMAG a “tăiat” contactul cu publicul prin telefon ….
    Acum doar prin Chat Live mai poți vorbii cu cineva de la Relații Clienți. :|
    O decizie proastă din punctul meu de vedere.

      (Citează)

  26. Mancare la pisici..
    De la 175 la 75 lei sacul de 14 kg.

    .. niste ace de pescuit, poate o undita mica, poate o barcuta si o masina electrica cu carlig.. acum ca luna asta e aproape compromisa..

      (Citează)

  27. N-am mai cumparat nimic de BF de ani de zile. Nu caut nimic, poate daca vad un SSD cu pret super bun ma bag sa iau.

    Astept totusi sa vad daca cei de la Unicredit vor mai avea oferta din anii trecuti.

      (Citează)

  28. anul asta nu mai spargem banii, ca e foamete! the end

      (Citează)

  29. Andrei G:
    @Mihai, anul trecut chiar a fost un Black Friday pe bune, cu reduceri reale.
    Aaa… ca nu ti s-a aprins tie un beculet fiindca nu ai mai vazut sigla cu rducere 90% si nu ai mai cumparat din cauza asta este altceva. Dar preturile au fost la fel de reduse sau nu ca in fiecare an.

    Voi toti visati produse de top la preturi de dumping si va plangeti ca nu este la fel cum ati auzit ca se intampla in SUA la magazinele brick and mortar. Doar ca acolo se fac reduceri la produse iesite din productie, adica cele pe care nu le mai cumpara nimeni la pret intreg.

    d-aia mi-am luat casti bose 700 de pe amazon cu sub 1000 de lei, aici fiind 1500 reduse de la 1700 :))))

    bravo, Andrei! ai inteles tot! e fix asa cum spui tu!

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      (Citează)

    • Stai linistit, ca nici pe Amazon nu se reduce absolut tot. Cred ca vor fi mai putine frustrari, atunci cand vom realiza ca e nerealist sa avem absolut totul redus. Sunt convins ca putem gasi produse superreduse si pe Amazon si pe eMag, cum putem, de asemenea, gasi produse cu acelasi pret sau chiar cu pret mai mare pe ambele platforme.
      Ma uitam dupa ceva aparat de ras electric Braun pe Amazon, de Prime Day, preturile lor super reduse erau comparabile cu ce gaseam in emag ca pret standard.

        (Citează)

    • Tu pare ca nu ai inteles nimic.
      Daca in 2021 castile alea apareau ca fiind reduse de la 1700 la 1500 de lei, asta era pretul minim posibil pentru piata din Romania
      In schimb, pana in 2020, le-ai fi cumparat tot cu 1500 de lei, dar “reduse” de la 3000 de lei.

      Ce voiam sa spun nu este ca anul trecut au fost preturi foarte bune, ci ca acolo unde erau marcate reduceri, acestea au fost reale.
      Adica ANPC i-a obligat pe comercianti sa puna pretul de lista real (nu unul umflat de 2 ori).

        (Citează)

  30. Andrei G:
    @Adrian, gandire de sarac ce vrea sa para mai instarit decat media celor din jurul lui. In schimb bogatasii adevarati cauta reduceri si negociaza la fiecare achizitie.
    Diferenta este doar ce numesc ei “achizitie”. La noi plebea poate fi un televizor, pe cand in cazul milionarilor poate fi vorba de un iaht sau un avion.

    Una e sa negociezi alta e sa astepti sa-ti dea cineva. Una e sa obtii ce vrei alta e sa obtii ce pica.

      (Citează)

    • Pai du-te la Altex si ia-l tare pe Ostahie: “Hai cumetre, zi repede ultimu pret la aspiratorul asta, ca ma grabesc.”

        (Citează)

  31. Peredhil: Corect, ca principiu. Acum, dacă îi dai jos și țoala de superioritate pusă pe biți, mai observi și faptul că, indiferent de nivelul de venituri, optimizarea cheltuielilor nu e un lucru rău, cât timp nu consumă mai multe resurse (timp, energie) decât ar putea economisi.

    Nu am zis ca e rau, dar nu asta trebuie sa fie scopul.

      (Citează)

  32. Matilda:
    Noi punem doar apa filtrata în umidificator oricum.

    Pai și aia are calciu, recomandarea omului rămâne in picioare

      (Citează)

  33. Claudiu:
    Apare MacBook Pro 14” și 16” cu M2 în Noiembrie :)

    Se zice ca nu mai apar. Si oricum vor fi la alte prețuri, fara sa conțină mare lucru in plus.

    Apropo de termen, nu se zice blecfraidei, se zice black-fraier-dei :)

      (Citează)

  34. speedy.gonzales

    31/10/2022 la 12:03 PM

    “Powerbank Samsung de 10.000 mAh cu output la 25W la 149 lei”
    pe asta l-am cumparat eu acum aprox 1 luna de la altex cu 139 lei fara nici un fel de oferta, pur si simplu l-am luat din rafturile/standurile lor si m-am dus cu el la casa sa il platesc

    iar acum vine evoshit cu acelasi produs la 149 lei si zice ca e super oferta?!

      (Citează)

  35. Salut!

    Si eu sunt in cautarea unui mediu de stocare, insa nu ma conving prea tare solutiile existente (ssd/hdd), cu exceptia celor contra cost (cloud).

    Am tot citit despre MDisk. Ce parere ai / aveti?

      (Citează)

    • Poate nu inteleg foarte bine la ce te referi, dar MDisk in principiu este un sistem care te ajuta sa configurezi medii de stocare diferite (in general HDD-uri) astfel incat sa fie vazute de sistem ca un singur disk logic.
      Tot ai nevoie sa detii/cumperi mediile de stocare

        (Citează)

  36. Andrei G:
    Poate nu inteleg foarte bine la ce te referi, dar MDisk in principiu este un sistem care te ajuta sa configurezi medii de stocare diferite (in general HDD-uri) astfel incat sa fie vazute de sistem ca un singur disk logic.
    Tot ai nevoie sa detii/cumperi mediile de stocare

    oops, am gresit, ai dreptate! ma refeream la M – Disc (Millennial Disc)

      (Citează)

    • Astea sunt foarte bune pentru stocarea pe termen lung. Adica este clar ca au o durata de viata mai lunga decat noi, copiii si nepotii nostri.

      Doar ca au urmatoarele dezavantaje:

      1. Mai greu de accesat informatiile: nu doar ca trebuie sa introduci fiecare disc individual in cititor, dar trebuie sa pastrezi undeva si un sumar cu informatiile pe care le ai pe fiecare disc.
      2. Chiar daca ele rezista zeci sau chiar sute de ani, este posibil ca cititoarele sa nu reziste atat. Si chiar peste o perioada medie de timp (15-20 de ani) sa fie din ce in ce mai greu sa gasesti un cititor.

      Gandeste-te ca ai vrea acum sa citesti informatiile de pe un Floppy Disk, unde ai reusi sa gasesti un cititor? Sau si mai dificil, poate vrei sa citesti informatiile de pe un Floppy disk de 8 inch. Acolo chiar ca nu prea mai ai sanse sa gasesti un cititor compatibil cu sistemele actuale.

        (Citează)

    • Daca vrei stocare proprie, eu iti recomand sa folosesti HDD-uri cu back-up. La fiecare cativa ani (sa spunem 5 ani) verifici informatia si daca unul dintre mediile de stocare s-a defectat, faci back-ul pe alte HDD-uri sau SSD-uri.

        (Citează)

  37. Andrei G:
    Astea sunt foarte bune pentru stocarea pe termen lung. Adica este clar ca au o durata de viata mai lunga decat noi, copiii si nepotii nostri.

    Doar ca au urmatoarele dezavantaje:

    1. Mai greu de accesat informatiile: nu doar ca trebuie sa introduci fiecare disc individual in cititor, dar trebuie sa pastrezi undeva si un sumar cu informatiile pe care le ai pe fiecare disc.
    2. Chiar daca ele rezista zeci sau chiar sute de ani, este posibil ca cititoarele sa nu reziste atat. Si chiar peste o perioada medie de timp (15-20 de ani) sa fie din ce in ce mai greu sa gasesti un cititor.

    Gandeste-te ca ai vrea acum sa citesti informatiile de pe un Floppy Disk, unde ai reusi sa gasesti un cititor? Sau si mai dificil, poate vrei sa citesti informatiile de pe un Floppy disk de 8 inch. Acolo chiar ca nu prea mai ai sanse sa gasesti un cititor compatibil cu sistemele actuale.

    Voi unde / cum va stocati fotografiile? In asa fel incat sa le puteti accesa peste o perioada medie de timp?

    Regret vremurile cand trageam pe film. Ma gandeam de 10 ori daca sa shoot sau nu, aveam doar 36 de pozitii…

      (Citează)

    • Eu folosesc HDD-uri si incerc sa am pentru toate un back-up. Adica copia principala o am pe laptop, iar backup-ul pe un HDD extern.

      Recent mi-am salvat si o mare parte din poze pe Google Photos (varianta high quality, nu original). Dar m-am plictisit sa le organizez pe categorii si nu am mai ajuns sa le copiez pe toate.

        (Citează)

  38. Andrei G:
    Tu pare ca nu ai inteles nimic.
    Daca in 2021 castile alea apareau ca fiind reduse de la 1700 la 1500 de lei, asta era pretul minim posibil pentru piata din Romania
    In schimb, pana in 2020, le-ai fi cumparat tot cu 1500 de lei, dar “reduse” de la 3000 de lei.

    Ce voiam sa spun nu este ca anul trecut au fost preturi foarte bune, ci ca acolo unde erau marcate reduceri, acestea au fost reale.
    Adica ANPC i-a obligat pe comercianti sa puna pretul de lista real (nu unul umflat de 2 ori).

    mai prietene, tu ce fumezi?? :)))))
    doar ce ti-am spus ca le-am cumparat cu sub 1000 lei.

    faci o afirmatie gratuita si apoi o inlocuiesti cu alta si mai deplasata, practic incerci sa acoperi o prostie cu alta si mai mare :)))

    Pentru mine este irelevant ce poate sa-mi ofere asa zisa piata din romania unde totul este o specula de prostit prosti. Preturi umflate cu pompa fix inainte de “reduceri” ca apoi in toiul BF sa le iei chiar mai scump pe alocuri decat in restul anului. Nu e o regula generala dar se intampla! asta pentru ca noi nu avem Black Friday ci “blecfraidei”

    iar aia cu ANPC este mortala :)))
    inca putin si-o sa ne spui ca institutiile statului isi fac datoria =)))

    lasa asa, e ca tine, emag rulz!
    end of story.

      (Citează)

    • @Mihai, exact asta am spus, ca la noi mereu sunt preturile umflate inainte de Black Friday si apoi ai reduceri false de 50%.
      Singura exceptie a fost anul trecut cand reducerile afisate au fost cele reale, adica 5%, 10%, 15%. Si asta s-a intamplat pentru ca ANPC a dat amenzi pe banda rulanta.

      Dar nu trebuie sa ma crezi pe mine, cauta pe Google si o sa vezi:
      https://letmegooglethat.com/?q=anpc+amenzi+black+friday

      Si ce s-a intamplat ulterior… toti clientii au fost suparati ca nu au avut reduceri mari, nu au mai vazut ei sigla aia cu 50% sau 90% reducere. Asta desi reducerile erau la fel de mari / mici ca in 2020.

        (Citează)

    • După ce am citit primul tău comentariu cu căștile am intrat și eu pe Amazon să văd minunea (că prea erai mai tare ca Mihai Viteazul în Alba Iulia) și ghici ce, erau fix ca la noi (la cel mai mic preț mă refer). Mă bucur că ești mulțumit de afacere, dar faptul că ai prins tu o reducere fără să dai vreun detaliu e complet irelevant, nu ajută pe nimeni cu nimic, doar pare că în alte părți umblă câinii cu covrigi în coadă.

      De câte ori am căutat un produs mai scump aruncam un ochi pe Amazon, că eram convins că mă păcălesc românii – de cele mai multe ori era chiar mai ieftin la noi.

      ANPC a zis în fiecare an că e speculă și că oamenii n-ar trebui să se arunce să cumpere toate prostiile, dar n-au avut cu cine. Nu știu ce ar trebui să facă (în afară de controale și a gestiona plângerile) să-i oblige pe toți să vândă românilor la prețul pe care ar fi ei dispuși să-l plătească pentru orice porcărie?

      Normal că sunt prețuri mai mari pentru că e cererea mai mare, că nu vor să cumpere când prețul e bun (cum ai făcut tu), ci dau buluc toți în noiembrie, că atunci zice zeul șopingului că e momentul. De asta trebuie să fie și cel mai mic preț din an la un obiect, că e zeul șopingului acolo.

      @Andrei G: dar nu erau căștile lui sub o mie de lei, asta e important. Eu am luat anul trecut de la iStyle AirPods cu 500 de lei, pe alea le-ar fi găsit pe gratis în alte părți.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus