un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Părerea mea despre noile iPhone 14 Plus și Pro, AirPods Pro 2 și noul Apple Watch Ultra

7 Sep 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

47 comentarii

Avem un nou iPhone 14 Plus de dimensiuni mari, comunicație către satelit, cameră de 48 megapixeli pe iPhone 14 Pro, căști mai bune și un Watch Ultra. Au fost câteva surprize față de zvonurile apărute până acum. Prețurile sunt în continuare mari, în special de când dolarul a ajuns la paritate cu euro.

Avertisment pentru amatorii de cumpărături din SUA: iPhone-urile vândute în SUA și Canada nu mai au slot de SIM, ci folosesc doar eSIM, adică un SIM digital, instalat de la distanță de operator. Este posibil ca acestea să nu funcționeze în România. Operatorii noștri nu sunt așa avansați cu eSIM, nu le dau pentru orice abonament, iar la cartelă cred că deloc. Este prea devreme de zis clar ce și cum.

iPhone 14 și 14 Plus

Așa cum spuneau zvonurile, acum avem iPhone 14 de 6,1 inci și varianta iPhone 14 Plus de 6,7 inci. S-a renunțat la modelul Mini. Cei care vor un ecran mare și baterie mare, dar fără a le păsa de camerele foto suplimentare de pe modelele Pro, au acum varianta Plus la dispoziție.

 

Estimarea mea este că acest iPhone 14 Plus se va vinde foarte bine, poate cel mai bine dintre toate modelele.

iPhone 14 și 14 Plus au chipsetul A15 Bionic, cel introdus anul trecut. Pe spate sunt două camere foto. Principala are 12 megapixeli cu un senzor nou, mai mare, stabilizat optic și cu diafragmă f/1,5, foarte deschisă. Probabil va fi foarte bun pe Night Mode. Camera frontală are autofocus, un alt bonus plăcut pentru selfie-uri.

Pe video a fost introdusa o stabilizare stil gimbal. Pare să scoată imagini ca un GoPro sau ca modul Supersteady de pe Samsung-uri. Probabil, ca și acolo, filmează doar la Full HD în acest mod, dar asta nu-i o problemă pe TikTok.

Modelele din SUA nu mai au slot de cartelă SIM, apropo. iPhone 14 pentru SUA trece integral la eSIM, că sunt trei operatori acolo și Apple s-a înțeles cu toți. V-am spus că este viitorul încă de când mi-am instalat YOXO prin eSIM pe telefon în câteva minute.

Telefoanele au și conectivitate către satelit pentru mesaje de urgență în SUA și Canada. Poți trimite doar mesaje text, un scenariu util doar dacă ești pierdut în pustiu, fără conexiune de telefonie. Aceeași tehnologie a anunțat-o și Huawei ieri pe seria Mate 50. Probabil va salva câteva vieți în viitor. Este uimitor că o micuță antenă de telefon poate trimite un mesaj text până la satelit, chiar dacă o face lent.

iPhone 14 începe de la 999 euro, iar iPhone 14 Plus de la 1.149 euro. Este clar că modelul Plus devine cel best-buy. Se lansează în SUA pe 16 septembrie, dar modelul Plus întârzie și vine abia pe 7 octombrie.

Părerea mea: iPhone 14 Plus va fi un model best-buy pentru că oferă funcțiile dorite de marea masă a oamenilor și o autonomie mare a bateriei. Apple se sabotează un pic, există mai puține motive de a cumpăra modelul Pro Max acum că există Plus, dar per total sunt sigur că ies mai bine, având în vedere că înlocuiesc un model slab vândut, cel Mini, cu unul best-buy.

iPhone 14 Pro și Pro Max

O schimbare importantă pe seria iPhone 14 Pro este că notch-ul este mai mic și devine un spațiu pentru notificări și alerte. Apple îi spune Dynamic Island, ceea ce mi se pare oribil. Practic ia pinhole-ul și îl mărește pe ecran în funcție de notificări, integrându-l mai bine în interfață. Zona sa centrală rămâne desigur veșnic neagră, că acolo ai sistemul de FaceID, dar per total îmi place ideea pentru că notch-ul devine o parte a interfeței, nu o gaură neagră.

Dimensiunile sunt similare, 6,1 inci și 6,7 inci, dar cu ecrane mai performante decât pe seria iPhone 14 simplă, luminozitatea maximă putând ajunge la 2.000 de nits. Telefoanele au și Always-on Display la doar vreo 5 ani după ce concurența a introdus această funcție și utilizatorii au spus universal “ce bine, mulțumim”. Acum și pe iPhone Pro!

Seria Pro are la bază un nou chipset A16 Bionic, cum era de așteptat. Este construit în 4 nm. A15 Bionic este mai rapid în benchmarks decât cele mai bune Snapdragon, iar A16 Bionic este și mai bun, deci mă aștept la performanță extremă în jocuri.

Poate cel mai important upgrade este la cameră: cea principală are 48 megapixeli, cu senzor mai mare, f/1,78 și stabilizare optică. Binning-ul 2×2 le permite celor de la Apple să obțină fotografii și mai bune în lumină slabă, deși iPhone Pro oricum excela la acest capitol. Și camera ultrawide are un senzor mai mare.

Prețurile sunt aceleași, în teorie. În practică, paritatea dolar-euro ne strică socotelile. iPhone 14 Pro începe la 999 dolari în SUA, dar 1.299 euro în Germania (și deci și la noi), iar iPhone 14 Pro Max de la 1.449 euro. Se lansează pe 16 septembrie.

Părerea mea: iPhone 14 Pro și Pro Max vor rupe pe fotografiere și filmare, devenind probabil cele mai bun modele din piață pentru aceste activități. Sunt și foarte rapide, au autonomie mare, mi se par telefoane excelente și am senzația că Apple se distanțează și mai mult de concurență prin ele.

AirPods Pro 2

Noua generația AirPods Pro 2 are înăuntru un nou cip, numit H2. Anularea de zgomot este mult mai bună, la fel și un mod adaptiv de transparență, iar căștile includ și un vârf de silicon mărimea XS, ca să se potrivească pe și mai multe urechi.

Ca și noile Huawei FreeBuds Pro 2, controlul căștilor se face prin apăsări pe cască, dar și prin swipe tactil pe acestea. Autonomia este mai mare, 6 ore în căști, total 30 de ore cu cutiuța lor de transport, care acum se încarcă și wireless.

Mie mi-a plăcut ideea Apple de a pune un mic difuzor pe cutiuța lor de transport, ca să o poți găsi ușor prin funcțiile de Find întrucât va emite un bip-bip ajutător. 299 euro.

Părerea mea: un update semnificativ de generație, deși cât de bune sunt pe anulare de zgomot rămâne de văzut doar în review-uri.

Apple Watch Ultra

Na, că se cheamă Ultra, nu Pro. Concurența are acum doar model “pro” :P

Apple Watch Ultra pare gândit pentru sportivi de performanță sau pentru sporturi extreme, exemplele Apple fiind cu ultra-maratoniști, alpiniști și alte asemenea ocupații.

Carcasa este din titaniu ultra-rezistent. Ecranul este protejat de cristal safir, iar ecranul este foarte luminos și mult mai mare la 49 mm. Rezistă la temperaturi de la -20 grade Celsius până la +55 grade Celsius.

Apple Watch Ultra un nou buton pe lateral, personalizabil, dar mie nu-mi place cum arată zona butoanelor din dreapta. Înțeleg că este proiectat așa pentru a fi utilizat ușor și cu mănuși, ceea ce are sens, dar parcă arată prea asimetric pentru gustul meu.

Autonomia este însă foarte mare, 36 de ore oficial, 60 de ore cu un soi de mod low power ce va fi lansat ulterior. Curelele sunt bine gândite, sunt suficient de elastice pentru a fi purtate și peste un costum de scafandru sau haine groase șamd. Gândirea aceasta pe toate planurile este cumva în opoziție față de Samsung, unde s-a descoperit recent că Watch5 Pro nu este suficient de plat din cauza curelei sale arcuite în jos și nu poate fi pus bine pe un încărcător wireless.

Watch Ultra are chiar și GPS L1+L5 pentru precizie mai mare, plus un night mode roșu pe ecran. Are și o sirenă de 80 de decibeli, ca să te audă salvamontiștii în caz că te-ai pierdut. Are funcții avansate pentru scufundători, în colaborare cu o firmă de specialiști în așa ceva, pentru a te ajuta cu orientarea și decompresia.

Per total, însă, aș spune că vedem doar răspunsul Apple la un nou trend în lumea smartwatch-urilor. Huawei și Samsung au modele asemănătoare, făcute cu materiale ultra-rezistente și gândite pentru sportivi și condiții dure. Acum are și Apple un model pentru utilizatorii de iPhone.

Costă 999 euro, ceea ce mi se pare foarte mult. Mă așteptam la 799 euro.

Părerea mea: se adresează unei nișe de oameni care au nevoie de astfel de ceasuri. Cei cu iPhone în buzunar vor aprecia noul Watch Pro, deși intră în concurență cu diverse modele Garmin pentru aceeași nișă de oameni. Mie se pare un ceas scump, ceea ce doar întărește ideea că este pentru oamenii care au nevoie de funcțiile sale.

Apple Watch 8

Apple Watch 8 pare un update la zi al generației anterioare. I-a fost adăugat un sezon de temperatură la nivelul pielii care este targetat pe publicul feminin.

Eu am testat acum câteva luni un ceas Huawei cu senzor de temperatură și mi s-a părut utilă funcția, îmi spunea când sunt supraîncălzit, m-am prins că este prea cald noaptea în cameră șamd.

Ceasul are și multe funcții pentru ovulație și ciclu menstrual. Cei de la Apple au avut grijă să precizeze că toate datele sunt criptate pe ceas și accesibile doar ție, iar cele transferate în cloud sunt și ele criptate end-to-end, asta apropo de Wade vs Roe în SUA.

Apple Watch 8 are și crash detection. Ceasul detectează dacă ai avut un accident auto (din accelerometru, este unul nou ce suportă forțe G mari, plus microfonul pentru zgomote de impact și senzor de presiune pentru detectarea declanșării unui airbag) și te conectează rapid la serviciile de urgență.

Autonomia este de 18 ore, dar Apple a introdus și un Low Power Mode care o crește la 36 de ore. Practic un low power mode (care va fi introdus și pe ceasuri mai vechi) este acum un feature de lăudat. Modelul LTe are și roaming internațional acum.

Mi se pare în continuare scump la 499 euro varianta clasică și 539 euro varianta LTE, având în vedere autonomia sa redusă. Disponibil din 16 septembrie.

Au updatat și Watch SE, varianta ieftină. Este mai rapid, are ecran mai bun, are detecția de accident, costă 299/339 euro.

Părerea mea: Apple Watch adus la zi. Autonomia tot foarte mică este. Noile funcții probabil vor salva câteva vieți prin detecția de accidente, dar, per total, este cam ceea ce te aștepți de la o nouă generație.

Per total, sunt impresionat de noile iPhone 14 Pro și Pro Max. Cred că vor ieși pe primul loc în orice benchmark și comparație foto/video. Abia aștept review-urile.

asus s5507

    47 comentarii

  1. La noi doar RCS am impresia ca nu ofera e-Sim. Si nici Telekom nu avea. Mi se pare foarte tare ca au scos de la vanzare iPhone 12 si 13 Pro. Ma bate gandul sa iau un 14 Pro Max desi mi se pare foarte mare si greu.

      (Citează)

  2. Eu iti multumesc pentru efort, Radu. Acum am citit asa, mai pe diagonala, dar sigur voi aprofunda si voi lua niste decizii de achitizionare care vor tine cont de review-urile tale.
    Multumesc din nou.

      (Citează)

    • Doar Apple care controlează și software-ul puteau face o integrare atât de mișto cu Dynamic Island.

      Apple Watch Ultra arată foarte fain.

      Mi se pare incredibil că S22 Ultra este mai scump cu $100 fiind inferior în mai toate punctele de vedere iar prețul unui iPhone a rămas același din 2017.

        (Citează)

  3. Ceasul nu costa 999

      (Citează)

  4. Claudiu:
    Doar Apple care controlează și software-ul puteau face o integrare atât de mișto cu Dynamic Island.

    Apple Watch Ultra arată foarte fain.

    Mi se pare incredibil că S22 Ultra este mai scump cu $100 fiind inferior în mai toate punctele de vedere iar prețul unui iPhone a rămas același din 2017.

    Cred ca exagerezi un pic cu inferior din toate punctele de vedere, si asta ti-o spune un utilizator de iPhone.

      (Citează)

    • Deloc. Am fost posesor de S22 Ultra pe care l-am returnat, bineînțeles. Procesorul lor este un scam (Exynos).

        (Citează)

  5. misto 14 pro, dar daca ai deja 13 pro nu cred ca merita upgrade-ul.
    sunt curios cum va fi 15 pro si daca vor renunta de tot la breton sau gauri in ecran.

      (Citează)

    • Si ce sa ii faca? Camera rabatabila? Potbagaj pt foto/video?

        (Citează)

    • Se zvonește că iPhone 16 Pro va veni cu FaceID sub ecran + gaură pentru camera selfie. Urmând ca iPhone 18 să aibă atât FaceID cât și camera sub ecran.

        (Citează)

  6. Daca 14 normal incepe de la 999 euro atunci e o magarie. Pai 5000 lei pe modelul simplu e enorm atat timp cat in SUA e 799 dolari. 13 a fost undeva la 4200-4500, ma astept ca si 14 sa fie la fel.

      (Citează)

    • Intre timp dolarul a crescut cu peste 15% fata de leu, automat si pretul de pornire al telefoanelor in Romania urmeaza acelasi trend.

        (Citează)

  7. Adio, mini!

      (Citează)

  8. Gunoaiele Apple nu meritau luate nici cand se multumeau sa stearga $-ul ca sa puna Euro in loc, daramite acum cand pe langa TVA adauga si taxa de jecmanit pentru UE.

    In lumea normala unitatea de masura pentru luminozitate este candela, nits inseamna candela pe metru patrat. O chestie care complica inutil informatia despre specificatiile unui produs.

      (Citează)

    • Gunoaiele Samsung nu merita luate de când au exynos în EU și de când vin cu adware, restul gunoaielor cu android nu merita luate fiindca nu au update de soft mai mult de 1-2 ani, Gunoaiele HTC nu se mai fac, Gunoaiele huawei nu au android.

      Ce gunoaie mai avem disponibile?

        (Citează)

    • Adware pe Samsung? La ce te referi mai exact?

        (Citează)

    • Am greșit. Bloatware, nu adware. Și Google services pentru Huawei, ca android au.

        (Citează)

    • Gaelex, usor usor ramai singurul comentator de aici

        (Citează)

    • E mult mai util să ai luminozitate pe unitate de suprafață, ca să poți compara ecrane de dimensiuni diferite. Dacă te gândești puțin (știu, cer mult), ecranul unui TV ar fi mult mai luminos doar pentru că e mai mare decât cel al unui telefon, dar asta nu te ajută în practică, pentru că nu încerci să luminezi o cameră. Plus că totul e în nits, așa că e mai ușor de comparat dispozitivele între ele.

      @C: nu rămâne singurul, doar că joacă într-o ligă a lui. N-ai cum să-l iei în serios când le dă așa din gleznă, și chiar și atunci când citește ceva, nu citește tot sau unde trebuie.

        (Citează)

  9. zetanu: Cred ca exagerezi un pic cu inferior din toate punctele de vedere, si asta ti-o spune un utilizator de iPhone.

    Confirm. Fost posesor de S22U, actual posesor de 13Pro.
    Poate acum 5 ani mă interesau toate beneficiile aduse de Android, însă acum nu aș mai trece de la simplitatea oferită de iOS.

      (Citează)

    • Mult mai simplu..au pus buton de back si pe iphone?

        (Citează)

    • Awww, exista buton de back pe vreun flagship android? Dă-mi și mie un link cu acel flagship. Dar sa fie buton fizic, cu contact.

        (Citează)

    • Habar nu am daca e pe vreunul asa. Pe s21 ai un buton(virtual) de back, jos in dreapta. Pe iphone nu am vazut optiunea asta..gresesc ?

        (Citează)

    • Pe iphone tragi de ecran de la stânga la dreapta pentru back. Și de la dreapta la stânga pentru forward. La fel, sa schimbi intre aplicații, în partea de jos a ecranului (echivalentul butonului lista de pe android, la Samsung era cel din stanga parca)

        (Citează)

    • Si merge faza asta cu trasul in toate aplicatiile ?

        (Citează)

  10. Parca de prea multe ori apare Huawei intr-un articol despre lansarea Iphone, cat despre produsele lansate, ne plac sau nu, scumpe sau da, se vor vinde la greu.

      (Citează)

  11. Da. Pacat ca nu mai este Mini.
    Legat de eSim, daca telefonul ramane fara baterie, sau se strica, cum faci sa folosesti rapid alt telefon?

      (Citează)

    • va trebui sa ai QR code, sau codul numeric e-sim la tine, ori sa instalezi aplicatia operatorului pe noul telefon si de acolo il activezi. Mai nou trimiti un mesaj la operator si primesti raspuns de activare. In toate cazurile trebuie sa ai wi-fi, dar se lucreaza si la solutie fara.Oricum in viitorul apropiat vor trece toti la e-sim,

        (Citează)

    • @Dan, daca ramai fara baterie, in general ai mai multe sanse sa gasesti rapid un incarcator decat sa gasesti un alt telefon.
      Iar partea cu telefonul stricat se compenseaza cu faptul ca nu mai ai un SIM fizic care se poate defecta. Adica per total sansele sa nu poti folosi numarul de telefon raman la fel de scazute.

        (Citează)

  12. Cred ca iPhone Mini se va transformate in iPhone SE.

      (Citează)

  13. Dan:
    Da. Pacat ca nu mai este Mini.
    Legat de eSim, daca telefonul ramane fara baterie, sau se strica, cum faci sa folosesti rapid alt telefon?

    Doamne, dăm niște exemple marginale de zici că asta e norma.

    Dacă nu ai baterie și ai alt telefon pentru urgențe atunci de ce nu ai direct și sim activat și pregătit în el?

    Uite alt caz marginal pățit personal de mine de 3 ori: ce faci dacă nu mai funcționează sim-ul?

      (Citează)

    • Nu tre sa ai alt telefon pentru urgente (e mai simplu sa cari un powerbank), e de ajuns sa aiba nevasta/copilul/un prieten un telefon cu dual sim.Daca esti singur, aia e.

        (Citează)

  14. Autonomie FOARTE mare 30 ore???
    La minunatul ceas Ultra.
    Ceasul meu Xiaomi, Stratos2 are 4 ani, tine bateria 35 ore cu GPS si heart-monitor ON.
    Altfel cu tot cu monitorizarea activitatilor sportive tine bateria 1 saptamana.
    Ce sa mai vorbim de ceasurile de la Garmin? sau alti producatori de renume.

      (Citează)

    • Nu cred că a fost o prioritate autonomia de o săptămână, dacă asta cerea compromisuri legate de putere, luminozitatea ecranului, funcții etc. Probabil că la cum vor ei să fie AW în momentul ăsta (inclusiv ca greutate) nu se poate mai mult.

      Și eu mă mai uit după Garmin din când în când, dar din review-uri mi s-a părut tot timpul mai rudimentar – chiar dacă vine cu avantaje la autonomie, fitness sau durabilitate.

      După părerea mea e importantă autonomia dacă e singurul dispozitiv pe care-l ai la tine care trebuie încărcat. Altfel, dacă oricum încarc telefonul și căștile la 2 zile, nu câștig mare lucru dacă încarc ceasul la 7. Și asta zic de excursii, că atunci când ești în oraș problema e chiar mai mică și am mai multe dispozitive pe care le încarc. Eu alternez acum 2 ceasuri clasice cu un AW, iar avantajele unui smartwatch (dacă-i folosești funcțiile) fac autonomia să conteze mai puțin. Trebuie încărcat ca restul gadget-urilor, iar alea nici măcar nu mă avertizează cum trebuie că e bateria slabă, uneori mă trezesc cu ele descărcate.

      Strict pentru puls și sleep tracking nu mi s epare că merită un smartwatch.

        (Citează)

  15. Cred ca o sa imi schimb si eu 12- PRO cu noul 14 PRO.. nu de alta dar la 12 incepe sa ma oboseasca lipsa semnalului si bateria…

      (Citează)

    • Cum, ai un iPhone care are probleme dupa nici 2 ani? Daca intrebi majoritatea utilizatorilor Apple o sa-ti spuna ca si modelele de acum 6 ani functioneaza exact ca in prima zi (sau poate chiar putin mai bine ca au mai avut si niste update-uri de soft).

        (Citează)

    • @Andrei G: n-ai cu cine, mint toți.

