►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Iată încă un motiv pentru care toți ochelarii mei de soare sunt polarizați, deși asta îmi limitează un pic opțiunile de cumpărare.
Mi-am dat seama recent că nu elimină doar o mare parte din lumina reflectată de șosea sau de alte mașini, ci și reflexia bordului mașinii mele în parbriz.
Iată cum vedea ochiul în mod normal:
Dar prin ochelarii cu polarizare, reflexia din parbriz dispare. Mi-am dat seama de asta scotându-i de la ochi și observând ce reflexie puternică apare în parbriz. Condu vreo 3 ore așa, cu soarele orientat fix cât să producă o astfel de reflexie, și dintr-o dată apreciezi și mai mult astfel de ochelari.
Și apare iarăși dacă rotești ochelarii, că își fac treaba doar în poziția lor normală.
Ca explicație fizică, lumina care se reflectă din diverse suprafețe (apă, șosea, caroserii etc) este polarizată, spre deosebire de cea care vine direct de la Soare. Adică unda ei este altfel orientată, ca să vorbim la modul simplu. Ochelarii de soare cu polarizare au un strat suplimentar care reține de tot această lumină polarizată, așa că elimină o mulțime de reflexii deranjante, ba chiar uneori vezi mult mai clar prin luciul de apă cu ei pe nas. Sunt foarte utili și iarna pentru condus cu zăpadă în jur.
Același efect îl au și filtrele de polarizare puse pe aparatele foto. Dacă vreți ochelari de soare cu polarizare la preț rezonabil, Polaroid are numai astfel de modele, iar uneori sunt oferte bune și la Polarizen sau Avanglion. Mulți alți producători fac ochelari polarizați, dar de obicei puține modele. Ray-Ban are unii pe care scrie Ray-Ban P în colțul lentilei, de exemplu. Găsiți diverse modele pe Lensa și eMAG.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
12/09/2022 la 3:55 PM
Semeni cu o musca.
Deea(Citează)
12/09/2022 la 4:52 PM
Musca gay ;;)
Mihai M.(Citează)
12/09/2022 la 5:06 PM
Vaileu…cu ochelarii aia…
Tano(Citează)
12/09/2022 la 5:20 PM
Reflxia bordului nu cred ca este atat de deranjanta daca nu ai obiecte pe bord, gen foi albe.
Faptul ca elimina reflexiile reprezinta in acelasi timp si un dezavantaj daca ai HUD :)
Adi(Citează)
12/09/2022 la 11:27 PM
United States Department of Housing and Urban Development?
Sau ce e ăla HUD?
Florin(Citează)
13/09/2022 la 8:57 AM
@Florin: Cauta si tu “HUD cars” ca despre asta era vorba in articol si o sa te prinzi.
cris(Citează)
12/09/2022 la 10:29 PM
ok boomer
GabrielG(Citează)
13/09/2022 la 6:46 AM
Terminator de bazar.
Puleimen(Citează)
13/09/2022 la 3:46 PM
Cu ochelarii aia, daca mai asculti si europa fm, poti sa conduci cu geamul lasat si cu mana stanga scoasa afara pe portiera.
CatalinR(Citează)
14/09/2022 la 9:52 AM
Head up display, serios esti pe un blog de tech in 2022 si nu stii ce e hud…
Mihai Dima(Citează)