un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Cele patru subiecte de la știri care chiar m-au interesant în vacanță

5 Sep 2022  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

M-am întors din Bulgaria. Nimic senzațional de raportat la întoarcere. A fost un drum destul de liber, cu mai puțin de 5 minute petrecute în vamă. Voi scrie un articol despre hotelul la care am stat, pare așa de popular între români încât sigur va fi citit în fiecare an.

Am făcut însă un exercițiu acolo. Am ținut un fel de evidență a știrilor din lume care m-au interesant și lista este foarte mică. Adică am stat destul de des cu telefonul în mână, că făceam fotografii și mă uitam pe Instagram și pe BeReal ziua, plus ceva Messenger.

Altfel spus, sunt expus ziua multor știri. În general consum multe știri. În vacanță, însă, am descoperit că mă interesează doar următoarele:

Lansarea rachetei Artemis 1. Am vrut să o urmăresc acolo sâmbătă, dar era clar din update-urile legate de probleme la motor că nu va avea loc. Am mai urmărit și în alte zile update-uri despre noile planuri de lansare.

Lansarea unor laptopuri foldable, mai exact am citit despre un Asus Zenbook 17 Fold și un Lenovo Thinkpad X1 Fold. Mai exact, am fost curios ce păreri au alții despre ele. Părerea mea este că sunt doar demonstrații tehnologice și că nu vor prinde pe piață, sunt prea butucănoase și “complicate” pentru a fi ultraportabile. Dar cine știe, poate îmi voi schimba părerea după ce le voi vedea cu mâna mea.

Am citit că a murit Gorbaciov. N-am urmărit prea tare subiectul, dar asta pentru că anul trecut am mai recitit o dată pe Wikipedia ce-a făcut fiecare lider al URSS după Stalin în Războiul Rece și deci eram cumva la curent cu subiectul. Vă recomand această lectură, începeți cu Hrușciov, este fascinant ce fel de oameni au ajuns la șefia URSS și după ce manevre politice.

Inundațiile din Pakistan. O să ziceți că ce legătură au cu noi. Ei bine, au, o să explic altădată mai amplu. Acum niște ani, Pentagonul punea încălzirea globală pe lista celor mai mari amenințări pentru lumea vestică deoarece urma să declanșeze niște valuri migratorii în această direcție. Mi se pare că tocmai am văzut începutul unui astfel de fenomen.

Și cam atât. Știu că a fost IFA în această perioadă, dar nu am reușit să aflu nimic de acolo. Mi-am notat rapid, ca subiecte pentru blog, că USB 4.0 are noi specificații confuze și că Philips Hue a lansat noi becuri care arată bine. Am mai notat și că indienii au lansat primul portavion construit integral de ei și acum sunt pe lista foarte mică a țărilor cu mai multe portavioane.

And that was it. Nu m-am uitat pe acțiuni. Nu știu nimic despre ce-au mai făcut politicienii sau primarii. N-am urmărit nimic din extern. Simt și că nu am pierdut multe.

Când am avut mult mai multe lucruri de făcut în jurul meu, mai multe locuri de care să mă bucur, doar pe 4 subiecte am dat click din tot ce mi-a ieșit în cale.

Încep cumva să regret vremurile în care știrile veneau doar seara, la ora 19, nu permanent de-a lungul zilei, repetate până când reușesc să te atragă în interiorul lor. Să afli doar rezumatul lor ar fi mult mai bine pentru liniștea noastră interioară. Să existe un mecanism bun de filtrare care să-ți scoată în față doar acele puține informații care te interesează cu adevărat ar fi ideal. Agregatoarele curente nu reușesc de fapt acest lucru.

asus s5507

    11 comentarii

  1. Nu citesc stiri. Nu am televizor. Am biziday instalat cu alertele dezactivate (in afara de cea rosie). Viata e mult mai simpla fara emotiile asociate stirilor, in marea majoritate negative. Plus timpul pierdut. E un experiment care imediat face 10 ani. Si totul a inceput cu o pilda a unui prieten: “daca se intampla ceva nasol, sigur o sa afli”.

      (Citează)

    • Foarte bine, esti tare! Nici eu nu urmaresc programe TV de stiri, dar am internet :-)
      Sa inteleg ca nici cand a izbucnit razboiul nu ai citit stiri?

        (Citează)

    • Eu de 11 ani fara TV :) Ma enervau calupurile de reclame
      Stiri citesc dar vreau sa le raresc si pe astea. Prea multa manipulare plus stiri neverificate.

        (Citează)

    • Presupun ca nu te uiti la transmisii sportive, sau la filme. Ca nu cred ca te uiti la filme pe telefon.
      Probabil citesti.

        (Citează)

  2. Cand o sa povestesti despre hotel, sa spui si despre imprejurimi. Daca ai ce face, in afara resortului. Ca din cum l-am vazut eu asa din goana masinii, pare cam rupt de lume. E ceva la marginea unui sat gen tuzla.

      (Citează)

    • Mai degraba Eforie Sud. Un parc frumusel unde se pot distra si copiii (masinute, catarare, sarituri in coarda, etc), o piateta centrala cu mancatorii si o strada cu tot felul de tarabe care vand chestiile care se vand la mare.
      Daca vrei mai mult de atat, trebuie sa iesi din Obzor

        (Citează)

  3. Incercati pe viitor trei locuri mai putin umblate la bulgari, destul de aproape de granita :
    Ezereț , Tuzla Șablei (la Șabla e si o rezervatie de pasari ) si Tiulenovo !

      (Citează)

  4. George: …
    Ezeretz….

    Shhhhhttt!! 😊

      (Citează)

  5. Gorbaciov a fost un mare leader, el a permis trecerea la democratie in Europa de Est.

      (Citează)

    • Nu a fost un mare lider.
      Daca ar fi fost, Rusia era azi o tara cu o democratie cat de cat functionala, cu o economie si o populatie cat de cat prospera, nu dictatura feroce de azi care prin conduita politica internationala de pana acum si prin razboiul declansat si-a ingropat sansele de existenta viitoare odata cu cei 50,000 fii saraci, tinuti in cea mai adanca ignoranta si trimisi sa moara pentru iluziile unui psihopat macinat de frustrari.

      A fost doar un om rational, conectat la realitate si ajuns la locul potrivit in momentul potrivit, care a lasat sistemul sa se surpe de la sine.

      Altfel, liderii cresc lideri si ii lasa in urma, impreuna cu un sistem functional pe care l-au creat si pe care urmasii il optimizeaza permanent.

        (Citează)

    • Ceausescu a fost un mare lider! A permis trecerea la democratie in Romania in ’89 prin sacrificiul propriu.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus