►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
O nouă serie de cursuri Microsoft Virtual Training Days a început, iar participarea este în continuare gratuită dacă vă înscrieți pe site-ul oficial.
Înainte de a vă da mai multe detalii despre cursuri, repet motivul pentru care îmi place foarte mult ce face Microsoft: oferă cursuri gratuite de instruire pentru soluții și tehnologii moderne precum Azure, inteligență artificială, managementul datelor, DevOps și altele pe care le vedeți acolo în listă. Unele dintre acestea oferă chiar și gratuit acces la examenul de certificare, pe care o puteți obține dacă treceți testul respectiv.
Companiile și skillurile pe care acestea le cer angajaților sau viitorilor angajați evoluează constant. Astfel de cursuri gratuite sunt cea mai simplă metodă de a vă ține la curent cu cerințele de ultimă oră sau de a învăța ceva nou în meseria voastră. Pot fi o metodă de a vă schimba total cariera spre una cu salarii mult mai mari, că sectorul IT stă bine de tot la acest capitol. Având în vedere că practic orice companie folsoește deja sau va investi în IT/cloud/AI/automatizare în viitor, plus toate știrile despre noi centre care se deschid în România, în astfel de cursuri poate fi startul sau punctul de cotitură spre o carieră mult mai bună.
Cursurile incluse în programul Virtual Training Days se desfășoară online până la jumătatea lui decembrie, dar asta pentru că majoritatea, cele mai populare, se repetă de câteva ori. Dacă nu apucați loc la primul, încercați la următoarele. Locurile sunt limitate, cursurile se desfășoară online în engleză, cu subtitrare în română, ca și la celelalte ediții.
Cursurile sunt grupate pe mai multe arii de interes (Azure, Microsoft365, Security, Dynamic365 și Power Platform), astfel că puteți alege exact ceea ce vă interesează din subiectele abordate, nivelul de cunoștințe IT necesar variind de la basic până la cunoștințe avansate.
Dacă nu aveți timp de mai multe cursuri, alegeți unul din seria Fundamentals. Acestea sunt baza, cum ar fi, vă lasă să vedeți ce se poate face în continuare cu diversele tehnologii de la mijloc, și mai vin cu un avantaj: vă oferă posibilitatea de a obține gratuit certificarea Microsoft, printr-un test final.
De exemplu, chiar cursul numit Fundamentals prezintă serviciile de bază Azure, ca să vezi cam despre ce-i vorba acolo, plus soluții și unelte de management. Partea a doua are capitole precum Azure Security and Network Security și secțiuni despre data privacy și compliance. Este un punct foarte bun de pornire.
Mai există și cursul numit AI Fundamentals, care explică ce-i cu conceptele de inteligență artificială ce intră tot mai mult în aproape orice serviciu și inclusiv automatizare de corporație. Cursul include subcapitole despre machine learning, computer vision, natural language processing și conversational AI. Mă gândesc să mă înscriu și eu la acesta, că AI-ul devine un subiect tot mai uzual.
Data Fundamentals este un curs pentru dezvoltatori de baze de date, dar și pentru persoane cu putere de decizie în astfel de domenii, ca să știe despre ce este vorba și cum le-ar putea servi mai bine compania. Cursul vorbește despre baze de date relaționale, arhitecturi data warehouse și analytics pentru așa ceva.
Toate cele trei cursuri de mai sus oferă gratuit și testul de certificare. Este meritul fiecăruia dacă-l trece sau nu pentru a obține certificarea respectivă, însă aceasta cu siguranță vă poate ajuta în carieră.
Dacă vreți alte cursuri, mie mi se pare interesant cel numit Migrating On-Premises Infrastructura and Data, care vă spune cum să analizați și să pregătiți servicii aflate pe servere on-premise pentru migrarea în cloud.
Asta este o operațiune destul de uzuală în ziua de astăzi. Anul acesta am fost la două prezentări în care ingineri vorbeau despre cum au făcut asta pentru diverși clienți, ce probleme au fost și ce soluții au găsit pentru ele.
Pur și simplu companiile cresc, se extind în alte sedii și țări, au nevoie de scalabilitate pentru serviciile oferite clienților șamd. Mie mi se pare că majoritatea companiilor au înțeles că cloud-ul este soluția pentru astfel de extinderi, dar rămâne de analizat ce soluție este cea mai bună și cum se face migrarea.
Nu uitați că locurile sunt limitate, deci uitați-vă pe site-ul oficial pe cursuri și rezervați-vă de acum slotul dorit.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
1 comentariu
19/10/2022 la 11:50 AM
Multumesc Radu.
Lucrez cu Microsoft ca si partener si de la tine am aflat din ultimul articol despre aceste training-uri. M-am inscris dar apoi n-am putut participa. Vorbesc aproape zilnic despre Cloud dar nu am cunostintele necesare sa sustin o discutie mai detaliata. Cateva training-uri vor fi utile.
M Andrei D(Citează)