        (Citează)

    • Si eu am 12 Pro Max si e la fel ca in prima zi mai putin bateria si zgarieturile(nu l-am protejat cu nimic). L-am cumparat la lansare si bateria este la 86% si ma tine de dimineata pana seara daca il folosesc intens sau pana a 2-a zi dimineata daca il folosesc ponderat. Cu semnaul nu am avut probleme majore. A fost la un moment dat o problema rezolvata prin update cand ieseai de pe WiFi nu mai mergeau datele mobile. In afara de asta am mai observat ca pe 5G in spatii interioare cu multe betoane nu se descurca, adica arata semnal 100% dar nu incarca nimic. Nu stiu daca e problema telefonului sau operatorului/tehnologiei. Am trecut totusi pe maxim 4G si atunci cand merg la evenimente sau in locuri aglomerate activez 5G.

      PS: Daca omul vrea sa schimbe 12 pe 14 totusi cred ca e multumit de telefon… altfel ar fi trecut pe Samsung…

        (Citează)

  16. dam167:
    Nu cred că a fost o prioritate autonomia de o săptămână, dacă asta cerea compromisuri legate de putere, luminozitatea ecranului, funcții etc. Probabil că la cum vor ei să fie AW în momentul ăsta (inclusiv ca greutate) nu se poate mai mult.

    Și eu mă mai uit după Garmin din când în când, dar din review-uri mi s-a părut tot timpul mai rudimentar – chiar dacă vine cu avantaje la autonomie, fitness sau durabilitate.

    După părerea mea e importantă autonomia dacă e singurul dispozitiv pe care-l ai la tine care trebuie încărcat. Altfel, dacă oricum încarc telefonul și căștile la 2 zile, nu câștig mare lucru dacă încarc ceasul la 7. Și asta zic de excursii, că atunci când ești în oraș problema e chiar mai mică și am mai multe dispozitive pe care le încarc. Eu alternez acum 2 ceasuri clasice cu un AW, iar avantajele unui smartwatch (dacă-i folosești funcțiile) fac autonomia să conteze mai puțin. Trebuie încărcat ca restul gadget-urilor, iar alea nici măcar nu mă avertizează cum trebuie că e bateria slabă, uneori mă trezesc cu ele descărcate.

    Strict pentru puls și sleep tracking nu mi s epare că merită un smartwatch.

    AAAA!
    M-am prins! E nevoie sa ai minim 2 ceasuri. Cat dormi cu unu, celalalt se incarca…

      (Citează)

    • Nu te-ai prins. Pui ceasul la încărcat și îl pui din nou la mână după ce s-a încărcat – 30 min, o oră, cât vrei tu. Ceasul nu e aer să nu poți trăi o oră fără el.

        (Citează)

    • dam167 unora le place sa doarma cu el la mana, mai te uiti cum ai dormit, mai pui o alarma sa iti vibreze numai tie nu sa scoale casa.

        (Citează)

    • @Baltha Zerus: Și eu dorm cu el la mână, asta nu înseamnă că în 12 ore nu reușești să-l pui la încărcat o oră. Și dacă ține o săptămână bateria nu trebuie să-l pui la încărcat?

        (Citează)

  17. Oare băieții cu hate-ul gratuit le trece prin țeastă că utilizatorii de iPhone după ce citesc pe aici dau un swipe și revin la viața lor obișnuită în timp ce ei își caută ca disperații, de pe device-urile lor cu buton de back și tigaie Exynos, următoarea „victimă“?

      (Citează)

  18. gabi:
    misto 14 pro, dar daca ai deja 13 pro nu cred ca merita upgrade-ul.
    sunt curios cum va fi 15 pro si daca vor renunta de tot la breton sau gauri in ecran.

    Nu vor renunta asa repede. Schimbarea importanta la 15 va fi port usb.

      (Citează)

  19. Cand intra in vigoare obligativitatea USB-C in UE? iPhone-urile vor avea interzis la vanzare in UE.

      (Citează)

  20. Andrei G:
    Cum, ai un iPhone care are probleme dupa nici 2 ani? Daca intrebi majoritatea utilizatorilor Apple o sa-ti spuna ca si modelele de acum 6 ani functioneaza exact ca in prima zi (sau poate chiar putin mai bine ca au mai avut si niste update-uri de soft).

    Confirm, după 1 an jumate la 12 probleme cu bateria, se bloca și cea mai mare problema a fost ca wifi nu a-mi mergea .L-am trimis la garantie și l-a înlocuit. Următorul pas a fost”viteza”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus