un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 19 septembrie 2022

19 Sep 2022  ·

ȘTIRI  ·

24 comentarii

Tot gameplay-ul din leak-ul GTA 6:

Încă o comparație iPhone 14 Pro cu S22 Ultra:

asus s5507

    24 comentarii

  1. Imi place cum tipul care face review iPhone vs S 22 secoate in evidenta fiecare aspect pozitiv pentru iPhone, dar cand Samsungul perfomeaza mai bine si depaseste iPhone-ul, atunci “fiecare telefon lucreaza in mod diferit”.

      (Citează)

    • Consider inutile asemenea comparații. Nu e ca și cum ai schimba ecosistemul doar pentru că celălalt telefon fotografiază sau filmează cu 10% mai bine, să zicem. Sau că are ecran cu 10% mai luminos. Sau memorie mai multă, sau procesor mai puternic.

        (Citează)

    • Daca auzi 3-4 ani la rand ca un telefon este mai bun decat celalalt, poate te gandesti sa schimbi si ecosistemul.

        (Citează)

    • De aia trebuie sa ai si tu capacitatea sa faci o evaluare in functie de ce ti se arata.
      Unii in astfel de comparatii vorbesc total pe langa, la un telefon cerul e albastru si in alta e gri si nu vad nicio problema. Macar sa ne spuna cum e in realitate de fapt sa ne dam seama de cat de mult e procesata imaginea. La iPhone in doua poze cerul poate fi total diferit, dar depinde acum fiecare cum apreciaza.

        (Citează)

    • @Andrei G: Și asta e relativ. Ce înseamnă bun pentru tine s-ar putea să fie complet neinteresant pentru altul. Și invers.
      Ne alegem sistemul de operare bazându-ne pe o serie de preferințe personale. Mi-e greu să cred că 3-4 ani acestea se pot schimba în asemenea măsură încât să justifice schimbarea.
      Sunt cazuri rare când acest schimb reprezintă un upgrade și el se justifică pentru o majoritate, cum a fost spre exemplu trecerea de la Symbian la Android/iOS. Dar în rest nu prea se practică această migrare. Oamenii de obicei rămân fideli ecosistemului din cauza lenei sau fiind necesară o investiție prea mare pentru a face trecerea.

        (Citează)

    • Oamenii isi mai schimba preferintele. Uite, de exemplu @Mrwhosetheboss, unul dintre mai mari review-uri de telefoane, a trecut la iOS dupa ani de zile in care a fost fan Android.
      Sigur, foloseste si un Samsung S22 Ultra ca sa ramana relevante articolele, dar in activitatea de zi cu zi se bazeaza pe un iPhone.

        (Citează)

    • Nu cred că e relevant ce a ales acel youtuber, în cazul lui fiind necesar să folosească zilnic mai multe telefoane. Asta îi e meseria, e altceva.

        (Citează)

  2. Este o porcarie ce se intampla in ultimii ani:
    – toate site-urile/aplicatiile te obliga sa folosesti parole complexe, fiindca cele simple sunt prea usor de spart;
    – in acelasi timp, toti expertii insista sa nu folosesti aceeasi parola peste tot, ceea ce este logic;

    Dar automat, toata aceasta nebunie duce la o problema suplimentara legata de unde salvam parolele. Este clar ca nimeni nu poate sa tine minte atatea siruri de caractere formate din litere, cifre, semne de punctuatie si eventual 1-2 simboluri chinezesti.
    Deci le salvam pe toate intr-un manager de parole si astfel daca cineva sparge acest manager obtine acces complet pe tot ce inseamna prezenta noastra online (inclusiv date despre cardurile noastre salvate pe diverse site-uri).

      (Citează)

    • Așa este, de aceea trebuie să scăpăm de ideea de autentificare pe bază de user și parolă. Puterea de procesare a devenit suficient de mare pentru ca brute-force să devină o metodă destul de eficientă de hacking.

        (Citează)

    • Dacă pui parole foarte lungi, nu cred că mai e o problemă brute force-ul.

        (Citează)

    • Dumy, asa e cu autentificarea pe user si parola, ne trebuie ceva mai bun, momentan avem doar ceva mai complex adica 2FA.
      S-a incercat cu magic links, dar nu a prea prins, poate or veni si marii ITisti (bine nu aia din ro) cu vreo idee mai buna la un moment dat ca tot au ei capul mare.

      Legat de bruteforce insa, nu stiu de unde ai scos-o. Cel putin pentru web nici nu se foloseste bruteforce (ai rainbow tables oriunde de downloadat, dar oricum gaurile apar cand iti leakuiesc unii parola si ai mai folosita in 1000 de locuri) si nici puterea de procesare nu era un bottleneck (chiar daca prin absurd siteul nu ar avea protectie de brute force) degeaba poti tu calcula 1.000.000 de combinatii pe secunda, cand peste internet poti trimite maxim cateva zeci de requesturi.

        (Citează)

    • @dumy:
      In mod normal, bruteforce trebuie tratat în prima secundă cu Blocare IP și sesizare poliție /etc.

      Dar dacă tu zici că ar fi nevoie de altfel de credentiale…

        (Citează)

    • Asta cu brute-force nu e chiar ca-n filme.
      A circulat o poză acum ceva vreme.
      https://digg.com/technology/link/how-long-it-takes-to-get-password-hacked-1IvDFspF6p

      Parole mele importante sunt de-alea de 3000 de ani. Bănuiesc că și cu alea de 200 de ani ești asigurat.

