►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
« Știrile zilei despre tehnologie – 9 septembrie 2022
Jeep anunță primele modele electrice, iar noul Recon arată foarte bine »
Știți cum de la o vreme spun că Realme este noul OnePlus, adică oferă telefoane bune la un preț competitiv? Acest Realme GT Neo 3 150W este un astfel de telefon, un mid-range cu multe aspecte de flagship, precum procesorul puternic și încărcarea la 150W cu încărcătorul din cutie. Și da, 150W face parte din numele oficial al telefonului, dar eu îi voi spune GT Neo 3 în continuare.
Telefonul are hardware neașteptat de performant. Ecranul este de 6,7″ 1080p AMOLED cu refresh maxim la 120 Hz și sticlă Gorilla Glass 5 pe deasupra.
Chipsetul este un MediaTek Dimensity 8100 5G împerecheat cu 8 sau 12 GB RAM și stocare 256 GB de tip UFS 3.1. Știu ce veți spune, MediaTek Dimensity nu este procesorul de vis al nimănui. Dar dacă v-aș spune că este cel puțin la fel de rapid precum un Snapdragon 888 de anul trecut?
Mai exact, GT Neo 3 a obținut 963 de puncte Geekbench single-core și 4.055 puncte multi-core, un rezultat asemănător cu al flagship-urilor anului trecut, poate chiar peste Snapdragon 888. În 3DMark Wildlife Unlimited a obținut 3.448 puncte, din nou un rezultat bun ce arată că vă puteți juca orice în condiții bune. Puteți compara scorurile cu alte telefoane.
Notă mare deci pentru procesor, iar Realme l-a cuplat cu multă memorie RAM și stocare performantă. Și sistemul de încărcare este remarcabil. GT Neo 3 are o baterie de 4.500 mAh care se încarcă la maxim 150 W după ce îi activați din meniuri modul de Rapid Charging. Acum, ce să zic… a durat aproape 20 de minute ca telefonul să se încarce de la 0 la 100%. Când vezi asta pentru prima oară ai un sentiment de wow pentru așa tehnologie ajunsă pe un mid-range.
Avantajul stă în faptul că vrei să pleci de acasă, descoperi că ai telefonul la 30%, îl pui la încărcat și până te încalți și îți găsești cheile de la ușă deja îl ai la 75%. Este însă 150W prea mult? Poate dăuna căldura de la încărcare (se încinge tare) bateriei pe termen lung? Producătorul spune că nu (80% din baterie după 1600 de cicluri de încărcare), dar asta rămâne de văzut.
Mai este remarcabil și sistemul audio. Telefonul are două difuzoare, sus și jos, ambele foarte puternice, chiar prea puternice. Per total, mi s-a părut un telefon foarte bun în gama sau pentru jocuri și video.
În marea majoritate a altor aspecte nu există ceva important de raportat. Telefonul pare bine construit, dar toate sunt așa acum. Partea din spate este jucăușă, are două dungi negre stil “GT” și nu pot să zic că mi-a plăcut, dar nu cred că sunt eu în target pentru un astfel de aspect. Butonul on/off este pe dreapta, cel de volum pe stânga, ceea ce din nou nu este pe gustul meu, dar asta contează mai puțin. Senzorul de amprente din ecran citește rapid degetul.
Fotografiile sunt ca de mid-range. Ai două camere pe spate, una principală de 50 MP f/1,9 cu OIS, dar și senzor micuț, plus un ultrawide de 8 MP. Cea frontală are 16 MP.
Problema este ca toate fotografiile sunt suprasaturate pe mai multe canale de culoare, atât de mult încât uneori par nenaturale. Mai mult, reglajul balansului de alb este de multe ori greșit, precum în fotografiile de la mare unde nisipul este foarte galben față de realitate. Să sperăm că un update viitor va mai corecta astfel de probleme, care în mod evident țin de software-ul de procesare.
În rest, să nu credeți că cei 50 MP de pe telefon sunt la fel ca cei 50 MP de pe vreun flagship. Telefonul are și alte probleme, precum detalii mai puține, umbre sau highlights mai arse decât este cazul în HDR-uri șamd.
Pe Night Mode, însă, m-a impresionat plăcut. Este genul care transformă noaptea în zi și o face cu o durată scurtă de fotografiere.
Interfața este și ea bunicică, bine organizată. Există un GT Mode care crește performanța și poate fi activat sau dezactivat. În general telefonul îl activează singur la nevoie, din ce am observat rulând benchmark-uri cu și fără el activat manual.
Ai puțin bloatware la bord, am văzut preinstalate aplicații de la Amazon, Booking, TikTok și încă vreo două. Se pot dezinstala.
Per total, Realme GT Neo 3 150W este un telefon bun. Cred că gamerii vor fi satisfăcuți de el, ofera un procesor rapid și stabil termic, mult RAM, difuzoare stereo excelente și încărcare foarte rapidă. Camerele foto nu excelează, acolo s-a făcut un compromis, dar în toate celelalte aspecte telefonul este foarte aproape de un flagship adevărat. Și prețul spune asta, costă 3.100 de lei la eMAG în varianta 12 GB RAM, dar probabil se va ieftini în viitor și va deveni unul dintre modelele atractive din piață.
« Știrile zilei despre tehnologie – 9 septembrie 2022
Jeep anunță primele modele electrice, iar noul Recon arată foarte bine »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
09/09/2022 la 2:00 PM
groaznice pozele…
GabrielG(Citează)
09/09/2022 la 2:25 PM
are husa in cutie?
mihai(Citează)
09/09/2022 la 3:04 PM
La un iPhone nu ai face si tu review…in schimb toata ziua bombe cu durata de viata de un an.
Dragos(Citează)