        (Citează)

    • @theSame: Brute force după ce ai intrat în posesia unui DB cu parole „hashed”, bine-nțeles. Nu se aplică online, unde se pot impune tot felul de limitări. Credeam că nu e nevoie să precizez…

      @Adrian: Citez: „Our 2020 password table used data from 2018 based on MD5 hashed passwords cracked by an RTX 2080 GPU”. Cam de câte ori mai rapid ar fi 4 RTX 3090 mergând în paralel? Dar 10? Dar 100? Aha :)

      @Boris: Unii au venit deja cu idei, ba chiar le-au pus în aplicare și pot afirma că funcționează chiar ok: https://www.microsoft.com/security/blog/2021/09/15/the-passwordless-future-is-here-for-your-microsoft-account/

        (Citează)

  3. O alta stire are fi ca EVGA nu mai face placi video.

      (Citează)

  4. Din păcate pentru mine la Samsung problema e fix ecosistemul. Am un TV samsung și încă niște chestii de la ei la care folosesc aplicația aia smart things, mereu și mereu am probleme.

    Dacă TV-ul își schimbă ip-ul (e dhcp, se mai întâmplă, normal) atunci aplicația nu se mai poate conecta la TV deloc. Scanez rețeaua, îl vede, încerc să-l adaug dar nu pot pentru că îl am deja în cont. Trebuie să-l șterg complet din cont și să-l adaug înapoi odată pe lună. Și de fiecare dată când îl adaug în cont, 50-50 aplicația se blochează, trebuie s-o închid și să revin. Pur și simplu e inacceptabil, e o operațiune banală, știu ce vorbesc că fac din astea.

    Și în oamenii ăștia să-mi pun pozele, contactele, tot ce ține de telefon? Nu, sub nici o formă. Da, Apple sunt scumpi, mai scumpi ca tot. Dar nimeni nu se apropie la stabilitate de ei. N-am avut probleme cu nici un device din ecosistemul de la apple, de la time machine, airport, airpod, și evident iphone/ipad. Le dai în mână la orice idiot și șansele să instaleze spyware, viruși, aplicații care rulează în background ca service și înregistrează tot sunt nule pentru că funcționează altfel.

    Și eu eram un android fanboy înfocat, ba chiar și făceam aplicații la un moment dat. Știu exact cum funcționează under the hood. Dar după o vârstă trebuie să-mi pun skills-urile la produs bani, nu la veșnic tinkering, reinstalări și reconfigurări de diverse chestii care ba merg, ba nu merg.

    Când ajung acasă vreau să stau liniștit nu să resetez pentru a mia oară tableta samsung/android că au reușit copiii să o facă praf instalând ceva aplicație de pe vreun ad care le arăta cum să activeze developer mode și install from untrusted sources.

      (Citează)

    • Daca maresti DHCP Lease Time nu ar trebui sa rezolvi problema asta pe care o ai cu televizorul? Adica ma gandesc ca se face conectarea in reteaua interna, nu peste Internet, asa ca totul depinde de routerul din locatie.

        (Citează)

    • Nu inteleg de ce nu rezervi un ip pentru televizor din router.
      Vezi sa nu fie alta cauza. La televizoarele Samsung e bine cunoscut faptul ca daca TV-ul este conectat prin cablu la internet, atunci apare deconectat atunci cand e inchis.
      Asa de destepti sunt astia de la Samsung. Dar eu am problema asta uneori si daca e pe wifi.
      Intr-adevar, TV-urile Samsung sunt varza la faza asta, dar nu as extinde la toate produsele lor.

        (Citează)

    • Fix asta urmează să fac, să îi fac o rezervare permanentă pe baza mac-ului. Da, e cablat pentru că ghici ce, pe Wifi am avut probleme, căzând când e lumea mai dragă.

      E televizor luat în 2021 noiembrie deci relativ nou.
      Apropo, știați că placa de rețea cablată e de 100mbps? Am crezut că n-am mutat bine cablul dar nu, atâta e…

        (Citează)

    • Este pe 100 mbps pentru ca in general nu ai nevoie nici macar de viteza asta la un televizor. De exemplu atat Netflix, cat si Disney+ recomanda o latime de banda de 25 mbps pentru continutul 4K. Sunt foarte rare cazurile in care faci streaming de continut cu o latime de banda mai mare de 100 mbps. Nu cred ca ar face fata nici procesorul televizorului.

      Si atunci de ce sa cheltuie producatorul mai multi bani pe un chipset care sa stie 1000 mbps?

        (Citează)

    • E o mizerie asta cu ethernet la 100 Mbps. Înțelegeam acum ani buni când doar dei privilegiați aveau acces la un TV UHD, dar un 4K HDR e simțitor peste 100 Mbps, excepție făcând zgârciții de la Netflix care au ridicat compresia și astfel au micșorat lățimea de bandă la streaming.
      Am și eu un OLED Panasonic din 2018 cu aceeași problemă…😞

        (Citează)

    • @dumy, de curiozitate, de unde faci tu streaming cu 100 mbps? Servicii precum Netflix, Amazon Prime, eventual un server Plex?

        (Citează)

  5. Asta mi s-a parut interesant la Rockstar, “The threat actor also claims to be the same hacker, named ‘TeaPots,’ behind the recent Uber cyberattack” (neconfirmat inca, dar seamana lucruri)

      (Citează)

  6. Andrei G:
    @dumy, de curiozitate, de unde faci tu streaming cu 100 mbps? Servicii precum Netflix, Amazon Prime, eventual un server Plex?

    Am și eu un server Plex și da, e enervantă limitarea asta pentru că pot avea calitate mare.

    Sau pot folosi playerul de rețea integrat al Samsung care merge foarte bine, și fac sharing prin DLNA.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus